Oostende maakt de kopzorgen bij Beerschot nog wat groter

  1. 42' - Doelpunt - Makhtar Gueye (0 - 2)
  2. 41' - Doelpunt - Thierry Ambrose (0 - 1)
  1. 90+6' - Verv. Nick Batzner door Evangelos Patoulidis
  2. 90+6' - Verv. Thierry Ambrose door Robbie D'Haese
  3. 89' - Geel - Kenny Rocha Santos
  4. 87' - Verv. Makhtar Gueye door David Atanga
  5. 84' - Verv. Ramiro Vaca door Ilias Sebaoui
  6. 81' - Rood - Stipe Radic
  7. 79' - Geel - Nick Batzner
  8. 76' - Verv. Réda Halaïma door Leon Krekovic
  9. 74' - Geel 2 - Steven Fortes
  10. 66' - Geel - Alfons Amade
  11. 64' - Geel - Steven Fortes
  41'goalThierry Ambrose0 - 1
  42'goalMakhtar Gueye0 - 2

  Oostende heeft een tik uitgedeeld aan Beerschot. Een moedige thuisploeg kreeg net voor de rust in twee minuten twee keer het deksel op de neus: 0-2. Beerschot laat weer een kans liggen om de kloof onderin wat kleiner te maken. KVO maakt een sprongetje in de stand en haalt opgelucht adem.

  Beerschot - Oostende kort samengevat

  • Sleutelmoment: Ambrose en Gueye leuken een belabberde wedstrijd op met twee goals in evenveel minuten. Beerschot trapt dit seizoen aanvallend geen deuk in een pakje boter en komt nooit in de buurt van puntenwinst.
  • Man van de Match: Makhtar Gueye toonde af en toe zijn fluwelen balbehandeling en stak schril af tegen de meeste anderen op het veld. De Senegalese spits was bovendien rechtstreeks betrokken bij beide  doelpunten.
  • Opvallend: Oostende maakte voor het eerst dit seizoen de eerste goal in een match op verplaatsing. In zijn voorgaande zeven uitwedstrijden hadden de Kustjongens alles samengeteld één schamel doelpuntje gemaakt.

  Bekijk de goals uit Beerschot - Oostende (0-2)

  Dubbele optater voor Beerschot kort voor rust

  Beerschot begon nochtans met goede moed. Met Holzhauser opnieuw in de basis en met frissere benen dan Oostende, waar Capon en D'Arpino ontbraken, vatte de thuisploeg de wedstrijd enthousiast aan. Vaca stak tussendoor naar Suzuki, die vlak voor hij wilde afdrukken van de bal werd geworsteld.

   

  Een bijzonder voorzichtig Oostende liet het gebeuren en richtte zich vooral op de organisatie. Pas na een kwartier kwam het in een rommelige fase eens piepen in de zestien meter van de Ratten. Caicedo blokte het schot van Ambrose af. Met nog een afgeweken schot van Gueye hadden we het zogenaamde 'gevaar' wel gehad voor het eerste halfuur.

   

  De wedstrijd stond bol van de foute passes en technische miskleunen, tot Dom het niveau even opkrikte met een kattenpootje. Zijn deviatie viel op het dak van het doel, maar stak wel iets in gang. Jammer genoeg voor Beerschot putte Oostende er inspiratie uit. Ambrose scoorde nadat Vanhamel de kopstoot van Gueye had gered en een minuut later maakte Gueye zelf er 0-2 van. De Senegalees rondde een heerlijke dribbel koel af.

  Niet één, niet twee, maar drie reddingen van Hubert in 15 seconden!

  Geen academisch voetbal op het Kiel

  Met Shankland, Noubissi en Lemos als verse krachten schraapte Beerschot al zijn lef samen. Een passief KVO liet het gebeuren. Veel verder dan een schicht voorlangs van Halaimia en een afzwaaier van Dom kwam de thuisploeg toch niet. Zelfs Holzhauser kreeg een interessante vrije trap niet rond de muur.

