Leider Union laat zich geen derde keer vangen door KV Mechelen

  1. 35' - Doelpunt - Dante Vanzeir (1 - 0)
  2. 16' - Geel - Guillaume François
  3. 13' - Geel - Kerim Mrabti
  1. 90+3' - Verv. Teddy Teuma door Lazare Amani
  2. 83' - Verv. Dante Vanzeir door Matthew Sorinola
  3. 83' - Verv. Christian Burgess door Ismaël Kandouss
  4. 70' - Geel - Siebe Van der Heyden
  5. 69' - Geel - Christian Burgess
  6. 66' - Verv. Loic Lapoussin door Damien Marcq
  7. 55' - Doelpunt - Teddy Teuma (2 - 0)
  8. 52' - Geel - Alec Van Hoorenbeeck
  9. 47' - Geel - Casper Nielsen
  35'goalDante Vanzeir1 - 0
  55'goalTeddy Teuma2 - 0

  Union is nog een poosje verzekerd van de koppositie in de Jupiler Pro League. De leider won met 2-0 van KV Mechelen. De bezoekers hadden de revelatie al geklopt in de competitie en de beker, maar waren vandaag niet efficiënt genoeg.

  Union - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vroeg in de tweede helft kreunt Union onder de druk van de bezoekers. De Camargo kan van dichtbij inkoppen, Moris houdt zijn net schoon met een geweldige reflex.

  • Man van de match: Anthony Moris bewees nog maar eens zijn waarde in doel bij Union. Onder meer De Camargo en Storm beten hun tanden stuk op de sterke Luxemburger.

  • Opvallend: Union zit nu al aan 45 gemaakte doelpunten in 18 wedstrijden. Dat geeft een indrukwekkend gemiddelde van 2,5 goals per match voor de competitieleider.

  Bekijk de goals uit Union - Mechelen (2-0)

  Vanzeir breekt de match open met 10e competitiegoal

  De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang in het druilerige Dudenpark. KV Mechelen ving Union goed op, maar vond zelf ook geen openingen in de afweer van de thuisploeg.

   

  Op het halfuur was daar plots toch een kans voor Mrabti, die helemaal vrijgelaten werd, maar ongelukkig naast besloot. Het zorgde wel voor een shockeffect, want Union schakelde meteen een versnelling hoger en creëerde kans na kans. Thoelen pareerde twee keer, Vanzeir besloot naast.

   

  Union bleef drukken en werd daar uiteindelijk ook voor beloond. Na een ongelukkige ingreep achterin bij KVM toonde de thuisploeg zich opnieuw dodelijk efficiënt. Mitoma bracht vanaf links uitstekend voor tot bij de tweede paal, waar Vanzeir zijn 10e van het seizoen in doel gleed.

   

  Het antwoord van KV Mechelen liet lang op zich wachten. Pas in de slotseconden van de eerste helft schotelde Schoofs zichzelf een uitstekende schietkans voor, hij borstelde de bal nipt naast.

  Moris houdt De Camargo van goal met schitterende reflex

  KV Mechelen morst met de kansen, Union scoort wel

  KV Mechelen begon met een duidelijke missie aan de tweede helft: zo snel mogelijk de achterstand uitwissen. Mrabti vuurde met een afgeweken bal het eerste waarschuwingsschot af, De Camargo zag een uitstekende kopbal nog gestopt worden door Moris.

   

  Union overleefde de Mechelse stormloop en sloeg meteen daarna opnieuw genadeloos toe. Teuma mocht ongehinderd oprukken door de as van het veld en de 2-0 buiten het bereik van Thoelen in de hoek plaatsen.

   

  Een koude douche voor Malinwa, dat desondanks bleef knokken en strijden voor wat het waard was. Alleen het doelpunt bleef uit: De Camargo en Schoofs misten het kader, Storm vlamde de beste kans op de aansluitingstreffer over.

   

  Helemaal op het einde deed De Camargo het net alsnog trillen, maar de buitenspelvlag ging de hoogte in. Zo blijft KV Mechelen na een verdienstelijke partij met lege handen achter. Union mag dankzij dit lesje in efficiëntie nog maar eens drie punten bijschrijven.

