Cercle Brugge zet steile opmars voort met 7e zege in 8 matchen

  1. 45+2' - Geel - Senna Miangue
  2. 42' - Geel - Ibrahima Seck
  3. 41' - Doelpunt - Boris Popovic (2 - 0)
  4. 29' - Geel - Jean-Luc Dompé
  5. 14' - Geel - Alessandro Ciranni
  6. 6' - Doelpunt strafschop - Dino Hotic (1 - 0)
  1. 90+4' - Doelpunt - Kevin Denkey (3 - 1)
  2. 89' - Doelpunt - Jelle Vossen (2 - 1)
  3. 80' - Verv. Rabbi Matondo door Kevin Denkey
  4. 75' - Geel - Timothy Derijck
  5. 71' - Verv. Frank Boya door Dion De Neve
  6. 69' - Verv. Olivier Deman door Sousa
  7. 58' - Verv. Ibrahima Seck door Idrissa Doumbia
  8. 58' - Verv. Leonardo Da Silva Lopes door Charles Vanhoutte
  9. 57' - Geel - Olivier Deman
  10. 50' - Geel - Rabbi Matondo
  6'penalty goalDino Hotic1 - 0
  41'goalBoris Popovic2 - 0
  89'goalJelle Vossen2 - 1
  90+4'goalKevin Denkey3 - 1

  Zulte Waregem is er niet in geslaagd om Cercle Brugge een halt toe te roepen. Groen-zwart bouwde voor de rust een beslissende kloof uit. In de stand komt Cercle aansluiten bij een peloton dat strijdt voor Play-off II.

  Cercle Brugge - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een blunder van Didillon zorgt de aansluitingstreffer van Vossen nog voor een prangende slotfase. Zulte Waregem gelooft plots weer in een punt, maar invaller Denkey drukt die hoop al snel weer de kop in.

  • Man van de match: Een doelpunt en een assist, Dino Hotic was vanavond dé bepalende speler bij Cercle. Zijn vroege penaltytreffer zette de thuisploeg meteen op de goede weg en kort voor de rust leidde zijn hoekschop tot de 2-0 van Popovic. Ook in de derde Brugse goal had hij zijn aandeel met een uitstekende pre-assist.

  • Pechvogel van de match: Het was niet meteen de wedstrijd van Zinho Gano. Hij gaf Popovic kort voor de rust te veel ruimte bij de 2-0 en kopte kort na de rust een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer op de paal.

  • Opvallend: Het Thalhammer-effect is nog steeds niet uitgewerkt. Sinds de komst van de Oostenrijkse coach zit Cercle Brugge aan 6 overwinningen in 7 wedstrijden. De zegereeks werd enkel onderbroken door een nederlaag bij competitieleider Union.

  • Quote: "De comeback van het jaar? Ja, het is inderdaad wel mooi. Ik denk niet dat ik in mijn carrière al vaak 21 op 24 gehaald heb" (Hannes Van der Bruggen)

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Zulte Waregem (3-1)

  Hotic na 5 minuten, Popovic kort voor de rust

  Na de door corona uitgestelde wedstrijd tegen Oostende stond Zulte Waregem vandaag pas voor zijn eerste afspraak van 2022. Helaas voor Timmy Simons en co werd het een valse start van het nieuwe jaar. Een wilde actie van Boya leverde op aangeven van de VAR al snel een penalty op en Hotic liet die uitgelezen kans niet liggen: 1-0 na amper 5 minuten.

   

  Pas halfweg de eerste helft kwam Zulte Waregem onder stoom. Vossen liet tot twee keer toe een grote kans op de 1-1 onbenut. Na een listig genomen vrije trap besloot hij eerst veel te slap op Didillon, terwijl de doelman niet veel later letterlijk een voetje voor de gelijkmaker stak.

   

  Met de rust in zicht kwam Cercle plots weer boven water. Op een hoekschop van Hotic werd Popovic geen strobreed in de weg gelegd. Hij kwam perfect inlopen en kopte de bal in de verste hoek, buiten het bereik van Bossut. Zulte Waregem had de meeste kansen, maar het trok wel met een 2-0-achterstand de rust in.

  Seck mag blij zijn dat ref en VAR mild oordelen voor slag in de nek van Deman

  Blunder Didillon maakt het nog even spannend

  Vroeg in de tweede helft de aansluitingstreffer maken, dat was vast het droomscenario voor de bezoekers. Bijna was het ook zover toen Didillon zich helemaal verkeek op een hoge voorzet van Dompé, maar Gano kon niet profiteren en kopte van dichtbij op de paal.

   

  Daarmee hadden we meteen het beste gezien in een kansarme tweede helft. Voor Cercle hoefde het niet meer, terwijl het bij Zulte Waregem simpelweg niet lukte. De bezoekers kwamen nauwelijks in de buurt van Didillon.

   

  Toch was het diezelfde Didillon die met een pijnlijke blunder nog voor een prangende slotfase zorgde. De aansluitingstreffer van Vossen gaf Zulte Waregem zo weer hoop, maar in de extra tijd besliste invaller Denkey de wedstrijd: 3-1.

