Union wint in twee tijden van Seraing dankzij twee strafschoppen in de tweede helft

  1. 26' - Doelpunt - Dante Vanzeir (0 - 2)
  2. 13' - Rood - Jonas Bager
  3. 5' - Doelpunt - Deniz Undav (0 - 1)
  1. 90' - Verv. Ismaël Kandouss door Guillaume François
  2. 90' - Verv. Casper Nielsen door Kacper Kozlowski
  3. 86' - Verv. Mathieu Cachbach door Morgan Poaty
  4. 83' - Doelpunt strafschop - Deniz Undav (0 - 4)
  5. 82' - Geel - Timothy Galje
  6. 67' - Geel - Siebe Van der Heyden
  7. 62' - Doelpunt strafschop - Teddy Teuma (0 - 3)
  8. 62' - Geel - Sami Lahssaini
  62'penalty goalTeddy Teuma0 - 3
  83'penalty goalDeniz Undav0 - 4
  26'goalDante Vanzeir0 - 2
  5'goalDeniz Undav0 - 1

  Leider Union heeft de kaap van 50 punten gerond. Union liet zich niet verrassen in zijn match over vier dagen tegen Seraing. Het stelde met z'n tienen de overwinning veilig dankzij twee penalty's. 

  Bekijk de 2 penaltygoals uit de tweede helft van Seraing - Union

  Felice Mazzu wilde dat zijn elftal de tweede helft tegen Seraing zou aanvatten alsof het nog 0-0 stond, maar het tienkoppige Union wist natuurlijk maar al te goed dat het dankzij de 0-2 van zaterdag in een zetel zat.

   

  Seraing wilde geen seconde verspelen en had er snel weer een match van kunnen maken, maar Nieuwkoop was de reddende engel van doelman Moris. 

   

  Union bakte er weinig of niets van, maar na een uur (of een kwartier, zo u wil) zat de match helemaal op slot. Teuma kreeg een herkansing voor zijn gestopte strafschop nadat doelman Galje te gretig van zijn lijn was gesprongen en faalde niet.

   

  Seraing verdiende wel een schouderklopje voor zijn zoektocht naar een goal, maar in de slotfase sloeg Union nog eens toe vanaf de stip. Galje beukte Vanzeir tegen de grond, de VAR kwam terecht tussen.

   

  De 0-4 was een koud kunstje voor topschutter Undav, die zijn maatje Vanzeir nog bijna op weg zette naar de 0-5. Die bleef ergens hangen, net als de 1-4. De VAR annuleerde in de extra tijd nog een strafschop voor Seraing.

   

  0-4, Union heeft weinig zweet gelaten op het veld van Seraing. Het staat nu voor een vierluik tegen Racing Genk, Club Brugge, Anderlecht en Antwerp.

  Pech! Seraing-doelman stopt penalty, maar wordt teruggefloten door ref, en krijgt hem alsnog binnen

  Mazzu: "We willen geschiedenis blijven schrijven"

  "We wisten dat Seraing meteen zou pressen en we hadden een beetje geluk dankzij die interventie van Nieuwkoop, maar daarna hebben we onze job gedaan zoals we dat moesten doen", concludeerde Union-trainer Felice Mazzu.

   

  "Mijn spitsen hebben veel opofferingen gemaakt en in de omschakeling hebben we het afgemaakt."

   

  Vanaf zondag wordt het andere koek met een resem toppers. "We willen met plezier spelen. De spelers kunnen hun kwaliteiten tonen, want dat kon in deze context niet."

   

  "We willen geschiedenis blijven schrijven en bij de andere ploegen is het meer van moeten. We moeten mentaal bevrijd zijn en we hopen dat dit verhaal een vervolg krijgt."

  Bekijk de goals uit de eerste helft van Seraing - Union (0-2)

  Mist was zaterdag spelbreker bij Seraing- Union

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Na een wedstrijd van 4 dagen zit Seraing-Union erop. De leider wint dankzij twee strafschoppen in het tweede luik.  .
  3. tweede helft, minuut 96. Geen strafschop. Bij Seraing lachen ze groen: de beelden pleiten Nieuwkoop vrij. 0-4 wordt het eindresultaat.  .
  4. Var. Op de beelden leek het alsof Nieuwkoop zijn hand nog net op tijd terugtrok. De verdediger protesteerde niet, maar de scheids wordt wel weer naar de zijkant geroepen.  . tweede helft, minuut 95.
  5. tweede helft, minuut 94. Nog een penalty! Seraing krijgt dan toch zijn kans op 1-4. Nieuwkoop gebruikt dicht bij de doellijn zijn hand, zo schat de ref in.  .
  6. tweede helft, minuut 93. Geen 0-5. Daar is de goaltjesdief dan toch nog eens. Undav stuurt maatje Vanzeir weg, maar hij legt de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Zo'n kans wringt hij normaal niet de nek om.  .
  7. tweede helft, minuut 92. Komt er ook nog een zuivere kans voor Union? Neen, Boulenger is bij de pinken en hindert Vanzeir nog net genoeg.  .
  8. Toegevoegde tijd. We tellen nog 4 minuten bij.  . tweede helft, minuut 91.
  9. tweede helft, minuut 90. Ook Wagué komt dicht bij de 1-4. Hij trapt net voorlangs, maar ook deze fase wordt nadien afgefloten voor buitenspel.  .
  10. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Union, Guillaume François erin, Ismaël Kandouss eruit
  11. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Union, Kacper Kozlowski erin, Casper Nielsen eruit
  12. tweede helft, minuut 87. Nog 4 minuten. Union heeft zeker niet gedemonstreerd, integendeel. Het verscheen amper voor de neus van Galje, maar de thuisdoelman moest wel twee penalty's slikken. 0-4, Union zal Club weer op 7 punten zetten.  .
  13. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij RFC Seraing, Morgan Poaty erin, Mathieu Cachbach eruit
  14. Buitenspel. Het zit Seraing niet mee, want Marius schuift de 1-4 tegen de paal. Ook de herneming levert niets op, maar er was al gevlagd.  . tweede helft, minuut 84.
  15. tweede helft, minuut 84.
  16. tweede helft, minuut 83.
  17. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 83 door Deniz Undav van Union. 0, 4.
  18. tweede helft, minuut 82. Nummer 18 voor Undav. Undav heeft geen twee pogingen nodig: hij vloert pechvogel Galje vanaf 11 meter.  .
  19. Gele kaart voor Timothy Galje van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 82
  20. tweede helft, minuut 81. Nog een strafschop. Wat ons betreft is dit een logische beslissing: Galje komt in het boekje van de ref en de bal gaat weer op de stip.  .