Standard trekt ontspoorde match nog naar zich toe in Antwerpen

  1. 28' - Geel - Collins Fai
  1. 90+10' - Geel - Niels Nkounkou
  2. 90+10' - Geel - Björn Engels
  3. 90+6' - Geel - Jean Butez
  4. 90+3' - Rood - Jelle Bataille
  5. 90+2' - Rood - Damjan Pavlovic
  6. 90+2' - Verv. Radja Nainggolan door Faris Haroun
  7. 90' - Doelpunt - Jackson Muleka (2 - 3)
  8. 87' - Doelpunt - Mehdi Carcela-González (2 - 2)
  9. 83' - Verv. Mbwana Samatta door Jelle Bataille
  10. 80' - Verv. Nicolas Raskin door Mehdi Carcela-González
  11. 77' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (2 - 1)
  12. 77' - Verv. Selim Amallah door Jackson Muleka
  13. 68' - Verv. Merveille Bokadi door Maxime Lestienne
  14. 66' - Doelpunt - Björn Engels (1 - 1)
  15. 65' - Geel - Merveille Bokadi
  16. 65' - Geel - Radja Nainggolan
  17. 62' - Verv. Alhassan Yusuf door Michel Ange Balikwisha
  18. 61' - Verv. Viktor Fischer door Benson Manuel
  19. 59' - Geel - Nicolas Raskin
  20. 57' - Doelpunt - Kostas Laifis (0 - 1)
  21. 57' - Geel - Noe Dussenne
  22. 50' - Geel - Alhassan Yusuf
  57'goalKostas Laifis0 - 1
  66'goalBjörn Engels1 - 1
  90'goalJackson Muleka2 - 3

  Standard heeft in het slot een 2-1-achterstand nog omgebogen naar een 2-3-zege in een partij bomvol incidenten tegen Antwerp. Voor de rust kreeg Seck als eerste een rood karton onder de neus na een incident dat naar racisme rook. Diep in de tweede helft ontaardde de match opnieuw. Antwerp eindigde met negen man.

  Antwerp - Standard in een notendop

  • Sleutelmoment: De gelijkmaker van Carcela is voor Antwerp een donderslag  bij heldere hemel. De thuisploeg laat de organisatie even helemaal los en loopt enkele minuten later tegen een dodelijke tegenaanval.

  • Man van de Match: Benson Manuel bracht een enorme dosis schwung bij zijn invalbeurt. Vanaf zijn rechterflank was hij met vinnige dribbels en precieze voorzetten erg belangrijk, al leverde het The Great Old uiteindelijk niks op.

  • Opvallend: Voor het eerst sinds Antwerp opnieuw op het hoogste niveau aantreedt, verliest het in eigen huis van Standard. In de laatste Luikse competitiezege op de Bosuil heetten de doelpuntenmakers Mpenza, Kaklamanos en Aliyu Datti.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Standard (2-3)

  Antwerp met z'n tienen na rood tijdens de rust

  Antwerp begon met dezelfde elf als in de derby tegen Beerschot. De meesten daarvan kregen Europees rust, dus stond de thuisploeg fris en monter aan de aftrap. Bij Standard misten ze Siquet, maar hoopten ze dat Klauss en Amallah aanvallend iets konden bijbrengen.

   

  In het eerste kwartier beperkten de bezoekers zich echter tot verdedigen. Ze zochten bewust het duel op en trokken hun voetje niet terug. Raskin en Nainggolan kwamen enkele keren met elkaar in aanvaring en zetten zo de toon voor de rest van de wedstrijd. 

   

  Gaandeweg dacht Standard meer aan aanvallen. Dønnum botste na een een-twee met Klauss op Butez. Raskin had de grootste kans aan zijn voet toen Engels het buitenspel ophief, maar wipte ze nipt naast.

   

  Antwerp had het bijzonder zwaar om aan uitgespeelde kansen te komen. Op de Bosuil kunnen ze in zulke situaties natuurlijk altijd rekenen op de zware voet van Nainggolan. De Ninja legde ditmaal wat meer gevoel in zijn afstandsschot, Bodart tikte het met een sterke arm nog tegen de lat. De eerste helft eindigde met schuchtere pogingen van Samatta en Bokadi.

   

  Daar leek het toch op. Scheidsrechter Visser was al bijna in de tunnel verdwenen toen Seck plots als een briesende stier tekeerging. Hij leek te reageren op een opmerking van Amallah en kon slechts met veel moeite door enkele ploegmaats in bedwang gehouden worden. Visser toonde Seck rood voor zijn uitbarsting.

  Rood, rood en nog eens rood: Scheidsrechter Visser had zijn handen vol

  Standard pakt volle buit in dolle tweede helft

  Dat bizarre incident zou de rest van de wedstrijd vergiftigen. Het werd een bijzonder bitsige tweede helft, waarin Visser nooit meer de controle vond. Hij bleef met gele kaarten wapperen, maar de overtredingen bleven maar komen.

   

  Tussendoor werd er ook gevoetbald. Bij Antwerp vulde Almeida het gat op dat Seck achterin had achtergelaten. Daarvoor moest Frey, in de heenmatch nog goed voor vijf goals, wijken. 

   

  Coach Priske kon met zijn ingreep niet vermijden dat Butez een plaatsbal van Bastien uit zijn benedenhoek moest slaan. De doelman was wat later kansloos toen een getelefoneerd afstandsschot van Laifis afweek op de voet van Verstraete.

   

  Priske zette alles op alles en gooide Benson en Balikwisha in de strijd. Tussen al het tumult door deden die de wedstrijd kantelen. Vooral Benson was bedrijvig. Eerst probeerde hij vergeefs een strafschop te versieren, wat later schilderde hij zijn voorzet op het hoofd van Engels, die de 1-1 achterwaarts inkopte. 

