3. 70' - Geel - Kerim Mrabti
    4. 82' - Geel - Daiki Hashioka
    5. 90+3' - Geel - Jorge Teixeira
    Jupiler Pro League - speeldag 14 - 06/11/21 - 18:31

KV Mechelen heeft voor het eerst sinds 12 september nog eens verloren. Het heeft die nederlaag aan zichzelf te wijten, want tegen STVV kwam het bleek voor de dag. De bezoekers wonnen met 0-1.

KV Mechelen - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Na een kwartier spelen, treft Nikola Storm de paal met een harde knal. Geen 1-0 voor de thuisploeg, dat een kwartier later zelf moet achtervolgen door een knullige owngoal van Bijker.

• Man van de match: Steve De Ridder leverde opnieuw een puike prestatie af vandaag. De ervaren rot gaat altijd voorop in de strijd en brengt ook de nodige rust aan de bal.

• Opvallend: Voor vandaag was KV Mechelen over alle competities heen 7 wedstrijden ongeslagen. De 0-1-nederlaag tegen STVV maakt dus een einde aan de knappe reeks van Malinwa.

Bekijk de goal uit Mechelen - STVV (0-1)

Knullige owngoal brengt Kanaries op voorsprong

Ploeg-in-vorm KV Mechelen begon na een 16 op 18 vol vertrouwen aan de partij tegen STVV. Toch waren het de bezoekers die meteen dreigden. Hara nam een voorzet van De Ridder in een tijd op de slof, maar mikte net naast.

Hoewel de thuisploeg de wedstrijd moest ondergaan, stond Malinwa op het kwartier toch bijna op voorsprong. Storm viseerde met zijn linker de kortste hoek, maar zag de 1-0 op de paal uiteenspatten.

Het sein voor Mechelen om nog wat harder door te duwen. Na knap voorbereidend werk van Schoofs duwde Mrabti de bal tegen de netten. Toch was het feestje maar van korte duur, want de VAR had buitenspel opgemerkt.

Mechelen nam de wedstrijd nu helemaal in handen, maar dook wel met een achterstand de kleedkamer in. Na een voorzet van Brüls kopte Bateau de bal knullig achterwaarts, waarna de 0-1 via Bijker in doel belandde.

Schmidt ruimt slecht op, maar kapt later wel zijn tegenstander uit

Strijdlustig STVV houdt hoofd simpel boven water

Hoewel de thuisploeg de bal na de rust meteen opeiste, was het toch STVV dat de gevaarlijkste kansen bij elkaar voetbalde. Hara viseerde vanaf de rand van de zestien de winkelhaak, Coucke zweefde de bal over.

De inspiratie van de Mechelen-spelers leek tijdens de rust in de kleedkamer te zijn gebleven. De Kanaries hielden namelijk makelijk stand en kwamen via Hara en De Ridder zelfs nog het dichtst bij een tweede doelpunt.

Ook het slotoffensief van de thuisploeg bracht geen zoden meer aan de dijk, al eindigden beide teams wel nog met 10. Bauer kreeg rood na een drieste tackle op Druijf, die niet veel later ook geblesseerd naar de kant moest.

Na een knappe 16 op 18 weet KV Mechelen na 6 wedstrijden dus opnieuw wat verliezen is. STVV springt naar de 10e plek in het klassement.

Geel! Nee, rood! VAR grijpt in na drieste tackle van Bauer

Luid applaus voor Lei Clijsters, die 65 geworden zou zijn

De Camargo speelde vorige week zijn 100e match en wordt in bloemetjes gezet

Vrancken: "Het was vandaag altijd net niet"

Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): "In de eerste helft hadden beide teams hun momenten. Ik vond dat we te weinig lef toonden en veel te snel de diepte zochten. Daarom heb ik tijdens de rust ook twee wissels doorgevoerd. In de tweede helft hebben we gedomineerd en ik moet de ploeg feliciteren met de manier waarop ze zijn blijven pushen. Uiteindelijk was het altijd net niet in de eindzone. Mentaal kan ik de jongens alvast niets verwijten."

Bernd Hollerbach (trainer STVV): "We zijn zeer goed begonnen aan de partij, waardoor we ook de nodige kansen bij elkaar voetbalden. We kwamen dan ook op voorsprong via een stilstaande fase, dus onze eerste helft was zeer goed. In de tweede helft wisten we dat Mechelen zou komen, maar toch kregen we nog 2 of 3 goede kansen om de 0-2 te maken. We verdedigden ook zeer goed, dus ik vind wel dat we vandaag verdiend winnen."

20:24

EINDE

STVV wint met 0-1 op het veld van KV Mechelen en maakt een einde aan reeks van 7 wedstrijden zonder nederlaag voor Malinwa. De bezoekers hadden genoeg aan een owngoal van Bijker.

90+6'

KV Mechelen krijgt nog een kans na handspel van Durkin. Ook Coucke komt mee in de zestien. Krijgen we nog de ultieme climax?

90+3'

Mechelen zet nog alles op alles in deze slotfase. Souza zoekt Bateau aan de tweede paal, maar de verdediger komt net te kort om zijn teen tegen de bal te zetten.

90+2'

Het blijft er grimmig aan toe gaan sinds de rode kaart van Bauer. Nu gaat ook Teixeira in het boekje na een stevige tackle op De Camargo.

90'

88'

Ook einde verhaal voor Druijf

De rode kaart van Bauer zal geen verschil maken, want ook Druijf trekt naar de kleedkamer. Een schandalige tackle van de Duitse middenvelder.

86'

Bauer mag gaan douchen

Boterberg draait zijn beslissing om en stuurt Bauer naar de kleedkamer. Het is nog maar de vraag of Mechelen met een man meer zal kunnen spelen, want met alle wisselspelers opgebruikt, kan ook Druijf niet meer verder.

84'

Rood Bauer?

Bauer gaat driest in op de enkel van Druijf en krijgt geel onder de neus geschoven. In de herhaling blijkt dat rood ook zeker op zijn plaats zou zijn. Wat doet de VAR?

81'

STVV pakt nog eens uit met een tegenaanval en sleept er een hoekschop uit. De voorzet van Brüls wordt uiteindelijk simpel weggewerkt.

80'

Hairemans en De Camargo in de strijd

Met nog 10 minuten te spelen gooit Wouter Vrancken Hairemans en De Camargo in de strijd. Kan een van de twee de wedstrijd nog doen kantelen?

78'

Plaatsbal Shved

Marian Shved krijgt dan toch een beetje ruimte aan de rand van de zestien en viseert met zijn linker de verste hoek. Het schot van de invaller valt uiteindelijk nog ver naast het doel van Schmidt.

74'

Tijd dringt

De tijd begint nu wel stilaan te dringen voor de thuisploeg. KV Mechelen mag dan wel het meeste balbezit hebben, de bezoekers voetbalden de beste kansen bij elkaar na de pauze.

71'

De Ridder knalt naast

Brüls maakt zichzelf heerlijk vrij aan de zijkant en pikt er dan de infiltrerende De Ridder uit. De Belgische middenvelder neemt de botsende bal in een tijd, maar kan zijn poging niet kadreren. Hier komt de thuisploeg goed weg.

70'
    70'

Het lijkt maar niet te willen lukken voor de thuisploeg. Shved probeert met de bal aan de haal te gaan, maar opnieuw is er een STVV-been eerder op de bal.