Union dondert van zijn wolk en lijdt eerste competitienederlaag sinds september

  1. 40' - Doelpunt - Mathieu Maertens (0 - 2)
  2. 34' - Geel - Dante Vanzeir
  3. 13' - Doelpunt - Casper De Norre (0 - 1)
  1. 90+2' - Verv. Xavier Mercier door Alexis De Sart
  2. 90' - Verv. Sory Kaba door Kaveh Rezaei
  3. 89' - Verv. Teddy Teuma door Felipe Avenatti
  4. 88' - Verv. Siebe Van der Heyden door Guillaume François
  5. 88' - Verv. Bart Nieuwkoop door Lazare Amani
  6. 79' - Geel - Matthew Sorinola
  7. 76' - Geel - Bart Nieuwkoop
  8. 74' - Verv. Kristiyan Malinov door Mandela Keita
  9. 72' - Verv. Jonas Bager door Matthew Sorinola
  10. 66' - Doelpunt - Xavier Mercier (1 - 3)
  11. 62' - Geel - Cenk Özkacar
  12. 58' - Geel - Xavier Mercier
  13. 53' - Geel - Kristiyan Malinov
  14. 50' - Doelpunt - Kaoru Mitoma (1 - 2)

  Leider Union heeft in eigen huis verrassend verloren van OHL. Een vroege goal en geklungel achterin zorgde voor een 0-2-ruststand. Die dubbele voorsprong zou na de goal van Mercier ook bij het laatste fluitsignaal op het scorebord staan. Voor Union de eerste nederlaag sinds 26 september tegen Antwerp.

  Union - OH Leuven in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na de aansluitingstreffer van Mitoma kort na de rust groeit de hoop bij Union op een ommekeer, maar ruim een kwartier later drukt Mercier die hoop weer de kop in. Met een rake knal geeft hij OHL weer een veilige marge en telt hij Union definitief uit.

  • Man van de match: De uitblinker bij OHL stond niet op, maar naast het veld. Het tactische plannetje van Marc Brys klopte perfect. Zijn jongens begonnen gretig aan de wedstrijd en lieten Union, op het openingskwartier van de 2e helft na, nooit in hun spel komen.

  • Opvallend: Na 7 uitwedstrijden zonder overwinning heeft OHL eindelijk zijn eerste uitzege van het seizoen te pakken. Voor Union is het dan weer pas de 3e thuisnederlaag. Enkel Club Brugge en Antwerp slaagden er dit seizoen ook in om te winnen in het Dudenpark.

  Bekijk de goals uit Union - OH Leuven (1-3)

  Gretig OHL troeft onherkenbaar Union af

  Marc Brys verwachtte een reactie van OHL na een “draak van een wedstrijd” tegen Seraing en zijn jongens ontgoochelden hem niet. De bezoekers begonnen onbevreesd aan het duel met de kersverse herfstkampioen en drongen Union zowaar achteruit.

   

  Na amper 10 minuten ontsnapte de thuisploeg al toen Burgess de bal in eigen zestien slecht wegwerkte tegen Maertens. Enkele minuten later was het tóch raak voor OHL. Na een ingestudeerd nummertje op een vrije trap kwam de bal met wat meeval voor de voeten van De Norre en die bracht de bezoekers vroeg op voorsprong.

   

  Terwijl Union maar niet in zijn vertrouwde ritme kwam, bleef OHL de gevaarlijkste ploeg. Na een knappe één-twee met Kaba besloot Schrijvers vanuit een scherpe hoek op Moris. Pas rond het halfuur dwong de thuisploeg een noemenswaardige kans af, een afstandsschot van Nielsen zoefde rakelings over.

   

  Aanvallend bleef het stokken bij de competitieleider en kort voor de rust liep het ook achteraan fout. Marcq leverde de bal zomaar in bij Kaba en die zette Maertens op weg naar de 0-2. Union moest zowaar met een dubbele achterstand de rust in.

