KV Kortrijk valt na 4 minuten met z'n tienen, maar klopt OH Leuven in het slot

  1. 42' - Geel - Dylan Mbayo
  2. 39' - Rood - Sory Kaba
  3. 4' - Rood - Ante Palaversa
  1. 89' - Doelpunt - Faïz Selemani (2 - 1)
  2. 80' - Verv. Dylan Mbayo door Marlos Moreno
  3. 80' - Verv. Mohamed Badamosi door Billel Messaoudi
  4. 80' - Verv. Kevin Vandendriessche door Lucas Rougeaux
  5. 78' - Geel - Faïz Selemani
  6. 72' - Doelpunt - Jesse Sekidika (1 - 1)
  7. 72' - Verv. Kristiyan Malinov door Jesse Sekidika
  8. 72' - Verv. Abdelkahar Kadri door Mathias Fixelles
  9. 72' - Geel - Mohamed Badamosi
  10. 63' - Doelpunt - Trent Sainsbury (1 - 0)
  63'goalTrent Sainsbury1 - 0
  72'goalJesse Sekidika1 - 1
  89'goalFaïz Selemani2 - 1

  KV Kortrijk heeft eindelijk nog eens de volle buit geraapt in onze competitie. KVK maakte het zichzelf lastig na een snelle rode kaart, maar toonde tegen OH Leuven - dat ook al een mannetje verloor - veerkrachtig. Selemani was de matchwinnaar met de late 2-1.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - OHL (2-1)

  De VAR kleurt een grijze eerste helft twee keer rood

  KV Kortrijk en OH Leuven kenden een zo goed als kleurloze heenronde, waardoor ze beide in de grijze middenmoot stonden. Daar staat alles wel op een zakdoek, dus kon de winnaar van het onderlinge duel over het geplaagde Genk naar de 8e plaats springen.


  Al na drie minuten leek dat zeker niet Kortrijk te gaan worden. De VAR schatte een overtreding van Palaversa ernstiger in dan scheidsrechter Vergoote, die na het bekijken van de beelden naar de achterzak tastte. Rood voor de Kroaat en KVK moest verder met z’n tienen.


  Dat kwam de spektakelwaarde van de wedstrijd niet meteen ten goede, want OHL kon de code van een tienkoppig Kortrijk maar niet kraken. Pas toen Kaba zijn gele kaart vlak voor rust in een rood exemplaar zag veranderen dankzij een nieuwe VAR-interventie, brak de wedstrijd open. Te laat om nog tot doelkansen te komen, maar het was wel uitkijken naar de tweede helft.

  Scheidsrechter Vergoote deelt twee rode kaarten uit in eerste helft

  Selemani beslecht een ware veldslag in het voordeel van KVK

  En die stelde niet teleur. De bal ging vlotjes op en neer, waardoor ook de kansen elkaar in sneltempo opvolgden. Onder meer Badamosi en Schrijvers zagen hun kans schoon, maar die eerste was te onzelfzuchtig, terwijl de tweede misschien te hard aan zichzelf dacht.


  Na een razendsnel kwartier bleek dat tempo te hoog om met tien tegen tien vol te houden op een ware akker. Maar net voor het spelniveau weer een fikse duik nam, blies Sainsbury de wedstrijd weer nieuw leven in. De verdediger rukte fors op en gaf doelman Rúnarsson het nakijken met een grondscherende pegel.

  OHL reageerde als door een wesp gestoken, maar ook nu bleef het teruggrijpen naar afstandsschoten. Vers bloed moest het verschil maken voor de bezoekers en de invallers stelden niet teleur. Met zijn eerste actie van de wedstrijd kapte Sekidika naar binnen en ook hij mikte een lage schuiver in de verste hoek: 1-1.


  Het slot van de wedstrijd leek door de vele potige duels en het zware veld eerder op een veldslag dan op een voetbalveld, maar dat kon Kortrijk niet deren. Selemani had er in geen geval last van, want met één baltoets legde hij een lange bal perfect klaar voor zijn rechter, waarmee hij het leer vol overtuiging voorbij Rúnarsson knalde.


  Zo werd een wedstrijd vol drama - met een vroege rode kaart en een late winning goal - alsnog een reden tot feest in Kortrijk. Dankzij deze felbevochten zege klimt het voorlopig naar de 8e plek, terwijl ze in Leuven plots weer naar onder moeten kijken.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. KVK houdt de punten thuis! Na een ware veldslag houdt Kortrijk de punten thuis en moet OHL afdruipen. Een vroege rode kaart en een late winning goal zorgden voor een gezonde dosis drama in het Guldensporenstadion. .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Faïz Selemani van KV Kortrijk. 2, 1.
  4. tweede helft, minuut 89. Selemani doet het voor Kortrijk! Gaat KVK de drie punten thuis houden? Selemani wordt gevonden met een heerlijke lange bal. Met de perfecte controle legt hij de bal meteen goed, waarna hij de bal zonder meededogen in de hoek knalt! .
  5. tweede helft, minuut 88. Hard werk van Messaoudi levert KVK nog een hoekschop op. Rúnarsson komt daarop goed uit en dat was ook nodig, maar het gevaar is inmiddels geweken. .
  6. tweede helft, minuut 86. KVK kan ook nog eens tegenprikken na hard werk van Messaoudi. Selemani knijpt goed naar binnen, zijn schot draait weg van het doel van Rúnarsson. .
  7. tweede helft, minuut 82. Bij OHL proberen ze aan te vallen, maar bij KVK beperken ze zich tot schoppen. Zo wordt het hier nog een ware veldslag. .
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Kortrijk, Marlos Moreno erin, Dylan Mbayo eruit
  9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Kortrijk, Billel Messaoudi erin, Mohamed Badamosi eruit
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Kortrijk, Lucas Rougeaux erin, Kevin Vandendriessche eruit
  11. Gele kaart voor Faïz Selemani van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 78
  12. tweede helft, minuut 78. Selemani heeft vijf seconden nodig om een overtreding te maken op twee verschillende tegenstanders. Redenen genoeg voor Vergoote om geel te trekken. .
  13. Blessure. Vandendriessche blijft even liggen na een ongelukkig duel met Rezaei. Einde wedstrijd voor de Fransman? Hij tast in elk geval naar de quadriceps. . tweede helft, minuut 75.
  14. tweede helft, minuut 73.
  15. tweede helft, minuut 73. Sekidika valt in en scoort! Sekidika staat nog maar net op het veld, maar hij staat al meteen op het scorebord! De Nigeriaan komt goed naar binnen en knalt de bal dan onhoudbaar in het verste hoekje. .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 72 door Jesse Sekidika van OH Leuven. 1, 1.
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij OH Leuven, Jesse Sekidika erin, Kristiyan Malinov eruit
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KV Kortrijk, Mathias Fixelles erin, Abdelkahar Kadri eruit
  19. Gele kaart voor Mohamed Badamosi van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 72
  20. tweede helft, minuut 71. Badamosi duikt met de armen naar de enkels van Al-Tamari. Een rugbytackle zonder oog voor de bal, maar hij komt goed weg met een geel karton! .