Club Brugge tankt vertrouwen aan Den Dreef, Vormer scoort na basisplaats

  1. 45' - Verv. Rúnar Alex Rúnarsson door Rafael Romo
  2. 35' - Verv. Stanley N'Soki door Brandon Mechele
  3. 26' - Doelpunt - Noa Lang (0 - 1)
  1. 85' - Doelpunt - Mathieu Maertens (1 - 4)
  2. 83' - Verv. Clinton Mata door Ignace Van der Brempt
  3. 83' - Verv. Charles De Ketelaere door Bas Dost
  4. 83' - Verv. Kristiyan Malinov door Alexis De Sart
  5. 78' - Verv. Noa Lang door Kamal Sowah
  6. 78' - Verv. Hans Vanaken door Noah Mbamba
  7. 75' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (0 - 4)
  8. 72' - Verv. Sory Kaba door Kaveh Rezaei
  9. 72' - Verv. Musa Tamari door Levan Shengelia
  10. 71' - Doelpunt - Ruud Vormer (0 - 3)
  11. 67' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (0 - 2)
  26'goalNoa Lang0 - 1
  71'goalRuud Vormer0 - 3
  85'goalMathieu Maertens1 - 4

  Club Brugge ontvangt zondag aartsrivaal Anderlecht met 12 op 12. Het won met 1-4 aan Den Dreef na vooral een goede tweede helft. Vormer mocht nog eens in de basis starten, hij maakte de 0-3. Ook De Ketelaere (2x) en Lang scoorden. Club blijft tweede op vier punten van leider Union, OH Leuven hapt onderin naar adem. "We zijn nog niet dood, als je naar deze wedstrijd kijkt", zegt trainer Marc Brys.

  OH Leuven - Club Brugge een notendop:

  • Sleutelmoment: Iets meer dan 20 minuten voor het einde krijgt Maertens tot woede van de thuisploeg geen penalty na een duw van Balanta. Meteen daarna slaat Club genadeloos toe met 3 goals in nog geen 10 minuten.

  • Man van de match: Charles De Ketelaere was nog maar eens de uitblinker bij Club. Met zijn knappe eerste treffer legde hij de match in een beslissende plooi, met zijn tweede van de avond zette hij de kers helemaal op de taart. 

  • Opvallend: Club is een garantie op goals. Het is de enige ploeg in 1A die na 19 speeldagen in élke wedstrijd minstens 1 keer scoorde. Blauw-zwart zit intussen aan 39 stuks, enkel Union en Anderlecht scoorden dit seizoen vaker.

  Bekijk de goals uit OHL - Club Brugge (1-4)

  Lang en Dame Fortuna geven Club gevleide voorsprong

  Philippe Clement dropte Ruud Vormer weer in de basis voor de wedstrijd bij OH Leuven. Een match die Club maar beter kon winnen om de kloof met Union weer tot 4 punten te herleiden. Maar ook OHL kon de punten gebruiken om uit het degradatiegewoel te blijven.

   

  Beide ploegen gingen vrijuit hun kans in een boeiend wedstrijdbegin. Mignolet moest al na enkele minuten aan de bak op een botsende bal van Maertens, terwijl aan de overkant Vanaken net niet kon profiteren van een ongelukkige tussenkomst van Dewaest.

   

  Op het kwartier ontsnapte Club aan de 0-1 toen Hendry zich verkeek op een lange bal. Maertens haalde in één tijd uit, maar ook pal op de goed uitgekomen Mignolet. De beste kansen bleven voor OHL, een afstandsschot van Schrijvers ging nipt naast.

   

  Club kreeg de motor niet op gang, maar kwam tegen de gang van het spel in toch op voorsprong. Met een flinke dosis geluk weliswaar, een schot van Lang week af op Chakla en liet Runarsson zo verrast en kansloos achter. Enkele minuten later had de thuisploeg het geluk aan zijn zijde toen een kopbal van Hendry op de kruising strandde.

   

  Kort voor de rust verknoeide Lang op een counter nog een reuzenkans voor de bezoekers. Hij tikte de bal net te ver en botste vervolgens ongelukkig tegen Runarsson aan, meteen het einde van de wedstrijd voor de OHL-doelman.

  Lang verknoeit geweldige kans en botst hard op OHL-doelman

  Club rolt OHL op enkele minuten helemaal op

  Voor de  thuisploeg moest het dan maar in de tweede helft gebeuren, maar even fel starten als in de eerste helft lukte niet. OHL kreeg geen vaart in zijn spel, Club hield alles zonder al te veel moeite onder controle. 

   

  Iets meer dan 20 minuten voor het einde kwam hét beslissende moment in de wedstrijd. De doorgebroken Maertens kreeg na een por van Balanta geen penalty en meteen daarna sloeg Club genadeloos toe. De Ketelaere zette Dewaest in de wind en nam vanuit een scherpe hoek ook Romo te grazen: 0-2.

   

  Bij OHL was de woede om de niet-gefloten penalty groot en de thuisploeg ging op enkele minuten helemaal kopje-onder. Na een heerlijke voorzet van Lang kon Vormer van dichtbij ongehinderd de 0-3 in doel koppen en nog geen 10 minuten na zijn eerste treffer gaf de doorgebroken De Ketelaere Romo nogmaals het nakijken: 0-4.

