Charleroi heeft aan twee snelle goals genoeg voor zege bij Cercle

  1. 38' - Geel - Rabbi Matondo
  2. 8' - Doelpunt - Loïc Bessile (0 - 2)
  3. 3' - Doelpunt - Ryota Morioka (0 - 1)
  1. 90' - Doelpunt - Jesper Daland (1 - 2)
  2. 89' - Geel - Joris Kayembe
  3. 88' - Verv. Ali Gholizadeh door Guillaume Gillet
  4. 87' - Verv. Adem Zorgane door Anass Zaroury
  5. 75' - Geel - Ryota Morioka
  6. 75' - Verv. Jackson Tchatchoua door Amine Benchaib
  7. 73' - Verv. Rabbi Matondo door Waldo Rubio
  8. 73' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Edgaras Utkus
  9. 65' - Geel - Leonardo Da Silva Lopes
  10. 63' - Verv. Dino Hotic door Kevin Denkey
  11. 54' - Verv. Anthony Descotte door Shamar Nicholson
  12. 54' - Geel - Loïc Bessile
  13. 51' - Geel - Marco Ilaimaharitra

  Cercle Brugge blijft weer met lege handen achter. Het moest in de wedstrijd tegen Charleroi vanaf minuut 3 achtervolgen en kwam niet verder dan 1-2. Cercle blijft zo op de voorlaatste plaats hangen, Charleroi draait mee in de top 5.

  Cercle Brugge - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: In minuut 3 gaat de Cercle-defensie collectief in de fout door Morioka vrije baan te geven op weg naar de 0-1. Vanaf dan is het 90 minuten achtervolgen geblazen voor Cercle.

  • Man van de match: Stefan Knezevic was het slot op de deur achterin bij Charleroi. De Zwitser lag met een slimme assist ook aan de basis van de 0-2 van Bessilé.

  • Opvallend: Voor Charleroi is het al de zesde opeenvolgende zege tegen Cercle Brugge. De laatste keer dat groen-zwart punten kon pakken tegen Charleroi, was in oktober 2018.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Charleroi (1-2)

  Droomstart voor Charleroi met twee snelle goals

  De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Cercle Brugge. Na nauwelijks drie minuten mocht Morioka ongehinderd oprukken richting de zestien meter. De Japanner maakte optimaal gebruik van zoveel vrijheid en deponeerde de bal netjes in de verste hoek: 0-1.

   

  Amper vijf minuten later was het opnieuw raak: een slecht weggewerkte vrije trap viel via Knezevic voor de voet van Bessilé, die van dichtbij de 0-2 tegen de touwen joeg.

   

  Met die twee vroege goals zette Charleroi zich in een comfortabele zetel: de bezoekers konden zich beperken tot het opvangen van de tegenstander en wachten op een kansje om tegen te prikken.

   

  Cercle Brugge kwam zo tegenover een onwrikbaar defensief blok te staan en de kansen waren dan ook schaars. Twee schoten van Matondo misten het kader, Millán kopte de beste kans over. Aan de overkant kwam Zorgane nog dicht bij de 0-3, zijn poging hobbelde voorlangs.

  Aansluitingstreffer van Daland komt te laat

  Yves Vanderhaeghe probeerde na de rust het tij te keren met een dubbele wissel. Cercle kwam in elk geval scherper voor de dag en voetbalde nu wel enkele prima kansen bij elkaar. Invaller Denkey stuitte twee keer op doelman Koffi, een vrije trap van Hotic krulde maar net over.

   

  Toch was het weer Charleroi dat de beste kans versierde. Gholizadeh trapte met veel gevoel richting de winkelhaak, het schot van de Iraniër spatte uiteen op de paal.

   

  Cercle bleef ook in de slotfase met de moed der wanhoop naar voren trekken en werd uiteindelijk ook beloond voor de inzet. Een vrije trap van Velkovski was precies op maat van Daland, die de bal naast Koffi tegen de touwen knikte: 1-2 bij het ingaan van de extra tijd.

