4 op een rij voor KV Kortrijk: het team speelt weer gelijk

  1. 20' - Doelpunt - Stef Peeters (2 - 1)
  2. 17' - Doelpunt - Kristof D'Haene (1 - 1)
  3. 14' - Doelpunt - Julien Ngoy (1 - 0)
  1. 87' - Geel - Jens Cools
  2. 86' - Verv. Isaac Nuhu door Jerome Deom
  3. 86' - Verv. Julien Ngoy door Carlos Embalo
  4. 85' - Verv. Habib Guèye door Rachid Alioui
  5. 81' - Geel - Kevin Vandendriessche
  6. 73' - Verv. Jonathan Heris door Andreas Beck
  7. 73' - Verv. Edo Kayembe door Leonardo Rocha
  8. 73' - Verv. Abdelkahar Kadri door Victor Torp
  9. 63' - Verv. Marlos Moreno door Dylan Mbayo
  10. 63' - Verv. Sibiry Keita door Konan N'Dri
  11. 55' - Geel - Julien Ngoy
  12. 48' - Doelpunt - Kevin Vandendriessche (2 - 2)
  13. 47' - Gemiste strafschop - Faïz Selemani

  Het duel tussen middenmoters Eupen en KV Kortrijk is op een billijk gelijkspel geëindigd. Voor Kortrijk is het al de 4e draw op een rij. "Met gelijke spelen schiet je niet veel op, maar we hebben wel weer karakter getoond", sprak coach Karim Belhocine achteraf.

  Eupen - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: De tweede helft begint dramatisch voor Eupen met een penaltyovertreding van Nurudeen. De doelman zet zijn fout recht met een redding op de strafschop van Selemani, maar kort daarna brengt Vandendriessche KVK toch langszij op een hoekschop.

  • Man van de match: Kevin Vandendriessche speelde vooral in de tweede helft een bepalende rol. Met zijn alerte reactie bij de blunder van Nurudeen dwong hij een penalty af, hij profiteerde van mistasten van Heris om de 2-2 te scoren én haalde in de slotfase een schot van Deom van de lijn.

  • Opvallend: Opnieuw geen driepunter voor Eupen, de club wacht nu al bijna 2 maanden op een overwinning sinds de 3-2-thuiszege tegen Racing Genk begin oktober. Nadien kon het in 6 wedstrijden amper 2 punten sprokkelen.

  Bekijk de goals uit Eupen - Kortrijk (2-2)

  Eupen zet snel orde op zaken na gelijkmaker KVK

  Amper 1 punt uit de laatste 5 wedstrijden. Hoog tijd dus voor Eupen om eindelijk nog eens te zegevieren. Selemani leek de thuisploeg een vroege domper te bezorgen, maar hij botste op Nurudeen en in de omschakeling sloeg Eupen genadeloos toe. Na een knappe rush bracht Nuhu de bal laag voor doel en aan de tweede paal troefde Ngoy Dewaele af: 1-0.

   

  Lang kon Eupen niet genieten van die voorsprong, amper 3 minuten later hingen de bordjes opnieuw gelijk. Heris liet zich verrassen op een lange bal en ook Nurudeen was vervolgens niet bij de pinken op het schot van D’Haene. Eupen kon van voor af aan beginnen.

   

  Dat deed het ook, want even snel als Kortrijk langszij gekomen was, kwam Eupen opnieuw op voorsprong. Kayembe vond de vrijstaande Peeters in de zestien en die fusilleerde Ilic van dichtbij. Drie goals in amper zes minuten en Eupen opnieuw op voorsprong.

   

  Kortrijk bleef nadien jagen op de gelijkmaker, maar de grote kansen waren schaars. Nurudeen moest wel in actie komen op een vrije trap van Selemani en ook op een kopbal van Vandendriessche moest de doelman zich even tonen.

  Nuhu plukt de bal knap uit de lucht en zet dan D’Haene in de wind

  Vandendriessche scoort én houdt Kortrijk overeind

  De tweede helft begon dramatisch voor Eupen. Nurudeen ging de mist in op een terugspeelbal van Keita en maaide Vandendriessche onderuit: penalty. Selemani kreeg de kans om Kortrijk vroeg in de tweede helft weer langszij te brengen, maar Nurudeen zette zijn blunder recht.

   

  Maar het bleef helaas voor Eupen niet bij één defensieve blunder. Meteen na de
  penaltymisser kwam Kortrijk tóch langszij, met dank aan Heris. Die liet Vandendriessche zomaar lopen op een hoekschop, de gelijkmaker binnenkoppen aan de eerste paal werd zo een fluitje van een cent.

