77'
Smail Prevljak
3 - 2
77'

Antwerp heeft de drie punten thuisgehouden tegen een niet aflatend Eupen. Op de Bosuil liet de thuisploeg Eupen tot twee keer toe de aansluitingstreffer maken en zo bleef het spannend tot in het absolute slot. Keita en Nainggolan maakten elk een werelddoelpunt. "Een gelijkspel was mogelijk", vertelde Eupen-coach Krämer.

Antwerp - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Bij en 3-2-stand zet Eupen in de slotfase nog alles op alles om een punt uit de brand te slepen. Prevljak kan in de blessuretijd nog koppen, maar Butez brengt redding. Niet veel later is het in de 95e minuut wel raak. Maar dan aan de overzijde na een doelpunt van Verstraete.

• Man van de match: Na zijn uitstekende invalbeurt tegen Standard wervelde Benson weer op zijn flank. Hij gaf een assist en zorgde zelf voor de 2-0.

• Opvallend: Antwerp scoort zo goed als elke wedstrijd in de Jupiler Pro League. Van de 19 gespeelde wedstrijden zwegen de kanonnen van Brian Priske slechts 1 keer. Dat gebeurde op 1 augustus tegen KV Kortrijk.

Bekijk de goals uit Antwerp - Eupen (4-2)

Benson wervelt weer op zijn flank

Beide trainers zaten met kopzorgen. Priske moest het zonder de geschorsten Seck en Bataille doen terwijl Krämer 4 spelers geblesseerd zag uitvallen. De coach van Eupen voerde dan ook 5 wissels door. Bij Antwerp beloonde Priske Balikwisha en Benson voor hun goede invalbeurt tegen Standard, maar zat Frey verrassend op de bank.

Antwerp nam de wedstrijd meteen in handen en het kon ook enkele keren dreigen. Toch was het Eupen dat na een korte terugspeelbal van Verstraete een kans zomaar weg gaf. Prevljak pakte het cadeautje echter niet uit.

De thuisploeg zorgde vooral met enkele afstandsschoten voor gevaar. Net voor het halfuur was het wel raak. Benson krulde het leer op de knikker van Samatta die prima binnen kopte: 1-0.

Eupen stak enkele keren de neus voorzichtig aan het venster, maar het grote gevaar kwam van de Antwerpenaren. De Laet testte een keer de vuisten van Himmelmann waarna Benson weer aan het wervelen sloeg. De kwieke flankspeler kwam naar binnen om dan met links de korte hoek te viseren. 2-0, een goal en assist voor Benson. De Bosuil genoot.

Maar ook de neutrale voetballiefhebber kon genieten. Keita nam een afvallende bal snoeihard op de slof. Een geweldige pegel waar Butez geen verhaal tegen had. Eupen zat weer in de wedstrijd.

Opgepast: raketten! Wat Keita kan, kan Nainggolan beter

Nagelbijten in het slot op de Bosuil

"Wat Keita kan, kan ik ook", moet Nainggolan gedacht hebben. We waren nog geen 3 minuten ver in de 2e helft wanneer 'Il Ninja' op zijn beurt verschroeiend uithaalde. Hij liet nog maar eens zien hoeveel buskruit hij in zijn rechterkuit heeft. De wedstrijd leek gespeeld en kabbelde wat voort. Benson zwiepte het leer nog eens haarscherp voor doel, maar De Laet kwam enkele centimeters tekort.

Er hing geen vuiltje aan de Antwerpse lucht waarop Priske sterkhouders Benson en Nainggolan naar de kant haalde. Eupen kwam echter uit het niets weer in de wedstrijd. De goed ingevallen Ngoy stuurde Prevljak het straatje in. 3-2, Eupen leefde nog na die levenslijn van Prevljak.

De Bosniër kreeg nog dé kans op de gelijkmaker op zijn knikker, maar Butez pakte fraai. Eupen zette nog alles op alles, maar gaf dan ook wat ruimte weg. Daar kon Verstraete van profiteren. Met de 4-2 was de wedstrijd gespeeld. Al was het wachten tot minuut 95.

Antwerp wipt zo weer over Anderlecht naar de 3e plek. Eupen blijft steken op de 9e plaats.

