1. 70' - Verv. Kenny Rocha Santos door Robbie D'Haese
  2. 87' - Verv. Thierry Ambrose door David Atanga
  3. 90+1' - Geel - Alfons Amade
Jupiler Pro League - speeldag 17 - 04/12/21 - 18:30

KV Oostende heeft een eerste competitiezege geboekt in anderhalve maand. Eupen vergat na de 0-1 van Prevljak te voetballen en werd daar in de tweede helft voor afgestraft. Oostende gunt zichzelf weer wat meer ademruimte in de degradatiestrijd.

KV Oostende - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Na 25 seconden in de 2e helft knalt Prevljak de 0-2 tegen de paal. Oostende ontsnapt aan een dubbele achterstand en draait de scheve situatie vervolgens helemaal om.

• Man van de Match: Hoewel doelman Himmelmann Eupen in zijn eentje van een zwaardere nederlaag behoedde, kijken we toch naar de aanvaller in het winnende kamp. Makhtar Gueye had er op zijn 24e verjaardag duidelijk zin in en zorgde voor de belangrijke gelijkmaker.

• Opvallende statistiek: Het was van 19 december 2018 geleden dat KV Oostende nog eens kon winnen van Eupen. Toen wonnen de Kustboys met 0-1 in de kwartfinale van de Croky Cup.

Bekijk de goals uit Oostende - Eupen (2-1)

Himmelmann bezorgt Eupen gevleide voorsprong

Na een 0 op 15 in de competitie wilde KV Oostende vandaag opnieuw van de zege proeven. Toch kregen we een flauwe openingsfase voorgeschoteld in de Diaz Arena. Gueye en Capon snelden beide richting een afvallende bal, maar hinderden elkaar. Kans verkeken.

Een misverstand dat niet veel later meteen cash werd betaald. Peeters pakte uit met een listig passje richting de vrijstaande Prevljak en de Bosnische goaltjesdief knalde de 0-1 kurkdroog via het zijnetje op het bord.

Het openingsdoelpunt zorgde meteen voor wat extra peper en zout. Na een sublieme voorzet van D’Arpino troefde Gueye zijn belager Amat simpel af in de lucht. De Senegalees mikte zijn kopbal hard richting de hoek, maar zag Himmelmann uitpakken met een schitterende redding.

Hoewel Oostende het tempo de hoogte in duwde, bleef Eupen aartsgevaarlijk op de tegenaanval. Embalo schoof de 0-2 keurig door de benen van Schelfhout, maar zag zijn feestje in rook opgaan na ingrijpen van de VAR.

Ook de 1-1 kwam er niet meer voor de rust, want na heerlijk kap-en-draai werk van Bätzner haalde Himmelmann het schot van Duitser met een katachtige reflex uit de korte hoek.

Bezoekers verzuipen in Oostendse aanvalsgolven

Het fluitsignaal van de 2e helft weergalmde nog in het stadion of de 0-2 stond al bijna op het bord. Na goed doorzetten bereikte Embalo opnieuw Prevljak. De aanvaller viseerde de korte hoek, maar trof uiteindelijk de paal.

KVO slaakte een zucht van opluchting, maar 5 minuten later trof ook de thuisploeg het doelkader. D’Arpino probeerde het vanaf de rand van de zestien met links, maar zag zijn poging via de bovenkant van de lat over zoeven.

De thuisploeg rook bloed en toen Gueye op het uur neerging na een ippon van Heris wees scheidsrechter De Cremer resoluut naar de stip. Een beslissing die de VAR maar matig kon smaken, want na overleg aan het scherm ging ook dat feestje niet door.

Oostende liet zich niet van de wijs brengen en bleef vlot combineren. De Eupense stelling beefde steeds meer, maar een kwartier voor tijd brak ze uiteindelijk ook. Na een splijtende pass van Ndicka schoof Gueye de oververdiende gelijkmaker tegen de netten.

Eupen verzoop in de Oostende aanvalsgolven en 10 minuten voor tijd hezen de Kustboys zich dan ook op voorsprong. Ambrose trok slim het gat voor Bätzner, waarna de Duitser de 2-1 voorbij een grabbelende Himmelmann knalde.

Oostende maakt zo een einde aan een reeks van 5 nederlagen op rij en kan opnieuw wat omhoog kijken. Eupen blijft achter met een magere 2 op 21.

Blessin schopt tegen de dug-out

Blessin: "De ploeg heeft een geweldige mentaliteit getoond"

Alexander Blessin (trainer Oostende): "Beide ploegen waren nerveus in het begin, maar in de eerste helft hadden we de meeste controle. De eerste kans van Eupen was meteen een doelpunt, maar de mentaliteit na de rust was geweldig."

