Jupiler Pro League - speeldag 17 - 03/12/21 - 20:49
Deniz Undav
1 - 2
Deniz Undav
73'

Leider Union heeft de nederlaag tegen OHL van vorige week doorgespoeld met de drie punten tegen STVV. Grote man bij de bezoekers was Deniz Undav, die beide goals voor zijn rekening nam.

STVV - Union in een notendop:

• Sleutelmoment: STVV kwam sterk uit de kleedkamer en werd daar in de vorm van een doelpunt van Christian Brüls voor beloond. De thuisploeg was na die gelijkmaker ook op zoek naar de 2-1, maar het doelpunt viel vanop een hoekschop aan de overzijde.

• Man van de match: Deniz Undav was weer levensbelangrijk voor zijn team. Hij had er vanavond 3 kunnen maken, maar met zijn 2 treffers helpt hij Union toch aan de zege. Undav is ook topschutter met 16 doelpunten.

• Opvallend: Union heeft dit seizoen nog nooit 2 keer op rij verloren. Dat gebeurde ook vanavond niet. De Brusselse club scoort ook nagenoeg altijd. De laatste keer dat Union niet wist te scoren, dateert al van 1 augustus. Toen werd het 0-1 tegen Club Brugge.

Bekijk de goals uit STVV - Union (1-2)

Moris behoedt Union voor achterstand

Na de nederlaag tegen OH Leuven hield coach Felice Mazzu toch vast aan zijn type-elftal. Enkel Mitoma moest voor meer gevaar zorgen vanop de flank. Bernd Hollerbach moest het dan weer zonder Steve De Ridder, die rugklachten had, zien te rooien.

Toch was het STVV dat al snel dicht bij een doelpunt kwam. Na een brandje in het vak van de Union-fans (de aftrap werd even uitgesteld) stond Brüls klaar om het leer in doel te jassen. Moris pakte echter uit met een geweldige redding. Ook een schot van Koita leverde niets op.

Aan de overzijde was het wel raak. Union had het moeilijk om openingen te vinden waarop doelman Moris dan maar een goede diepe bal verstuurde. Het leer werd in de loop van Vanzeir verwerkt. De Rode Duivel keek even op, zag en vond spitsbroer Undav die dan ook niet teleurstelde. 0-1.

Net voor de rust was Union zelfs nog dicht bij (een gevleide) dubbele voorsprong. Maar ook doelman Schmidt had een geweldige redding in huis op de kopbal van Burgess.

Moris en Schmidt pakken allebei uit met een geweldige redding

Undav jaagt zijn 16e treffer tegen de touwen

STVV kwam in het begin van de 2e helft met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer, maar Union loerde levensgevaarlijk op de tegenaanval. Tot 2 keer toe stond Undav oog in oog met doelman Schmidt. Eerst miste de topschutter nog, enkele tellen later was het wel raak. Ware het niet dat Undav buitenspel stond.

Geen 0-2 dus en toch viel er een doelpunt te noteren. Aan de overzijde haalde Brüls verschroeiend uit met zijn rechter. "Een zwabberbal", gebaarde doelman Moris. Het was in ieder geval een pegel van jewelste.

De Limburgers gingen op zoek naar meer, maar ze kregen het deksel op de neus. De onvermijdelijke Undav knikte een hoekschop binnen: 1-2. De 25-jarige Duitser zit zo al aan 16 doelpunten in de Jupiler Pro League. Eentje meer dan Michael Frey.

In het slotkwartier van de partij liet Dante Vanzeir nog een enorme kans liggen en in de laatste minuten kon Teuma doelman Schmidt, die uitstekend stond te keepen, niet verschalken.

Union telt nu weer 7 punten voorsprong op Antwerp en Club Brugge. De Brusselse leider zet zo zijn 2 naaste belagers onder druk.

