Cercle Brugge morst met de kansen, zwak Racing Genk raapt toch nog punt

  1. 38' - Doelpunt - Thibo Somers (0 - 1)
  1. 89' - Doelpunt - Theo Bongonda (1 - 1)
  2. 88' - Verv. Dino Hotic door Charles Vanhoutte
  3. 88' - Verv. Kristian Thorstvedt door Luca Oyen
  4. 82' - Verv. Thibo Somers door Kevin Denkey
  5. 72' - Verv. Alex Millán door Olivier Deman
  6. 63' - Geel - Ike Ugbo
  7. 58' - Verv. Joseph Paintsil door Theo Bongonda
  8. 58' - Verv. Bastien Toma door Mike Trésor

  Cercle Brugge heeft de kans laten liggen om drie verdiende punten mee te nemen uit Genk. De voorlaatste in het klassement versierde voldoende kansen om wat meer zuurstof te verschaffen met een driepunter, maar vergat zichzelf te belonen en betaalde in het slot nog een prijs(je). Racing Genk kon de remonte van afgelopen week dan weer geenszins bevestigen.

  Racing Genk - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bijna kan Cercle met een comfortabele 0-2-voorsprong de rust in, maar Vandevoordt heeft een geweldige reactie in huis en duwt de kopbal van Millán nog tegen de paal.

  • Man van de match: Maarten Vandevoordt was de enige die op niveau was bij Racing Genk. Met enkele cruciale reddingen beperkte hij de schade tot één doelpunt en hielp hij Genk aan een punt.

  • Opvallend: Cercle zit in de hoek waar de klappen vallen. Groen-zwart was zowel tegen Standard, Antwerp als Genk de betere ploeg, maar blijft op het einde van de rit achter met 2 op 9.

  Bekijk de goals uit Genk - Cercle Brugge (1-1)

  Somers trapt Cercle Brugge verdiend op voorsprong

  Racing Genk verscheen na de prima resultaten van de voorbije weken met een goed gevoel aan de aftrap, maar kon die positieve vibe niet doortrekken tegen Cercle. De bezoekers begonnen vrank en vrij aan de wedstrijd en zetten Genk bij momenten helemaal vast op de eigen helft.

   

  Het eerste kansje van de wedstrijd was nog wel voor Genk, maar daarna was het al Cercle wat de klok sloeg. Millán stuitte eerst nog op Vandevoordt, bij de volgende fase was het wel raak: Van der Bruggen kon van dichtbij de score openen. Dat was evenwel buiten de VAR gerekend, die Van der Bruggen enkele millimeters buitenspel zag lopen en de goal afkeurde.

   

  Zuur voor Cercle, dat even later bijna een koude douche te verwerken kreeg. Onuachu speelde perfect in de loop van Paintsil, die oog in oog met Didillon op de Cercle-doelman besloot.

   

  Het bleek een dure misser van Paintsil, want meteen daarna kreeg Cercle wat het al een hele poos verdiende. Bij een snelle tegenprik bediende Hotic de vrijlopende Somers, die niet meer kon missen: 0-1. Een teleurstellend Genk ontsnapte op slag van rust ook nog aan de 0-2 toen Vandevoordt een kopbal van Millán uit zijn doel ranselde.

  Doelman Vandevoordt houdt Cercle van 0-2 met sublieme reflex

  Bongonda haalt zijn gram met late gelijkmaker

  John van den Brom greep in tijdens de rust en hield Munoz en topschutter Onuachu in de kleedkamers. Maar ook met invallers Ugbo en Preciado wilde het niet lukken bij Genk. Het was integendeel Cercle dat opnieuw dicht bij een tweede treffer kwam. Vandevoordt was deze keer wel geklopt bij een kopbal  van Millán, maar Toma was de reddende engel voor de thuisploeg.

   

  En Cercle bleef maar komen. Een kwartier voor tijd hield Vandevoordt Somers van een tweede doelpunt en werd de 0-2 van Miangue afgekeurd wegens een voorafgaande overtreding.

   

  Daarna leek het vat zo ongeveer leeg bij Cercle. Racing Genk, met intussen ook Trésor en Bongonda tussen de lijnen, begon toch wat kansjes bij elkaar te voetballen, al werd Didillon ook niet al te veel op de proef gesteld.

   

  En toch kreeg Cercle nog het gevreesde deksel op de neus. In de 89e minuut waren het twee invallers die een puntje uit de brand sleepten voor Genk. Preciado bediende Bongonda, die met een rake kopbal het verdict velde voor Cercle: 1-1, een gestolen punt voor Genk, Cercle krijgt opnieuw geen loon naar werken.