"Iedereen heeft er alles aan gedaan en daarom was dit ook een oververdiende zege. Wanneer de spelers vertrouwen hebben, zie je dat ze mooie combinaties op de mat kunnen leggen."

"De laatste weken waren helemaal niet leuk, maar je ziet dat Cercle vandaag ook wint. Alles ligt dus zeer dicht bij elkaar onderaan in het klassement. Nu moeten we voortbouwen op dit resultaat."

Brecht Capon (KV Oostende): "De opluchting is zeer groot vandaag. Eindelijk kunnen we nog eens winnen na een reeks van 5 nederlagen. De manier waarop we teruggevochten hebben, doet ook zeer veel deugd."

"Eupen was heel efficiënt, maar al bij al hebben we getoond dat er nog steeds veel inzet zit in deze ploeg. Het is nog altijd niet het mooiste voetbal, maar we zijn opnieuw op de goede weg."

Krämer: "We verdienden hier te verliezen"

Stefan Krämer (trainer Eupen): "Oostende boekt hier verdiend een overwinning. Onze eerste helft viel wel nog mee, maar we verdienen vandaag te verliezen. Na de kans van Prevljak vroeg in de tweede helft, viel alles weg. Ik weet niet wat er gebeurd is."

"Nu hebben we een heel erg belangrijke wedstrijd tegen Beerschot en die moeten absoluut winnen."

Boris Lambert (Eupen): "We beginnen niet slecht aan de wedstrijd en scoren ook snel. Na de rust hebben we ook meteen wat pech, maar vervolgens hebben we veel te weinig gebracht."

"De hoge pressing van Oostende heeft ons in de 2e helft in de problemen gebracht en daarom was het moeilijk voor ons om nog te voetballen. We waren hier echt gekomen om de 3 punten te pakken, maar dat zal dan maar volgende week moeten gebeuren."

20:25

EINDE

Na 5 nederlagen op rij proeft KV Oostende eindelijk nog eens van de overwinning. De thuisploeg kwam vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar zette de scheve situatie na de rust helemaal recht via Gueye en Bätzner.

90+1'
87'
20:24

Oostende probeert de wedstrijd nu gewoon uit te spelen en knabbelt waar het kan enkele secondjes weg. De zenuwen van coach Blessin gieren van kop tot teen bij de Duitser.

20:21

extra time

Eupen heeft nog 5 minuten om een puntje uit de brand te slepen. Ondertussen krijgen Amade en Peeters nog geel voor een opstootje aan de zijlijn.

20:18

Eupen lijkt maar geen slotoffensief in elkaar te kunnen boksen. Oostende heeft de bezoekers bij het nekvel en lijkt die greep niet meer te zullen lossen.

20:14

Met nog 6 minuten reguliere speeltijd te gaan, is het al Oostende wat de klok slaat. Kan Eupen nog eens tegenprikken in de slotfase?

20:11
20:10

2-1, Bätzner knalt droog binnen!

In 7 minuten tijd mogen de KVO-fans 2 keer juichen. Ambrose maakt met een slimme loopactie ruimte voor Bätzner, waarna de Duitser de 2-1 staalhard voorbij een grabbelende Himmelmann knalt.

20:05

Himmelmann redt Eupense meubelen

In nog geen 2 minuten tijd draait Oostende de situatie bijna helemaal om. Na een knappe combinatie stormt Gueye opnieuw op Himmelmann af. De Duitser maakt zich goed groot en houdt de 2-1 uit zijn netten.

20:04
20:04

1-1, Gueye hangt bordjes gelijk!

Daar is de gelijkmaker dan toch! Na een splijtende pass van Ndicka kan Gueye alleen op Himmelmann af. De Senegalees twijfelt niet en schuift de gelijkmaker proper tegen de netten.

20:00

Met nog 20 minuten te gaan, begint ook de tijd te dringen voor de thuisploeg. Momenteel stevenen Blessin en co af op een 6e nederlaag op rij. Het zou een primeur zijn voor de Kustboys.

19:56

De thuisploeg blijft voorlopig stuiten op de onvermijdelijke Himmelmann. De ervaren Duitser staat heel oplettend te keepen en is steeds een fractie sneller dan de Oostendse aanvallers.

19:54

Oostende blijft ijverig op zoek gaan naar de gelijkmaker. Rocha krijgt een voorzet nog richting doel gericht, maar Himmelmann kan simpel klemmen.