Standard schenkt coach Luka Elsner eindelijk zijn eerste overwinning

  1. 45+3' - Own goal - Emmanuel Agbadou (1 - 0)
  2. 16' - Geel - Nicolas Raskin
  1. 90+3' - Verv. Hugo Siquet door Collins Fai
  2. 90' - Geel - Sibiry Keita
  3. 86' - Verv. Jordi Amat door Jerome Deom
  4. 73' - Verv. Aron Dønnum door Mehdi Carcela-González
  5. 73' - Verv. Samuel Bastien door Gojko Cimirot
  6. 71' - Verv. Konan N'Dri door Leonardo Rocha
  7. 71' - Verv. Andreas Beck door Boris Lambert
  8. 66' - Verv. Selim Amallah door Denis Dragus
  9. 61' - Verv. Julien Ngoy door Sibiry Keita
  10. 54' - Geel - Konan N'Dri

  In een incidentrijke match heeft Standard de 3 punten thuisgehouden tegen Eupen. Een pijnlijke owngoal van Agbadou zorgde voor het verschil op het scorebord: 1-0. De match lag even stil na vuurwerk van de supporters van Eupen.

  Standard - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voor de pauze gaat Agbadou pijnlijk de mist in met een terugspeelbal. Hij duwt de bal in eigen doel en maakt zo de winning goal voor Standard.

  • Man van de match: Niels Nkounkou was vooral in de eerste helft de bedrijvigste man bij Standard. De jonge Fransman maakte zowel in defensief als offensief opzicht indruk.

  • Opvallend: Standard wachtte al sinds 12 september op een competitiezege. Een overwinning in eigen huis was nog langer geleden: van 20 augustus, of precies drie maanden geleden.

  Bekijk de goal uit Standard - Eupen (1-0)

  Woelige eerste helft krijgt vreemde ontknoping

  Er hing al van voor de aftrap een derbysfeer in het stadion, met vuurpijlen en rookontwikkeling bij beide supportersclans. Die sfeer inspireerde vooral Standard tot een snedige start, met kansen voor Nkounkou en Bastien.

   

  Eupen had moeite met het energieke spel van de thuisploeg en kreeg niet meteen een voet aan de grond. Alleen Peeters kon voor wat dreiging zorgen namens de bezoekers. Hij testte de vuisten van Henkinet, die de geblesseerde Bodart verving tussen de palen.

   

  Halverwege de eerste helft belandden er vanuit het bezoekende vak dan toch een paar vuurpijlen op het veld. Ref Vergoote aarzelde niet, hij stuurde iedereen naar binnen voor een afkoelingsperiode van tien minuten.

   

  Na de onderbreking was het opnieuw Standard dat de forcing voerde. De beste kans was voor Klauss, hij faalde oog in oog met Nurudeen. Op slag van rust hielp Agbadou de thuisploeg dan maar een handje. Hij wilde met de borst terugleggen op zijn doelman, maar duwde de bal zo ongelukkig in eigen doel: 1-0.

  Geen doelpunten meer in flauwe tweede helft

  Na de pauze ging Standard op zoek naar de dubbele voorsprong. Een uithaal van Amallah trof de paal, Dussenne knikte een vrije kopkans nipt naast. Tussendoor was er nog een kanonskogel van Agbadou, maar de schlemiel van de eerste helft kon zijn owngoal niet uitwissen.

   

  Daarna verwaterde de partij snel. Standard slaagde er niet in om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen, maar ook bij Eupen zat er te weinig schwung in het spel om de tegenstander pijn te doen. Een kwartier voor tijd konden we nog één kans noteren van Siquet, gepareerd door Nurudeen.

   

  In de slotminuten was er nog een vreemd moment in de zestien meter van Standard. Keita sprong over de uitgekomen Henkinet, maar toch wees Vergoote naar de stip. Na een VAR-interventie moest de ref terugkomen op zijn beslissing, al deelde hij wel nog een onnodige gele kaart uit voor een zogezegde schwalbe.

   

  Gescoord werd er niet meer, en zo kon Standard eindelijk eens een overwinning vieren met Luka Elsner, al was het dan een overwinning zonder veel glans. Eupen glijdt intussen met een 1 op 15 verder af richting de middenmoot.