  Onuachu heeft pijn en krijgt nog tikje erbij van de ref

  Van den Brom: "We waren niet klaar voor deze wedstrijd"

  • John van den Brom (coach Racing Genk): "Als je een wedstrijd ingaat, moet je minimaal even goed doen als je tegenstander. En eigenlijk moet je beter doen, om een wedstrijd naar je toe te trekken. Dat hebben we vandaag van het begin tot het eind niet gedaan. We hebben het heel moeilijk gehad vanavond en mogen eigenlijk blij zijn dat we nog gelijk spelen. De mooie goal die we maken, is voor mij het enige pluspunt."

   "Tussen willen en kunnen zit vaak een heel groot verschil. De spelers hadden aangegeven dat ze klaar waren om te spelen. Maar dat verwijt ik mezelf, na donderdag. Gezien de wedstrijd die we daar geleverd hebben en gezien het enthousiasme en het spel, wil je heel graag voortborduren op dat succes en dat voetbal, met de jongens die dat gedaan hebben. Maar vandaag heb je gezien dat we gewoon niet klaar waren om deze wedstrijd te spelen."

  • Jimmy De Wulf (assistant-coach Cercle Brugge): "Voor de wedstrijd hadden we getekend voor een 1-1-gelijkspel tegen Racing Genk, maar dan is het een groot compliment voor onze spelers dat we na de wedstrijd terecht ontgoocheld zijn. We hadden deze wedstrijd altijd moeten winnen. Als je kijkt naar het aantal kansen dat we vandaag afgedwongen hebben, hadden we zeker afstand moeten nemen van Genk. Maar we mogen zeker en vast het positieve niet vergeten. De jongens hebben gevochten als leeuwen vandaag."

   "Zo zie je maar dat een rangschikking maar een rangschikking is. Op het einde van de rit nemen we slechts één punt mee naar huis, maar de jongens mogen fier zijn dat zo zoveel kansen afgedwongen hebben en dat we met een punt naar huis kunnen gaan. Wij hameren er al een tijdje op dat ons spel zeker niet slecht is. Als je ons vandaag op het veld van Racing Genk ziet spelen, denk ik dat dat alleen maar goed nieuws is voor de toekomst van dit Cercle Brugge."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Een zwak Racing Genk ontsnapt op de valreep aan een thuisnederlaag tegen Cercle Brugge. Invaller Bongonda scoort de gelijkmaker in de 89e minuut, eindstand 1-1. .
  3. tweede helft, minuut 93. De laatste kans van de partij is toch nog voor Cercle. Een listig lobje van Deman valt over de kooi van Vandevoordt. .
  4. tweede helft, minuut 91. We zitten intussen in de blessuretijd. Beide ploegen laten de organisatie los en gaan vol voor de winning goal. Krijgen we nog een winnaar? .
  5. tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 89. Bongonda maakt gelijk! Het mag niet zijn voor Cercle Brugge! Racing Genk komt op de valreep nog langszij, dankzij twee invallers: Preciado levert de voorzet, Bongonda kopt de 1-1 van dichtbij tegen de touwen. .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Theo Bongonda van KRC Genk. 1, 1.
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Cercle Brugge, Charles Vanhoutte erin, Dino Hotic eruit
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KRC Genk, Luca Oyen erin, Kristian Thorstvedt eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Heeft Genk toch nog een slotoffensief in huis? Bongonda kan trappen, Didillon laat zich niet verrassen. .
  11. tweede helft, minuut 85. Nog 5 minuten. De tijd begint te dringen voor Racing Genk, dat al het goede van de voorbije weken dreigt teniet te doen met deze slappe prestatie. .
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Thibo Somers eruit
  13. tweede helft, minuut 82.
  14. tweede helft, minuut 80. Cercle wordt nu even achteruit gedwongen, maar dat biedt mogelijkheden op de counter. Een moegestreden Somers kan Lucumi niet van zich afschudden, weg kans. .
  15. tweede helft, minuut 78. Cercle moet uitkijken voor het spreekwoordelijke deksel op de neus. Tresor loopt zich goed vrij en knalt in één tijd, maar trapt tegen ploegmaat Bongonda aan. Tekenend. .
  16. tweede helft, minuut 75. 0-2 afgekeurd. Nu trilt het net wel, maar er wordt gefloten voor een voorafgaande overtreding van Miangue. .
  17. tweede helft, minuut 74. Vandevoordt redt Genk. Het is stilaan een mirakel dat het hier nog maar 0-1 staat. Vandevoordt houdt Somers van zijn tweede doelpunt na een uitstekende een-twee met Hotic. .
  18. tweede helft, minuut 74. Het is echt harken geblazen voor Racing Genk, dat zo moeilijk aan kansen raakt. Geert Heremans op Radio 1.
  19. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Cercle Brugge, Olivier Deman erin, Alex Millán eruit