   

  Toch werd Hubert één keer flink op de proef gesteld. Of eigenlijk drie keer in dezelfde aanval, om precies te zijn. Eerst schoot Shankland op zijn benen, daarna sloeg de doelman een kopbal van diezelfde Shankland geweldig weg om de Schot ten slotte nóg eens van de 1-2 te houden. Daarna verkende het spelpeil nieuwe diepten.

   

  Twee rode kaarten kwamen het niveau ook al niet ten goede. Eerst zoog Fortes alle negatieve aandacht naar zich toe. De Oostendse aanvoerder nam ergerlijk ruim de tijd om het veld te verlaten na zijn uitsluiting. Beerschot stond niet lang met een mannetje meer, want ook Radic kon vertrekken. De VAR had zijn tackle met de studs vooruit op Ambrose niet gemist.

   

  In wat restte van de wedstrijd werd amper nog gevoetbald. Bätzner morste in de toegevoegde tijd nog met een enorme kans, maar dat deerde KVO al lang niet meer. De Kustboys verkeren voorlopig in veiligheid, voor Beerschot ziet het er hoe langer hoe somberder uit.

  Stewards moeten Fortes wegsturen na rode kaart

  Dom: "Niet meer naar de stand kijken"

  De doorgaans vlotte Joren Dom was bijna sprakeloos na afloop. "Normaal gezien weet ik altijd wat te zeggen, maar nu vind ik het toch moeilijk. Dit is misschien een beetje het verhaal van ons seizoen."

   

  "Ik denk dat we zeker niet slecht beginnen, met een paar kansen ook. Dan is er één moment waarop zij scoren en meteen scoren ze ook de 2-0. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Daarvoor had ik niet echt het gevoel dat er een probleem was. We waren eigenlijk de betere ploeg"; vond de middenvelder.

   

  Hoe moet het nu verder met Beerschot, troosteloos en afgescheiden op de laatste plek? "We moeten nu echt niet meer naar de stand kijken. We moeten gewoon naar onszelf kijken en proberen eruit te halen wat er nog inzit", klonk het wat moedeloos bij Dom.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Vervanging bij KV Oostende, Evangelos Patoulidis erin, Nick Batzner eruit
  3. tweede helft, minuut 96. Vervanging bij KV Oostende, Robbie D'Haese erin, Thierry Ambrose eruit
  4. Gele kaart voor Kenny Rocha Santos van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 89
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Oostende, David Atanga erin, Makhtar Gueye eruit
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Beerschot, Ilias Sebaoui erin, Ramiro Vaca eruit
  7. Rode kaart voor Stipe Radic van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 81
  8. Gele kaart voor Nick Batzner van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 79
  9. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Beerschot, Leon Krekovic erin, Réda Halaïma eruit
  10. Tweede gele kaart voor Steven Fortes van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 74
  11. Gele kaart voor Alfons Amade van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 66
  12. Gele kaart voor Steven Fortes van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 64
  13. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  14. tweede helft, 18 uur 09. Einde. Twee minuutjes kort voor de rust, met goals van Ambrose en Gueye, waren beslissend. Beerschot probeerde nog wel, maar Oostende kwam niet meer in de problemen in een bitsige tweede helft. .
  15. tweede helft, 18 uur 05. Valt er voetballend nog wat te beleven op het Kiel? .
  16. tweede helft, 18 uur 03. Zes minuten extra tijd, dat valt nog mee. .
  17. Geel voor Rocha. Een kort VAR-moment en Rocha krijgt geel. We krijgen straks vast heel wat toegevoegde tijd. Voor ons hoeft het niet. . tweede helft, 18 uur 02.
  18. tweede helft, 18 uur . Beerschot heeft al vijf keer gewisseld, nu is het de beurt aan Oostende. Gueye gaat naar de kant voor Atanga. .
  19. tweede helft, 17 uur 57. De wedstrijd is er niet vriendelijker op geworden. En het spelpeil scheert nog steeds geen hoge toppen, integendeel. .
  20. Rode Radic! Dierick wordt naar het scherm geroepen. Hij annuleert een gele kaart voor Radic en trekt rood. Terecht, de Serviër ging met zijn studs vooruit in de tackle. . tweede helft, 17 uur 53.