Gent haalt bibberend het einde, maar houdt 3 punten thuis tegen STVV

  1. 27' - Doelpunt - Laurent Depoitre (1 - 0)
  1. 85' - Doelpunt - Taichi Hara (2 - 1)
  2. 83' - Geel - Aboubakary Koita
  3. 83' - Verv. Daiki Hashioka door Wolke Janssens
  4. 80' - Verv. Julien De Sart door Vadis Odjidja Ofoe
  5. 80' - Verv. Roman Bezoes door Sven Kums
  6. 80' - Verv. Alessio Castro-Montes door Andrew Hjulsager
  7. 76' - Verv. Dimitri Lavalée door Rocco Reitz
  8. 70' - Geel - Julien De Sart
  9. 66' - Verv. Daichi Hayashi door Aboubakary Koita
  10. 64' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (2 - 0)
  11. 56' - Geel - Alessio Castro-Montes
  12. 51' - Geel - Roman Bezoes
  27'goalLaurent Depoitre1 - 0
  64'goalTarik Tissoudali2 - 0
  85'goalTaichi Hara2 - 1

  AA Gent heeft de ontgoocheling van de nederlaag in Mechelen doorgespoeld met een krappe overwinning tegen STVV: 2-1. Roman Bezoes pakte tegen zijn ex-club uit met twee assists. Voor STVV is het de vijfde nederlaag op een rij.

  Gent - Sint-Truiden in een notendop

  • Sleutelmoment: In het voetbal moet je je momenten grijpen, en dat was precies wat Gent deed. Uit zijn eerste twee kansen puurt het twee doelpunten, terwijl Sint-Truiden pas laat - te laat - iets terug kan doen.
  • Man van de Match: Zonder Odjidja en Kums in de basis moesten de ideeën op het Gentse middenveld van Roman Bezoes komen. In zijn typische noeste stijl was de Oekraïner betrokken bij beide goals van de thuisploeg.
  • Opvallend: In de heenronde haalde STVV het nog met 2-1 van Gent, dankzij doelpunten van ex-Buffalo's Mboyo en Brüls. Vanavond werden de Limburgers genekt door een ex-Kanarie. Bezoes tekende voor twee assists.

  Bekijk de goals uit Gent - STVV (2-1)

  Depoitre scoort voor efficiënt Gent

  Bij Gent begonnen Odjidja en Kums op de bank en de afwezigheid van een spelmaker liet zich voelen. De thuisploeg begon nog vrij sterk, maar zag STVV gaandeweg beter in de wedstrijd komen. De Limburgers gaven geen vierkante centimeter ruimte weg en waren zelf wel eens gevaarlijk. Een plaatsbal van Brüls draaide nipt over de winkelhaak.

   

  Gent bleef vergeefs zoeken naar de manier om de Truiense organisatie te breken. Enkele zwiepende voorzetten vanaf de flank werden zonder pardon weggekopt. Bezoes deed het dan maar puur op wilskracht. Hij veroverde de bal met een messcherpe tackle, drong de zestien binnen en bood Depoitre de 1-0 aan. Die laatste poeierde de bal droog in de korte hoek.

   

  Er zat met de klap meer flair in het Gentse voetbal, maar verdere kansen bleven uit. Het was integendeel STVV dat voor de rust nog dicht bij een doelpunt kwam. Hashioka haalde fors uit, maar Bolat zag de bal net op tijd door een bos van benen zoeven en redde gepast.

  Aansluiting Sint-Truiden komt te laat

  De tweede helft bood aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Sint-Truiden bleef strak gedrild spelen en gaf amper iets weg. Door de achterstand moesten de Limburgers wel komen, en dat deden ze ook. Cacace zette Hara met een listige pass schuin voor doel, Bolat deed de deur dicht.

   

  Net toen Gent het zwaarder begon te krijgen, kwam de verlossing. Bezoes behield het overzicht en legde af naar Tissoudali. Die kreeg veel te veel ruimte en schoof de bal kalmpjes naast Schmidt. Die 2-0 gaf zekerheid, maar Gent wilde meer. Schmidt hield echter zijn arm stijf op een schuiver van Tissoudali en lag een minuutje later nog eens in de weg van de Marokkaan.

   

  Vanhaezebrouck wisselde drie spelers met een gele kaart achter hun naam en dacht rustig het einde te halen. Dat was buiten Brüls gerekend. De ex-Buffalo verstuurde een voorzet en Hara schampte hem voorbij Bolat in de verste hoek. Zo werd het in het slot nog nagelbijten voor Gent, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

  Bloedende wonde aan het jukbeen van Brüls

  Tissoudali: "Wachten op dat momentje"

  Tarik Tissoudali scoorde alweer zijn zesde goal in vijf matchen. "Ja, de statistieken lopen goed", glunderde de spits van Gent. "In het begin was het moeilijk. Ik ben blij dat het harde werken wordt beloond."

   

  "Ik denk dat het vandaag een heel gesloten wedstrijd was. Na de twee goals kwamen er meer gaten. We hadden ook snel de 3-0 kunnen maken. Ik heb zelf ook een grote kans laten liggen. We hebben als team volwassen gespeeld, alleen jammer dat we die ene goal hebben weggegeven."

   

  Tissoudali zelf kwam vrij weinig in het stuk voor. "Ze waren achterin telkens met twee man meer, maar dat betekent dat wij achterin ook plus twee staan. Enkel op standaardsituaties konden ze een beetje gevaarlijk zijn. Dan is het wachten op dat momentje waarop je die kans krijgt. Dat hebben we gedaan."

   

  Ondanks 15 op 18 hangt Gent nog steeds onder de top vier. "Dat geeft aan dat we niet best begonnen zijn. Belangrijk is dat we nu vertrouwen hebben. We winnen veel de laatste weken, ook Europees. Het zit goed in de groep. We moeten dit gewoon volhouden en dan moet het wel goedkomen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Taichi Hara van STVV. 2, 1.
  3. Gele kaart voor Aboubakary Koita van STVV tijdens tweede helft, minuut 83
  4. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij STVV, Wolke Janssens erin, Daiki Hashioka eruit
  5. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAA Gent, Vadis Odjidja Ofoe erin, Julien De Sart eruit
  6. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAA Gent, Sven Kums erin, Roman Bezoes eruit
  7. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAA Gent, Andrew Hjulsager erin, Alessio Castro-Montes eruit
  8. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij STVV, Rocco Reitz erin, Dimitri Lavalée eruit
  9. Gele kaart voor Julien De Sart van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 70
  10. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij STVV, Aboubakary Koita erin, Daichi Hayashi eruit
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 64 door Tarik Tissoudali van KAA Gent. 2, 0.
  12. Gele kaart voor Alessio Castro-Montes van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 56
  13. Gele kaart voor Roman Bezoes van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 51
  14. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  15. tweede helft, 22 uur 36. Einde. Een efficiënt Gent boekt een zakelijke zege, al werd het op het einde nog spannend. STVV zit na een 0 op 15 stilaan in de gevarenzone. .
  16. tweede helft, 22 uur 34. Tom Boudeweel.
  17. tweede helft, 22 uur 32. We krijgen drie minuten toegevoegde tijd. Dat wordt nog zweten voor die van AA Gent. .
  18. tweede helft, 22 uur 30. De aansluitingstreffer geeft Sint-Truiden zuurstof. .
  19. tweede helft, 22 uur 28. Hara kopt raak! Wordt het dan toch nog spannend? Een erg scherpe voorzet van Brüls, met tulband, wordt door Hara geschampt en belandt in de verste hoek. Bolat is boos. .