Cercle Brugge ademt dankzij 9 op 9, gelijkmaker van STVV in 97e minuut alsnog afgekeurd

  1. 24' - Geel - Edgaras Utkus
  1. 90+5' - Geel - Jorge Teixeira
  2. 90+4' - Geel 2 - Rabbi Matondo
  3. 90' - Verv. Dimitri Lavalée door Jorge Teixeira
  4. 81' - Verv. Daiki Hashioka door Liberato Cacace
  5. 80' - Verv. Robbe Decostere door Vitinho
  6. 80' - Verv. Dino Hotic door Charles Vanhoutte
  7. 75' - Doelpunt - Rabbi Matondo (1 - 2)
  8. 74' - Geel - Rabbi Matondo
  9. 70' - Verv. Steve De Ridder door Rocco Reitz
  10. 64' - Verv. Edgaras Utkus door Sousa
  11. 64' - Verv. Olivier Deman door Alex Millán
  12. 58' - Doelpunt strafschop - Christian Brüls (1 - 1)
  13. 50' - Doelpunt - Edgaras Utkus (0 - 1)
  14. 48' - Geel - Robbe Decostere
  50'goalEdgaras Utkus0 - 1
  58'penalty goalChristian Brüls1 - 1
  75'goalRabbi Matondo1 - 2

  Cercle Brugge heeft weer een belangrijke stap gezet in zijn reddingsoperatie. Het boekte tegen Sint-Truiden al zijn derde overwinning op een rij. De driepunter leek in de 97e minuut wel geannuleerd te worden door de gelijkmaker van STVV, maar die werd na een minutenlange interventie van de VAR toch geschrapt.

  STVV -Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 97e minuut van de wedstrijd keurt de scheidsrechter - na overleg met de VAR - de gelijkmaker van STVV af. Hollerbach weet met zichzelf geen blijf en wordt na een felle reactie nog met een rood karton beloond. De chaos in het slot was enorm.
   
  • Man van de match: Cercle Brugge kon vandaag rekenen op doelman Didillon om de driepunter te consolideren. Op belangrijke momenten stond het nummer 1 steeds pal. Zo verhinderde hij de 2-1 van Suzuki met een fraaie parade.
   
  • Opvallend: STVV werd in de eerste helft totaal versmacht door het powerplay van de bezoekers. Brüls en co slaagden er voor de rust niet in om eenmaal op doel te trappen.

  Bekijk de goals uit STVV - Cercle Brugge (1-2)

  Utkus en Matondo: van held naar schlemiel

  Dat Cercle Brugge vandaag 9 op 9 kon halen is geen toeval. De Vereniging koppelt al enkele weken energiek voetbal met verdedigende stabiliteit. In het begin van het seizoen konden ze dat niet vertalen in doelpunten, maar ook die motor is sinds een drietal weken aan de praat geraakt.

   

  Ook vandaag ging Groen-zwart door op dat elan. Tegen het wispelturige STVV schoot het uit de startblokken met het gekende powerplay. Als er een Kanarie aan de bal was, werd die steevast in de nek gezeten door een jagende Bruggeling. Die Sturm und Drang zorgde ervoor dat Sint-Truiden voor de rust geen enkel schot op doel liet noteren. 

   

  De supporters van Cercle Brugge werden na de rust geen tijd gegund om nog snel een pilsje uit te schenken. De scheidsrechter had de tweede helft amper op gang gefloten of de netten trilden al. Verdediger Utkus kopte een uitgemeten hoekschop van hofleverancier Hotic knap binnen.


  Maar zijn feestje was geen lang leven beschoren. Van held naar schlemiel in 5 minuten: diezelfde Utkus schoffelde in al zijn enthousiasme Suzuki omver in de grote rechthoek. Penalty! Een koud kunstje voor Christian Brüls. Het nummer 44 van STVV zorgde met het eerste schot tussen de palen voor het “plotse” gelijkspel.

   

  Beide ploegen gooiden in de laatste 20 minuten alle kaarten op tafel. Maar het was maestro Matondo die de Royal Flush in handen had. Deze keer kon de spurtbom het hoofd wel koel houden. Ook voor hem was de heldenrol te zwaar om te dragen: 10 minuten later kreeg hij een tweede gele kaart na een drieste overtreding.

  Brüls schoot het slotoffensief van STVV vanaf de stip op gang.

  Totale deceptie voor STVV in 97e minuut

  Dit alles was slechts een gematigde inleiding op het doldwaze slot van de wedstrijd. In de allerlaatste minuut ontploft Stayen. Op de vrije trap van de laatste kans viel de bal voor de voeten van Cacace. De invaller twijfelde niet en trapte de bal door een bosje benen in doel. De kanaries vielen op hun knieën: we hebben het geflikt!

