Ga naar de inhoud

Racing Genk scoort vier keer tegen onmachtig KV Oostende, rood Thorstvedt enige domper

 1. 35' - Doelpunt - Daniel Muñoz (0 - 3)
 2. 12' - Doelpunt - Junya Ito (0 - 2)
 3. 6' - Doelpunt - Ike Ugbo (0 - 1)
 1. 88' - Geel - Carel Eiting
 2. 83' - Rood - Kristian Thorstvedt
 3. 73' - Verv. Théo Bongonda door Luca Oyen
 4. 49' - Geel - Cameron McGeehan
6'goalIke Ugbo0 - 1
12'goalJunya Ito0 - 2
35'goalDaniel Muñoz0 - 3

Een wedstrijd die er nooit een was. Racing Genk heeft eenvoudig de maat genomen van een kansloos KV Oostende. Na ruim een halfuur leidden de bezoekers al met 0-3 na goals van Ugbo, Ito en Munoz. Met de handrem op deed Genk er na rust nog eentje bij via Hrosovsky. De rode kaart van Thorstvedt was de enige domper op de avond. "We hebben nog werk, maar dit is een mooi begin op de goede weg", zegt Genk-trainer Bernd Storck.

KV Oostende - Racing Genk in een notendop:

 • Sleutelmoment: Racing Genk legt de wedstrijd al na amper 12 minuten in een beslissende plooi. Oostende kijkt dan al tegen een 0-2-achterstand aan en geeft nadien nooit nog de indruk het tij te kunnen keren.

 • Man van de match: Yunya Ito blijft toch één van de strafste spelers op de Belgische voetbalvelden. Ook vanavond demonstreerde de Japanner nogmaals zijn klasse, in een bepalende rol. Hij gaf de assist voor de 0-1, maakte de 0-2 en kwam tot twee keer toe dicht bij een tweede goal. 

 • Opvallend: Achteraan was het vanavond een zeef bij Oostende en dat was niet de eerste keer dit seizoen. Na 21 speeldagen zit de kustploeg aan maar liefst 43 tegendoelpunten. Enkel Zulte Waregem doet nog slechter met 45 stuks. 

Bekijk de goals uit Oostende – Genk (0-4)

Oostends schip maakt al snel water

Na nog geen kwartier al tegen een 0-2-achterstand aankijken, veel slechter kan je niet aan een wedstrijd beginnen. Oostende schoot al na amper 6 minuten in eigen voet toen Medley zich in de zestien wel erg makkelijk liet aftroeven door Ito. De Japanner kon Ugbo zo de vroege openingsgoal op een presenteerblaadje aanbieden. 

Enkele minuten later pikte Ito ook zelf een goaltje mee. Hij was Ndicka, randje buitenspel, te snel af op een lange bal van Arteaga en nam ook Hubert te grazen. Droomstart voor Genk en de voorbode van een echte walk-over in de eerste helft. Een ontstellend zwak Oostende stond erbij en keer ernaar. 

Ook Bongonda wou delen in de Genkse pret, maar eerst botste hij op Hubert en toen hij de doelman toch kon passeren werd zijn treffer afgekeurd voor buitenspel. De 0-3 bleef wel in de lucht hangen en 10 minuten voor de rust was het zover. Munoz haalde aan de tweede paal in één tijd uit op een voorzet van Arteaga en zag de bal via Hubert in doel verdwijnen. 

Pech voor de doelman, nochtans de enige op niveau bij Oostende. Dat bewees hij tot drie keer toe in de slotfase van de eerste helft. Eerst hield hij de doorgebroken Bongonda nog maar eens van een goal, vervolgens stond hij pal op een schot van Thorstvedt en ook toen Ito alleen voor zijn neus opdook kon hij de 0-4 nog verijdelen. 

KVO-mascottes kunnen wedstrijd niet meer aanzien en leggen zich in tribune:

Hrosovsky maakt Genks feest compleet, Thorstvedt zorgt voor valse noot

Oostende probeerde er nog iets van te maken in de tweede helft, maar een miraculeuze remonte kwam er niet. Het was daarentegen opletten voor nog meer averij, ook al drong Genk niet meer zo fel aan. Op een hoekschop van Ito kwam Thorstvedt toch dicht bij de 0-4, maar opnieuw onderscheidde Hubert zich met een prima redding. 

Zijn collega aan de overkant vocht tegen de slaap, Vandevoordt kwam enkel in actie op een slap schotje van McGeehan. Twintig minuten voor het einde was Genk opnieuw gevaarlijk op een hoekschop. Thorstvedt kopte de bal goed door tot bij Ugbo. Die had zijn tweede van de avond aan zijn voet, maar Wylin kon zijn schot op de valreep nog naast het doel deviëren. 

Enkele minuten later stond het toch 0-4. Munoz zette zich door op rechts en legde de bal vanaf de achterlijn perfect terug op Hrosovsky. Die mikte de bal in één tijd in de verste hoek. Het Genkse feest was compleet, al zorgde Thorstvedt wel nog voor een valse noot. De Noor ging te driest door op Bätzner en kreeg meteen rood. 

Ook met z’n tienen bleef Genk voor de aanval kiezen. Het leverde bijna nog een tweede goal van Ito op, het schot van de Japanner week nog net af op Medley. Ook Paintsil kreeg op aangeven van Mike Trésor nog een uitgelezen kans op de 0-5, maar Hubert wist nog net de forfaitcijfers te voorkomen voor Oostende. 