Nainggolan krijgt been van Keita tegen het hoofd en is daar niet blij mee

Peeters: "Onze kern is veel te smal"

Stef Peeters (Eupen): "Onze kern is gewoon kwalitatief niet goed genoeg, veel te smal. Als je dan 3 jongens moet missen die belangrijk zijn, dan wordt het voor een ploeg als Eupen moeilijk. Zeker tegen een ploeg die 2 elftallen kan opstellen. Dan heb je wat geluk nodig. Op het einde was het net niet. Vorig jaar zijn er 5 à 6 jongens vertrokken en er is niemand bijgekomen. Tegenover Antwerp dat Fischer en Frey rustig op de bank kan zetten. Algemeen genomen komen we gewoon net tekort. Op het einde merkte je nog dat Antwerp twijfelde. Maar over 90 minuten genomen is het wel een verdiende overwinning."

Radja Nainggolan (Antwerp): "Ik denk dat wij na de 3-1 de wedstrijd onder controle hadden. De laatste 10 à 15 minuten hebben wij gewoon afgezien. We moeten daar gewoon de bal rustig blijven rondspelen. We hebben 70 minuten de match onder controle gehad. Een grote ploeg heeft die problemen niet. Ik ging een beetje uit voorzorg naar de kant. Ik had wat last aan mijn kuit. De vorige wedstrijd heb ik daar weer een tik op gekregen. Bij mijn doelpunt waren we aan het combineren en ik dacht het eens te proberen. Het is goed uitgedraaid. Af en toe probeer ik eens en gaat hij erin. Maar ik denk toch dat die van Keita iets moeilijker was."

Brian Priske ( Antwerp): "Het was een moeilijke wedstrijd. We hadden het eigenlijk onder controle, maar ik vond Eupen altijd gevaarlijk op de counters en op stilstaande fases. Uiteindelijk vind ik toch dat we die match verdiend gewonnen hebben. Op sommige momenten gaven we te veel ruimte weg aan Eupen. Maar zo is het nu eenmaal soms. Uiteindelijk heb ik een goede mentaliteit gezien. Zeker in de verdediging. De 3 punten zijn toch het belangrijkste. We moeten beter doen, zeker in deze wedstrijd."

Stefan Krämer (Eupen): "We hadden goede momenten met de bal in de eerste helft. De fouten die we maakten bij de tegendoelpunten vielen te gemakkelijk. Ik zal dat morgen ook aan de jongens vertellen. Nu niet, want ze zijn heel moe. In de tweede helft wilden we ook voortdoen. Na die vroege goal hadden we 20 moeilijke minuten. We gingen dan all-in. Al bij al vind ik wel dat een gelijkspel mogelijk was. We hadden een goede mentaliteit. De jongens vochten tot aan het einde. Ik ben zeer trots op hen. Want we misten veel jongens vandaag."

20:36

De wedstrijd zit erop. Het werd ook na de 3-1 van Nainggolan nog bijzonder spannend, maar Verstraete besliste de wedstrijd op de counter in de 95e minuut.

90+1'
90'

77'
3-2
48'
3-1
20:36

GOAL! 4-2 Verstraete

Geen gelijkmaker, maar wel de 4-2. Verstraete beslist de wedstrijd nu helemaal. De 3 punten blijven in Antwerpen.

20:35

Prevljak kan nog eens koppen en Butez aan het werk zetten. De doelman pakt echter uit met een schitterende save.

20:33

Antwerp krijgt nog een vrije trap op een interessante plek. Verstraete mikt het leer over het doel.

20:30

extra time

Het zit er nog niet meteen op, want we krijgen nog 5 minuten extra tijd.

20:30

Het wordt nog bijzonder warm voor de kooi van Butez. Ngoy gaat nog maar eens zijn kans. Het schot wijkt af en valt op het dak van het doel.

20:27

Ngoy, bezig aan een goede invalbeurt, duikt de 16-meter in en kan ook uithalen. Butez gaat goed plat.

20:25

Krämer zet nu alles op alles en hij gooit met Rocha er een verse aanvaller bij. Komt er nog een slotoffensief van de bezoekers?

20:21

En plots flakkert de hoop bij Eupen weer wat op. Ze hebben nog iets meer dan 10 minuten om iets aan de achterstand te doen. Het is weer spannend op de Bosuil.

20:20
20:19

GOAL! 3-2 Prevljak

Eupen is nog niet dood. In het slotkwartier kan Prevljak Butez nog een keer verschalken. Zit er dan toch nog iets in voor de bezoekers?