KV Mechelen duwt Seraing nog wat dieper in het moeras

  1. 22' - Geel - Rob Schoofs
  2. 20' - Geel - Youssef Maziz
  1. 90+1' - Geel - Joachim Van Damme
  2. 88' - Geel - Sheldon Bateau
  3. 78' - Verv. Rob Schoofs door Onur Kaya
  4. 78' - Verv. Ferdy Druijf door Joachim Van Damme
  5. 76' - Verv. Ibrahima Cissé door Marius Mouandilmadji
  6. 71' - Geel - Ibrahima Cissé
  7. 65' - Verv. Samuel Oum Gouet door Jordi Vanlerberghe
  8. 64' - Doelpunt - Hugo Cuypers (2 - 0)
  9. 62' - Verv. Gérald Kilota door Antoine Bernier
  10. 61' - Geel - Lucas Bijker
  11. 60' - Verv. Geoffry Hairemans door Hugo Cuypers
  12. 58' - Doelpunt - Ferdy Druijf (1 - 0)
  13. 49' - Geel - Mansoni Sambu
  58'goalFerdy Druijf1 - 0
  64'goalHugo Cuypers2 - 0

  Seraing is in Mechelen tegen een 5e nederlaag op een rij aangelopen. Met 2 goals in 6 minuten sloeg KVM de bezoekers knock-out in de 2e helft. Na de match zette Seraing een punt achter de samenwerking met coach Jordi Condom.

  KV Mechelen - Seraing in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voor de rust krult Maziz een kort genomen hoekschop aartsgevaarlijk richting doel. Coucke heeft een briljante reflex in huis.

  • Man van de match: KV Mechelen mag een kaars branden voor Gaetan Coucke. De doelman hield zijn team 5 keer overeind vooraleer KV Mechelen begon te scoren.

  • Opvallend: Voor het eerst in 10 matchen heeft KV Mechelen nog eens een clean sheet te pakken. Geen toeval dat dat tegen Seraing is, want de nieuwkomer in 1A wist al 5 keer op een rij niet meer te scoren in de competitie.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen – Seraing (2-0)

  Seraing stuit 4 keer op Coucke, KVM slaat toe na rust

  Tot 4 keer toe hield Gaetan Coucke KV Mechelen recht voor de rust. Vooral bij de 4e schietkans, een doelpoging van Maziz, schudde de doelman een geweldige save uit zijn mouw.

  KV Mechelen had het niet onder de markt. Smaakmaker Mrabti had voor de match ziek afgemeld. Schoofs - net terug na een coronabesmetting - gaf in de 1e helft niet thuis.

   

  Toen Coucke - weer hij - na de koffie uitpakte met een kattesprong bij een poging van Jallow, kreeg Seraing het deksel op de neus.

   

  Druijf kopte een voorzet van Swers tegen de touwen. 6 minuten later trapte de pas ingevallen Cuypers de 2-0 binnen na mooi voorbereidend werk van Storm. 

   

  Seraing was uit haar lood geslagen en kwam die dubbele opdoffer niet meer te boven. Marius kwam wel nog snuffelen aan de 2-1, maar zijn kopbal spatte uit elkaar op de lat.

   

  De 5e nederlaag op een rij was meteen ook de laatste match van coach Jordi Condom. Seraing berichtte na de wedstrijd dat de club een punt zet achter de samenwerking.

  Condom blijft eenzaam achter na ontslag:

  Cuypers: "Weer wennen aan zonder publiek spelen"

  • Hugo Cuypers (KV Mechelen): "Het was een heel frustrerende maand december voor mij na die hoofdblessure in de bekermatch tegen Cercle (op 1 december). Het doet heel veel deugd om op deze manier (met een goal en zege) terug te keren.

   "In de eerste helft liep het echt niet goed bij ons. Ik denk dat we weer moesten aanpassen om zonder publiek te spelen. Nu hebben we enkele vrije dagen om elkaar terug te vinden."

  • Gaetan Coucke (KV Mechelen): "In de eerste helft houd ik de ploeg overeind. We speelden wat gelaten en wonnen weinig duels. Na de rust speelden we veel beter. Het doet heel veel deugd dat we eindelijk nog eens een clean sheet te pakken hebbben." 

  Maziz probeert het met een rabona, maar zijn pas komt niet aan:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 91. Einde. KV Mechelen sloeg met 2 goals in 6 minuten Seraing knock-out in de tweede helft. Seraing duikt als voorlaatste het nieuwe jaar in, KVM krijgt de top 5 in het vizier. .
  3. Gele kaart voor Joachim Van Damme van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 91
  4. tweede helft, minuut 89. 2 minuten. Scheidsrechter Vergoote rekent 2 minuten extra speeltijd aan.  .
  5. Gele kaart voor Sheldon Bateau van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 88
  6. tweede helft, minuut 87. De reguliere speeltijd zit er bijna op. Seraing is op weg naar een 5e nederlaag op een rij, KV Mechelen krijgt de top 5 in het vizier. .
  7. tweede helft, minuut 84. Bateau is opgeschoven en staat plots oog in oog met Dietsch. De KVM-verdediger mikt recht op de doelman. .
  8. Marius tegen de lat. Het zit Seraing ook niet mee vanavond. Marius ziet zijn kopbal uit elkaar spatten op de lat. . tweede helft, minuut 83.
  9. Dietsch behoedt Seraing voor 3-0. Met een nekslag probeert Cuypers zijn 2e goal binnen te werken. Dietsch haalt de gedevieerde poging weg van onder de rechterbovenhoek. . tweede helft, minuut 81.
  10. tweede helft, minuut 80. Seraing komt nog snuffelen aan een goal. Maar Peyre staat op de juiste plek om het schot van Mikautadze af te blokken. .
  11. tweede helft, minuut 79. KV Mechelen houdt nu vooral de bal in de ploeg. Jeroen van der Loop (in Sporza op Radio 1).
  12. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Rob Schoofs eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Mechelen, Joachim Van Damme erin, Ferdy Druijf eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Dubbele wissel bij KVM. Schoofs en doelpuntenmaker Druijf maken plaats voor Kaya en Van Damme. .
  15. tweede helft, minuut 76. Storm hijgt even uit na een snedige actie. Allesbeslissend was hij deze keer niet, maar de linksbuiten heeft toch weer een assist achter zijn naam. .
  16. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij RFC Seraing, Marius Mouandilmadji erin, Ibrahima Cissé eruit
  17. tweede helft, minuut 75. Jordi Condom gooit Marius in de strijd. Kan hij het tij nog keren voor Seraing? .
  18. tweede helft, minuut 74. Een schot van Mikautadze buiten de grote rechthoek is een eitje voor Coucke. De doelwachter is de man van de match met 4 rake reddingen voordat KV Mechelen begon te scoren. .
  19. Gele kaart voor Ibrahima Cissé van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 71
  20. tweede helft, minuut 70. Ondanks de dubbele opdoffer gaat Seraing toch nog op zoek naar een goaltje. Om hun coach Jordi Condom nog een laatste keer te plezieren in 2021. .