Zure gezichten bij Gent na graatmager gelijkspel tegen Seraing

  1. 45+2' - Geel - Matisse Samoise
  2. 41' - Geel - Wagane Faye
  3. 20' - Verv. Benjamin Boulenger door Dario Del Fabro
  1. 85' - Verv. Yahya Nadrani door Theo Pierrot
  2. 82' - Geel - Georges Mikautadze
  3. 79' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Gianni Bruno
  4. 79' - Verv. Tarik Tissoudali door Laurent Depoitre
  5. 76' - Verv. Youssef Maziz door Georges Mikautadze
  6. 76' - Verv. Ablie Jallow door Sami Lahssaini
  7. 64' - Geel - Julien De Sart
  8. 58' - Verv. Giorgi Chakvetadze door Roman Bezoes

  KAA Gent heeft geen sprongetje kunnen maken in het klassement na een 0-0-gelijkspel op het veld van promovendus Seraing. In een povere partij was de afgekeurde goal van Lemajic het enige wapenfeit. Seraing blijft in de stand 16e, Gent 10e.

  Over de eerste helft kunnen we kort zijn: op een afgekeurd doelpunt van Lemajic na viel er weinig tot niets te beleven. Beide ploegen legden te weinig tempo, diepgang en creativiteit in hun spel om het verschil te maken. 0-0 was een meer dan logische ruststand.

   

  Hein Vanhaezebrouck probeerde het tij te keren door na de rust eerst Nurio en dan Bezoes in de ploeg te brengen, maar ook zij slaagden er niet in om het niveau van de partij op te krikken.

   

  Pas in het laatste kwart van de wedstrijd kwam er even wat dreiging van AA Gent, met kansjes voor Lemajic en een knal van Bezoes, maar veel stelde dat allemaal niet voor. Zelfs met de inbreng van Depoitre en Bruno in de slotfase slaagde Gent er niet in om Seraing echt pijn te doen.

   

  En dus flikkerden er ook na het laatste fluitsignaal twee dikke nullen op het scorebord, een terechte uitslag na een draak van een wedstrijd.

  Leye zit in de tribune tijdens Seraing - Gent

  Maziz wacht te lang om een vrije trap te nemen, ref fluit dan maar voor de rust

  Reacties na de wedstrijd:

  • Vadis Odjidja (KAA Gent): "Dit is een ontgoocheling, want we waren gekomen voor de drie punten. We begonnen nochtans goed aan de wedstrijd, maar konden te weinig echte kansen creëren om de zege naar ons toe te trekken. We wisten dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden. Dan is het aan ons om kwaliteit te brengen, kansen te creëren en te scoren. Dat is vandaag niet gelukt. Defensief zat het goed, want we gaven weinig weg, maar aanvallend brachten we te weinig en maakten we niet de juiste keuzes op het juiste moment."

  • Guillaume Dietsch (Seraing): "We zijn blij met dit punt tegen een sterke tegenstander. Het is goed dat we die negatieve spiraal kunnen doorbreken, na drie nederlagen. Ik ben ook blij dat we een clean sheet kunnen pakken, het tweede pas dit seizoen. Je ziet dat we beter worden op het vlak van organisatie en defensie. We stonden goed vandaag. En dat heeft opgeleverd."

  • Tarik Tissoudali (KAA Gent): "Natuurlijk zijn wij niet blij met een punt. Volgens mij waren wij de enige ploeg die wilde winnen. Zij wilden ons alleen maar tegenhouden, en dat is hen ook gelukt. We hebben helaas niet kunnen scoren. Ik had ook nog niet samengespeeld met Lemajic en Tsjakvetadze, dus de automatismen waren er nog niet echt zoals ik die met andere spelers wel heb. Maar dat mag geen excuus zijn om hier niet te kunnen winnen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Seraing en AA Gent krijgen elk een puntje na een ondermaatse en slaapverwekkende wedstrijd. Eindstand 0-0, daarmee is zowat alles gezegd. .
  3. tweede helft, minuut 92. Zowaar nog een kansje in de blessuretijd. Een slappe kopbal van Ngadeu  vormt geen bedreiging voor Dietsch. .
  4. 4 minuten extra. Nog 4 minuutjes en dan zit deze draak van een wedstrijd erop. Of valt er toch nog iets uit de lucht? . tweede helft, minuut 90.
  5. tweede helft, minuut 86. Vlam van Bezoes. Bezoes pakt uit met een forse knal van buiten de zestien meter. Dietsch ziet het schot goed komen en klemt zonder problemen. .
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij RFC Seraing, Theo Pierrot erin, Yahya Nadrani eruit
  7. Exit Nadrani. Na Boulenger in de eerste helft ziet Seraing nu ook een tweede verdediger uitvallen: Nadrani moet geblesseerd naar de kant. . tweede helft, minuut 84.
  8. tweede helft, minuut 83. Ook bij Seraing zit er nu wat meer vaart in het spel. Mikautadze infiltreert de zestien meter, maar zijn schot wordt afgeblokt. .
  9. Gele kaart voor Georges Mikautadze van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 82
  10. tweede helft, minuut 79. Aanvallend geweld. Hein Vanhaezebrouck gooit met Bruno en Depoitre zijn laatste offensieve troeven op tafel. Kunnen zij de nul nog van het bord vegen? .
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAA Gent, Gianni Bruno erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  12. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAA Gent, Laurent Depoitre erin, Tarik Tissoudali eruit
  13. tweede helft, minuut 77. Bezoes lepelt de bal over de verdediging en in de loop van Tissoudali, die zijn lobje net niet over de doelman krijgt. .
  14. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij RFC Seraing, Georges Mikautadze erin, Youssef Maziz eruit
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij RFC Seraing, Sami Lahssaini erin, Ablie Jallow eruit
  16. tweede helft, minuut 75. Kopbal Lemajic. De Gentse motor lijkt nu toch wat op toerental te komen. Nurio versnelt op links en zwiept de bal voor doel, Lemajic kan het leer niet tussen de palen knikken. .
  17. tweede helft, minuut 74. Bezoes brengt wat snelheid en energie in het spel van AA Gent. Piet Cosemans op Radio 1.
  18. tweede helft, minuut 72. Nu probeert Bezoes het zelf met een schot in de draai, recht op Dietsch. .