   

  Met nog 4 minuten blessuretijd op de klok leek er nog wat in te zitten voor groen-zwart, maar Charleroi liet zich geen tweede keer meer verrassen. Het bleef 1-2, Cercle blijft achter met 2 op 24. Charleroi komt op een punt van Club Brugge en blijft meedraaien bovenin het klassement.

  Gemaskerde Descotte wordt vervangen door gemaskerde Nicholson

  Thibo Somers: "Wedstrijd uit handen gegeven"

  • Marco Ilaimaharitra (Charleroi): "Dit is een belangrijke overwinning, want we wilden na de nederlaag tegen Union een reactie tonen, zowel voor onszelf als voor onze supporters. In het begin van de wedstrijd waren we zeer efficiënt, maar daarna hadden we de score eigenlijk nog wat kunnen opdrijven. Daardoor was het op het einde nog even bibberen na de aansluitingstreffer. Maar het belangrijkste is dat we de drie punten vastgehouden hebben."

  • Thibo Somers (Cercle Brugge): "We hebben de wedstrijd helemaal uit handen gegeven in de eerste tien minuten. Er was daarna nog genoeg tijd, met nog 80 minuten te spelen, maar de reactie bleef uit, zeker in de eerste helft. In de tweede helft was het veel beter. Dan kwamen de kansen wel, maar de laatste touch ontbreekt nog altijd. De coach vroeg tijdens de rust om een reactie en die hebben we ook getoond. Als we zo de eerste helft hadden aangevat, was het een heel andere wedstrijd geworden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Het zit erop! Cercle Brugge raakt ook tegen Charleroi niet weg uit het sukkelstraatje. Twee vroege goals van Charleroi beslisten over de wedstrijd, de aansluitingstreffer van Daland viel te laat voor de thuisploeg. .
  3. tweede helft, minuut 94. Cercle krijgt geen nieuwe aanval meer in elkaar geknutseld. De drie punten lijken naar Charleroi te gaan. .
  4. tweede helft, minuut 90. Daland met de goal van de hoop voor Cercle. Kan het toch nog voor Cercle? Daland knikt een vrije trap van Velkovski tegen de touwen: 1-2, met nog vier minuten extra tijd op de klok. Een oververdiend doelpunt, maar voorlopig levert het de thuisploeg niets op. .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Jesper Daland van Cercle Brugge. 1, 2.
  6. Gele kaart voor Joris Kayembe van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 89
  7. tweede helft, minuut 89. Rubio vat de tweede helft van Cercle samen: een aardig uitgespeelde aanval, gevolgd door een matige afwerking. .
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Charleroi, Guillaume Gillet erin, Ali Gholizadeh eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Charleroi, Anass Zaroury erin, Adem Zorgane eruit
  10. tweede helft, minuut 87. Nummertje van Nicholson. Nicholson probeert in zijn eentje de hele Cercle-defensie op te rollen. Dat lukt nog bijna ook, maar Sousa gooit zich nog voor het schot. .
  11. tweede helft, minuut 81. Aan kansen geen gebrek in de tweede helft, toch niet bij Cercle. Vitinho bedient de vrijstaande Rubio, die tegen Benchaib aanknalt. Zo blijft Cercle in hetzelfde bedje ziek. .
  12. tweede helft, minuut 79. Denkey net niet! Het wil niet lukken voor Cercle. Denkey devieert een vrije trap richting de tweede paal, de bal botst centimeters naast. .
  13. tweede helft, minuut 78. Pegel van Utkus. De invallers bij Cercle laat zich gelden. Nu is het aan Utkus om zich te onderscheiden met een forse knal, die nipt over de dwarslat zoeft. .
  14. Gele kaart voor Ryota Morioka van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 75
  15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Charleroi, Amine Benchaib erin, Jackson Tchatchoua eruit
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Cercle Brugge, Waldo Rubio erin, Rabbi Matondo eruit
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Cercle Brugge, Edgaras Utkus erin, Hannes Van der Bruggen eruit
  18. Gholizadeh treft de paal. Gholizadeh doet bijna de boeken dicht, maar de plaatsbal van de Iraniër spat uiteen op de paal. Cercle Brugge overleeft. . tweede helft, minuut 72.