Beerschot boekt levensbelangrijke zege, nieuwe uppercut voor Genk

  1. 4' - Doelpunt - Lawrence Shankland (1 - 0)
  1. 90+4' - Verv. Ramiro Vaca door Musashi Suzuki
  2. 90+2' - Doelpunt - Moisés Caicedo (2 - 0)
  3. 83' - Verv. Raphael Holzhauser door Mauricio Lemos
  4. 76' - Verv. Patrik Hrošovský door Ike Ugbo
  5. 63' - Verv. Lawrence Shankland door Marius Noubissi
  6. 62' - Geel - Joren Dom
  7. 59' - Verv. Joseph Paintsil door Theo Bongonda
  8. 54' - Geel - Kristian Thorstvedt

  Een enorme boost voor Beerschot, een zoveelste uppercut voor Racing Genk. De bezoekers slaagden er ondanks een pak kansen niet in om een vroege treffer van Shankland uit te wissen. Caicedo verzekerde diep in het slot de tweede seizoenszege van Beerschot. Voor de hekkensluiter een zege van levensbelang: het nadert zo tot op één punt van Cercle. Van den Brom en co. blijven achter in de hoek waar de klappen vallen. "Het is een werk van lange adem, maar de sfeer is goed en de groep is klaar", zegt uitblinker en Beerschot-doelman Mike Vanhamel.

  Beerschot - Racing Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort na de rust komt Genk tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker, maar evenveel keer houdt Vanhamel Beerschot overeind. Een snelle gelijkmaker in het begin van de tweede helft wordt zo vermeden, een grotere kans krijgt Genk nadien niet meer.

  • Man van de match: Mike Vanhamel was vanavond niet te kloppen. Hij hield Onuachu tot tweemaal toe van de gelijkmaker, waarbij één keer met een ware kattensprong. Ook Paintsil en Thorstvedt beten hun tanden stuk op de doelman. Als kers op de taart zorgde hij met een verre uittrap ook nog voor de assist bij de late 2-0 van Caicedo.

  • Opvallend: Voor Beerschot is het pas de tweede competitiezege, na de overwinning tegen Seraing in de vorige thuismatch. De rode lantaarn pakt zowaar 7 op 9, terwijl het in de voorgaande 12 wedstrijden amper 2 punten kon sprokkelen.

  Bekijk de goals uit Beerschot - Genk (2-0)

  Shankland bezorgt Beerschot droomstart

  Door de nederlaag van degradatieconcurrent Cercle Brugge kon Beerschot een uitstekende zaak doen in de strijd voor het behoud. Dat besef kan verlammen of net vleugels geven en voor Beerschot werd het het laatste.

   

  De thuisploeg zag een furieuze start al na amper 4 minuten beloond. Na knullig balverlies van Hrosovsky bracht Holzhauser Shankland in stelling met een knap hakje. De Schot liet de kans niet liggen en gaf Vandevoordt het nakijken: 1-0.

  Droomstart voor de rode lantaarn, maar de voorsprong werkte ook als een rode lap op een stier voor Genk. De bezoekers monopoliseerden de bal en gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker.

  Heel veel concreet doelgevaar leverde die dominantie niet op. Paintsil kwam dicht bij de 1-1, maar Vanhamel kon zijn afgeweken schot met meer geluk dan kunde pareren. Ook op een schot van Thorstvedt hield de doelman de thuisploeg overeind.

  Beerschot kon daar nauwelijks iets tegenover stellen en kwam kort voor de rust nog eens met de schrik vrij toen Halaimia de mist inging op een diepe pass naar
  Paintsil. De Ghanees kon alleen op Vanhamel afstormen, maar kreeg de bal niet
  binnen het doelkader.

  Doelman Vanhamel houdt Beerschot recht met geweldige dubbele redding

  Genk botst op Vanhamel, Caicedo beslist wedstrijd

  Genk bleef ook na de rust jagen op de gelijkmaker, maar Vanhamel hield Beerschot overeind. Eerst met een kattensprong op een kopbal van Onuachu en meteen daarna wist hij ook een schot van Paintsil nog net met zijn vingertoppen over de lat te duwen.

   

  De dubbele kans kreeg geen vervolg. Pas halfweg de tweede helft kwam Genk nog eens piepen, toen een kopbal van invaller Bongonda nipt naast ging. Beerschot-trainer Javier Torrente werd de spanning intussen te machtig. De Argentijn bleef protesteren na een gele kaart en werd met een tweede karton weggestuurd door ref Boucaut.

   

  Vanuit de tribune zag de Argentijn hoe Vaca er een kwartier voor het einde bijna 2-0 van maakte. Op aangeven van Holzhauser mikte die op de paal. Genk leefde nog en bracht met Ugbo nog een extra wapen in de strijd. De invaller vond meteen Onuachu in de zestien, maar die botste weer op een knappe redding van Vanhamel.

   

  Zo bleef het razend spannend op Het Kiel. Pas in de extra tijd konden de
  Beerschot-supporters ongeremd juichen. Op een verre uittrap van Vanhamel ging Caicedo ervandoor, hij omspeelde Vandevoordt en besliste de wedstrijd.
  Beerschot zet zijn opmars voort met zijn tweede competitiezege en is weer volop in de running voor het behoud.

