Charleroi slalomt op eigen piste naar driepunter tegen KV Oostende

  1. 90' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Guillaume Gillet
  2. 89' - Verv. Alfons Amade door Robbie D'Haese
  3. 83' - Verv. Kenny Rocha Santos door David Atanga
  4. 80' - Doelpunt - Loïc Bessile (1 - 0)
  5. 79' - Geel - Makhtar Gueye
  6. 74' - Verv. Ali Gholizadeh door Anass Zaroury
  7. 63' - Verv. Ryota Morioka door Mamadou Fall
  80'goalLoïc Bessile1 - 0

  Charleroi is de terugronde in de Jupiler Pro League begonnen met een overwinning. In een witgekleurd Mambourg legde het Oostende over de knie met een laat doelpunt van Loïc Bessilé. In de stand springen de Carolo's voorlopig naar plek 4.

  Charleroi - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien minuten voor het einde vindt Charleroi dan toch het gaatje. Bessilé kopt raak op een voorzet van Zorgane en de thuisploeg geeft die voorsprong niet meer uit handen.

  • Man van de match: Hij koopt er niks voor, maar Guillaume Hubert speelde wel een dijk van een wedstrijd in zijn geboortestad. In de eerste helft hield hij Nicholson tot 3 keer toe van een goal en na de rust deed hij hetzelfde bij de doorbraak van Gholizadeh.

  • Opvallend: Oostende zet zijn dramatische reeks buitenshuis onverminderd voort. Het begon nochtans goed aan het seizoen met 2 uitzeges, maar sindsdien kon het in 7 uitwedstrijden amper 1 punt sprokkelen.

  Bekijk de goal uit Charleroi - Oostende (1-0)

  Nicholson laat de kansen liggen

  Op een flink besneeuwd veld schoot Charleroi het best uit de startblokken. Nicholson kwam al na amper 5 minuten alleen voor Hubert, maar met een ondermaatse afwerking liet de spits de reuzenkans onbenut.

   

  Ook aan de overkant werd een enorme kans verknoeid. Ambrose schudde Andreou van zich af en kon alleen op Koffi afgaan, maar plots sloeg de twijfel toe en was de kans verkeken. Bij Charleroi bleef het gevaar van Nicholson komen. Na een knappe borstcontrole haalde die van dichtbij uit in de draai, maar Hubert lag opnieuw in de weg.

   

  Rond het halfuur was de derde keer de goede keer voor Nicholson. Of zo leek het toch even. Op aangeven van Kayembe werkte hij het nu wél netjes af, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Al kostte dat de VAR door de
  sneeuwval wel de nodige tijd.

   

  Kort voor de rust mocht Nicholson het nog eens proberen na een heerlijke pass van Morioka, maar ook nu won Hubert pleit. Het was een lichtpuntje in de slotfase van de eerste helft, waarin met de toestand van het veld ook het spelniveau verslechterde.

  De sneeuw zorgde voor enkele opvallende momenten

  Bessilé zorgt voor de beslissing

  Charleroi schakelde een versnelling hoger bij de start van de tweede helft. Na mistasten van Medley besloot Gholizadeh vanuit een scherpe hoek voorlangs en toen de Iraniër enkele minuten later alleen op doel kon afgaan hield Hubert Oostende nog maar eens overeind.

   

  Pas rond het uur schoot Oostende wakker. Capon twijfelde geen moment toen hij net buiten de zestien plots ruimte kreeg voor het schot, maar Koffi voorkwam de 0-1 met een knappe redding. Ook toen Ambrose voor zijn neus opdook na mistasten van Andreou stond de doelman pal.

   

  Oostende groeide in de wedstrijd. Met een knappe rush door het centrum dwong Bäztner een hoekschop af en daarop zag hij zijn afgeweken schot op de paal stranden. De thuisploeg kwam nog maar eens goed weg.

   

  Maar in de slotfase was het toch Charleroi dat toesloeg. Bessilé kreeg te veel ruimte op een voorzet van Zorgane. Hubert kon zijn kopbal nog even beroeren, maar onvoldoende om de openingsgoal te vermijden. Genoeg voor de 3 punten, al kwam Medley in het slot met een heerlijke trap nog bijzonder dicht bij de 1-1.

