AA Gent boekt een vlotte en dikverdiende zege tegen Standard

  1. 22' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (1 - 0)
  2. 11' - Geel - Jackson Muleka
  1. 90+3' - Verv. Laurent Depoitre door Ilombe Mboyo
  2. 89' - Verv. Tarik Tissoudali door Yonas Malede
  3. 89' - Verv. Elisha Owusu door Andrew Hjulsager
  4. 89' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Sulayman Marreh
  5. 83' - Verv. Niels Nkounkou door Collins Fai
  6. 82' - Verv. Nicolas Raskin door Damjan Pavlovic
  7. 82' - Verv. Matisse Samoise door Alessio Castro-Montes
  8. 81' - Geel - Niels Nkounkou
  9. 75' - Verv. Jackson Muleka door Mehdi Carcela-González
  10. 68' - Doelpunt - Aron Dønnum (3 - 1)
  11. 67' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (3 - 0)
  12. 57' - Own goal - Hugo Siquet (2 - 0)
  13. 55' - Verv. Selim Amallah door Maxime Lestienne

  AA Gent heeft Standard met lege handen weer naar huis gestuurd. Het team van Hein Vanhaezebrouck was baas in de Ghelamco Arena. Pas bij 3-0 liet Standard (even) van zich horen. "Ik heb geweldige dingen gezien", reageerde Vanhaezebrouck.

  AA Gent - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: AA Gent moet lang wachten op de geruststellende tweede goal. Die valt uiteindelijk in minuut 57, de Luikse weerstand is daarmee helemaal gebroken.

  • Man van de match: Tarik Tissoudali speelde de Standard-defensie bij momenten helemaal zoek met zijn flitsende bewegingen. Met wat meer efficiëntie had hij vanavond vier of vijf keer kunnen scoren.

  • Opvallend: In de tweede helft mag ene Maxime Lestienne invallen bij Standard. De flankaanvaller was ooit een vaste waarde, nu krijgt hij pas op speeldag 16 zijn eerste speelminuten van het seizoen.

  Bekijk de goals uit Gent - Standard (3-1)

  Tissoudali zet Gentse dominantie om in voorsprong

  De nieuwe grasmat in de Ghelamco Arena lag er door de aanhoudende neerslag bijzonder zwaar bij.  AA Gent paste zich het best aan aan de moeilijke omstandigheden en domineerde het wedstrijdbegin.

   

  Samoise had pech met een kopbal die tegen de paal strandde, maar lang hoefde de thuisploeg daar niet om te treuren. Bij de eerstvolgende hoekschop kreeg Tissoudali de bal cadeau van Henkinet en hij trapte de 1-0 hard in doel.

   

  Een tot dan toe onmondig Standard reageerde scherp op de tegengoal: Raskin zette Muleka alleen voor Bolat, maar het was de Gentse doelman die het pleit won.

   

  Veel meer kreeg Standard niet meer voor elkaar in de eerste helft. AA Gent controleerde de partij en hield de voorsprong vast tot aan het rustsignaal, weliswaar zonder zelf nog veel gevaar te creëren.

  Tissoudali dolt met de Standard-defensie

  Dønnum kan enkel de eer redden voor zwak Standard

  Luka Elsner zette na de rust een extra spits in de ploeg, maar de inbreng van Klauss veranderde weinig aan de waardeverhoudingen. Het was Gent dat de lakens bleef uitdelen, met de ongrijpbare Tissoudali die kans na kans liet liggen.

   

  Net voor het uur viel de 2-0 dan toch: Siquet, die net daarvoor Tissoudali het scoren had belet, verwerkte een schot van Depoitre in eigen doel. En niet veel later was ook de 3-0 een feit. Tissoudali zette met een heerlijke beweging twee verdedigers in de wind en prikte de bal in de verste hoek.

   

  Match gespeeld, denk je dan. Maar dat was buiten Dønnum gerekend, die op aangeven van Raskin door de buitenspelval glipte, Bolat omspeelde en de 3-1 in het lege doel schoof.

   

  Even leek er nog een geweldige remonte in te zitten voor Standard, maar Bolat hield het bij één tegengoal. Daarna herstelde Gent de orde, Tissoudali liet na om zijn hattrick compleet te maken.

  Verslag AA Gent - Standard in Het journaal

  Nkounkou speelt met medische handschoenen onder zijn gewone handschoenen

  Ngadeu krijgt klein duwtje, en doet dan maar koprol

  Vanhaezebrouck: "Geweldige dingen gezien"

  Hein Vanhaezebrouck hoedde zich na de wedstrijd voor al te veel euforie. "We zijn tot nu toe regelmatig geweest in onze onregelmatigheid. Laat ons nu hopen dat dat niet weer het geval is in de komende weken. Want voor hetzelfde geld verlies je de volgende matchen en zak je weer gewoon. Maar we zijn wel tevreden dat we nu mee zijn met de trein."