   

  Maar opeens zagen ze de scheidsrechter naar zijn oortje grijpen. Hij werd naar de kant geroepen door de VAR. Het zal toch niet?

   

  Jawel, na de beelden bekeken te hebben, bleek Suzuki - die in buitenspelpositie stond - doelman Didillon gehinderd te hebben. De kanaries vielen opnieuw op de knieën. Wat een anticlimax. 

   

  Het contrast was enorm: geel aan het rouwen, groen aan het jouwen. De mannen van Cercle Brugge genoten zienderogen van hun Houdini-act: de Vereniging ontsnapt zowel aan een gelijkspel als aan de degradatiezone. Het springt zo met 9 op 9 over Zulte Waregem naar de 16e plaats. 

  STVV ziet late gelijkmaker na VAR-interventie afgekeurd worden

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 31. EINDE! Onwaarschijnlijk! Het doelpunt gaat niet door wegens buitenspel. STVV speelt het gelijkspel in de slotminuut toch nog kwijt. Hollerback krijgt nog een rode kaart na een felle reactie. Cercle Brugge consolideert dan toch de 9 op 9. .
  2. tweede helft, minuut 103 match afgelopen
  3. VAR: Toch 1-2? De scheidsrechter wordt naar de kant geroepen door de VAR. Wordt Didillon gehinderd tijdens de fase van het doelpunt? . tweede helft, minuut 99.
  4. tweede helft, minuut 97. Doelpunt STVV: 2-2! Wat een domper voor Cercle Brugge! In de allerlaatste minuut van het doldwaze slot knalt Cacace een afvallende bal binnen. Het dak gaat eraf in Stayen. .
  5. Gele kaart voor Jorge Teixeira van STVV tijdens tweede helft, minuut 95
  6. Tweede gele kaart voor Rabbi Matondo van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 94
  7. tweede helft, minuut 92. De vrije trap van de laatste kans? . Matondo krijgt een tweede gele kaart omdat hij te driest in duel gaat. In zijn tackle raakt hij niet het leer, maar wel het been van zijn tegenstander.  Matondo kijkt bang toe naar de vrije trap van Brüls, maar mag opgelucht ademhalen. Door een aanvallende fout in de grote rechthoek, mag doelman Didillon de bal opnieuw claimen. .
  8. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij STVV, Jorge Teixeira erin, Dimitri Lavalée eruit
  9. tweede helft, minuut 88. De spanning is te snijden in Stayen. De thuisploeg knutselt aan een slotoffensief, maar botst voorlopig op de stugge achterlijn uit Brugge. Kunnen de Kanaries alsnog een puntje uit de brand slepen? .
  10. tweede helft, minuut 84. Brugge Airlines. Cercle Brugge komt met de schrik vrij. In een nieuwe aanvalsgolf van STVV wordt de bal twee keer in het pak - dat op de kleine rechthoek kampeert - gedropt. Voorlopig zonder succes: de luchtmacht van de Vereniging is de baas van het luchtruim. .
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij STVV, Liberato Cacace erin, Daiki Hashioka eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Cercle Brugge, Vitinho erin, Robbe Decostere eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Cercle Brugge, Charles Vanhoutte erin, Dino Hotic eruit
  14. tweede helft, minuut 76.
  15. tweede helft, minuut 75. Doelpunt Cercle: 1-2! Matondo doet het opnieuw voor Cercle. De razendsnelle aanvaller van de Vereniging mag alleen op het doel afstormen en legt de bal droog de verste hoek in. Dit is al het derde doelpunt in twee wedstrijden voor de Welshman. .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Rabbi Matondo van Cercle Brugge. 1, 2.
  17. Gele kaart voor Rabbi Matondo van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 74
  18. tweede helft, minuut 72. Revival STVV. Dat doelpuntje heeft duidelijk deugd gedaan bij de mannen uit Sint-Truiden. Na een anonieme eerste 55 minuten, voeren ze nu toch zienderogen de druk op. Zo kan Suzuki nog eens naar het doel knallen, maar Didillon is nog steeds niet in slaap gedommeld in zijn goal. .
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij STVV, Rocco Reitz erin, Steve De Ridder eruit
  20. tweede helft, minuut 65. Derde doelman in actie? Hollerbach wrijft zich even in de haren. Zijn doelman Steppe - die vandaag de plaats inneemt van 1e keuze Schmidt - heeft verzorging nodig na een stevig contact met zijn ploegmakker. Wim Vanmarsenille, de 19-jarige derde doelman, wordt naar de opwarmingszone verwezen. Steppe houdt voorlopig stand. .