  Knappe controle en pass van Kaba

  Mitoma geeft Union hoop, Mercier drukt die de kop in

  Felice Mazzu greep in tijdens de rust en bracht Mitoma op het veld voor de onfortuinlijke Marcq. Een gouden zet, zo bleek al na amper 5 minuten. Op een gemeten voorzet van Teuma zorgde de Japanse invaller buitenkant voet in één tijd voor de aansluitingstreffer.

   

  Union kon de druk een kwartier lang aanhouden, maar nadien herstelde OHL het evenwicht. Meer zelfs, halfweg de tweede helft kon Union van voor af aan beginnen. Na een knappe loopactie in de zestien legde Schrijvers de bal goed terug naar Mercier. Moris kon zijn schot nog licht beroeren, maar onvoldoende om de 1-3 te voorkomen.

   

  Nóg eens reageren lukte niet meer voor Union. Het was zelfs OHL dat op een vrije trap van de onvermijdelijke Mercier nog dicht bij de 1-4 kwam. Ook met 4 frisse krachten kreeg Felice Mazzu de motor van Union niet meer op gang. De promovendus weet zo na 6 zeges op een rij weer wat verliezen is, OHL pakt zijn eerste uitzege van het seizoen.

  Ref Verboomen leest de assistenten van Brys de levieten

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Union valt na 6 zeges op een rij van zijn roze wolk. De herfstkampioen gaat na een bleke prestatie met 1-3 onderuit tegen OHL. Mitoma bracht de thuisploeg kort na de rust weer in de wedstrijd, maar Mercier gaf Union de doodsteek. .
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij OH Leuven, Alexis De Sart erin, Xavier Mercier eruit
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij OH Leuven, Kaveh Rezaei erin, Sory Kaba eruit
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Union, Felipe Avenatti erin, Teddy Teuma eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Union, Guillaume François erin, Siebe Van der Heyden eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Union, Lazare Amani erin, Bart Nieuwkoop eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Mazzu probeert het nog met driedubbele wissel. Mazzu gooit nog 3 frisse krachten in de strijd. Avenatti, Amani en François moeten nog alles of niks spelen voor de thuisploeg. .
  9. tweede helft, minuut 85. Het is een beetje met de moed der wanhoop bij Union. Undav wordt nog eens diep gestuurd, maar hij raakt niet bij de bal en Runarsson kan oprapen. .
  10. tweede helft, minuut 81. De tijd begint te dringen voor Union. De thuisploeg begon heel sterk aan de tweede helft, maar kon dat niveau toch niet aanhouden. OHL kruipt steeds dichter bij een verrassende driepunter. .
  11. Gele kaart voor Matthew Sorinola van Union tijdens tweede helft, minuut 79
  12. tweede helft, minuut 77. Moris voorkomt erger voor Union. Niet Union, maar OHL zorgt nog eens voor gevaar. Een indraaiende vrije trap van Mercier wordt weggebokst door Moris. De Norre kan hard uithalen op de afvallende bal, maar mikt op het al even harde hoofd van Burgess. .
  13. Gele kaart voor Bart Nieuwkoop van Union tijdens tweede helft, minuut 76
  14. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij OH Leuven, Mandela Keita erin, Kristiyan Malinov eruit
  15. tweede helft, minuut 74. Union mag het nog eens proberen op een vrije trap, maar Nielsen plant de bal in de muur. Bij OHL wordt de moegestreden Malinov intussen naar de kant gehaald voor Keita. .
  16. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Union, Matthew Sorinola erin, Jonas Bager eruit
  17. tweede helft, minuut 71. Union heeft nog 20 minuten om een vierde competitienederlaag te voorkomen. Aan Sorinola om dat mee te verwezenlijken, hij neemt de plaats in van Bager. .
  18. tweede helft, minuut 68.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 66 door Xavier Mercier van OH Leuven. 1, 3.
  20. tweede helft, minuut 66. Mercier geeft OHL weer wat meer marge. OHL zet Union weer op twee goals achterstand. Schrijvers kan zich goed doorzetten in de zestien en legt terug op Mercier. Die haalt stevig uit, Moris zit er nog bij, maar kan de tegengoal niet meer voorkomen. Wat nu, Union? .