Anderlecht doet uitstekende zaak in strijd voor top 4 dankzij goal Zirkzee

  1. 23' - Doelpunt - Joshua Zirkzee (0 - 1)
  1. 89' - Geel - Kristoffer Olsson
  2. 89' - Geel - Vinicius
  3. 87' - Verv. Joshua Zirkzee door Mario Stroeykens
  4. 85' - Geel - Michael Murillo
  5. 83' - Verv. Yari Verschaeren door Majeed Ashimeru
  6. 83' - Verv. Lior Refaelov door Hannes Delcroix
  7. 80' - Verv. Thibaut Peyre door Onur Kaya
  8. 75' - Verv. Benito Raman door Francis Amuzu
  9. 73' - Verv. Geoffry Hairemans door Nikola Storm
  10. 72' - Geel - Jordi Vanlerberghe
  11. 70' - Geel - Marian Shved
  12. 63' - Verv. Ferdy Druijf door Marian Shved
  23'goalJoshua Zirkzee0 - 1

  Samen met Union zijn ze dé winnaars van het weekend. Anderlecht staat een stuk steviger in de top 4 na een zege bij KV Mechelen. Joshua Zirkzee scoorde nog voor het halfuur de enige treffer, waardoor paars-wit uitloopt op zijn vijf dichtste achtervolgers. De kloof met nummer 5 AA Gent bedraagt nu al zes punten.

  • Sleutelmoment: Halverwege de eerste helft maakt Joshua Zirkzee het verschil met een klasseflits. Hij glijdt handig langs twee verdedigers en geeft doelman Thoelen het nakijken met een gekruist schot. Een zeldzaam hoogtepunt in een flauwe match, maar wel genoeg voor drie punten.

  • Man van de match: Benito Raman wist zich te onderscheiden met zijn werkijver en aanvalslust. Hij leverde de assist voor de 0-1, had een penalty moeten krijgen en zag in de tweede helft ook nog een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

  • Opvallend: Anderlecht zet een reeksje neer van 9 competitiewedstrijden zonder nederlaag. Het was al geleden van februari 2017 dat dat nog eens gelukt was voor paars-wit. De laatste nederlaag dateert intussen van begin november, tegen Antwerp.

  Bekijk de enige goal uit KV Mechelen - Anderlecht (0-1)

  Zirkzee breekt de ban in kansarme eerste helft

  KV Mechelen verscheen met een onuitgegeven elftal aan de aftrap, maar hield in het wedstrijdbegin goed stand tegen Anderlecht, dat te traag speelde om de thuisploeg pijn te doen. De eerste doelpoging kwam zelfs van Malinwa: Cuypers knalde de bal richting de lege tribunes.

   

  Halverwege de eerste helft was daar plots toch een versnelling van Anderlecht. Zirkzee werd aangespeeld door Raman, gleed met een mooie sleepbeweging langs twee verdedigers en knalde overhoeks binnen: 0-1 bij de eerste kans van paars-wit.

   

  De thuisploeg had niet meteen een reactie in huis en mocht blij zijn dat Boterberg een penaltyfout van Peyre op Raman onbestraft liet.

  Magallan komt goed weg na gevaarlijke terugspeelbal

  Tweede goal blijft opnieuw uit voor Anderlecht

  Met het scenario van vorige week in het achterhoofd ging Anderlecht na de pauze op zoek naar de geruststellende tweede goal, maar Thoelen en de lat lagen dwars. Een doelpunt van Raman werd afgekeurd wegens buitenspel.

   

  Tussendoor probeerde ook KV Mechelen zich te laten gelden, maar veel meer dan een schuiver van de ingevallen Shved kreeg de thuisploeg niet voor elkaar. Anderlecht-doelman Van Crombrugge beleefde een rustige avond Achter de Kazerne.

   

  Anderlecht kwam niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd volwassen uit. Paars-wit doet zo een prima zaak met het oog op de top vier en slaat een kloof van zes punten met de concurrentie.

  Kompany schreeuwt zich schor bij penaltyfase: “Hoop dat je naar de VAR gaat en niet naar mij!”

  Raman: "We mogen wel iets efficiënter zijn"

  • Benito Raman (Anderlecht): "Of we nu met 5-0 of met 1-0 winnen, het zijn de drie punten die belangrijk zijn. We hebben het onszelf misschien een klein beetje moeilijk gemaakt, maar het is wel een verdiende overwinning, want grote kansen hebben zij niet of nauwelijks gehad. We mogen wel iets efficiënter zijn voorin, dan is het wat gemakkelijker om wedstrijden te spelen, maar het is nu zo. Er is nog niets gespeeld voor de top vier. Er volgen nog heel veel wedstrijden, maar we zijn goed bezig. Dit moeten we nu aanhouden."

  • Jordi Vanlerberghe (KV Mechelen): "We waren iets te onrustig in het laatste derde van het veld en hebben niet genoeg gecreëerd. De kansen die zij hebben gehad, waren dan weer onze eigen schuld, door dom balverlies of een foutje van ons. Ik denk dat we vooral in de eerste helft goed gespeeld hebben. Na de rust konden we nog te weinig echt druk zetten. Maar we komen uit moeilijke weken met heel de groep. Vandaag misten we dat tikkeltje om het hen moeilijk te maken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! In tegenstelling tot vorige week houdt Anderlecht zijn krappe voorsprong nu wel vast tot aan het laatste fluitsignaal: KV Mechelen gaat met 0-1 voor de bijl. Zirkzee scoorde het enige doelpunt in een flauwe wedstrijd. .
  3. 4 minuten extra. KV Mechelen krijgt nog 4 minuten om een puntje uit de brand te slepen, maar de thuisploeg geeft niet de indruk nog een slotoffensief in huis te hebben. . tweede helft, minuut 90.
  4. Gele kaart voor Kristoffer Olsson van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 89
  5. Gele kaart voor Vinicius van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 89
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Anderlecht, Mario Stroeykens erin, Joshua Zirkzee eruit
  7. Gele kaart voor Michael Murillo van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 85
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Anderlecht, Majeed Ashimeru erin, Yari Verschaeren eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Anderlecht, Hannes Delcroix erin, Lior Refaelov eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Rentree van Delcroix. Bij Anderlecht mag Hannes Delcroix zo meteen invallen. De verdediger viert zijn rentree na veel blessureleed. .
  11. tweede helft, minuut 81. Anderlecht morst nu toch met de kansen. Amuzu knalt eerst op Thoelen, bij de volgende fase bedient hij Zirkzee, die ook niet voorbij de doelman raakt. .
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Thibaut Peyre eruit
  13. tweede helft, minuut 78.
  14. tweede helft, minuut 78. KV Mechelen versiert een vrije trap rechts van de grote rechthoek, Shved jaagt de bal onbesuisd over en naast. .
  15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Anderlecht, Francis Amuzu erin, Benito Raman eruit
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KV Mechelen, Nikola Storm erin, Geoffry Hairemans eruit
  17. Gele kaart voor Jordi Vanlerberghe van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 72
  18. tweede helft, minuut 71. Een indraaiende vrije trap van Gómez wordt door niemand aangeraakt en krult bijna de verste hoek in, Thoelen reageert net op tijd. .