STVV proeft na 5 nederlagen op rij weer van overwinning tegen Eupen

  1. 33' - Geel - Stef Peeters
  2. 26' - Verv. Benoît Poulain door Konan N'Dri
  3. 25' - Doelpunt - Taichi Hara (1 - 0)
  4. 3' - Geel - Daiki Hashioka
  1. 87' - Verv. Liberato Cacace door Aboubakary Koita
  2. 83' - Verv. Boris Lambert door Emmanuel Sowah Adjei
  3. 81' - Doelpunt - Yuma Suzuki (2 - 0)
  4. 80' - Geel - Jonathan Heris
  5. 78' - Verv. Jerome Deom door Sibiry Keita
  6. 78' - Geel - Emmanuel Agbadou
  7. 69' - Verv. Dimitri Lavalée door Rocco Reitz
  8. 52' - Verv. Daiki Hashioka door Chris Durkin
  25'goalTaichi Hara1 - 0
  81'goalYuma Suzuki2 - 0

  STVV heeft zichzelf weer wat ademruimte gegeven na een 0 op 15. Tegen Eupen kon het eindelijk nog eens proeven van de overwinning om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

  STVV- Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Hoewel STVV bijna heel de wedstrijd de controle had, bleef het door de krappe 1-0-voorsprong bibberen. Uiteindelijk was het Suzuki die in de 81e minuut de laatste twijfels wegnam.

   

  • Man van de Match: Met zijn 33 lentes is hij niet meer van de jongste, maar de vista en techniek van Christian Brüls blijft indrukwekkend. De Belg is de draaischijf op het STVV-middenveld en was vandaag opnieuw goed voor een assist.

   

  • Opvallend: Na een povere 0 op 15 proeft STVV eindelijk nog eens van de overwinning. De Kanaries waren de afgelopen weken weggezakt naar de 16e plek, maar klimmen dankzij deze zege opnieuw 3 plaatsjes in de rangschikking.

  Bekijk de goals uit STVV – Eupen (2-0)

  Hara spaart Eupen voor de rust

  Na een 0 op 15 wilde STVV tegen Eupen de winterstop toch nog ingaan met een goed gevoel. De thuisploeg zette dan ook meteen hoog druk en voetbalde via zijn Japanse spitsenduo een eerste kans bij elkaar. Suzuki schilderde de bal op het hoofd van de vrijstaande Hara, die wel heel erg ver naast knikte.

  Eupen was nergens zonder zijn afwezige goaltjesdief Prevljak en holde achter een ongrijpbare bal aan. Na een heerlijke combinatie stuurde Suzuki opnieuw Hara het straatje in, maar de rijzige aanvaller mikte voorlangs.

  Toch was het maar uitstel van executie voor de Oostkantonners. Een splijtende pass van Konate bracht de bedrijvige Hara oog in oog met Nurudeen. Derde keer is scheepsrecht dacht de Japanner, die de openingstreffer deze keer wel tegen de netten schoof.

  Eupen-coach Krämer krabde in zijn warrige haardos, maar veel zoden bracht dat niet aan de dijk. Integendeel zelfs, want kort voor de rust mocht de Duitse coach van geluk spreken dat de vrijstaande Suzuki de 2-0 recht op Nurudeen mikte.

  Suzuki pakt uit met knappe actie:

  Suzuki doet boeken in slotfase helemaal toe

  De bezoekers hadden dus iets recht te zetten na de rust en toonden meteen meer aanvalslust. Toch was het tot het uur wachten op het eerste echte kansje. Heris zette zich goed door op rechts en vond vervolgens N’Dri in de 2e zone. De spectaculaire volley van de Ivoriaan belandde uiteindelijk in het zijnet.

  Het was een van de weinige kansen in een inspiratieloze 2e helft. Peeters pakte wel nog eens uit met een knappe slalom, maar zag het schot van Agbadou vervolgens simpel afgeblokt worden. Armoe troef op Stayen.

  STVV kwam nooit meer echt in de problemen en in de slotfase maakte de thuisploeg er via Suzuki zelfs nog 2-0 van. Een deugddoende zege voor de Kanaries, die dankzij de driepunter wat geruster de winterstop kunnen aanvatten.