  Vreemd begin van de tweede helft, aftrap hernomen en dan rugby-aftrap van Oostende

  Still: "Zeer tevreden over de vechtlust"

  • Alexander Blessin (trainer KV Oostende): “De eerste 15 minuten hadden we het moeilijk, maar daarna waren we duidelijk de betere ploeg. Hetzelfde verhaal in de tweede helft. Charleroi zakte diep terug en hanteerde enkel lange ballen, ze hadden maar één echte kans met Gholizadeh. Bij ons ontbrak de laatste pass, maar het was heel moeilijk spelen op dit veld. We verdienden een punt en met wat meer geluk hadden we deze wedstrijd kunnen winnen.”

  • Edward Still (trainer Charleroi): “Ik ben zeer tevreden over de mentaliteit en de vechtlust die de ploeg getoond heeft. Het waren zeer moeilijke omstandigheden, de bal rolde niet. We waren een beetje verloren, we wisten niet hoe daarmee om te gaan. Maar we hebben ons aangepast en er alles aan gedaan opdat de bal toch eens goed zou vallen en dat is ook gebeurd. Ik ben heel blij dat we in deze moeilijke omstandigheden zoveel kansen gecreëerd hebben en weinig weggegeven hebben. Deze overwinning is een grote opluchting.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Charleroi houdt de punten thuis tegen Oostende. Een late goal van Bessilé volstond om de kustploeg met lege handen huiswaarts te sturen. .
  3. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Blessin maakt iets te veel misbaar aan de zijlijn en krijgt geel van scheidsrechter Put. Oostende krijgt nog 4 extra minuten om alsnog een punt uit de brand te slepen. .
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Charleroi, Guillaume Gillet erin, Marco Ilaimaharitra eruit
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Oostende, Robbie D'Haese erin, Alfons Amade eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Medley plots dicht bij de gelijkmaker. Olala, bijna stond het 1-1! Medley plukt een weggewerkte bal knap uit de lucht en pakt dan uit met een heerlijk afstandsschot. Koffi ziet de bal rakelings naast zoeven. .
  7. tweede helft, minuut 84. De tijd begint stilaan te dringen voor Oostende. Kan de kustploeg nog een slotoffensief ontwikkelen of is de buit binnen voor Charleroi? .
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Oostende, David Atanga erin, Kenny Rocha Santos eruit
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Loïc Bessile van Charleroi. 1, 0.
  10. tweede helft, minuut 80. Bessilé bevrijdt Charleroi! Charleroi kan dan toch de code kraken. Bessilé krijgt te veel ruimte op een voorzet van Zorgane. Hubert kan zijn kopbal nog even beroeren, maar onvoldoende om de openingsgoal te voorkomen. Kan Oostende nog reageren? .
  11. Gele kaart voor Makhtar Gueye van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 79
  12. tweede helft, minuut 78. Eerste geel. Het heeft geduurd tot de 78e minuut, maar daar is dan toch de eerste gele kaart van de wedstrijd. Gueye wordt terecht bestraft voor een overtreding op Kayembe. .
  13. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Charleroi, Anass Zaroury erin, Ali Gholizadeh eruit
  14. Bätzner op de paal! Koffi bokst de hoekschop weg in de voeten van Bätzner. Die haalt van buiten de zestien uit en ziet zijn afgeweken schot op de paal stranden. Hier komt Charleroi bijzonder goed weg. . tweede helft, minuut 72.
  15. tweede helft, minuut 70. Charleroi is de controle van de beginfase nu toch kwijt. Bätzner zet een indrukwekkende rush op, maar eenmaal in de zestien maakt hij de dribbel te veel. Meer dan een hoekschop haalt hij er uiteindelijk niet uit. .
  16. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij Charleroi, Mamadou Fall erin, Ryota Morioka eruit
  17. tweede helft, minuut 63. Wissel bij Charleroi waar Morioka naar de kant gehaald wordt. Aan Fall om eindelijk de ban te breken voor de thuisploeg. .
  18. tweede helft, minuut 59. Ambrose niet voorbij Koffi. Is Oostende plots wakker? Andreou gaat de mist in en zo kan Ambrose alleen op doel afgaan. Dit keer gaat hij wel voor eigen succes, maar zijn schot strandt op de vuisten van Koffi. .
  19. Koffi moet zijn kunnen tonen. Eindelijk een reactie van Oostende. Capon krijgt net buiten de zestien plots de ruimte voor het schot en twijfelt geen moment. Met een harde knal dwingt hij Koffi tot een knappe redding. . tweede helft, minuut 57.
  20. tweede helft, minuut 56. Dan toch eens een minder moment van Hubert. Hij is te laat op een vrije trap van Gholizadeh en zo kan Bessilé koppen, maar die krijgt de bal niet in het doelkader. .