Jupiler Pro League - speeldag 16 - 27/11/21 - 18:31
17'
Kristof D'Haene
1 - 1
17'

Het duel tussen middenmoters Eupen en KV Kortrijk is op een billijk gelijkspel geëindigd. Voor Kortrijk is het al de 4e draw op een rij. "Met gelijke spelen schiet je niet veel op, maar we hebben wel weer karakter getoond", sprak coach Karim Belhocine achteraf.

Eupen - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: De tweede helft begint dramatisch voor Eupen met een penaltyovertreding van Nurudeen. De doelman zet zijn fout recht met een redding op de strafschop van Selemani, maar kort daarna brengt Vandendriessche KVK toch langszij op een hoekschop.

• Man van de match: Kevin Vandendriessche speelde vooral in de tweede helft een bepalende rol. Met zijn alerte reactie bij de blunder van Nurudeen dwong hij een penalty af, hij profiteerde van mistasten van Heris om de 2-2 te scoren én haalde in de slotfase een schot van Deom van de lijn.

• Opvallend: Opnieuw geen driepunter voor Eupen, de club wacht nu al bijna 2 maanden op een overwinning sinds de 3-2-thuiszege tegen Racing Genk begin oktober. Nadien kon het in 6 wedstrijden amper 2 punten sprokkelen.

Bekijk de goals uit Eupen - Kortrijk (2-2)

Eupen zet snel orde op zaken na gelijkmaker KVK

Amper 1 punt uit de laatste 5 wedstrijden. Hoog tijd dus voor Eupen om eindelijk nog eens te zegevieren. Selemani leek de thuisploeg een vroege domper te bezorgen, maar hij botste op Nurudeen en in de omschakeling sloeg Eupen genadeloos toe. Na een knappe rush bracht Nuhu de bal laag voor doel en aan de tweede paal troefde Ngoy Dewaele af: 1-0.

Lang kon Eupen niet genieten van die voorsprong, amper 3 minuten later hingen de bordjes opnieuw gelijk. Heris liet zich verrassen op een lange bal en ook Nurudeen was vervolgens niet bij de pinken op het schot van D’Haene. Eupen kon van voor af aan beginnen.

Dat deed het ook, want even snel als Kortrijk langszij gekomen was, kwam Eupen opnieuw op voorsprong. Kayembe vond de vrijstaande Peeters in de zestien en die fusilleerde Ilic van dichtbij. Drie goals in amper zes minuten en Eupen opnieuw op voorsprong.

Kortrijk bleef nadien jagen op de gelijkmaker, maar de grote kansen waren schaars. Nurudeen moest wel in actie komen op een vrije trap van Selemani en ook op een kopbal van Vandendriessche moest de doelman zich even tonen.

Nuhu plukt de bal knap uit de lucht en zet dan D’Haene in de wind

Vandendriessche scoort én houdt Kortrijk overeind

De tweede helft begon dramatisch voor Eupen. Nurudeen ging de mist in op een terugspeelbal van Keita en maaide Vandendriessche onderuit: penalty. Selemani kreeg de kans om Kortrijk vroeg in de tweede helft weer langszij te brengen, maar Nurudeen zette zijn blunder recht.

Maar het bleef helaas voor Eupen niet bij één defensieve blunder. Meteen na de
penaltymisser kwam Kortrijk tóch langszij, met dank aan Heris. Die liet Vandendriessche zomaar lopen op een hoekschop, de gelijkmaker binnenkoppen aan de eerste paal werd zo een fluitje van een cent.

Beide ploegen gingen nadien op zoek naar de winning goal, maar in de slotfase trok Eupen resoluut het laken naar zich toe. D’Haene haalde een poging van Peeters van de lijn, Vandendriessche deed hetzelfde bij een knal van Deom. Vlak voor affluiten was Rocha nog dicht bij de 3-2, Ilic kon zijn kopbal nog net over de lat duwen.