  Supporter van Union lijkt geen last te hebben van de kou

  Teuma denkt dat bal al buiten is en begaat zo handspel

  Vanzeir: "Weer een stap dichter bij de play-offs"

  • Dante Vanzeir (Union): "Het was weer een moeilijke match, net als in Mechelen. Ik denk dat we daar ook meer verdienden, dus we hadden wel een klein revanchegevoel. We wilden absoluut winnen vandaag. Ook gezien het feit dat Antwerp punten laat liggen en dat KV Mechelen zo net iets verder komt te staan, was die overwinning belangrijk. Zo zijn we weer een stapje dichter bij de play-offs. Welk doel stellen we nu? The sky is the limit. Maar er komt een moeilijke periode aan, dus alle punten die we kunnen pakken, zijn meegenomen."

  • Nikola Storm (KV Mechelen): "De efficiëntie heeft het verschil gemaakt. In de eerste helft hadden we het nog wat moeilijk, maar in de tweede helft hebben we geprobeerd om te voetballen en kwamen we er een paar keer goed uit. Maar de efficiëntie ontbrak vandaag. We weten dat zij heel goed zijn in de omschakeling, maar als wij onze momenten hadden afgemaakt, was het een andere wedstrijd geworden. Dat is zuur, maar op naar de volgende match tegen AA Gent. Om te blijven meedoen voor de play-offplaatsen, moeten we tegen Gent zeker de drie punten pakken."

  • Guillaume François (Union): "We zaten nog met wat frustratie na die twee nederlagen tegen KV Mechelen, waarin we twee keer het gevoel hadden dat we de match hadden weggegeven. Vandaag, met de geweldige sfeer in ons eigen stadion, was het opnieuw een moeilijke match, maar we hebben de nul kunnen houden en waren zelf opnieuw efficiënt toen het moest. Zo kan het opnieuw een mooie maand worden voor ons. We hebben al twee matchen gewonnen in december, nog drie te gaan."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Afgelopen! Union toont zich veel efficiënter dan KV Mechelen en boekt zijn 13e overwinning van het seizoen: 2-0 voor de competitieleider .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Union, Lazare Amani erin, Teddy Teuma eruit
  4. tweede helft, minuut 92. De laatste kans is nog voor Undav. Een geweldige verre trap van Moris wordt bijna een assist, maar Undav besluit voorlangs. .
  5. 2 minuten extra. Er worden nog 2 minuutjes bijgeteld. Union mag de drie punten al bijschrijven. . tweede helft, minuut 90.
  6. Geen 2-1 voor De Camargo. Nu trilt het net wel, maar de aansluitingstreffer van De Camargo wordt afgekeurd. De spits van KV Mechelen liep nipt buitenspel. . tweede helft, minuut 89.
  7. tweede helft, minuut 86. Undav duikt nog eens de diepte in, maar ziet dat niemand gevolgd is. Met een hoekschop haalt hij er nog het maximum uit. .
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Union, Matthew Sorinola erin, Dante Vanzeir eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Union, Ismaël Kandouss erin, Christian Burgess eruit
  10. tweede helft, minuut 82.
  11. tweede helft, minuut 82. Het wil niet lukken voor KV Mechelen vandaag. Storm ontdoet zich opnieuw van Bager, maar er zit te weinig venijn in zijn schot met links om Moris te vloeren. .
  12. tweede helft, minuut 80. Een slecht getrapte hoekschop van Storm biedt Union de kans om te counteren. Vanzeir wil zich tussen twee verdedigers door wurmen, maar loopt zich vast. .
  13. tweede helft, minuut 76. Afgeweken schot van Teuma. Teuma legt de bal klaar voor zijn mindere rechter, via het been van Vinicius wordt het nog een hoekschop. Die levert niets op. .
  14. tweede helft, minuut 76. KV Mechelen blijft wel knokken en strijden, op zoek naar die aansluitingstreffer. Bert Sterckx op Radio 1.
  15. tweede helft, minuut 74. De inspiratie is even op bij Bijker. Hij trapt dan maar zelf richting doel, ongevaarlijk voor Moris. .
  16. tweede helft, minuut 72. Het Mechelse offensief houdt aan, maar de scherpe kanten zijn er wat af. Union houdt alles goed dicht en loert op de counter om de match helemaal op slot te gooien. .
  17. Gele kaart voor Siebe Van der Heyden van Union tijdens tweede helft, minuut 70
  18. Statistiek. Union zit nu aan 45 doelpunten in 18 wedstrijden. Dat is een indrukwekkend gemiddelde van 2,5 goals per match. . tweede helft, minuut 69.