Geslepen Seraing remt reeksje van STVV af en scoort op zijn beurt een 6 op 6

  1. 5' - Doelpunt - Ablie Jallow (1 - 0)
  1. 90' - Verv. Youssef Maziz door Mansoni Sambu
  2. 87' - Verv. Georges Mikautadze door Ali Sanogo
  3. 84' - Verv. Morgan Poaty door Theo Pierrot
  4. 68' - Verv. Dimitri Lavalée door Jonathan Buatu
  5. 68' - Verv. Steve De Ridder door Chris Durkin
  6. 57' - Doelpunt - Georges Mikautadze (2 - 0)

  Seraing heeft voor de vierde keer dit seizoen de 3 punten thuis kunnen houden. STVV ging met 2-0 voor de bijl in Luik. Dankzij een 6 op 6 schurken de Métallos weer wat dichter tegen de middenmoot aan. Sint-Truiden laat de kans liggen om naar een voorlopige zesde plek te wippen.

  Seraing - Sint-Truiden kort samengevat

  • Sleutelmoment: Even voor het uur moet Dietsch zich strekken op een poging van Hara. Net geen gelijkmaker, en een dikke minuut later tikt Mikautadze de 2-0 binnen. De moed zinkt Sint-Truiden meteen in de schoenen.
  • Man van de Match: Youssef Maziz was de aangever bij beide doelpunten van Seraing en blijft onmisbaar in het elftal van Condom. Het was ook een paar keer smullen van de technische hoogstandjes van de Marokkaanse Fransman.
  • Opvallend: Made in Metz. Waar zou Seraing staan zonder zijn huurlingen uit Noord-Frankrijk? Bij 19 van de 21 goals van de Métallos was minstens één mannetje van Metz betrokken. De uitzonderingen? Een owngoal van Charleroi en een zondagstrap van Kilota.

  Bekijk de goals uit Seraing - STVV (2-0)

  Seraing controleert na vroege goal van Jallow

  STVV kwam met heel wat vertrouwen én een openstaande rekening naar het Stade du Pairay. Precies een maand geleden had Seraing de Kanaries immers uit de Beker van België gewipt. Toch begonnen de bezoekers erg stroef met enkele knullige balverliezen. Erger nog, na vijf minuten kon Jallow er bijna onbedreigd 1-0 van maken.

   

  Seraing zat meteen in een zetel. Bij een sloom STVV lukte er aanvallend immers werkelijk niks. De thuisploeg was wel zo voorzichtig om niet blind door te duwen en koos haar weinige momenten zorgvuldig. Kilota stuurde Mikautadze alleen op Schmidt af, maar de spits schoof die wenkende kans verrassend naast. Meer gevaar smeedden de Métallos voor de rust niet meer.

   

  Rond het halfuur sloop er wat meer aandrang in het voetbal van Sint-Truiden. Dietsch aan het werk zetten zat er echter niet in. Brüls zag de beste Truiense mogelijkheid afgeblokt en Konaté mikte in de draai onbeholpen naast.

  Maziz had er zin in en toont dat met twee hoogstandjes

  Mikautadze drukt Truiense hoop de kop in

  Met Hara en Cacace als verse krachten probeerden de bezoekers na de rust de bakens te verzetten. Een passief Seraing schrok daar toch even van. Dietsch moest al snel een gevaarlijke fase ontmijnen en tikte een strak schot van de ingevallen Hara uit de benedenhoek. Het dreigde een lastige tweede helft te worden voor de Métallos.

   

  Net toen gaf de klasse van Metz-huurlingen Maziz en Mikautadze de doorslag. De verdedigers van STVV lieten zich kinderlijk eenvoudig in de luren leggen door de samenwerking tussen M&M en het stond 2-0. De boeken konden dicht, want uit de lichaamstaal van de bezoekers bleek een zekere moedeloosheid.

   

  Seraing-coach Condom had zijn wisselmomenten opgespaard tot de slotfase, om zo enig Truiens ritme vakkundig te breken. Toch vielen er nog enkele kansjes uit de lucht. Hara en Konaté schoten niet fors genoeg en in de toegevoegde tijd viel dé kans op 2-1 voor de verkeerde voet van Cacace. Dietsch hield met een knappe redding de nul, pas voor de derde keer dit seizoen.

  Olé! Olé! Olé! Seraing-fans genieten van het balbezit

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Seraing heeft verrassend eenvoudig gewonnen van STVV. Na een vroege goal van Jallow hadden de Métallos voortdurend de controle, de 2-0 van Mikautadze rond het uur besliste de wedstrijd definitief. .
  3. tweede helft, minuut 91. Dietsch houdt de nul! Cacace moet wel veel beter doen met deze kans, die plots voor zijn rechtervoet valt. .
  4. tweede helft, minuut 90. Voor Maziz klinkt het applaus iets luider. Zijn klasse maakte vanmiddag het verschil. .
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij RFC Seraing, Mansoni Sambu erin, Youssef Maziz eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij RFC Seraing, Ali Sanogo erin, Georges Mikautadze eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Enkele STVV-fans maken er het beste van. Winnen of verliezen, het is maar voetbal! .
  8. tweede helft, minuut 84. Condom begint aan zijn wissels, Pierrot vervangt Poaty. Veel vloeiend voetbal gaan we niet meer geserveerd krijgen. .
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij RFC Seraing, Theo Pierrot erin, Morgan Poaty eruit
  10. tweede helft, minuut 82. Vanuit een scherpe hoek kan Hara niet fors genoeg uithalen. .
  11. tweede helft, minuut 81. Miskleun. Een overdosis zelfvertrouwen is niet altijd een goede zaak. Mikautadze wil een verre voorzet meteen op zijn slof nemen. Dat mislukt pijnlijk, maar hij heeft natuurlijk al een doelpuntje beet. .
  12. tweede helft, minuut 77. Nog een keertje de Métallos. Jallow mikt zijn schot het stadion uit. .
  13. tweede helft, minuut 74. Dietsch is een relatief kleine doelman. Hij moet onder druk een hoge bal lossen en redt dan de inzet van Konaté met zijn voet. .
  14. tweede helft, minuut 73. Condom heeft die gammele verdediging van Seraing toch flink verstevigd. Dietsch heeft in deze wedstrijd tot nu toe welgeteld één lastige bal moeten pakken. .
  15. tweede helft, minuut 70. Belangrijke driepunter. STVV had bij een zege naar de zesde plek kunnen wippen. Zoals de zaken nu staan, sluit Seraing zowaar aan bij de brede middenmoot. .
  16. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij STVV, Jonathan Buatu erin, Dimitri Lavalée eruit
  17. tweede helft, minuut 68. Nog een dubbele wissel bij STVV. De Ridder en Lavalée wijken voor Durkin en Buatu. .
  18. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij STVV, Chris Durkin erin, Steve De Ridder eruit
  19. tweede helft, minuut 66. De wedstrijd is in dezelfde plooi gevallen als na de 1-0. Heeft STVV de kwaliteit en de veerkracht om de dubbele achterstand weg te werken? Wij betwijfelen het ten zeerste. .