STVV slaat zwak Antwerp in zes minuten tijd knock-out op Stayen

  1. 39' - Geel - Mory Konaté
  2. 37' - Doelpunt - Aboubakary Koita (2 - 0)
  3. 31' - Doelpunt - Daichi Hayashi (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Yuma Suzuki door Nelson Balongo
  2. 85' - Verv. Daichi Hayashi door Taichi Hara
  3. 85' - Verv. Steve De Ridder door Chris Durkin
  4. 84' - Geel - Toni Leistner
  5. 82' - Doelpunt - Mbwana Samatta (2 - 1)
  6. 79' - Verv. Michael Frey door Johannes Eggestein
  7. 77' - Verv. Aboubakary Koita door Liberato Cacace
  8. 71' - Verv. Benson Manuel door Pierre Dwomoh
  9. 62' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Mbwana Samatta

  Het is voorlopig niet het weekend van de topclubs. Na Club Brugge en Anderlecht incasseerde ook Antwerp een tik. Het verloor met 2-1 bij STVV na een teleurstellende prestatie. Hayashi en Koita zorgden voor een dubbele dreun op zes minuten tijd voor rust, de aansluitingstreffer van Samatta kwam te laat. Bij Union, dat straks 7 punten los kan staan, lachten ze in hun vuistje.

  STVV - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Antwerp is amper bekomen van de openingstreffer of het staat al 2-0 in het krijt na een loepzuivere Truiense counter. Amper 6 minuten na Hayashi treft ook Koita raak, de fundering voor een thuiszege is meteen gelegd.

  • Man van de match: Aboubakary Koita zorgde voor dé actie van de wedstrijd met een indrukwekkende rush na balverlies van Yusuf en een al even fraaie afronding. Met zijn vinnige acties bleef hij ook nadien bij momenten ongrijpbaar voor Antwerp. 

  • Opvallend: Op de eerste speeldag, tegen AA Gent. Zolang was het al geleden dat STVV nog eens op eigen veld kon winnen. Buitenshuis doen de Truienaars het dit seizoen verrassend beter met 4 overwinningen.

  Bekijk de goals uit STVV - Antwerp (2-1)

  Hayashi en Koita meppen Antwerp op 6 minuten KO

  Uitlopen op Club Brugge en de druk opvoeren op leider Union. Voor Antwerp stond er heel wat op het spel bij STVV. Maar na nog geen 10 minuten kwamen de bezoekers al goed weg toen De Laet Koita omver duwde in de zestien. Scheidsrechter Lambrechts zag er geen graten in, idem voor de VAR.

   

  Meteen daarna ontsnapte STVV op zijn beurt toen Frey Benson een uitgelezen kans aanbood, maar de bal krulde net naast. Ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd. De Laet verschalkte bijna zijn eigen doelman op een voorzet van Brüls, een pegel van De Ridder ging dan weer rakelings naast.

   

  Diezelfde De Ridder maakte op het halfuur het verschil. Hayashi kreeg te veel ruimte op zijn lage voorzet en mikte de bal in één tijd voorbij Butez: 1-0. Amper 6 minuten later sloeg STVV weer toe. Na balverlies van Yusuf begon Koita aan een indrukwekkende rush. Geen gebrek aan afspeelmogelijkheden, maar hij rondde de counter zélf af met een heerlijk schot.

  STVV krijgt geen penalty na duw van De Laet op Koita

  Aansluitingstreffer van Samatta komt te laat

  Werk aan de winkel dus voor Antwerp in de tweede helft. Yusuf betaalde het gelag voor zijn balverlies bij de 2-0 en werd vervangen door Fischer. Maar ook de Deen kon het tij niet keren voor Antwerp, STVV hield makkelijk stand tegen de onmondige bezoekers.

   

  Het gevaar kwam rond het uur zelfs van de thuisploeg na opnieuw een knappe actie van Koita. De doelpuntenmaker zette Benson en De Laet in de wind en ook Butez moest eraan geloven, maar Seck kon de bal nog net van de lijn keren.

   

  Antwerp kon maar met mondjesmaat voor dreiging zorgen. Een bleke Frey illustreerde de offensieve onmacht. Op aangeven van Nainggolan kopte hij een fraaie kans ruim naast. Ook Seck kreeg op een hoekschop zijn kopbal niet gekadreerd.

   

  In de slotfase lukte dat wél voor Samatta. De invaller buffelde de aansluitingstreffer binnen op een corner van die andere invaller, Fischer. Zo werd het plots toch nog spannend op Stayen, maar STVV gaf de drie punten niet meer uit handen en boekt zo pas zijn tweede thuiszege van het seizoen.

