Union vernedert Oostende met 1-7 (!) en staat 7 punten los op Antwerp en Club

  1. 45+3' - Doelpunt - Christian Burgess (1 - 4)
  2. 31' - Doelpunt - Casper Nielsen (1 - 3)
  3. 23' - Doelpunt - Thierry Ambrose (1 - 2)
  4. 16' - Doelpunt - Deniz Undav (0 - 2)
  5. 6' - Doelpunt - Deniz Undav (0 - 1)
  1. 85' - Verv. Teddy Teuma door Lazare Amani
  2. 85' - Verv. Deniz Undav door Felipe Avenatti
  3. 80' - Doelpunt - Deniz Undav (1 - 7)
  4. 77' - Verv. Bart Nieuwkoop door Guillaume François
  5. 77' - Verv. Christian Burgess door Jonas Bager
  6. 71' - Verv. Loic Lapoussin door Kaoru Mitoma
  7. 69' - Doelpunt - Christian Burgess (1 - 6)
  8. 60' - Doelpunt - Deniz Undav (1 - 5)
  9. 55' - Geel - Brecht Capon
  10. 54' - Verv. Siebe Wylin door Robbie D'Haese

  Wie stopt dit Union? De promovendus heeft nu ook zwaar uitgehaald op bezoek bij KV Oostende. Het triomfeerde met - hou u vast - een monsterscore van 1-7. Deniz Undav was de grote uitblinker met een vierklapper. Door de straffe zege en het falen van de concurrentie telt Union al 7 punten voorsprong op achtervolgers Antwerp en Club. De herfsttitel is binnen, maar ongetwijfeld droomt iedere Union-supporter stiekem van meer...

  Oostende - Union in een notendop

  • Sleutelmoment: In een onbewaakt moment denkt Ndicka de 2-2 te maken, maar hij loopt een halve meter buitenspel. Even later legt Nielsen aan de overkant de 1-3 voorbij Hubert. Voor Oostende is er vanaf dan geen weg meer terug.
  • Man van de Match: Wie anders dan Deniz Undav? Met vier doelpunten en een assist had de Turkse Duitser meer dan zijn aandeel in de monsterzege van Union. Hij heeft dit seizoen een voet in 22 van de inmiddels 40 goals van zijn club.
  • Opvallend: Een neuslengte, zoveel scheelde het. Ook na speeldag 15 heeft het koningskoppel Vanzeir-Undav nog steeds niet in dezelfde wedstrijd gescoord. Opmerkelijk voor een duo dat elkaar blindelings weet te vinden.

  Bekijk de goals uit Oostende - Union (1-7)

  Union slaat Oostende al voor de rust murw

  Oostende kreeg al in de eerste minuut een voorsmaakje van wat zou komen. Een snelle goal van Nieuwkoop werd afgekeurd omdat aangever Vanzeir buitenspel liep. De thuisploeg sloeg die waarschuwing in de zeewind en slikte na amper vijf minuten een geldig doelpunt. Undav maakte gebruik van geknoei achterin en zo stond het toch 0-1.

   

  Union stoomde door en had op het kwartier een dubbele voorsprong beet. Als was het Barcelona in zijn hoogdagen tikten de bezoekers KVO in de vernieling en het was opnieuw Undav die mocht afwerken. Toch bleef Oostende nog even in de wedstrijd, want een foute baltoets van Kandouss stelde Ambrose in staat om er 1-2 van te maken. Ndicka dacht wat later zelfs de 2-2 op het bord te zetten, maar die vlieger ging niet op. Ook hier was het buitenspel.

   

  Enkele minuten later kreeg Oostende een nieuwe opdoffer te verwerken. Jäkel duwde een voorzet zomaar in de loop van Nielsen, die de bal beheerst in doel schoof. Na een razend eerste halfuur verdween het tempo even uit de wedstrijd. Met de rust in zicht drukte Union nog één keer door. Voldoende voor Burgess om helemaal vrij de 1-4 aan te tekenen.

  Loïc Lapoussin van Union zorgt voor de knapste dribbel van het weekend

  Undav steelt de show met vier goals

  KVO-coach Blessin gooide bij het begin van de tweede helft drie verse krachten in de strijd, maar wist zelf ook wel dat het kalf al lang verdronken was. De schade enigszins beperken zou het hoofddoel worden van een lamgeslagen thuisploeg, die al goed weg kwam toen Teuma alleen voor doel slapjes inschoot.

   

  Het was slechts uitstel, want op het uur dook de onvermijdelijke Undav weer op om een assist van Vanzeir te verzilveren. De regen en de goals bleven met bakken uit de lucht boven de Diaz Arena vallen. Op een hoekschop had Burgess in geen mijlen om zich heen een tegenstander en zo kon hij zijn tweede maken. Ondertussen stond het al 1-6, een ware blamage voor KVO.

   

  En het werd nog een beetje erger. Kersvers international Vanzeir had zijn goaltje nog niet gemaakt. Met een stift over de arme doelman Hubert dacht hij alsnog zijn naam op het scorebord te zetten, maar die dekselse Undav liep er half per ongeluk nog met zijn neus tegen. Het kon de pret niet drukken, want door de nederlagen van Club en Antwerp heeft Union de herfsttitel beet. Waar gaat dat eindigen?

  Wat een contrast! Terwijl Union-spelers vieren met de fans, mogen die van Oostende het gaan uitleggen

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 90. Afgelopen! Geen toegevoegde tijd dus. Union veegt Oostende met 1-7 van de mat en is warempel herfstkampioen. Een statement van de promovendus. .
  3. tweede helft, minuut 89. Ik vraag me af of Kevin Van Damme veel tijd gaat bijtellen. Johan De Caluwé op Sporza Radio.
  4. tweede helft, minuut 88. Union is dankzij deze zege al zeker herfstkampioen. Op twee speeldagen van het einde van de heenronde heeft het straks zeven punten voorsprong op Club Brugge en Antwerp. .
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Union, Lazare Amani erin, Teddy Teuma eruit
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Union, Felipe Avenatti erin, Deniz Undav eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Applaus voor Undav. Uitblinker Undav gaat onder enthousiast applaus van de bezoekende fans naar de kant voor Avenatti. .
  8. tweede helft, minuut 84. Oostende snakt naar het laatste fluitsignaal. .
  9. tweede helft, minuut 81.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Deniz Undav van Union. 1, 7.
  11. tweede helft, minuut 79. En nog eentje! En nu heeft hij zijn doelpunt beet! Vanzeir schept de bal over Hubert en die valt in doel. Undav twijfelt nog even om het beslissende tikje te geven, maar bedenkt zich wijselijk. .
  12. tweede helft, minuut 77. Met twee passes steekt Union het hele veld over. Vanzeir is sneller dan Hubert, maar tikt de bal te ver voor zich uit. De nieuwste Rode Duivel heeft nog niet gescoord vanavond. .
  13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Union, Guillaume François erin, Bart Nieuwkoop eruit
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Union, Jonas Bager erin, Christian Burgess eruit
  15. tweede helft, minuut 75. Bager en François mogen ook invallen bij Union. .
  16. tweede helft, minuut 74. Een zieltogend Oostende loopt achter de feiten aan en moet straks ook nog achter invaller Mitoma rennen. Maakt de Japanner het nog erger? .
  17. tweede helft, minuut 72. Oostende geeft de doelpunten zomaar weg. Ze staan er bij wijze van spreken naar te kijken. Johan De Caluwé op Sporza Radio.
  18. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Union, Kaoru Mitoma erin, Loic Lapoussin eruit