  Brüls: "Hopelijk zijn we nu vertrokken"

  • Christian Brüls (STVV): "Het doet deugd dat we thuis nog eens kunnen winnen. Na 5 nederlagen op rij was het leuker geweest met fans. Hopelijk zijn we nu een beetje vertrokken. Misschien hadden we deze mentaliteit moeten tonen in andere matchen, maar het ligt zeker niet aan onze mentaliteit. Deze ploeg heeft veel werkkracht, we missen gewoon wat kwaliteit in de afwerking."

  • Stefan Krämer (coach Eupen): "We misten gewoon te veel spelers vandaag. En de spelers die wel op het veld stonden, hadden het beter kunnen doen. Zeker in de eerste helft, over de tweede helft was ik wel nog tevreden. Voor een kleine club is het normaal dat het met ups en downs gaat. Na Nieuwjaar wordt het serieus."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 49. EINDE. Na een 0 op 15 knoopt STVV eindelijk nog eens aan met de overwinning. De thuisploeg had bijna de hele wedstrijd de controle en klimt dankzij doelpunten van Hara en Suzuki naar de 13e plek in de stand. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. Invaller Koita toont zich nog eens bedrijvig en lift de bal voor doel. Nurudeen kan de voorzet van de Belg wel simpel oprapen.  .
  4. 4 minuten extra. We krijgen nog 4 minuten toegevoegde tijd. Al lijkt er niet veel meer te beleven hier op Stayen. STVV heeft de wedstrijd helemaal onder controle. . tweede helft, minuut 90.
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij STVV, Aboubakary Koita erin, Liberato Cacace eruit
  6. tweede helft, minuut 85. Cacace out, Koita in. Met nog 5 minuten te spelen, lijkt de wedstrijd in een definitieve plooi te liggen. Ondertussen komt Koita nog in de plaats van de geblesseerde Cacace. .
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KAS Eupen, Emmanuel Sowah Adjei erin, Boris Lambert eruit
  8. tweede helft, minuut 82. 2-0, Suzuki klaart de klus! Het broodje van STVV lijkt dan toch gebakken. Brüls verstuurt een vrije trap richting de tweede paal, waar Suzuki de 2-0 simpel op het bord kopt. Een eerste zege in 6 wedstrijden lonkt voor de thuisploeg. .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Yuma Suzuki van STVV. 2, 0.
  10. Gele kaart voor Jonathan Heris van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 80
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KAS Eupen, Sibiry Keita erin, Jerome Deom eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Even wordt het opnieuw warm voor het doel van STVV. Agbadou springt over horde Konate en legt de bal dan breed tot bij Heris. De Belgische verdediger kan uiteindelijk niet afdrukken, waardoor de 1-0-score op het bord blijft. .
  13. Gele kaart voor Emmanuel Agbadou van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 78
  14. tweede helft, minuut 75. Na een listig passje van Brüls wervelt Cace vinnig voorbij Heris. De Nieuw-Zeelander duwt de bal uiteindelijk wel iets te ver van de voet, waardoor Nurudeen de bal nog kan oprapen.  .
  15. tweede helft, minuut 72. STVV neemt nu toch opnieuw de controle over na een Eupens getint halfuurtje. De voorsprong van de thuisploeg is wel nog steeds krap, dus het blijft opletten geblazen. .
  16. tweede helft, minuut 70. Cacace kraakt zijn schot. Draaischijf Brüls duikt nog eens op aan de rechterkant en vindt dan met een gelukje Cacace. De verdediger kraakt zijn schot volledig, maar dwingt Nurudeen toch nog tot een redding. .
  17. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij STVV, Rocco Reitz erin, Dimitri Lavalée eruit
  18. tweede helft, minuut 66. Slalommende Peeters. Peeters slalomt zich heerlijk in de zestien, waarna Ngoy de bal vervolgens richting Agbadou duwt. De bonkige verdediger neemt de bal in een tijd op de slof, maar ziet zijn poging nog afgeblokt worden. .
  19. tweede helft, minuut 63. De wedstrijd valt nu volledig stil na enkele vervelende foutjes. Wanneer krijgen we nog eens een vloeiende combinatie te zien? .
  20. tweede helft, minuut 59. N'Dri met vliegwerk. Heris zet zich goed door op de rechterflank en verstuurt zijn voorzet vervolgens richting de 2e paal. Uiteindelijk is het N'Dri die nog kan uitpakken met een spectaculaire volley, maar zijn poging belandt in het zijnet. .