2. 89' - Doelpunt - Faïz Selemani (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 14 - 06/11/21 - 18:31
89'
Faïz Selemani
89'
1 - 1

Beerschot heeft een tweede competitiezege op rij laten liggen in Kortrijk. De bezoekers konden de winst al ruiken na een penalty van Holzhauser, maar in het slot zorgde Selemani nog voor een puntendeling.

KV Kortrijk - Beerschot in een notendop:

• Sleutelmoment: Zo'n 5 minuten voor tijd krijgt Noubissi twee enorme kansen op de 0-2. De eerste trapt hij tegen de lat en bij de tweede kans had hij de bal misschien breed moeten leggen. Dat gebeurde niet en een paar minuten later stond het 1-1.

• Man van de match: Faïz Selemani was de spil van alles wat bij Kortrijk goed liep. Voor de rust was hij de enige die Vanhamel aan het werk kon zetten en in het absolute slot was hij fris genoeg om een half cadeautje in ontvangst te nemen.

• Opvallend: Beerschot slaagt er opnieuw niet in om twee opeenvolgende competitiewedstrijden te winnen. Dat is intussen al bijna een jaar geleden voor het laatst gelukt. Sindsdien volgden 34 wedstrijden, waarvan maar liefst 21 nederlagen.

Bekijk de goals uit Kortrijk - Beerschot (1-1)

Kortrijk is baas in een doelpuntloze eerste helft

Met een deugddoende eerste competitiezege tegen Seraing had Beerschot de negatieve spiraal eindelijk kunnen doorbreken. Op het veld van KV Kortrijk wilde het meteen op zoek gaan naar de tweede, al zou de thuisploeg dat niet zonder slag of stoot laten gebeuren. Een thuiszege zou KVK de top-acht in loodsen.

Na een spectaculaire, maar gevaarlijke en vooral mislukte poging van Shankland was het al Kortrijk wat de klok sloeg. Sainsbury probeerde Vanhamel met een listig kopballetje te verschalken, maar zag zijn poging net over de lat verdwijnen. Ook Selemani kreeg een poging of twee, maar zijn halve omhaal en even later ook zijn vrije trap kenden de vuisten van Vanhamel als eindstation.

Beerschot liet zich niet zomaar doen en koos zijn momenten uit om terug te slaan. Zo werd Shankland op links prima in stelling gebracht, maar doelman Ilic toonde waarom hij in Kortrijk tot speler van de maand werd verkozen. Aan de overkant dacht Gueye een haast identieke kans wel te verzilveren, maar dankzij het been van Bourdin bleef de score bij de rust op 0-0 staan.

Noubissi laat twee keer de 0-2 liggen in twee minuten tijd

Beerschot lijkt op weg naar 3 gouden punten, maar schiet zichzelf in de voet

De bezoekers kwamen met frisse moed uit de kleedkamer en dat lieten ze al snel blijken. Met een geweldige plaatsbal bewees Holzhauser dat zijn rechter meer is dan enkel een standbeen, maar de échte kans kwam pas toen Gueye zijn arm in het gezicht van Shankland plantte; Na een VAR-interventie ging de bal op de stip en die kans liet de fijnbesnaarde Holzhauser niet liggen: 0-1.

De bal lag in het kamp van KV Kortrijk, maar veel konden ze daar niet mee aanvangen. Aan de overkant was het Seraing-killer Noubissi die opnieuw op weg leek naar een rol als supersub. Leek, want op aangeven van Caicedo trapte de Kameroener vol tegen de lat. Toen hij een minuut later zelf in de rol van aangever moest kruipen, ging hij dan weer voor eigen succes, waardoor doelman Ilic nog kon ingrijpen.

Een dubbele misser die Kortrijk in dank aannam, want niet veel later kreeg Gueye een uitgelezen kans op er 1-1 van te maken. Alleen maaide hij naast de bal, maar in zijn rug was spitsbroer Selemani goed gevolgd. Een controle en een geweldige knal later stond de 1-1 toch op het bord. Zo verdelen KVK en Beerschot de buit. Een gelijkspel waar Kortrijk weinig, maar rode lantaarn Beerschot nog minder mee opschiet.

Heerlijke voorzet Holzhauser, Shankland vloert tegenstander met omhaal

Belhocine: "Ik voel frustratie en ontgoocheling"

Karim Belhocine (coach KV Kortrijk): "Het was een moeilijke wedstrijd, zoals ik voor de wedstrijd al voorspelde. Tijdens de rust kunnen we op voorsprong staan, maar dat is nu niet het geval. Door de strafschop moeten we achtervolgen en uiteindelijk komen we nog terug, maar slagen we er niet in om de volle buit te pakken. Dat zorgt voor wat frustratie en ontgoocheling. In het voetbal is het al moeilijk om kansen te creëren en daar slagen we al in. De spelers die hier zijn hebben al doelpunten gemaakt, maar soms zit je in een cyclus waarin je iets minder scoort."

