KV Mechelen stopt Gentse zegereeks na doelpuntenfestijn Achter de Kazerne

  1. 36' - Doelpunt - Kerim Mrabti (1 - 1)
  2. 33' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (0 - 1)
  3. 26' - Geel - Nikola Storm
  1. 88' - Verv. Nikola Storm door Jannes Van Hecke
  2. 88' - Geel - Vinicius
  3. 87' - Verv. Núrio door Yonas Malede
  4. 87' - Verv. Laurent Depoitre door Darko Lemajic
  5. 79' - Verv. Roman Bezoes door Andrew Hjulsager
  6. 79' - Verv. Marian Shved door Iebe Swers
  7. 79' - Verv. Kerim Mrabti door Joachim Van Damme
  8. 72' - Verv. Sven Kums door Elisha Owusu
  9. 72' - Verv. Alessio Castro-Montes door Matisse Samoise
  10. 70' - Doelpunt - Nikola Storm (4 - 3)
  11. 68' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (3 - 3)
  12. 60' - Doelpunt strafschop - Kerim Mrabti (3 - 2)
  13. 54' - Doelpunt - Nikola Storm (2 - 2)
  14. 50' - Doelpunt - Laurent Depoitre (1 - 2)
  33'goalTarik Tissoudali0 - 1
  36'goalKerim Mrabti1 - 1
  50'goalLaurent Depoitre1 - 2
  54'goalNikola Storm2 - 2
  60'penalty goalKerim Mrabti3 - 2
  68'goalTarik Tissoudali3 - 3
  70'goalNikola Storm4 - 3

  KV Mechelen heeft AA Gent bijgebeend in het klassement. Het won voor eigen volk met 4-3 na een heel aangename wedstrijd met veel scenariowissels. Storm en Mrabti scoorden elk twee keer voor de thuisploeg. AA Gent weet dus weer wat verliezen is na een reeks van vier opeenvolgende zeges.

  KV Mechelen - Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Amper 2 minuten na de 3-3 van Tissoudali recht KV Mechelen nog maar eens de rug. Storm schildert de 4-3 heerlijk voorbij Bolat en bezorgt Gent zo de doodsteek.

   

  • Man van de Match: Met 2 doelpunten en een uitgelokte strafschop gaat de prijs van MVP vandaag meer dan terecht naar Nikola Storm. De winger heerste op zijn linkerflank en bezorgde Hanche-Olsen om de haverklap sterretjes. 

   

  • Opvallend: De laatste zege van KV Mechelen tegen Gent dateerde al van 1 mei 2019. Toen won Malinois de bekerfinale met 1-2 van de Buffalo's. 

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Gent (4-3)

  Gent vergeet afstand te nemen voor de rust

  Met een 12 op 12 in de rugzak begon Gent vol vertrouwen Achter de Kazerne en dat resulteerde ook al snel tot een eerste kans.  Na een snel genomen vrije trap belandde de bal aan de rand van de zestien bij De Sart. De middenvelder probeerde het in een tijd, maar Coucke duwde zijn lage schuiver nog in hoekschop.

  Ondanks veel goede wil bij de thuisploeg bleven de bezoekers de gevaarlijkste ploeg in de openingsfase. Nurio bewaarde goed het overzicht op zijn linkerflank en bediende Castro-Montes in de zestien. De wingback kraakte zijn schot volledig, maar zette Coucke toch nog stevig aan het werk.

  Gent bleef de wet dicteren en op het halfuur kwam de 0-1 er dan toch. Dribbelwonder Tissoudali profiteerde van knullig balverlies in de Mechelse defensie en knalde zijn 8e van het seizoen tegen de netten.

  De bezoekers hadden hun voorsprong eindelijk te pakken, maar enkele minuten later moest ook Bolat zich omdraaien. Walsh pikte er slim Mrabti uit in de zestien en de Zweed knalde de 1-1-ruststand in een tijd op het bord.

  Storm krijgt de fout niet mee en probeert het nog met een beenveeg

  Storm zorgt voor orgelpunt na heerlijk spektakelstuk

  Wie dacht dat de tweede helft voor minder spektakel zou zorgen, zat er wel heel ver naast. Na nog geen 5 minuten zonderde Bezoes zijn maatje Depoitre knap af in de zestien. De aanvaller twijfelde niet en schoot de 1-2 overhoeks binnen.

  Toch konden de bezoekers opnieuw niet lang genieten van de voorsprong.  Storm ging vlotjes buitenom bij Hanche-Olsen en knalde de gelijkmaker vervolgens met zijn linker in het dak van het doel. Een kruisraket die kon tellen.

  De thuisploeg rook bloed en 6 minuten later was de Mechelse remontada helemaal voltooid. Storm draaide Hanche-Olsen andermaal horendol, waarna de arme Noor veel te laat kwam in de zestien. Mrabti nam de elfmeter voor zijn rekening en bracht de thuisploeg op voorsprong.