  Nainggolan toont zijn technisch vernuft met een heerlijke actie

  Priske: “Goals weggegeven door individuele fouten”

  Brian Priske zag hoe zijn Antwerp tekortkwam tegen STVV. “Dit is een teleurstellend resultaat. Dat gold op sommige momenten ook voor onze prestatie. We hebben door individuele foutjes 2 goals weggegeven aan STVV. Dat waren cadeautjes. Dat doet zeker pijn. Het is iedereen zijn verantwoordelijkheid om op zijn niveau te spelen en vandaag was het onvoldoende in de sleutelmomenten.”

   

  Na de winst tegen Anderlecht is het weer een ontnuchtering voor Antwerp. Het laat ook de kans liggen om een zaakje te doen in het klassement. “Eigenlijk zijn we niet echt bezig met het klassement. We focussen op elke wedstrijd en proberen onze ploeg te laten groeien. Vandaag was het individueel niet goed genoeg. Er is nog heel veel werk voor iedereen in de club.”

   

  “Er is altijd druk in Antwerp en zo moet het ook. Die druk rust op mijn schouders, maar ook op de spelers en de staf. Dat maakt deel uit van het voetbal. In de tweede helft hadden we nog goede kansen om iets recht te zetten, maar uiteindelijk was het een nederlaag.”

  Hollerbach: “Twee wondermooie doelpunten”

  Bern Hollerbach strooide na afloop met lof voor zijn spelers. “Onze eerste helft was fantastisch. We hebben Antwerp onder druk gezet en 2 wondermooie doelpunten gemaakt. In de tweede helft konden we dat tempo niet aanhouden, maar we hielden de wedstrijd onder controle.”

   

  “Jammer genoeg slikten we nog een domme tegengoal, dat was onnodig. Maar alles bij elkaar was dit een zeer sterke prestatie van de ploeg. Tegen topploegen zoals Antwerp krijg je niet veel kansen, maar we zijn ijskoud gebleven bij de afwerking. We speelden een geweldige wedstrijd, ook met de geweldige steun van het thuispubliek.”

   

  “We mogen nu even genieten, we hebben 21 punten. Dat is bijzonder fijn. Maar vanaf morgen moet de focus weer helemaal op de volgende wedstrijd liggen.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Antwerp laat de kans liggen om een zaakje te doen in het klassement. Het gaat met 2-1 onderuit bij STVV. Hayashi en Koita effenden het pad voor de thuisploeg, de aansluitingstreffer van Samatta kwam te laat. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij STVV, Nelson Balongo erin, Yuma Suzuki eruit
  4. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Antwerp krijgt nog 4 minuten om alsnog een punt uit de brand te slepen. .
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij STVV, Taichi Hara erin, Daichi Hayashi eruit
  6. tweede helft, minuut 85. Bij STVV dropt Hollerbach nog 2 frisse krachten in de ploeg. Hayashi en De Ridder worden vervangen door Durkin en Hara. .
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij STVV, Chris Durkin erin, Steve De Ridder eruit
  8. Gele kaart voor Toni Leistner van STVV tijdens tweede helft, minuut 84
  9. tweede helft, minuut 84.
  10. tweede helft, minuut 83. Samatta geeft Antwerp weer hoop. Antwerp knokt zich in de slotfase dan toch nog terug in de wedstrijd. Fischer schildert een hoekschop op het hoofd van Samatta en die laat Schmidt kansloos achter. Komt STVV nog in de problemen? .
  11. tweede helft, minuut 83.
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Mbwana Samatta van Antwerp. 2, 1.
  13. tweede helft, minuut 82. Eindelijk nog eens een goede aanval van Antwerp. Het is toch opnieuw Nainggolan die voor de versnelling zorgt en de bal goed teruglegt op Fischer. Die puurt er met een afgeweken schot een hoekschop uit. .
  14. tweede helft, minuut 79. De wedstrijd bloedt langzaam dood. Frey sjokt ontgoocheld naar de kant, ook hij kon het vandaag niet waarmaken bij Antwerp. Eggestein neemt zijn plaats in. .
  15. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Antwerp, Johannes Eggestein erin, Michael Frey eruit
  16. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij STVV, Liberato Cacace erin, Aboubakary Koita eruit
  17. tweede helft, minuut 77. Groot applaus voor Koita, zonder meer dé man van de match. Hij wordt bij STVV vervangen door Cacace. .
  18. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Antwerp, Pierre Dwomoh erin, Benson Manuel eruit
  19. tweede helft, minuut 71. Ook Benson wordt na een ontgoochelende wedstrijd naar de kant gehaald. Dwomoh mag de laatste 20 minuten volmaken. .
  20. tweede helft, minuut 71.