Javier Torrente (coach Beerschot): "Het doet pijn om zo in het slot een doelpunt te slikken. We hadden de drie punten hier kunnen pakken, maar als ik kijk naar het werk dat de tegenstander en wij hebben geleverd, denk ik dat een gelijkspel het meest correct resultaat is. Uiteraard had ik graag gewonnen en op een paar minuten na was dat ook bijna gelukt. Noubissi kwam Shankland vervangen toen die moe was, geel had gepakt en de ruimtes ook groter werden. Daar profiteerde Noubissi van met enkele goeie loopacties en hij had ons ook een tweede doelpunt kunnen geven, maar de lat en de doelman deden hun werk. We hebben niets te klagen en Noubissi is een belangrijke speler die elke keer hij op het veld staat, alles geeft."

90+5'

Kortrijk en Beerschot delen de punten

In een razend interessant slot miste Beerschot tot twee keer toe de kans op de 0-2 en maakte Selemani aan de overkant wél de 1-1. Een gelijkspel waarmee Kortrijk weinig, maar Beerschot nog veel minder mee opschiet.

90+2'

Gueye trapt de bal vol overtuiging naar de andere flank. Van daaruit maakt die al snel de omgekeerde beweging om door Alioui via een bezoekende verdediger in hoekschop te belanden.

90+1'

89'
88'

Selemani trapt Kortrijk weer langszij!

Beerschot lijkt dan toch niet op weg naar een tweede zege op een rij! Gueye trapt wild naast de bal. Daar zijn de Beerschot-verdedigers door verrast, maar Faiz Selemani niet. Die controleert en trapt de 1-1 staalhard voorbij Vanhamel!

86'

Noubissi knalt zelfzuchtig op Ilic!

Noubissi krijgt de tweede kans op even veel minuten, maar ook deze gaat er niet in. Vanuit een scherpe hoek kiest hij voor eigen succes in plaats van de pass op Holzhauser te spelen.

85'

Noubissi trapt de 0-2 tegen de lat!

Beerschot raakt nog eens uit de omklemming. Caicedo legt prima breed tot bij Noubissi, die de 0-2 aan de voet heeft, maar zijn schot via de onderkant van de lat weer het veld in ziet botsen!

82'

Pietermaat gaat vol door op de oude knoken van Vandendriessche, maar komt goed weg zonder kaart. Vandendriessche heeft dat duidelijk gevoeld, want vlot wandelen lijkt hij even niet te kunnen.

80'

Een Kortrijkse hoekschop scheert boven de hoofden van een roodhemd of drie voor de bal in de voeten van Alioui belandt. Die viseert de verste hoek, maar zijn poging gaat een dikke meter over.

77'

Vanhamel brengt rust voor Beerschot

KVK komt weer wat heviger opzetten. Dewaele knalt meteen op de afvallende bal, maar raakt niet voorbij de Beerschot-verdediging. Daar slaagt Selemani meteen daarna wel in, maar dan staat Vanhamel nog pal om de bal te klemmen.

74'

Na een slordigheid bij Kortrijk kan Beerschot plots tegenprikken. Vaca wacht goed tot hij de pass richting Noubissi kan versturen, maar die loopt na zijn controle het pak in in plaats van de ruimte op te zoeken. Een hoekschop levert het nog op, maar hier had op z'n minst een doelpoging van moeten komen.

72'

Invaller Coulibaly kan duidelijk niet voort. Zo wordt hij op zijn beurt gewisseld na een invalbeurt van amper 25 minuten. Suzuki is zijn vervanger.

69'

Coulibaly geveld

Het spel wordt wat potiger. Coulibaly kan nog trappen, maar zijn uitzwaaiende been wordt stevig opgevangen door Rougeaux. Het wordt geen vrije trap, maar een hoekschop. Die laat op zich wachten omdat Coulibaly te veel last heeft.

67'

Selemani wil graag een kopie van zijn gevaarlijke vrije trap uit de eerste helft produceren, maar daar slaagt hij allerminst in. Vanhamel ziet de poging van de Comorees ver over de deklat vliegen.

65'

Halaimia komt goed weg, Bourdin offer zich op

De aanval van Kortrijk wordt tot drie maal toe opzettelijk onderbroken. Halaimia was de eerste, Bourdin de tweede en ook Dom gaat in de fout. Uiteindelijk wordt er gefloten en geel getrokken voor Bourdin, terwijl ook Halaimia zijn tweede geel had kunnen krijgen.