3 - 2
68'
3 - 3
68'

KV Mechelen heeft AA Gent bijgebeend in het klassement. Het won voor eigen volk met 4-3 na een heel aangename wedstrijd met veel scenariowissels. Storm en Mrabti scoorden elk twee keer voor de thuisploeg. AA Gent weet dus weer wat verliezen is na een reeks van vier opeenvolgende zeges.

KV Mechelen - Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Amper 2 minuten na de 3-3 van Tissoudali recht KV Mechelen nog maar eens de rug. Storm schildert de 4-3 heerlijk voorbij Bolat en bezorgt Gent zo de doodsteek.

• Man van de Match: Met 2 doelpunten en een uitgelokte strafschop gaat de prijs van MVP vandaag meer dan terecht naar Nikola Storm. De winger heerste op zijn linkerflank en bezorgde Hanche-Olsen om de haverklap sterretjes.

• Opvallend: De laatste zege van KV Mechelen tegen Gent dateerde al van 1 mei 2019. Toen won Malinois de bekerfinale met 1-2 van de Buffalo's.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - Gent (4-3)

Gent vergeet afstand te nemen voor de rust

Met een 12 op 12 in de rugzak begon Gent vol vertrouwen Achter de Kazerne en dat resulteerde ook al snel tot een eerste kans.  Na een snel genomen vrije trap belandde de bal aan de rand van de zestien bij De Sart. De middenvelder probeerde het in een tijd, maar Coucke duwde zijn lage schuiver nog in hoekschop.

Ondanks veel goede wil bij de thuisploeg bleven de bezoekers de gevaarlijkste ploeg in de openingsfase. Nurio bewaarde goed het overzicht op zijn linkerflank en bediende Castro-Montes in de zestien. De wingback kraakte zijn schot volledig, maar zette Coucke toch nog stevig aan het werk.

Gent bleef de wet dicteren en op het halfuur kwam de 0-1 er dan toch. Dribbelwonder Tissoudali profiteerde van knullig balverlies in de Mechelse defensie en knalde zijn 8e van het seizoen tegen de netten.

De bezoekers hadden hun voorsprong eindelijk te pakken, maar enkele minuten later moest ook Bolat zich omdraaien. Walsh pikte er slim Mrabti uit in de zestien en de Zweed knalde de 1-1-ruststand in een tijd op het bord.

Storm krijgt de fout niet mee en probeert het nog met een beenveeg

Storm zorgt voor orgelpunt na heerlijk spektakelstuk

Wie dacht dat de tweede helft voor minder spektakel zou zorgen, zat er wel heel ver naast. Na nog geen 5 minuten zonderde Bezoes zijn maatje Depoitre knap af in de zestien. De aanvaller twijfelde niet en schoot de 1-2 overhoeks binnen.

Toch konden de bezoekers opnieuw niet lang genieten van de voorsprong.  Storm ging vlotjes buitenom bij Hanche-Olsen en knalde de gelijkmaker vervolgens met zijn linker in het dak van het doel. Een kruisraket die kon tellen.

De thuisploeg rook bloed en 6 minuten later was de Mechelse remontada helemaal voltooid. Storm draaide Hanche-Olsen andermaal horendol, waarna de arme Noor veel te laat kwam in de zestien. Mrabti nam de elfmeter voor zijn rekening en bracht de thuisploeg op voorsprong.

Het sein voor Gent om nog maar eens te reageren. Depoitre glipte door de buitenspelval en schotelde Tissoudali vervolgens zijn tweede van de avond voor. 3-3 na een zoveelste plottwist.

Toch was het nog steeds niet voorbij, want man van de match Nikola Storm had nog een subliem orgelpunt in petto. De flukse winger liet Hanche-Olsen opnieuw kinderlijk achter en krulde de winnende treffer heerlijk voorbij Bolat. Een uppercut waar de bezoekers niet meer van herstelden.

Vrancken: "Wij waren de best voetballende ploeg vandaag"

Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): "Wij waren vandaag de best voetballende ploeg. De kansen die we weggaven, kwamen via de counter. We probeerden hoog druk te zetten en in de tweede helft kwamen onze kansen dan."

"We misten vandaag opnieuw heel wat spelers. Heel onze centrale as was er niet bij en daarom ben ik dan ook zeer tevreden met de prestatie van vandaag. Nu moeten we gewoon match per match bekijken."

