Jupiler Pro League - speeldag 16 - 28/11/21 - 16:01
    Zinho Gano
    1 - 0

Beerschot heeft geen vervolg kunnen breien aan zijn mooie 7 op 9. De rode lantaarn moest de wet van de sterkste ondergaan in het kelderduel met Zulte Waregem. De ploeg van Francky Dury leeft na een 2 op 12 weer een beetje op. "Dit doet heel veel deugd, we hebben er lang op moeten wachten", klinkt het bij de coach.

Zulte Waregem - Beerschot in een notendop:

• Sleutelmoment: 2 minuten en 28 seconden, zoveel tijd heeft Zulte Waregem nodig om op voorsprong te klimmen. De toon is meteen gezet en nog geen 10 minuten later scoort de thuisploeg al een tweede keer. Beerschot komt die dubbele klap niet meer te boven.

• Man van de match: Het wordt stilaan een traditie, Jean-Luc Dompé als uitblinker bij Zulte Waregem. Vandaag leverden zijn acties niet alleen veel fraais, maar ook 3 punten op. Hij zorgde zelf voor de 2-0 en bleef nadien een gesel voor de Beerschot-defensie.

• Opvallend: Voor Zulte Waregem is het pas de tweede thuiszege van het seizoen, na de winst tegen Antwerp vorige maand. Het is ook pas de tweede keer dat Zulte Waregem dit seizoen de nul kan houden. Dat lukte eerder enkel op bezoek bij KV Oostende.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Beerschot (2-0)

Zulte Waregem grijpt de macht met blitzstart

Beerschot wou na een knappe 7 op 9 zijn opmars voortzetten in het Regenboogstadion, maar de rode lantaarn kreeg al na amper 2 minuten een ijskoude douche. Radic gaf Kutesa te veel ruimte en die schilderde de vroege openingsgoal op de knikker van Gano.

De bezoekers waren van slag en incasseerden nog voor het openingskwartier voorbij was een tweede tik. Vanhamel ging vreselijk de mist in op een ongevaarlijk afstandsschot van Dompé en zo had Zulte Waregem in geen tijd een dubbele voorsprong vast.

Bijna werd het meteen na de 2-0 zelfs 3-0. Gano verlengde een voorzet van Fadera tegen de paal, Kutesa mikte de herneming binnen het bereik van Vanhamel. Maar Zulte Waregem gaf ook kansen weg. Vaca dook plots alleen voor Bossut op, maar de doelman voorkwam de snelle aansluitingstreffer.

Beerschot bleef knokken en was af en toe dreigend, maar ontsnapte in de slotfase tot twee keer toe aan een derde tegengoal. Een afstandsschot van Seck ging rakelings naast en Kutesa vergat alleen voor Vanhamel een vlijmscherpe counter af te ronden. Vlak voor het rustsignaal was het nog alle hens aan dek voor Bossut op een listige poging van Shankland.

Niemand minder dan Sinterklaas geeft de aftrap

Beerschot brengt Essevee niet meer aan het wankelen

Bij Beerschot kwamen voor de tweede helft Lemos en Sanyang in de ploeg en vooral die laatste bracht weer wat vuur in het spel van de bezoekers. Maar na een goed begin deemsterde Beerschot weer weg.

Zulte Waregem bleef jagen op de geruststellende derde goal en kon daarvoor rekenen op de flitsen van Dompé. Tot twee keer kon Gano zijn voorbereidend werk net niet afronden. Aan de overkant dwong Van den Bergh Bossut nog eens tot actie, terwijl een vrije trap van Holzhauser rakelings naast ging.

Veel meer had Beerschot niet meer te bieden in een flauwe tweede helft. Kutesa weigerde net als in de eerste helft om de wedstrijd definitief te beslissen, maar de tweede thuiszege van het seizoen kwam niet meer in gevaar voor Zulte Waregem. Het heeft nu 8 punten meer dan de rode lantaarn.

