3. 65' - Doelpunt vrije trap - Xavier Mercier (1 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 14 - 05/11/21 - 20:46
    65'
    Xavier Mercier
    65'
    1 - 0

OH Leuven heeft zijn derde zege van het seizoen eindelijk beet. Het won in eigen huis met het kleinste verschil van KV Oostende dankzij een heerlijke vrije trap van aanvoerder Xavier Mercier. De kustboys raken niet weg uit de hoek waar de klappen vallen, ze blijven achter met 0 op 9.

OHL - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Net voorbij het uur gaat Al-Tamari liggen na een overtreding van D'Haese. Mercier zet zich achter de bal en maakt er 1-0 van. Oostende komt nadien wel nog even opzetten, maar kan niet meer gelijkmaken.

• Man van de match: Xavier Mercier was in het aanvalsspel van OH Leuven niet altijd even aanwezig, maar de stilstaande fases van de Fransman zijn een waanzinnig wapen. Telkens wanneer Mercier zijn voet tegen de bal zette, was er gevaar. Net voorbij het uur maakte hij er met een heerlijke vrije trap 1-0 van.

• Opvallend: OH Leuven staat pas 12e in de stand, maar de Leuvenaars verloren wel al sinds half september geen wedstrijd meer. De ploeg van Marc Brys is intussen 7 wedstrijden op een rij ongeslagen.

Bekijk de goal uit Leuven - Oostende (1-0)

VAR keurt openingsgoal Özkacar af

Zowel OH Leuven als KV Oostende snakten bij aanvang van de partij nog eens naar een zege. De bezoekers, met de jonge debutant Wilyn tussen de lijnen, begonnen gretig, maar echt grote kansen leverde hen dat niet op.

Na een gecontroleerde studieronde nam OHL het heft wel in handen. Eerst kwam Dewaest Hubert nog tegen op zijn weg na een knap nummertje, enkele minuten later werd het openingsdoelpunt van Özkacar afgekeurd voor buitenspel. De huurling van Lyon stond een voetje buitenspel.

Ook in het slot van de eerste helft was de grootste kans voor de thuisploeg. Hubert moest met een knappe reflex Maertens van de 1-0 houden. Aan de overkant trapte Amade een knappe teruglegger van Bätzner veel te wild naast.

Heerlijke vrije trap van Mercier beslist de match

Na rust hielden bij de teams elkaar in eerste instantie goed in evenwicht. Kvasina kon een voorzet net niet verlengen tot bij Rocha en aan de overkant kopte Schrijvers te slap om Hubert te verontrusten.

De wedstrijd kabbelde verder, maar dan pakte Xavier Mercier uit met een geweldig staaltje traptechniek. De Fransman mocht aanleggen op een bijzonder interessante positie, krulde de bal geweldig rond de muur en maakte er 1-0 van.

Oostende had niet meteen een reactie in huis, maar OHL deed zichzelf wel nog bijna wel de das om. Al-Tamari kreeg zijn tweede gele kaart na een schwalbe met nog 10 minuten op de klok. Oostende kon nog enkele keren dreigen, onder meer met een kopbal van Kvasina, maar kwam niet meer langszij.

OH Leuven zet zo zijn reeks met ongeslagen wedstrijden verder en staat nu op een gedeelde 10e plaats in de stand. Oostende druipt met 0 op 9 terug af richting de kust en moet herbronnen.

Al-Tamari pakt tweede geel na schwalbe

Brys: "Gewoon een verdiende driepunter"

• Marc Brys (coach OH Leuven):  "Het was moeilijk, dan doet het extra deugd om de punten thuis te houden. Zeker in de eerste helft waren we een stuk beter, ik had het gevoel dat Oostende vooral tijd wilde rekken. Dat was volgens mij hun intentie."

"Oostende was beter in de tweede helft. De tweede gele kaart van Al-Tamari was echt heel streng. Op die manier kwamen we uiteraard nog in de problemen. Romo speelde echt bijzonder goed. We hielden goed stand en pakken hier een verdiende driepunter."

•  Xavier Mercier (OH Leuven): "Oostende heeft zich aangepast aan ons vanavond en dat maakte het niet makkelijk. Er was veel intensiteit. Uiteindelijk houden we wel de nul en trekken we de drie punten over de streep."