Nikola Storm (KV Mechelen): "Het ging goed vandaag en ik denk ook wel dat we deze wedstrijd verdienden te winnen. Gent prikte wel af en toe tegen op de counter, maar als ploeg hebben we ook goed gespeeld. Voor de neutrale supporter was dit natuurlijk ook een fantastische wedstrijd."

"Er waren enorm veel kansen, zeker in de tweede helft. Nu doet het goed omdat we tegen Gent kunnen winnen. Maar we bekijken nu match per match."

Vanhaezebrouck: "Ik neem de verantwoordelijkheid voor deze nederlaag"

Hein Vanhaezebrouck (trainer KAA Gent): "Als je 3 doelpunten maakt buitenshuis, dan moet je normaal winnen. We hadden zelfs nog meer kunnen scoren en op het einde hadden we wat tegenslag om de gelijkmaker te scoren."

"Ik vond dat we niet goed begonnen aan de wedstrijd en daarom was ik blij met de reactie na de rust. Onze doelpunten kwamen ook op het juiste moment, maar we kregen veel te snel opnieuw een doelpunt tegen."

"Ik neem uiteindelijk wel de verantwoordelijkheid voor deze nederlaag. Ik ben de man die de keuzes maakt en de wissels moet doen. Dat had achteraf gezien beter gekund."

Tarik Tissoudali (KAA Gent): "Dit is heel zuur. Als je 3 keer scoort, mag je echt niet verliezen op dit niveau. Het positieve is wel dat we veel hebben gecreëerd. Het is heel snel gegaan vandaag, maar de goals vlogen wel heel makkelijk binnen."

"We verdedigen de laatste tijd heel goed en nu krijgen we er plots 4 tegen. Dat is heel onverwacht en komt wel hard aan. We hebben natuurlijk ook goede zaken laten zien en dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd."

20:33

EINDE

Na een waar spektakelstuk wint KV Mechelen met 4-3 van KAA Gent. De thuisploeg maakt zo een einde aan de winning streak van de Buffalo's en beent de bezoekers zelfs bij in de stand.

90+1'

88'
87'
60'
20:33

Owusu probeert het nog eens vanop een afvallende bal, maar de Fransman kraakt zijn schot volledig. Coucke kan rustig gaan uittrappen.

20:32

4 minuten heeft Gent nog om een nederlaag te vermijden. Een 15 op 15 lijkt al onmogelijk te zijn geworden. Kan een punt wel nog?

20:29

Staande ovatie voor Storm

Met 2 doelpunten een een uitgelokte strafschop achter zijn naam mag Nikola Storm onder luid applaus gaan rusten. Wordt de flukse winger de matchwinnaar vandaag?

20:28

Met offensieve krachten Malede en Lemajic tussen de lijnen probeert Hein Vanhaezebrouck nog een laatste konijn uit zijn hoge hoed te toveren. Slepen de bezoekers nog een punt uit de brand?

20:24

Nagelbijten

Zowel voor de nagels als voor het hart is deze wedstrijd geen al te goede zaak. Een voorzet belandt aan de 2e paal nog bij Depoitre, maar de aanvaller schiet vanuit een scherpe hoek hoog over. Coucke slaakt een zucht van opluchting.

20:22

Nog 10 minuten

Met nog 10 minuten te spelen, naderen we de slotfase van de wedstrijd. Welke verrassingen hebben beide teams nog in petto?

20:20

We krijgen opnieuw enkele nieuwe namen tussen de lijnen. Van Damme komt in de plaats van Mrabti, terwijl Hjulsager Bezoes vervangt.

20:17

Depoitre en Tissoudali laten de gelijkmaker liggen

Opnieuw staat het bijna gelijk. Na een rommelige controle mikt Depoitre eerst op Couke, waarna Tissoudali zijn poging via een Mechels been op het dak van het doel ziet belanden. Hier komt de thuisploeg goed weg.

20:15

Bezoes treft de lat

Het blijft kansen regenen in Mechelen. Bezoes krijgt iets te veel ruimte aan de rand van de zestien, maar ziet zijn plaatsbal op de lat uiteenspatten. Het blijft voorlopig 4-3.