Genk knokt zich na de rust naar felbevochten en deugddoende overwinning

  1. 45+1' - Doelpunt - Ali Gholizadeh (2 - 2)
  2. 40' - Doelpunt - Junya Ito (2 - 1)
  3. 35' - Doelpunt - Paul Onuachu (1 - 1)
  4. 27' - Doelpunt - Jackson Tchatchoua (0 - 1)
  5. 26' - Geel - Junya Ito
  1. 90+3' - Verv. Simen Juklerød door Tuur Rommens
  2. 85' - Geel - Stefan Knezevic
  3. 82' - Doelpunt - Luca Oyen (4 - 2)
  4. 82' - Geel - Shamar Nicholson
  5. 81' - Verv. Adem Zorgane door Anthony Descotte
  6. 81' - Verv. Jackson Tchatchoua door Amine Benchaib
  7. 81' - Verv. Paul Onuachu door Ike Ugbo
  8. 73' - Verv. Theo Bongonda door Luca Oyen
  9. 71' - Verv. Ali Gholizadeh door Anass Zaroury
  10. 68' - Doelpunt - Patrik Hrošovský (3 - 2)
  11. 56' - Geel - Ali Gholizadeh
  12. 55' - Geel - Mark McKenzie
  27'goalJackson Tchatchoua0 - 1
  35'goalPaul Onuachu1 - 1
  40'goalJunya Ito2 - 1
  45+1'goalAli Gholizadeh2 - 2
  68'goalPatrik Hrošovský3 - 2
  82'goalLuca Oyen4 - 2

  Racing Genk heeft zijn nieuwe coach Bernd Storck geplezierd met een eerste overwinning. Voor eigen volk ging Genk in de 2e helft op en over een stug Charleroi. Genk kan zo eindelijk nog eens triomferen na 9 wedstrijden zonder zege. "Bij Genk speelden ze individueel op Champions League-niveau", strooit Charleroi-coach Edward Still met complimenten.

  Racing Genk - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Rond het uur ontsnapt Genk aan de 2-3 wanneer een afstandsschot van Bessilé op de paal strandt. De wedstrijd kantelt 7 minuten later de Genkse kant op bij de 3-2 van Hrosovsky.

  • Man van de match: Yunya Ito deelde de voorbije weken in de malaise bij Genk en lag vanavond aan de basis van de 0-1, maar de Japanner trok Genk nog voor de rust eigenhandig uit het moeras met een assist en een goal en nam ook in de tweede helft het voortouw.

  • Opvallend: Van 31 oktober, zo lang was het geleden dat Genk nog eens kon winnen. Sindsdien pakte het in de competitie 2 op 15, moest het in de Europa League ook vrede nemen met een magere 2 op 9 en werd het bovendien uitgeschakeld in de Croky Cup.

  Bekijk het Journaalverslag:

  Prachtgoal van Gholizadeh veegt Genkse remonte uit

  Een ploeg in crisis tegen een ploeg in vorm, het contrast tussen Genk en Charleroi kon bij aanvang van de wedstrijd niet groter zijn. Toch was het Genk dat de wedstrijd in handen nam of dat in elk geval probeerde.

   

  Veel leverde het initiatief van de thuisploeg niet op. Pas na ruim een kwartier kon Onuachu een eerste keer voor dreiging zorgen, maar hij besloot te centraal en zo kon Koffi redding brengen voor Charleroi.

   

  Charleroi loerde op de counter en profiteerde rond het halfuur optimaal toen Ito op eigen helft balverlies leed. In enkele tellen ging de bal naar Tchatchoua en die liet Vandevoordt met een afgeweken schot kansloos achter: 0-1.

   

  Een nieuwe tik voor het zwalpende Genk, maar de thuisploeg toonde veerkracht. Tien minuten voor de rust schilderde Ito na een kort genomen hoekschop de bal perfect op het hoofd van Onuachu en die kopte de gelijkmaker onhoudbaar in doel. 

   

  Vijf minuten later pikte Ito ook zelf nog een goaltje mee. Koffi bokste een voorzet van Bongonda pal in de voeten van de Japanner en die zette de scheve situatie helemaal recht voor Genk.

   

  Maar toch dook Genk met een wrang gevoel de kleedkamer in, want in de extra tijd sloeg Charleroi alsnog toe. Met een schitterend afstandsschot bracht Gholizadeh de bezoekers op de valreep weer langszij.

  Ref Van Driessche knalt Ito omver

  Hrosovsky effent de weg, Oyen bevrijdt Genk helemaal

  Genk kon niet blijven stilstaan bij de late opdoffer en kwam scherp uit de kleedkamer. De thuisploeg drukte Charleroi achteruit, al bleef het opletten voor de tegenprikken van de bezoekers. Tchatchoua besloot na een knappe versnelling nipt voorlangs.

   

  Op het uur werd het helemaal warm voor de thuisploeg. Bessilé kreeg te veel tijd en ruimte, maar zag zijn afstandsschot uiteenspatten op de paal. Pech voor
  Charleroi, Genk ontsnapte aan een nieuwe opdoffer.