Vuurwerk bij Union-fans, spel ligt even stil

Mazzu: "Ik denk dat we nog beter kunnen"

• Felice Mazzu (Union): "Ik ben gelukkig met het resultaat na een moeilijke wedstrijd. We hadden problemen om ons aan te passen aan het veld. Maar de spelers toonden mentaliteit, konden zelfs 3 of 4 keer scoren en verdienen de overwinning. Ik denk dat we nog beter kunnen, mede door het veld. Ook het schot van Brüls zorgde ervoor dat STVV in de match kwam en het ons moeilijk maakte. Gelukkig kunnen we steeds rekenen op Undav, die altijd op de juiste plek staat."

• Bernd Hollerbach (STVV): "We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Het is erg jammer dat op een stilstaande fase een van onze kleinste jongens hun sterke, grote spits moet dekken. Dat mag niet gebeuren. Voor de rest kan ik mijn ploeg niets verwijten. De spelers hebben alles gegeven en goed voetbal gespeeld. Het is niet makkelijk om tegen een goed verdedigende ploeg te scoren. Daarenboven moeten we ook nog eens oppassen voor hun snelle omschakeling. Het tweede verlies op rij vreet niet aan ons vertrouwen, we moeten gewoon de rust bewaren en blijven werken."

• Deniz Undav (Union): "Ik kreeg op het einde nog een trap en was dan niet meer 100%. We hadden een nieuwe speler nodig die voor de laatste 6 minuten wel 100% was. Ik had nog een doelpunt kunnen maken, maar ik miste de kans. Ik moest alles geven voor het team. We hadden iets nodig om te reageren na de nederlaag vorige week. Ik ben dan ook gelukkig dat we met 1-2 hebben gewonnen. Of ik nu 16 of 20 keer kan scoren, dat is allemaal oké. De 3 punten waren vandaag belangrijk."

• Aboubakary Koita (STVV): "De ontgoocheling is groot. Zeker gezien de wedstrijdomstandigheden. Ze zijn sterk en staan eerst, maar vanavond waren we niet de slechtere ploeg. Integendeel zelfs. De eerste helft was niet slecht, maar de tweede was veel beter. We hebben met druk naar voren de wedstrijd gedomineerd. Maar ze komen 1 keer voor doel en ze scoren meteen. We hadden vandaag kansen, maar we hebben die niet benut."

22:41

Daar is het eindsignaal. Union slikte in de 2e helft nog de gelijkmaker van Brüls, maar Undav zette met zijn 2e van de avond nog orde op zaken. De topschutter schenkt Union de 3 punten op bezoek bij STVV.

90+2'

73'
22:39

Undav moet hinkend naar de kant. Avenatti komt hem nog vervangen voor de laatste minuten in deze partij.

22:37

De tijd dringt in het voordeel van Union. STVV krijgt nog 3 minuten om de nederlaag af te wenden.

22:37

Lapoussin test de reflexen van Schmidt nog een keer. Met zo'n schotje kan je de doelman van de "Kanaries" vanavond niet in de verlegenheid brengen.

22:35

Redding Moris

STVV krijgt een vrije trap op een interessante plek. Hara kan ook bij de bal, maar beroert die met zijn hand. Moris kan ook wel redding brengen.

22:33

Wat kan STVV nog?

De thuisploeg kreeg met die 1-2 een flinke uppercut te verwerken, maar de Limburgers gooien de handdoek nog niet in de ring. Ze gaan naarstig op zoek naar de gelijkmaker.

22:25

Union blijft gevaarlijk tegenprikken. Schmidt, die een prima wedstrijd staat te keepen, moet andermaal redding brengen.

22:23

Bijna 1-3

STVV geeft nu wel wat ruimte weg en daar probeert Union van te profiteren. Vanzeir krijgt een enorme kans om er 1-3 van te maken, maar doelman Schmidt steekt er een stokje voor.

22:21

GOAL! 1-2 Undav

Het is een beetje tegen de gang van het spel in, maar de 1-2 is wel een feit. Undav staat op een hoekschop aan de 1e paal en knikt het leer in doel. Hij is zo met 16 doelpunten topschutter.

22:17

STVV neemt geen genoegen met die 1-1. Koita zorgt vanop zijn linkerflank wel voor wat gevaar. Echt op doel trappen of een voorzet versturen, lukt hem niet meteen.