  Coach Torrente ontploft en mag van de ref in de tribune gaan zitten

  Vanhamel: “Positieve flow zo lang mogelijk doortrekken”

  • Mike Vanhamel (Beerschot): “Ik ben heel blij, maar eerst en vooral voor de overwinning. Onze dichtste concurrenten verloren allebei, dus het was zaak voor ons om de punten thuis te houden. We zitten nu in een positieve flow en we hopen die zo lang mogelijk door te trekken. Wij moeten uitgaan van onze eigen sterkte en dan zie je dat we een hele goede match kunnen spelen. Wij kunnen leiden en lijden zonder goals te slikken en zo pak je punten. Het is een werk van lange adem, we gaan nog overwinningen moeten boeken. Alleen wat meer op kortere tijd. De sfeer is goed en de groep is klaar.”

  • John van den Brom (trainer Racing Genk): “De eerste tegengoal was heel ongelukkig met het balverlies van Patrik (Hrosovsky, red.). Dat heeft Beerschot goed afgestraft. Ik was benieuwd naar de reactie, maar ik kan mijn ploeg van het begin tot het einde van de wedstrijd echt heel weinig verwijten. Het enige wat niet gelukt is, is scoren uit de vele kansen. De laatste pass was niet altijd nauwkeurig, we hadden soms pech en er was ook geweldig keeperswerk van Vanhamel. Dat zijn drie factoren die een heel grote rol spelen in deze wedstrijd. Maar er zijn ook uit deze wedstrijd toch weer veel positieve dingen te halen.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Beerschot doet een gouden zaak in de strijd voor het behoud. Het boekt thuis tegen Racing Genk zijn tweede competitiezege en nadert zo tot op één punt van Cercle Brugge, de voorlaatste. Een vroege goal van Shankland en een late van Caicedo zorgden voor 2-0. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Beerschot, Musashi Suzuki erin, Ramiro Vaca eruit
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Moisés Caicedo van Beerschot. 2, 0.
  5. tweede helft, minuut 92. Caicedo verlost Beerschot! Het Kiel ontploft! Caicedo zorgt in de extra tijd voor de bevrijdende tweede goal. Op een verre uittrap van Vanhamel muist hij ervanonder, hij zet Vandevoordt in de wind en maakt het koelbloedig af. De buit is binnen voor de rode lantaarn. .
  6. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Vanhamel is dan toch niet onfeilbaar. Hij mist zijn interventie op een lage voorzet, maar gelukkig voor de doelman kan niemand bij Genk profiteren. .
  7. tweede helft, minuut 86. De tijd begint te dringen voor Genk. De thuissupporters zorgen voor een zinderende sfeer. Zij beseffen hoe belangrijk deze driepunter zou kunnen zijn voor Beerschot. .
  8. tweede helft, minuut 86.
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Beerschot, Mauricio Lemos erin, Raphael Holzhauser eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Applaus van de thuissupporters voor Holzhauser. Hij wordt bij Beerschot naar de kant gehaald voor Lemos.  .
  11. tweede helft, minuut 81. Noubissi kan in de draai uithalen op een afvallende bal. Arteaga staat gelukkig voor Genk in de weg en devieert de bal zo in hoekschop. Die levert niks op. .
  12. Vanhamel doet het weer! Ugbo en Onuachu vinden elkaar meteen in de zestien. Het is Onuachu die uiteindelijk op doel kan besluiten, maar ook nu botst hij op een schitterende redding van Vanhamel. De doelman is aan een ijzersterke wedstrijd bezig. Er was wel gevlagd voor buitenspel. . tweede helft, minuut 77.
  13. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KRC Genk, Ike Ugbo erin, Patrik Hrošovský eruit
  14. tweede helft, minuut 76. Bij Genk gooien ze ook Ugbo nog in de strijd voor het slotoffensief. Hrosovsky, die boter op het hoofd had bij de openingsgoal, moet naar de kant. .
  15. Vaca op de paal! Genk ontsnapt aan de 2-0! Plots duikt Vaca op aangeven van Holzhauser op voor het doel van Vandevoordt en hij mikt de bal op de paal. Pech voor Beerschot! . tweede helft, minuut 74.
  16. tweede helft, minuut 72. Rood voor Torrente. Javier Torrente laat zich iets te veel gaan aan de zijlijn, omdat er niet gefloten wordt voor een overtreding op Caicedo. Na een gele kaart van Boucaut schakelt hij nog een versnelling hoger en pept hij de supporters op. Boucaut kan het niet smaken en geeft de coach meteen een tweede gele kaart. De Argentijn moet in de tribune gaan zitten. .
  17. tweede helft, minuut 71.
  18. tweede helft, minuut 69. Beerschot komt nog eens piepen met een lage voorzet van Vaca. Noubissi komt maar net te laat. Toch weer een kleine waarschuwing voor Genk. Bij 2-0 lijkt het helemaal over & out voor de bezoekers. .
  19. tweede helft, minuut 67. Bongonda net naast! De tot dusver wat bleke Ito ontbindt zijn duivels met een versnelling op rechts. Hij zet Caicedo vlot in de wind en brengt de bal vanaf de achterlijn voor doel. Aan de tweede paal gaan Onuachu én Bongonda naar de bal. Het is de invaller die kan koppen en net naast besluit. .
  20. tweede helft, minuut 64. De voorlopige held van de Beerschot-supporters wordt naar de kant gehaald. Noubissi neemt de plaats in van Shankland. .