  Ref Boucaut loopt 2 maal flink in de weg

  Van der Bruggen: “Nu niet te hard van stapel lopen”

  • Jelle Vossen (Zulte Waregem): “We hebben de wedstrijd in de eerste helft verloren. We waren niet goed genoeg aan de bal. Er lag nochtans redelijk veel ruimte aan de zijkanten, maar we konden niet snel genoeg van kant verwisselen. We begonnen ook heel slecht aan de wedstrijd met die vroege penalty. In de tweede helft hebben we alles op alles gezet, maar de aansluitingstreffer viel net iets te laat. Het is jammer dat ons offensief van de tweede helft niks heeft opgeleverd. Het is een onnodig verlies. Als we in de eerste helft beter op de afspraak zijn, dan kunnen we hier minstens een punt rapen.”

  • Hannes Van der Bruggen (Cercle Brugge): “De comeback van het jaar? Ja, het is inderdaad wel mooi. Ik denk niet dat ik in mijn carrière al vaak 21 op 24 gehaald heb. We moeten zo voort doen, maar er ook wel van genieten. Twee maanden geleden stonden we nog in de onderste regionen, nu zijn we al wat opgeklommen. Ik weiger wel om de ambities te verleggen. Zodra we 36 punten hebben, zullen we zo goed als zeker zijn van het behoud. Zoals we de laatste 8 wedstrijden spelen, moet dat zeker mogelijk zijn. Maar we moeten nu niet te hard van stapel lopen.  We gaan nu met vertrouwen en zonder stress naar Anderlecht.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Cercle Brugge zet zijn indrukwekkende reeks onder Thalhammer gewoon voort. Ook thuis tegen Zulte Waregem pakt het de volle buit. Hotic en Popovic legden de fundering al in de eerste helft. Een late aansluitingstreffer van Vossen zorgde nog even voor spanning, maar Denkey smoorde de hernieuwde hoop van de bezoekers snel weer in de kiem. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Denkey telt Zulte Waregem definitief uit. Denkey bevrijdt Cercle van de spanning. Na een prima assist van Miangue treft de invaller van dichtbij makkelijk raak. De buit is binnen voor de thuisploeg. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Kevin Denkey van Cercle Brugge. 3, 1.
  5. tweede helft, minuut 92. 5 minuten extra. Zulte Waregem krijgt nog 5 minuten om een puntje uit de brand te slepen. .
  6. tweede helft, minuut 90. 2-1! Geen sprake van buitenspel, zo blijkt uit de beelden. Zulte Waregem komt zo uit het niks alsnog in de wedstrijd. Wordt het nog spannend voor Cercle? .
  7. Afgekeurde goal. Didillon gaat in de slotfase nog pijnlijk de mist in op een poging van Kutesa. Hij lost de bal en zo kan Vossen in de rebound makkelijk scoren. Er wordt gevlagd voor buitenspel, maar de VAR komt tussenbeide. Wordt het toch 2-1? . tweede helft, minuut 89.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Jelle Vossen van Zulte Waregem. 2, 1.
  9. tweede helft, minuut 86.
  10. tweede helft, minuut 85. Daland kopt over. Eindelijk nog eens een echte doelkans in deze tweede helft. Daland kan koppen op een hoekschop, zijn poging gaat niet zo gek ver over doel. .
  11. tweede helft, minuut 82. Ook Cercle mag het nog eens proberen op een vrije trap. Een klusje voor Hotic, maar die levert een draak van een schot af. Niet alles wat de Bosniër aanraakt, verandert vanavond in goud. .
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Rabbi Matondo eruit
  13. Didillon eindelijk nog eens in actie. Een vrije trap van Zulte Waregem en dan is het toch nog even opletten voor Cercle. Dompé probeert het rechtstreeks en krult de bal over de muur. Didillon neemt het zekere voor het onzekere en werkt de bal in hoekschop. Die levert niks op. . tweede helft, minuut 79.
  14. Gele kaart voor Timothy Derijck van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 75
  15. tweede helft, minuut 74. Kansarme tweede helft. De tweede helft is een mager beestje. Voor Cercle hoeft het allemaal niet meer, maar ook Zulte Waregem slaagt er niet in om voor gevaar te zorgen. Een kopbal van Gano op de paal, daar moeten we het voorlopig mee doen. .
  16. tweede helft, minuut 72.
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Zulte Waregem, Dion De Neve erin, Frank Boya eruit
  18. tweede helft, minuut 71. Sousa, de held van de Cercle-supporters sinds zijn goal tegen Club, is op het veld gekomen voor Deman. Ook bij Zulte Waregem droppen ze met De Neve nu nog een frisse kracht tussen de lijnen, hij vervangt Boya. .
  19. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Cercle Brugge, Sousa erin, Olivier Deman eruit
  20. tweede helft, minuut 65. Doumbia pakt uit met een krachtige dribbel in de zestien en legt de bal dan goed achteruit naar Vossen. Die kan vrij uithalen, maar zijn schot strandt op de rug van een Cercle-speler. .