  Het sein voor Gent om nog maar eens te reageren. Depoitre glipte door de buitenspelval en schotelde Tissoudali vervolgens zijn tweede van de avond voor. 3-3 na een zoveelste plottwist.

  Toch was het nog steeds niet voorbij, want man van de match Nikola Storm had nog een subliem orgelpunt in petto. De flukse winger liet Hanche-Olsen opnieuw kinderlijk achter en krulde de winnende treffer heerlijk voorbij Bolat. Een uppercut waar de bezoekers niet meer van herstelden.

  Vrancken: "Wij waren de best voetballende ploeg vandaag"

  Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): "Wij waren vandaag de best voetballende ploeg. De kansen die we weggaven, kwamen via de counter. We probeerden hoog druk te zetten en in de tweede helft kwamen onze kansen dan."

  "We misten vandaag opnieuw heel wat spelers. Heel onze centrale as was er niet bij en daarom ben ik dan ook zeer tevreden met de prestatie van vandaag. Nu moeten we gewoon match per match bekijken."

   

  Nikola Storm (KV Mechelen): "Het ging goed vandaag en ik denk ook wel dat we deze wedstrijd verdienden te winnen. Gent prikte wel af en toe tegen op de counter, maar als ploeg hebben we ook goed gespeeld. Voor de neutrale supporter was dit natuurlijk ook een fantastische wedstrijd."

  "Er waren enorm veel kansen, zeker in de tweede helft. Nu doet het goed omdat we tegen Gent kunnen winnen. Maar we bekijken nu match per match."

  Vanhaezebrouck: "Ik neem de verantwoordelijkheid voor deze nederlaag"

  Hein Vanhaezebrouck (trainer KAA Gent): "Als je 3 doelpunten maakt buitenshuis, dan moet je normaal winnen. We hadden zelfs nog meer kunnen scoren en op het einde hadden we wat tegenslag om de gelijkmaker te scoren."

  "Ik vond dat we niet goed begonnen aan de wedstrijd en daarom was ik blij met de reactie na de rust. Onze doelpunten kwamen ook op het juiste moment, maar we kregen veel te snel opnieuw een doelpunt tegen."


  "Ik neem uiteindelijk wel de verantwoordelijkheid voor deze nederlaag. Ik ben de man die de keuzes maakt en de wissels moet doen. Dat had achteraf gezien beter gekund."

   

  Tarik Tissoudali (KAA Gent): "Dit is heel zuur. Als je 3 keer scoort, mag je echt niet verliezen op dit niveau. Het positieve is wel dat we veel hebben gecreëerd. Het is heel snel gegaan vandaag, maar de goals vlogen wel heel makkelijk binnen."

   

  "We verdedigen de laatste tijd heel goed en nu krijgen we er plots 4 tegen. Dat is heel onverwacht en komt wel hard aan. We hebben natuurlijk ook goede zaken laten zien en dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd."

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 33. EINDE. Na een waar spektakelstuk wint KV Mechelen met 4-3 van KAA Gent. De thuisploeg maakt zo een einde aan de winning streak van de Buffalo's en beent de bezoekers zelfs bij in de stand. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Mechelen, Jannes Van Hecke erin, Nikola Storm eruit
  4. Gele kaart voor Vinicius van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 88
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAA Gent, Yonas Malede erin, Núrio eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAA Gent, Darko Lemajic erin, Laurent Depoitre eruit
  7. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAA Gent, Andrew Hjulsager erin, Roman Bezoes eruit
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Mechelen, Iebe Swers erin, Marian Shved eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Mechelen, Joachim Van Damme erin, Kerim Mrabti eruit
  10. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KAA Gent, Elisha Owusu erin, Sven Kums eruit
  11. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KAA Gent, Matisse Samoise erin, Alessio Castro-Montes eruit
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 70 door Nikola Storm van KV Mechelen. 4, 3.
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 68 door Tarik Tissoudali van KAA Gent. 3, 3.
  14. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 60 door Kerim Mrabti van KV Mechelen. 3, 2.
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 54 door Nikola Storm van KV Mechelen. 2, 2.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 50 door Laurent Depoitre van KAA Gent. 1, 2.
  17. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  18. tweede helft, 20 uur 33. Owusu probeert het nog eens vanop een afvallende bal, maar de Fransman kraakt zijn schot volledig. Coucke kan rustig gaan uittrappen. .
  19. tweede helft, 20 uur 29. Staande ovatie voor Storm. Met 2 doelpunten een een uitgelokte strafschop achter zijn naam mag Nikola Storm onder luid applaus gaan rusten. Wordt de flukse winger de matchwinnaar vandaag? .
  20. tweede helft, 20 uur 28. Met offensieve krachten Malede en Lemajic tussen de lijnen probeert Hein Vanhaezebrouck nog een laatste konijn uit zijn hoge hoed te toveren. Slepen de bezoekers nog een punt uit de brand? .