   

  In de slotfase redde Maertens nog de eer voor OHL. De pas ingevallen Van der Brempt liet zich op een voorzet van Mercier te makkelijk aftroeven en zo kon Maertens Mignolet dan toch eens kloppen. Meer dan een doekje voor het bloeden was het niet, want OHL blijft na een 0 op 9 in de gevarenzone hangen. Club nadert weer tot op 4 punten van leider Union.

  Doelman Romo komt overdreven ver uit doel en krijgt bolwassing van Dewaest

  Coach Clement gaat na het laatste fluitsignaal bijna onderuit

  Clement: “Voortbouwen op reeksje van 12 op 12”

  • Philippe Clement (trainer Club Brugge): “Ik ben heel tevreden, want dit is een heel moeilijke verplaatsing. Leuven is met heel veel enthousiasme gestart, maar wij konden ze pijn doen op de manier waarop we dat wilden doen. We hebben hele mooie goals gemaakt en nog een pak kansen gecreëerd. We hadden wat geluk bij de 0-1, maar op dat gebied is het nog niet ons seizoen geweest. Als je kijkt naar de expected goals voor en tegen, dan zijn wij de slechtste van de klas. Qua geluk mag het dan één keer wel eens meezitten. Als je ziet hoeveel kansen we in de tweede helft afdwongen, dan is dit een ruim verdiende zege. We hebben nu een reeksje van 12 op 12 en daar willen we op voortbouwen. De wedstrijd tegen Anderlecht wordt één moment in de marathon die het seizoen is, dus die zal niet alles beslissen.”

   

  • Marc Brys (trainer OH Leuven): “We zijn perfect aan de wedstrijd begonnen en konden dat ook doortrekken. We hebben toch een rits kansen verzameld, maar het gebrek aan efficiëntie brak ons zuur op. Er kwam na de 0-1 wat vermoeidheid, de taken werden verwaarloosd. Toen kwam die situatie met Maertens, al dan niet penalty. In de omschakeling maakt De Ketelaere dan een fantastisch mooi doelpunt, dat was uiteraard een enorme slag. Toen was de wedstrijd gespeeld, ook al laten we het nog te makkelijk 0-3 en 0-4 worden. We moeten absoluut punten gaan pakken, maar we moeten niet gestresseerd gaan voetballen en rustig blijven. We staan voor moeilijke wedstrijden, maar we zijn zeker nog niet dood als je deze match bekijkt.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Club Brugge pakt zijn vierde zege op een rij en nadert zo weer tot op 4 punten van leider Union. Lang, De Ketelaere (2x) en Vormer zorgden voor de Brugse goals. Maertens kon in de slotfase de eer redden voor OHL, dat na een 0 op 9 in de gevarenzone blijft hangen. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 88. 3 minuten extra. De wedstrijd is gespeeld, de lijdensweg van OH Leuven wordt met nog 3 minuten verlengd. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Mathieu Maertens van OH Leuven. 1, 4.
  5. tweede helft, minuut 85. Maertens veegt de nul weg. Maertens redt in de slotfase nog de eer van OH Leuven. Van der Brempt laat zich op een voorzet van Mercier aftroeven door de aanvaller en die mikt de bal in één tijd voorbij Mignolet. Geen clean sheet voor de Club-doelman. .
  6. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Club Brugge, Ignace Van der Brempt erin, Clinton Mata eruit
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Club Brugge, Bas Dost erin, Charles De Ketelaere eruit
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij OH Leuven, Alexis De Sart erin, Kristiyan Malinov eruit
  9. tweede helft, minuut 80.
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Club Brugge, Kamal Sowah erin, Noa Lang eruit
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Club Brugge, Noah Mbamba erin, Hans Vanaken eruit
  12. tweede helft, minuut 75. Plots een doelpuntenfestival. Het gaat plots wel erg snel voor Club. De Ketelaere kan zich doorzetten in de zestien en mikt de bal van dichtbij voorbij Romo. Chakla doet nog een vergeefse poging om de bal uit doel te houden. .
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Charles De Ketelaere van Club Brugge. 0, 4.
  14. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij OH Leuven, Kaveh Rezaei erin, Sory Kaba eruit
  15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij OH Leuven, Levan Shengelia erin, Musa Tamari eruit
  16. tweede helft, minuut 72.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 71 door Ruud Vormer van Club Brugge. 0, 3.
  18. tweede helft, minuut 71. Vormer telt OHL uit. Vormer bedankt voor zijn basisplaats met een goal. Na een heerlijke voorzet van Lang is het voor de Nederlander een koud kunstje om van dichtbij de 0-3 in doel te koppen. .
  19. tweede helft, minuut 68. De Ketelaere geeft Club wat meer marge. De Ketelaere deelt een nieuwe tik uit aan OH Leuven. Hij zet Dewaest in de wind en neemt vanuit een scherpe hoek ook Romo te grazen. .
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 67 door Charles De Ketelaere van Club Brugge. 0, 2.