  Aanvoerder en coach Eupen roepen fans tot de orde nadat wedstrijd door hun vuurpijlen gestaakt wordt

  Luka Elsner: "Nu moeten we een reeks neerzetten"

  • Luka Elsner (Standard): "Het doet deugd om een overwinning te kunnen vieren in dit stadion. We hebben er samen voor geknokt. We hebben ook samen afgezien tot de laatste seconde, maar dit geeft iedereen zin om terug te komen en nog veel zulke momenten te beleven."

   "Dit voelt echt als een opluchting. Het is als een muur die omgevallen is. Nu is het belangrijk om een reeks neer te zetten en daarvoor moeten we meteen weer aan het werk, te beginnen met de eerste training volgende week. Vandaag was de prestatie al meer constant en brachten we offensief ook meer, maar nog zeker niet alles was perfect. Qua organisatie en discipline zat het goed, maar er zijn nog veel zaken die beter kunnen."

  • Stefan Krämer (Eupen): "We verliezen deze wedstrijd in de tien minuten voor de rust, toen we te veel duels verloren. Ik leg de schuld niet bij de speler die de owngoal maakte. Het was in de minuten ervoor al dat het misliep. Ik hoopte dat we nog de rust konden halen met 0-0, maar dat is niet gelukt."

   "Na de pauze zat het defensief wel goed bij ons. De jongens knokten er ook voor, maar we konden te weinig goede kansen creëren. In offensief opzicht kwamen we tekort, de laatste pass kwam er niet uit. Ook in de duels één op één waren we niet op het niveau dat we eerder haalden. Er zijn een aantal zaken die momenteel minder goed lopen. Daar moeten we nu aan werken met het oog op de volgende wedstrijden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. Afgelopen! Standard pakt zonder indruk te maken zijn eerste zege onder Luka Elsner. Een ongelukkige owngoal van Agbadou besliste de partij: 1-0 is de eindstand na een flauwe partij, die in de eerste helft ontsierd werd door vuurpijlen op het veld. .
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Standard, Collins Fai erin, Hugo Siquet eruit
  4. tweede helft, minuut 91. 5 minuten extra. Er worden 5 minuten bijgeteld. Krijgt Eupen nog wat voor elkaar? .
  5. Gele kaart voor Sibiry Keita van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 90. Geen penalty! Zoals te verwachten, komt Vergoote terug op zijn beslissing. Vreemd genoeg trekt hij wel nog geel voor Keita, die nochtans geen schwalbe beging. .
  7. Penalty voor Eupen? Keita spurt de zestien meter in en springt over de uitkomende Henkinet. Er is geen contact, maar toch wijst Vergoote naar de stip. De VAR komt meteen tussenbeide en stuurt de ref naar de monitor. . tweede helft, minuut 88.
  8. tweede helft, minuut 87. Standard perst er nog een doelkansje uit. Dragus probeert het vanuit een veel te scherpe hoek, geen probleem voor Nurudeen. .
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAS Eupen, Jerome Deom erin, Jordi Amat eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Nog 5 minuten. De tijd begint te dringen voor Eupen. Het heeft nog een handvol minuten om een 1 op 15 te voorkomen. .
  11. tweede helft, minuut 83. Bij Standard zit iedereen nu diep op de eigen helft. Stef Wijnants op Radio 1.
  12. tweede helft, minuut 82. Rocha voelt Dussenne aan zijn truitje hangen en gaat erbij liggen, randje zestien meter. Vergoote wacht niet op het oordeel van de VAR en laat doorspelen. .
  13. tweede helft, minuut 78. Prevljak probeert. Bij een 1-0-stand blijft het uitkijken voor Standard. Prevljak ziet zijn schot in hoekschop verdwijnen. .
  14. tweede helft, minuut 76. Nurudeen voorkomt 2-0. Eupen laat zich verrassen door een kort genomen hoekschop. Het is Siquet die op die manier vrij kan uithalen, maar Nurudeen is wel wakker en zweeft de 2-0 uit zijn doel. .
  15. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Standard, Mehdi Carcela-González erin, Aron Dønnum eruit
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Standard, Gojko Cimirot erin, Samuel Bastien eruit
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KAS Eupen, Leonardo Rocha erin, Konan N'Dri eruit
  18. tweede helft, minuut 71. Keita veel te wild. Keita krijgt zomaar een schietkans cadeau van de Standard-defensie, maar hij knalt de bal onbesuisd de tribunes in. .
  19. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KAS Eupen, Boris Lambert erin, Andreas Beck eruit