   

  "Het niveau was weer heel goed", zag de coach van AA Gent. "We zijn goed gestart en hebben ook een heel sterke tweede helft gespeeld. Maar dat hebben we al vaker gedaan, ook in de matchen die we verloren hebben. We zijn al vaker dominant geweest, met veel kansen, maar die werden jammer genoeg niet afgemaakt. Ook vandaag weer: als je vandaag efficiënter bent, kun je er zes of zeven in het mandje leggen. Dat had dus beter gekund, maar ik heb geweldige dingen gezien."

   

  En wat met de grasmat? "Toen ik na de match op het veld liep, werd mijn respect alleen maar groter voor wat mijn jongens hebben gebracht op dit veld. Met alle respect, want de mensen die dit aan het aanleggen zijn, zijn toppers. Dit komt goed, maar het zal wel wat tijd vergen, en in november is dat niet evident. Maar chapeau voor mijn spelers, die hier een fantastische prestatie geleverd hebben", zei Vanhaezebrouck.

  Kostas Laifis: "Niet als ploeg gespeeld vandaag"

  • Vadis Odjidja (AA Gent): "We mogen trots zijn op deze prestatie. Het waren barre omstandigheden, niet alleen het veld, maar ook het weer. Toch hebben we heel veel mentaliteit getoond. We zijn er van bij het begin vol voor gegaan en hebben onze intenties duidelijk gemaakt. We wisten wat ons te doen stond voor deze wedstrijd. Uiteindelijk hebben we dat ook gedaan, dus we kunnen heel tevreden zijn."

  • Kostas Laifis (Standard): "We hebben niet als ploeg gespeeld vandaag. We waren niet solide en de ruimte tussen de lijnen was te groot. In de tweede helft hebben we dat proberen te verbeteren, maar dat is niet gelukt. Er zit nochtans genoeg kwaliteit in deze groep, maar het gaat om ook vertrouwen. We moeten de jonge spelers helpen om beter te worden. Het veld was dan ook nog eens een ramp vandaag, maar dat willen we niet inroepen als excuus."

  • Sinan Bolat (AA Gent): "Ik heb niet zoveel werk gehad vandaag. Alleen in de eerste helft moest ik tussenkomen,  en dat was wel een belangrijk moment. Maar we hebben eigenlijk heel de wedstrijd gedomineerd, heel weinig weggegeven en zelf heel veel kansen gecreëerd. De score kon nog wat hoger zijn, maar we zijn heel blij met deze uitslag."

  Vanhaezebrouck: "We zijn regelmatig in de onregelmatigheid"

  Kums: "Als het goed loopt is het altijd plezant"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! AA Gent verslaat Standard met 3-1 en heeft de kloof met de kopgroep in het klassement nu bijna gedicht. Standard verliest voor het eerst onder Luka Elsner. .
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij KAA Gent, Ilombe Mboyo erin, Laurent Depoitre eruit
  4. tweede helft, minuut 92. Henkinet voorkomt de 4-1. Invaller Malede wordt nog op weg gestuurd voor een vierde Gentse treffer, maar hij raakt niet voorbij Henkinet. .
  5. 4 minuten extra. Er worden 4 minuten bijgeteld. Valt er nog een doelpuntje uit de lucht? . tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KAA Gent, Yonas Malede erin, Tarik Tissoudali eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KAA Gent, Andrew Hjulsager erin, Elisha Owusu eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KAA Gent, Sulayman Marreh erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  9. tweede helft, minuut 89. Drie Gentse uitblinkers worden onder applaus naar de kant gehaald: Odjidja, Owusu en vooral Tissoudali krijgen een open doekje van het thuispubliek. .
  10. tweede helft, minuut 86. Nog 5 minuten. De tijd tikt weg in het nadeel van Standard, dat toch een geslagen indruk geeft. De invallers voegen weinig toe. .
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Standard, Collins Fai erin, Niels Nkounkou eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Standard, Damjan Pavlovic erin, Nicolas Raskin eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Alessio Castro-Montes erin, Matisse Samoise eruit
  14. Gele kaart voor Niels Nkounkou van Standard tijdens tweede helft, minuut 81
  15. tweede helft, minuut 81. AA Gent komt voorlopig niet meer in de problemen. Johan De Caluwé op Radio 1.
  16. tweede helft, minuut 79. Tissoudali mist. Ook Hanche-Olsen schudt nu een fraaie beweging uit zijn sloffen, Tissoudali laat na om zijn hattrick compleet te maken. .
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Standard, Mehdi Carcela-González erin, Jackson Muleka eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Er hangen nog meer goals in de lucht, maar ze willen voorlopig niet vallen. Depoitre komt net te laat inglijden om een voorzet van Tissoudali in doel te duwen. .
  19. tweede helft, minuut 73. Kansen aan beide kanten. Het gaat plots bijzonder snel op en neer. Bolat voorkomt de 3-2, aan de overkant is een ongrijpbare Tissoudali te onbaatzuchtig. .