   

  Beide ploegen gingen nadien op zoek naar de winning goal, maar in de slotfase trok Eupen resoluut het laken naar zich toe. D’Haene haalde een poging van Peeters van de lijn, Vandendriessche deed hetzelfde bij een knal van Deom. Vlak voor affluiten was Rocha nog dicht bij de 3-2, Ilic kon zijn kopbal nog net over de lat duwen.

  Nurudeen flatert en veroorzaakt strafschop, maar pakt die ook

  Reacties na de wedstrijd:

  • Karim Belhocine (coach KV Kortrijk): "Met gelijke spelen schiet je niet veel op, maar we hebben wel weer karakter getoond. Twee keer halen we een achterstand op. Daar moet ik mijn spelers voor feliciteren."

  • Stefan Krämer (coach Eupen): "Met 2 doelpunten moet je een match winnen, maar wij hebben de tegenstander geholpen. Opnieuw. We moeten veel stabieler verdedigen en de domme fouten achterwege laten."

  • Kristof D'Haene (KV Kortrijk): "Er zat meer in. Ik vond ons de betere ploeg vandaag. De laatste pass kwam er niet altijd uit, dat is jammer. Al mogen we tevreden zijn met een punt in Eupen."

  • Stef Peeters (Eupen): "Met de manier waarop we de tweede helft begonnen zijn, kan je de match niet winnen. Het was trekken en sleuren. Zeker als je 3 keer moet scoren om de 3 punten te pakken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Eupen slaagt er ook tegen Kortrijk niet in om de drie punten te pakken, het blijft op eigen veld steken op een 2-2-gelijkspel. Nurudeen kon kort na de rust nog een penalty van Selemani stoppen, maar Vandendriessche zorgde kort daarna toch voor de gelijkmaker. Voor Kortrijk is het al het vierde gelijkspel op een rij. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Ilic voorkomt late 3-2. Opnieuw een kans voor de thuisploeg! Ilic kan een kopbal van Rocha op een hoekschop van Peeters nog net over de lat duwen. . tweede helft, minuut 94.
  4. tweede helft, minuut 93. Eupen voert de druk nu plots op. De thuisploeg claimt een penalty na mogelijk hands van Palaversa op een pegel van Embalo, maar Boterberg geeft geen krimp. .
  5. tweede helft, minuut 92. Vandendriessche houdt Kortrijk overeind. Zit het venijn in de staart? Deom doet Kortrijk plots bibberen met een stevige knal uit een schuine hoek, Vandendriessche kan de bal voor de lijn wegwerken. .
  6. Gele kaart voor Jens Cools van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 87
  7. tweede helft, minuut 86. De tijd begint stilaan te dringen. Krijgen we nog een winnaar in Eupen of nemen beide ploegen genoegen met een puntendeling? .
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAS Eupen, Jerome Deom erin, Isaac Nuhu eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAS Eupen, Carlos Embalo erin, Julien Ngoy eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Kortrijk, Rachid Alioui erin, Habib Guèye eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Alarmfase rood voor Kortrijk. Kortrijk komt bijzonder goed weg na een warrige fase voor doel. Ngoy frommelt de bal tot bij Peeters, maar die kan niet vol besluiten. Ilic is toch geklopt, maar D'Haene brengt redding op de lijn. .
  12. Gele kaart voor Kevin Vandendriessche van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 81
  13. tweede helft, minuut 74. Plots alle hens aan dek bij Eupen bij een knappe aanval van Kortrijk. Gnaka kan maar net een gevaarlijke voorzet in hoekschop werken. Die levert dan weer geen gevaar op. .
  14. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KAS Eupen, Andreas Beck erin, Jonathan Heris eruit
  15. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KAS Eupen, Leonardo Rocha erin, Edo Kayembe eruit
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KV Kortrijk, Victor Torp erin, Abdelkahar Kadri eruit
  17. tweede helft, minuut 71. Geen penalty. Nuhu gaat liggen in de zestien na een duel met D'Haene. Bij Eupen willen ze een strafschop voor een trekfout van de KVK-speler maar Boterberg gaat er niet op in. Ook de VAR grijpt niet in. .
  18. tweede helft, minuut 69. Bijna olympisch doelpunt. Selemani heeft iets moois in gedachten en probeert een hoekschop rechtstreeks in doel te draaien. Geen onaardige poging, de bal gaat nipt voorlangs, Nurudeen komt met de schrik vrij. .
  19. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij KV Kortrijk, Dylan Mbayo erin, Marlos Moreno eruit