   

  Dame Fortuna bleef de kant van de thuisploeg kiezen, want in plaats van 2-3 werd het nog geen 10 minuten later 3-2. Met meeval dus, want Koffi gleed ongelukkig weg toen Hrosovsky aanlegde van net buiten de zestien en moest al grabbelend een derde tegengoal toestaan.

   

  Genk wou zekerheid en in de slotfase zorgde Oyen voor de bevrijding. Na een heerlijk hakje van Thorstvedt maakte de invaller het beheerst af. Charleroi wist hoe laat het was, Genk had zijn langverwachte zege eindelijk te pakken.

  Bank van Genk maakt ruzie met bank van Charleroi, Still en Storck krijgen uitbrander

  Bekijk de goals uit Genk - Charleroi (4-2)

  Storck: "Nu op deze weg voortgaan"

  • Edward Still (trainer Charleroi): “Ik hou natuurlijk een slecht gevoel over aan deze nederlaag, maar bij Genk waren de spelers vanavond in topvorm. Op individueel vlak is Genk samen met Club de beste ploeg van de competitie, ze speelden vanavond op Champions League-niveau. Toch hebben wij een sterke match gespeeld, maar de kantelmomenten waren vanavond niet in ons voordeel: de bal van Bessilé op de paal bij 2-2, Koffi die wegglijdt bij de 3-2. Maar ondanks het resultaat hebben we hier toch een goede prestatie neergezet.”

  • Bernd Storck (trainer Racing Genk): “Het belangrijkste is dat we vanavond een goede wedstrijd gespeeld hebben. We domineerden, maar slikten toen die eerste tegengoal. Het was niet evident voor de ploeg om die tegenslag te verwerken, maar de spelers hebben dat uitstekend gedaan. Na die gelijkmaker vlak voor de rust heb ik de jongens verteld dat ze op dezelfde manier moesten blijven spelen. Dat hebben ze ook gedaan. Ongeacht de situatie zijn we onze stijl trouw gebleven, met vertrouwen. Ik denk dat we deze overwinning verdienen. Iedereen heeft de voorbije dagen keihard gewerkt voor deze zege, maar we moeten nu op deze weg voortgaan. Zondag wacht ons weer een heel moeilijke wedstrijd tegen Antwerp.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Ontlading bij Racing Genk, want na 9 wedstrijden zonder zege kan het eindelijk nog eens de 3 punten pakken. Het knokt zich in de tweede helft naar een 4-2-overwinning tegen Charleroi. .
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij KRC Genk, Tuur Rommens erin, Simen Juklerød eruit
  4. tweede helft, minuut 93. Bij Genk wordt Juklerod nog naar de kant gehad. Zo mag Rommens nog even meegenieten op het veld. .
  5. tweede helft, minuut 89. 3 minuten extra. De buit is binnen voor Genk, Charleroi kan geen vuist meer maken. .
  6. tweede helft, minuut 89.
  7. tweede helft, minuut 85. Van Driessche roept Still en Storck tot de orde. De poppen gaan even aan het dansen aan de zijlijn. Het komt tot een conflict tussen beide dug-outs. Ref Van Driessche roept Still en Storck bij zich en blust het brandje. .
  8. Gele kaart voor Stefan Knezevic van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 85
  9. tweede helft, minuut 83.
  10. tweede helft, minuut 82. Oyen bevrijdt Genk! Een zucht van opluchting gaat door de Cegeka Arena. Met een heerlijk hakje geeft Thorstvedt de bal mee met Oyen en de invaller werkt het beheerst af. Genk is op weg naar een langverwachte zege. .
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Luca Oyen van KRC Genk. 4, 2.
  12. Gele kaart voor Shamar Nicholson van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 82
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Charleroi, Anthony Descotte erin, Adem Zorgane eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Logische wissel bij Genk. De moegestreden Onuachu gaat naar de kant, Ugbo krijgt nog 10 minuten om zijn kunnen te tonen. .
  15. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Charleroi, Amine Benchaib erin, Jackson Tchatchoua eruit
  16. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KRC Genk, Ike Ugbo erin, Paul Onuachu eruit
  17. tweede helft, minuut 80. Onuachu zet Koffi nog eens aan het werk. Het beste lijkt eraf bij Onuachu, maar toch weet hij nog eens voor dreiging te zorgen. Vanuit het halve maantje probeert hij het met een plaatsbal. Koffi zit er goed bij, maar moet wel nog een hoekschop toestaan. Die levert niks op. .
  18. tweede helft, minuut 76. Onuachu blijft zitten na een ongelukkig duel met Andreou. De aanvaller heeft verzorging nodig. Intussen tikt de klok in het voordeel van Genk. Heeft Charleroi nog wat te bieden? .
  19. Koffi voorkomt meer averij. Oyen staat amper op het veld of hij laat zich al zien. Hij snijdt goed naar binnen en haalt uit, maar Koffi gaat goed plat. . tweede helft, minuut 74.
  20. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KRC Genk, Luca Oyen erin, Theo Bongonda eruit