Seraing dankt flaterende Romo en maakt einde aan ongeslagen reeks OHL

  1. 27' - Geel - Mathieu Maertens
  2. 24' - Geel - Ibrahima Cissé
  3. 20' - Doelpunt - Georges Mikautadze (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Benjamin Boulenger
  2. 90+4' - Geel - Xavier Mercier
  3. 89' - Verv. Georges Mikautadze door Theo Pierrot
  4. 86' - Doelpunt - Gérald Kilota (1 - 3)
  5. 85' - Verv. Antoine Bernier door Wagane Faye
  6. 77' - Geel - Sami Lahssaini
  7. 75' - Verv. Youssef Maziz door Ablie Jallow
  8. 75' - Verv. Morgan Poaty door Sami Lahssaini
  9. 75' - Verv. Casper De Norre door Yannick Aguemon
  10. 73' - Doelpunt - Mathieu Maertens (1 - 2)
  11. 71' - Doelpunt - Youssef Maziz (0 - 2)
  12. 62' - Geel - Alexis De Sart
  13. 56' - Verv. Thibault Vlietinck door Levan Shengelia
  14. 56' - Verv. Siebe Schrijvers door Alexis De Sart

  Seraing maakt een einde aan de ongeslagen reeks van OHL. De bezoekers voetbalden, in een slordige wedstrijd, een geruststellende 0-2-voorsprong bij elkaar. De aansluitingstreffer van Maertens zorgde nog voor spanning in de wedstrijd, maar een "fantasietje" van Romo zorgde voor het harde verdict: 1-3.

  OH Leuven - Seraing in een notendop:

  • Sleutelmoment: Halfweg de 1e helft krijgt Sory Kaba bij een 0-1-stand een uitstekende kopkans. De spits van OHL laat de mogelijkheid echter liggen. Niet veel later is het aan de overzijde wel raak. Maziz zorgt met een droge knal voor de 0-2. 
  • Man van de match: Nadat hij in Gent op de bank belandde, antwoordde Georges Mikautadze vanavond met de voeten. Hij brak de wedstrijd in de 1e helft open met een fraai doelpunt. 
  • Opvallend: OH Leuven weet weer wat verliezen is. In de competitie waren de troepen van Marc Brys 6 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. De laatste nederlaag was, tot vanavond, op 18 september op het veld van KV Mechelen. 

  Bekijk de goals uit OHL - Seraing (1-3)

  Onmondig OHL in de 1e helft

  Seraing kon een uitstekende zaak doen in het klassement nadat Cercle Brugge eerder op de avond met 1-2 de boot in ging tegen Charleroi. Het inspireerde de bezoekers echter niet om flitsend aan de wedstrijd te beginnen. De studieronde, ook bij OHL was het zoeken, duurde toch een tijdje. Maar de grootste kansen waren toch voor Seraing. Cissé haalde een keer hard uit, net naast.


  Dan vond Georges Mikautadze zijn moment gekomen. De Georgiër sneed knap naar binnen en viseerde de korte hoek. Doelman Romo moest zich gewonnen geven. OH Leuven zette daar maar weinig tegenover. Verder dan een afstandsschot van Mercier kwam de thuisploeg in de 1e helft niet. 

  Poppen gaan even aan het dansen tussen Mercier en Boulenger

  Blunder Romo beslist de wedstrijd

  OHL besefte dat het beter moest en bijna was de gelijkmaker ook een feit. Mercier schilderde het leer op de kruin van Kaba die op de dwarsligger kopte. Aan de overzijde was het dan wel raak. Maziz liet Romo kansloos en maakte er 0-2 van.

  Het pleit leek beslecht, maar dat was buiten Mathieu Maertens gerekend. De middenvelder stond moederziel alleen in de 16 van Seraing en lukte de aansluitingstreffer.

  OH Leuven leefde dus nog. Lang duurde dat echter niet. Romo besloot met de bal op wandel te gaan, maar leverde dan zomaar in. Kilota pakte het geschenk met grote dank aan en trapte het leer in het lege doel.