"We speelden de voorbije weken veel gelijk, maar doen het dit seizoen aan ons eigen tempo. Deze zege doet ons veel plezier. Die vrije trap? Ja, ik wist meteen wat ik ging doen. De bal lag echt perfect voor mij."
    • Alexander Blessin (coach KV Oostende): "We speelden best een goede wedstrijd. Er waren niet veel kansen aan beide kanten, Leuven kon enkel dreigen op stilstaande fases. We waren scherp in de duels, maar we creëerden veel te weinig in de zone van de waarheid."

"We probeerden wel en met enkele wissels hoopten we nog te scoren, maar de bal viel niet meer goed. Na de interlandbreak hebben we Gueye terug en dat is een goede zaak. Het ontbrak ons aan een echte afwerker. Over de organisatie en de intensiteit van mijn team kan ik niet anders dan tevreden zijn."

• Brecht Capon (KV Oostende): "Er was beterschap in vergelijking met vorige week. Zeker in het laatste derde van het veld hebben we te weinig gebracht al was er wel wat mogelijk. Het is extra zuur dat de beslissing dan valt op een stilstaande fase."

"Er is geen crisissfeer, we hebben wel al wat punten maar we hebben wel  op 0 op 9. Tegen deze tegenstanders hoop je wel punten te pakken, maar het is wat het is. We moeten nu stap per stap verder werken."

22:44

OHL houdt stand met z'n 10'en en boekt zo een 3e seizoenszege en is nu al 7 wedstrijden op rij ongeslagen. In een best aangename wedstrijd zorgde Xavier Mercier met een heerlijke vrije trap voor het enige doelpunt van de avond.

90+8' tweede helft
    90+7'

En nog eens Oostende

Het is zowaar Hubert die bijna zorgt voor de gelijkmaker. Na wat geharrewar zijn er verschillende KVO spelers die dicht bij de gelijkmaker komen.

90+6'

Hubert gaat mee om te koppen, maar de hoekschop raakt niet voorbij enkele OHL-verdedigers. Rezaei probeert dan vanop de eigen helft te scoren, maar trapt net niet hard genoeg tegen de bal waardoor Hubert nog kan terugkeren;

90+6'

Kvasina naast!

Daar is toch nog bijna de gelijkmaker! Kvasina kan koppen aan de tweede paal, maar Özkacar staat uitstekend te verdedigen en werkt de bal nog weg. Wat een kans nog!

90+4'

Blessure

Chakla heeft verzorging nodig, de verdediger lijkt zich toch echt pijn gedaan te hebben. OHL staat zo eventjes met 9.

90+3'

De helft van de toegevoegde tijd is al voorbij en Oostende slaagt er ondanks de man meer situatie niet in om nog in de buurt van Romo te komen.

90+1'

Matchwinnaar (?) Xavier Mercier gaat naar de kant. De Fransman maakte het voorlopig enige doelpunt van de wedstrijd.

90+1'

90'

89'

Marc Brys heeft nog enkele wissels klaarstaan. Een moegestreden Maertens gaat naar de kant voor Rezaei.

87'

Maertens in de handen van Hubert

De kansen blijven voor OHL. Jäkel haalt nog net een voorzet weg voor de neus van de inlopende Kaba, maar zo komt Maertens wel opnieuw in balbezit. De aanvallende middenvelder glijdt de bal in de handen van een attente Hubert.

83'

Oostende heeft ongetwijfeld bloed geroken en gaat een stuk hoger staan. Kunnen de Kustboys nog een onverhoopt punt terug mee naar huis nemen?

82'

Al-Tamari laat zijn ongenoegen blijken en wandelt dan bijzonder langzaam het veld af. De wedstrijd ligt nog altijd stil want ook assistent-coach bij OHL Charaï krijgt nog een gele kaart.

81'
    80'

Schwalbe en rood voor Al-Tamari

Al-Tamari trekt zich nog eens geweldig op gang, sprint het strafschopgebied in en gaat dan onderuit na een duel met Atanga. Scheidsrechter De Cremer ziet er een schwalbe en dat wil zeggen een tweede geel karton voor Al-Tamari. OHL moet zo nog 10 minuten verder met een man minder.

75'

Wat zit er nog in de tank bij KV Oostende? De bezoekers kwamen eigenlijk nog maar tot een grote kans. Bätzner verschalkte een 20-tal minuten geleden bijna Romo met een afgeweken schot.