Caicedo moet zijn halskettinkje uitdoen

Dom: "Kunnen ons niet veroorloven om aan 80 procent te spelen"

• Joren Dom (Beerschot): “We waren niet scherp genoeg in de eerste 15 minuten. Dat kunnen wij ons niet veroorloven, dit is een slecht weekend. De intentie waarmee we aan de wedstrijd begonnen was niet goed. Het was wel even wennen aan dit zware veld, maar vorig jaar wonnen we hier nog. Dat mag dus geen excuus zijn. Het is een kwestie van scherpte en meer willen. Na dat openingskwartier hebben we ons wel herpakt. We vonden de ruimte en de zwakke plekken van Zulte Waregem. Het is jammer dat we daar niet uit konden scoren. We hadden de laatste maand een goed gevoel en we kwamen wat dichterbij. Maar we moeten nog niet te veel naar de andere uitslagen kijken, we moeten eerst op onszelf focussen. Dit is geen goede stap in de weg omhoog, maar het is ook niet onoverkomelijk. Er komen nog heel veel wedstrijden, maar dit is wel een belangrijke les. We moeten aan 100 procent intensiteit spelen, wij kunnen het ons niet veroorloven om aan 80 procent te spelen.”

• Francky Dury (trainer Zulte Waregem): “Dit doet heel veel deugd, we hebben er lang op moeten wachten. We zijn goed begonnen, we scoorden twee keer in het eerste kwartier en konden zelfs nog een derde goal maken. In de tweede helft werd het wat slordiger, maar dat heeft natuurlijk te maken met de situatie waarin we zitten. Ik onthoud vooral de inzet, de mentaliteit en de goede start. Als ik de rangschikking bekijk, dan zijn er 10 ploegen op hun gemak. Die hebben het vertrouwen om de competitie uit te spelen en zullen onderling uitmaken wie de top zal spelen. Maar er zijn nog 7 à 8 ploegen die nog veel zullen nadenken over de wekelijkse situatie en wij zijn er daar één van.”

90+1'

17:51

Na 4 wedstrijden zonder overwinning weet Zulte Waregem weer wat winnen is. Een blitzstart met 2 goals in het openingskwartier bleek genoeg om Beerschot te kloppen. Essevee heeft nu 8 punten meer dan de rode lantaarn.

17:47

Slotoffensiefje

Dan toch nog even druk van Beerschot. Shankland en Sanyang zien hun schoten afgeblokt worden. De bezoekers puren er wel een hoekschop uit, maar die levert niks op.

17:47

4 minuten extra

De wedstrijd ligt al een poos in een definitieve plooi. Zulte Waregem moet het nog 4 minuten uitzingen.

17:40

Beerschot geeft niet meer de indruk dat het nog gelooft in een comeback. De bezoekers slagen er niet meer in om in de buurt van Bossut te komen. Het ziet er steeds meer naar uit dat deze wedstrijd al in het openingskwartier beslist werd.

17:35
    Kutesa
    17:33

Kutesa niet voorbij Vanhamel

Zulte Waregem weigert de wedstrijd definitief te beslissen. Nu is het Kutesa die na een mooie controle met een gekruist schot uitpakt, maar hij krijgt de bal net niet voorbij Vanhamel

17:27

Beerschot gooit met Suzuki nog een extra spits in de strijd. Voor Caicedo is de wedstrijd voorbij.

17:25

Holzhauser mikt naast

Beerschot ruikt zijn kans op een interessante vrije trap. Een klusje voor Holzhauser en die krult de bal rakelings naast. Bossut was wel weer in de buurt.

17:22

Bossut houdt de nul

Knappe rush van Van den Bergh. Hij zet zich goed door langs de achterlijn en zijn afgeweken voorzet dwingt Bossut tot een knappe reflex. De doelman is duidelijk niet van plan vandaag een doelpunt te slikken.

17:19

Zulte Waregem heeft zijn zaakjes goed onder controle, Beerschot is na een goed begin in de tweede helft toch weer wat weggedeemsterd. Kunnen de bezoekers nog een versnelling hoger schakelen?

17:13

Gano mist precisie

Zulte Waregem blijft jagen op de geruststellende 3-0. Dompé, wie anders, schildert een vrije trap op het hoofd van Gano. Die kan vrij koppen aan de tweede paal, maar besluit in het zijnet. Beerschot ontsnapt.

17:12
    Dompé dolt met Dom.
    17:09

Dompé is nog maar eens aan een ijzersterke wedstrijd bezig. Hij dolt met Dom op links en brengt de bal gevaarlijk voor doel, maar aan de tweede paal raakt Gano er net niet bij.

17:07

Sanyang valt sterk in

Sanyang heeft zijn entree niet gemist. Hij brengt schwung in het spel van de bezoekers. Bossut heeft een uitstekende interventie nodig om de voorzet naar Shankland te onderscheppen.