KV Kortrijk heeft geen medelijden met KV Oostende

  1. 45' - Doelpunt - Kristof D'Haene (0 - 1)
  2. 37' - Verv. Abdelkahar Kadri door Marlos Moreno
  3. 21' - Geel - Gilles Dewaele
  1. 90' - Verv. Faïz Selemani door Mathias Fixelles
  2. 77' - Verv. Dylan Mbayo door Billel Messaoudi
  3. 77' - Verv. Aleksandar Radovanovic door Timothy Derijck
  4. 77' - Verv. Kristof D'Haene door Lucas Rougeaux
  5. 74' - Verv. Robbie D'Haese door Evangelos Patoulidis
  6. 73' - Verv. Alfons Amade door Siebe Wylin
  7. 64' - Doelpunt - Kevin Vandendriessche (0 - 2)
  8. 63' - Geel - Frederik Jäkel
  9. 59' - Verv. Brecht Capon door David Atanga
  10. 55' - Verv. Maxime D'Arpino door Kenny Rocha Santos
  45'goalKristof D'Haene0 - 1

  KV Oostende heeft tegen KV Kortrijk geen revanche genomen voor de bekeruitschakeling. De bezoekers scoorden een goal voor en na de rust. KVO kijkt angstvallig achterom. Alexander Blessin was na afloop streng voor zijn team: "Je kan altijd wedstrijden verliezen, maar als de mentaliteit er niet is om samen het doel te verdedigen, dan hebben we een groot probleem."

  KV Oostende - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net wanneer de gelijkmaker steeds nadrukkelijker in de lucht hangt, verdubbelt Kortrijk op een hoekschop zijn voorsprong. Met een schitterend hakje aan de eerste paal laat Vandendriessche Hubert verbouwereerd achter.

  • Man van de match: De rol van Faïz Selemani in de Kortrijkse zege kan moeilijk overschat worden. Hij gaf met een knap hakje de assist voor de openingsgoal, dwong met een fraaie vrije trap de beslissende corner af en gaf daarop de assist voor de 0-2.

  • Opvallend: Voor Kortrijk is het pas de 2e keer dit seizoen dat het 2 wedstrijden na elkaar kan winnen. Oostende gaat dan weer voor de 3e keer dit seizoen onderuit tegen Kortrijk, nadat het zowel in de competitie als in de beker verloren had in het Guldensporenstadion.

  Bekijk de goals uit Oostende - Kortrijk (0-2)

  D’Haene bekroont jubileummatch met knappe goal

  Na de competitienederlaag én de bekeruitschakeling in het Guldensporenstadion had Oostende wat recht te zetten tegen Kortrijk. Toch waren het de bezoekers die het scherpst aan de wedstrijd begonnen. Capon kon Selemani net op tijd afstoppen, Kadri mikte in de herneming naast.

   

  Wat volgde, was een teleurstellende eerste helft met nauwelijks doelgevaar. Pas rond het halfuur kwam er wat schwung in. Sainsbury kon de doorgebroken Amade met een ultieme tackle nog net een reuzenkans ontzeggen, terwijl aan de overkant Hubert een schot van Dewaele uit zijn doel ranselde.

   

  De schwung verdween even snel als die gekomen was. Kort voor de rust sloeg Kortrijk plots toch nog toe na een mooie aanval. Selemani legde de bal met een knap hakje perfect klaar voor D’Haene en die bekroonde zijn 200e match voor KVK met een gekruist schot in de verste hoek: 0-1.

  Sainsbury gaat in de fout maar pakt nog uit met ultieme tackle

  Oostende snuffelt aan de 1-1, Vandendriessche beslist de match

  Oostende kwam als herboren uit de kleedkamer en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Jäkel kopte van dichtbij rakelings naast en even later liet Ndicka op aangeven van Bätzner een huizenhoge kans onbenut. Ook D’Haese snuffelde aan de gelijkmaker met een verre knal die de paal scheerde.

   

  Net wanneer de 1-1 in de lucht hing, kreeg KVO rond het uur een koude douche. De kustploeg ontsnapte nog toen de VAR een penalty omzette naar een vrije trap net buiten de zestien. Hubert kon het schot van Selemani nog over doel tikken, maar op de hoekschop maakte Vandendriessche het verschil met een heerlijk hakje aan de eerste paal: 0-2.

   

  Stevige domper voor Oostende, dat met de moed der wanhoop er toch nog iets van probeerde te maken. Bätzner maakte het bijna nog spannend, zijn afgeweken schot ging rakelings over. Veel gevaarlijker werd het niet meer bij Oostende, Kortrijk hield makkelijk stand.