  Seraing vergroot zo de voorsprong op Cercle Brugge tot 6 punten. OH Leuven liet het na om in het klassement veiligere oorden op te zoeken. 

  Doelman Romo gaat op avontuur en kost zijn team de 3e tegengoal

  Marc Brys: "We geven een doelpunt gewoon weg"

  • Jordi Condom (Seraing): "We wisten dat Leuven in vorm was. We hebben geprobeerd om druk te zetten met onze 3 offensieve spelers en we zijn gevaarlijk geweest. Ik ben heel tevreden met de prestatie van mijn spelers."
   
  • Marc Brys (OH Leuven): "Ik denk dat wij getracht hebben om te voetballen. Vooral de slordigheden die moeten leiden tot beslissende passes, kwamen er niet uit. Dat geeft de tegenstander de mogelijkheid om in de omschakeling te spelen. Met hun 3 snelle mensen vooraan zijn ze altijd gevaarlijk. Daar hebben we vooral heel onnauwkeurig gevoetbald. In de 2e helft zijn we veel beter gestart. Met veel meer druk naar voren .Meer balbezit, 2 goede kansen. Dan slikken we een vermijdbaar 2e doelpunt. Dat is een beetje het scenario van de wedstrijd. Je neemt het toch nog in handen en uit het niets maken we dan de 1-2. Dan is er terug leven.  Maar dan geven we een doelpunt weg en is de wedstrijd gespeeld."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Zo zit de wedstrijd erop. Seraing slikte in de 2e helft nog een aansluitingstreffer van Maertens, maar na een flater van Romo besliste Kilota de wedstrijd. Seraing pakt zo 3 belangrijke punten in de degradatiestrijd.  .
  3. Gele kaart voor Benjamin Boulenger van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 94
  4. Gele kaart voor Xavier Mercier van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 94
  5. 5' extra. De wedstrijd lijkt nu wel gespeeld. We krijgen wel nog 5 minuten extra tijd.  . tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij RFC Seraing, Theo Pierrot erin, Georges Mikautadze eruit
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Gérald Kilota van RFC Seraing. 1, 3.
  8. tweede helft, minuut 86. GOAL! 1-3 Kilota. Wat een blunder van Romo. De doelman van OH Leuven bevindt zich in niemandsland en levert de bal zomaar in. Kilota waagt dan ook zijn kans en trapt bijzonder fraai binnen: 1-3.  .
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij RFC Seraing, Wagane Faye erin, Antoine Bernier eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Kaba is nu bijzonder dicht bij de gelijkmaker. Hij kan de bal net niet meegrissen om doelman Dietsch te verrassen.  .
  11. tweede helft, minuut 84. Bernier krijgt te maken met krampen en moet verzorgd worden. De tijd tikt in het voordeel van Seraing weg. Kan OH Leuven zich nog in de wedstrijd knokken?   .
  12. tweede helft, minuut 79. Het wordt plots warm voor het doel van Romo. Mikautadze kan bijna bij het leer, maar Romo is er als de kippen bij om het leer weg te boksen. Mikautadze moet wel even bekomen van de botsing.  .
  13. Gele kaart voor Sami Lahssaini van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 77
  14. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij RFC Seraing, Ablie Jallow erin, Youssef Maziz eruit
  15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij RFC Seraing, Sami Lahssaini erin, Morgan Poaty eruit
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij OH Leuven, Yannick Aguemon erin, Casper De Norre eruit
  17. tweede helft, minuut 73. GOAL! 1-2 Maertens! Daar is het antwoord van OH Leuven. Mathieu Maertens staat moederziel alleen in de 16 van de bezoekers. Shengelia legt het leer fraai tot bij Maertens die binnen schiet: 1-2! .
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Mathieu Maertens van OH Leuven. 1, 2.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 71 door Youssef Maziz van RFC Seraing. 0, 2.
  20. tweede helft, minuut 70. GOAL! 0-2 Maziz. Geen 1-1, maar wel 0-2. Aan de overzijde is het namelijk wel raak. Maziz komt naar binnen en nagelt het leer prima binnen. De dubbele voorsprong van Seraing is een feit.  .