Thorstvedt zorgt voor valse noot met terechte uitsluiting:

Blessin: "Bij Genk sprintten ze, terwijl wij jogden"

 • Alexander Blessin (trainer KV Oostende): "We speelden vandaag met een heel jong team en dan kan je duels verliezen of een slechte pass geven. Maar het gedrag op het veld was niet oké. Bij een ervaren team als Genk zag je hoe ze steeds terugsprintten, terwijl wij alles al joggend deden. Dan breng je gewoon te weinig. Als ik geen wil om te winnen zie bij de jongens, dan heb ik een groot probleem. Maar dit is nu de situatie. Het moet pijn doen voor die jonge gasten, maar ze moeten wakker worden. Het gaat zelfs niet over de kwaliteit van Genk. Als je 5 wedstrijden tegen Genk speelt, verlies je er normaal gezien 4. Met wat geluk win je eens, zoals ons overkwam in de heenmatch. Ik heb er dus geen moeite mee om te zeggen dat Genk de betere ploeg was, ze hadden hier met 5-0 of 6-0 moeten winnen. Ik hoop dat we hier lessen uit trekken en dat we natuurlijk ook de geblesseerde spelers kunnen recupereren, misschien aangevuld met 2 of 3 nieuwe spelers."

 • Bernd Storck (trainer Racing Genk): "Het team heeft het uitstekend gedaan, we hebben hier ook hard voor gewerkt. Vanaf de eerste minuut waren we zeer geconcentreerd en gaven we weinig ruimte aan Oostende. We hebben de kwaliteiten en dat zag je ook aan het aantal kansen dat we creëerden. Ik ben heel gelukkig en moet mijn ploeg feliciteren. We wilden die laatste wedstrijd van het jaar winnen en kunnen nu met een positief gevoel het nieuwe jaar in. We zitten op de goede weg, de spelers raken ook steeds beter ingewerkt op hun posities. We hebben nog werk, maar dit is een mooi begin."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
 2. Gele kaart voor Carel Eiting van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 88
 3. Rode kaart voor Kristian Thorstvedt van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 83
 4. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KRC Genk, Luca Oyen erin, Théo Bongonda eruit
 5. Gele kaart voor Cameron McGeehan van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 49
 6. tweede helft, minuut 46 match begonnen
 7. tweede helft, 22 uur 49. Einde. Genk sluit 2021 in stijl af met een feestavond aan de kust. Het verslaat een bijzonder slap Oostende met 0-4. Ugbo, Ito en Munoz telden KVO in de eerste helft al uit, Hrosovsky dikte de score in de slotfase nog wat aan. De uitsluiting van Thorstvedt zorgde wel voor een valse noot. .
 8. tweede helft, 22 uur 47. Paintsil laat de 0-5 liggen. Mike Trésor loopt zich de longen uit het lijf op rechts en schotelt Paintsil de 0-5 voor, maar die werkt te slordig af en zo kan Hubert de bal nog in hoekschop werken. .
 9. tweede helft, 22 uur 44. Afgeweken schot Ito. Ito krijgt net voor hij naar de kant gehaald wordt nog een uitstekende kans. De bal valt met wat meeval voor zijn voeten, maar zijn afgeweken schot levert enkel een hoekschop op. .
 10. tweede helft, 22 uur 42.
 11. tweede helft, 22 uur 41. Thorstvedt zorgt voor valse noot. Dan toch een smetje op de feestavond voor Genk. Thorstvedt gaat veel te driest in op Bätzner en wordt terecht uitgesloten. De bezoekers moeten de slotfase met z'n tienen volmaken. .
 12. tweede helft, 22 uur 36. Hrosovsky duwt mes nog dieper in de wonde. Oostende krijgt dan toch nog een vierde goal om de oren. Munoz haalt de achterlijn en legt de bal goed achteruit tot bij Hrosovsky. Die mikt de 0-4 in één tijd in de verste hoek. .
 13. tweede helft, 22 uur 36.
 14. tweede helft, 22 uur 29. Wylin houdt Ugbo van een tweede goal. Genk komt opnieuw dicht bij de 0-4, opnieuw op een hoekschop. Thorstvedt verlengt de bal goed tot bij Ugbo. Die heeft zijn tweede van de avond aan zijn voet, maar Wylin kan zijn schot nog net in hoekschop deviëren.  .
 15. tweede helft, 22 uur 26. Ambrose blijft liggen in de zestien na een botsing met Lucumi. Er is verzorging nodig voor de KVO-speler. Intussen krijgen Blessin en Storck het even met elkaar aan de stok aan de zijlijn. .
 16. tweede helft, 22 uur 22.
 17. tweede helft, 22 uur 20. Vandevoort eindelijk in actie. Na balverlies bij Genk kan Bätzner zowaar nog eens een Oostendse aanval opzetten. Hij krijgt de bal tot bij McGeehan, maar diens schot brengt Vandevoordt niet in verlegenheid. De Genkse doelman heeft zo toch ook even de bal kunnen voelen. .
 18. tweede helft, 22 uur 17. Ito snijdt vanaf rechts naar binnen en waagt zijn kans met een schot vanaf het halve maantje. Zijn poging landt recht in de grijparmen van Hubert. .
 19. Hubert voorkomt opnieuw de 0-4. Genk is nog eens gevaarlijk op een hoekschop van Ito. Thorstvedt kan koppen aan de eerste paal en dwingt Hubert tot een prima redding. Aan de doelman zal het vanavond niet gelegen hebben bij Oostende. . tweede helft, 22 uur 13.
 20. tweede helft, 22 uur 08. Oostende probeert er toch nog iets van te maken. Gueye waagt zijn kans met een verre knal, maar zijn schot is niet gekadreerd. .