   

  De Bosuil kraaide van de pret en ontplofte helemaal na een nieuwe versnelling van Benson. Die nam moeiteloos twee hordes en legde de 2-1 op de schoen van Balikwisha.

   

  Bij Standard leek de fut verdwenen. Zelfs invallers Lestienne en Carcela maakten een uitgebluste indruk. Een stilaan vermoeid Antwerp zakte echter iets te veel terug. Met een gelukje rolde een mislukte voorzet voor de voet van Carcela, die kurkdroog afwerkte. 

   

  In de laatste minuut van de reguliere speeltijd trok Almeida dan onbegrijpelijk op avontuur. De boulevard lag plots open voor de bezoekers uit Luik. Klauss liet Muleka slim aan de bal en die sloeg Antwerp met verstomming.

   

  De 2-3 maakte de slechtste instincten los bij beide ploegen. Bataille ging de bal halen bij de bank van Standard en deelde daar een schop uit. In het relletje dat volgde, kreeg hij rood. 

   

  Antwerp had met z'n achten kunnen eindigen, maar Visser hield het bij geel voor een beuk van Butez tegen Klauss. Na het laatste fluitsignaal gingen de poppetjes alweer aan het dansen. Ondanks al het "spektakel" was dit niet echt geweldige reclame voor het Belgische voetbal.

  Balikwisha met boodschap voor broer bij Standard: "Libérez mon frère William"

  Engels: "Seck was er het hart van in"

  Björn Engels nam het op voor ploegmaat Abdoulaye Seck. "Wat tegen Seck is gezegd, is zodanig erg dat hij het zelf nog niet kan verwoorden. Hij ziet eruit als een beest, maar hij is een doodbrave jongen. Het moet echt erg geweest zijn, anders zou hij nooit zo reageren. Hij was er echt het hart van in."

   

  Over de prestatie van zijn Antwerp was Engels kritischer. "Onze eerste helft was niet top. We komen na de rust op 1-1 en maken dan 2-1 door een hele mooie actie van Benny. Het is gewoon jammer dat we dat niet kunnen vasthouden. Ik denk dat we de bal bij de tweede tegengoal moeten wegtrappen. De 2-3 op het einde moet ik nog herbekijken. We stonden daar heel erg hoog."

   

  Straks kunnen Union en Club Brugge afstand nemen in het klassement. Engels: "Daar ben ik niet bang voor. De competitie is nog lang. Het is goed dat we donderdag direct kunnen reageren. Dan komt Eupen op bezoek."

  Laifis: "We hebben ervan genoten"

  Kostas Laifis kon met het geplaagde Standard nog eens winnen. "Ik ben zo blij dat we de drie punten hebben gepakt. Het was een gekke match. We hebben ervan genoten", lachte de verdediger.

   

  "Ik ben niet tevreden met de manier waarop we in de tweede helft gespeeld hebben. We hadden gemakkelijker moeten winnen. Daar moeten we uit leren voor de toekomst."

   

  Waar lag het dan juist aan? "Iedereen had stress. We wilden zo graag winnen. Zelfs met elf man tegen tien konden we de bal niet bijhouden", aldus de Cyprioot.

  Priske: "Racisme? Seck en Amallah moeten het maar uitklaren"

  Benson: "We hebben ons misschien te veel laten uitdagen"

  Bodart: "Na wat er gebeurde vorige week, doen wij nu hetzelfde op het veld: niet zo mooi"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 100 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 100. Einde! Wat een middag! Veel strijd , enkele onverwachte kronkels en twee rode kaarten in een ontspoorde wedstrijd. Standard haalt het in extremis van negen spelers van Antwerp. .
  3. Gele kaart voor Niels Nkounkou van Standard tijdens tweede helft, minuut 100
  4. Gele kaart voor Björn Engels van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 100
  5. Gele kaart voor Jean Butez van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 96
  6. Butez ontsnapt aan rood! Visser riskeert het niet om een derde thuisspeler uit te sluiten. Butez vliegt nochtans als een briesende stier met zijn volle gewicht tegen Klauss. . tweede helft, minuut 95.
  7. tweede helft, minuut 94. Toegevoegde tijd, en de potjes koken weer over. Bataille gaat de bal halen bij de bank van Standard en krijgt daar een schop. In de opschudding krijgt Bataille rood. Wat gebeurt hier toch allemaal? .
  8. Rode kaart voor Jelle Bataille van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 93
  9. Rode kaart voor Damjan Pavlovic van Standard tijdens tweede helft, minuut 92
  10. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Antwerp, Faris Haroun erin, Radja Nainggolan eruit
  11. tweede helft, minuut 90. Standard gaat winnen! Niet te geloven! Antwerp wil met veel volk tegenprikken, maar loopt op een dodelijke counter. Klauss laat de bal slim liggen voor Muleka, die Butez kansloos laat met een gekruld schot. .
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Jackson Muleka van Standard. 2, 3.
  13. tweede helft, minuut 88. Toch Carcela! Een mislukt voorzet-schot rolt voor de voeten van Carcela. Die heeft wat ruimte en poeiert de bal er droog en laag in. Standard staat weer naast Antwerp. Heeft deze wedstrijd nog een kronkel? .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Mehdi Carcela-González van Standard. 2, 2.
  15. tweede helft, minuut 87.
  16. tweede helft, minuut 86. Standard probeert tevergeefs. Bij Antwerp blijven ze zich gretig in de duels gooien. Het offensief van de bezoekers, die een wat verslagen indruk geven, komt daardoor niet van de grond. .
  17. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Antwerp, Jelle Bataille erin, Mbwana Samatta eruit