  Badamosi trapt een gat in de lucht

  Blessin: "Konden nog 24 uur spelen zonder te scoren"

  • Karim Belhocine (trainer KV Kortrijk): “Ik ben zeer tevreden met de overwinning, net als met de clean sheet en het feit dat de jongens zo voor elkaar geknokt hebben.  Voetbal bestaat uit passie, inspanningen en solidariteit en dat hebben de spelers vanavond getoond. Deze drie punten doen deugd, we schuiven nu toch weer wat verder weg van de degradatiezone." 

  • Gilles Dewaele (KV Kortrijk): “Dit was een wedstrijd die in het begin beide kanten uit kon. Na de 0-1 wisten we dat we nog kansen zouden krijgen op de tegenaanval. In het begin van de tweede helft hadden we het wat moeilijk, we kwamen niet onder de druk uit. Maar eenmaal die tweede goal viel, zaten we in een zetel. Twee weken geleden zei iedereen dat het nog moeilijk zou worden, we moesten al wat naar beneden kijken. Twee matchen later staan we weer bovenaan en kunnen we weer optimistisch zijn voor de toekomst.”

  • Robbie D’Haese (KV Oostende): “We hebben deze match verloren omdat we te zwak waren in de duels. De match kon beide kanten uit, maar als je twee makkelijke doelpunten slikt, dan is het moeilijk om nog te winnen. We hadden kansen in de tweede helft, mijn schot raakte net de paal, Ndicka had ook nog een grote kans. Het zit ons nu wat tegen. De trainer heeft ons op onze plaats gezet na zo’n vertoning, dat is normaal. Hij zei dat we ons nu moeten focussen op zaterdag, want de match tegen Beerschot is heel belangrijk.”

  • Alexander Blessin (trainer KV Oostende): “De beginselen zaten al fout vandaag. We moeten de fysieke paraatheid op het veld brengen en vandaag verloren we bijna 80 procent van de duels voor de tweede bal. Je kan altijd wedstrijden verliezen, maar als de mentaliteit er niet is om samen het doel te verdedigen, dan hebben we een groot probleem. Dit gaat over de basis van het voetbal. Kortrijk was vanavond op elk gebied sterker. Wij konden zo nog 24 uur spelen zonder een goal te maken. Kortrijk toonde vanavond hoe het moet als een team, door samen te werken." 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Kortrijk, Mathias Fixelles erin, Faïz Selemani eruit
  3. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Kortrijk, Billel Messaoudi erin, Dylan Mbayo eruit
  4. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Kortrijk, Timothy Derijck erin, Aleksandar Radovanovic eruit
  5. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Kortrijk, Lucas Rougeaux erin, Kristof D'Haene eruit
  6. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KV Oostende, Evangelos Patoulidis erin, Robbie D'Haese eruit
  7. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KV Oostende, Siebe Wylin erin, Alfons Amade eruit
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 64 door Kevin Vandendriessche van KV Kortrijk. 0, 2.
  9. Gele kaart voor Frederik Jäkel van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 63
  10. tweede helft, minuut 59. Vervanging bij KV Oostende, David Atanga erin, Brecht Capon eruit
  11. tweede helft, minuut 55. Vervanging bij KV Oostende, Kenny Rocha Santos erin, Maxime D'Arpino eruit
  12. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  13. tweede helft, 22 uur 54. Einde. Kortrijk kan voor het eerst sinds de competitiestart nog eens 2 wedstrijden na elkaar winnen. Het pakt dankzij treffers van D'Haene en Vandendriessche de volle buit bij Oostende, dat zo de degradatiezorgen steeds meer ziet toenemen. .
  14. tweede helft, 22 uur 51. 4 minuten extra. De wedstrijd wordt met nog 4 minuten verlengd, maar die lijken overbodig. Kortrijk heeft zijn schaapjes al een tijdje op het droge. .
  15. tweede helft, 22 uur 50. Bij Kortrijk mag Selemani gaan rusten. Toch weer een dijk van een wedstrijd gespeeld met 2 assists. Hij wordt vervangen door Fixelles. .
  16. tweede helft, 22 uur 45. De buit lijkt binnen voor Kortrijk. Oostende probeert het nog, maar komt niet meer in de buurt van Ilic. .
  17. tweede helft, 22 uur 38. Zit er nog wat in de tank bij Oostende? De tijd begint te dringen voor de kustploeg, Kortrijk is op weg naar een 6 op 6. Dat is dit seizoen nog maar één keer eerder gelukt voor de West-Vlaamse club. .
  18. tweede helft, 22 uur 33. D'Haese moet noodgedwongen een punt zetten achter zijn wedstrijd. Hij wordt vervangen door Patoulidis. Ook voor Amade is de match voorbij, zijn vervanger heet Wylin. .
  19. tweede helft, 22 uur 31. Bätzner rakelings over! Oostende geeft weer een teken van leven. Bätzner haalt gevaarlijk uit op een afvallende bal en ziet zijn afgeweken schot rakelings over doel gaan. De daaropvolgende hoekschop levert niks op voor Oostende. .
  20. tweede helft, 22 uur 28.