Eupen stopt zijn vrije val, puntje is magere buit voor Zulte Waregem

  1. 40' - Doelpunt - Isaac Nuhu (1 - 1)
  2. 35' - Doelpunt strafschop - Jelle Vossen (0 - 1)
  3. 33' - Geel - Jordi Amat
  4. 33' - Geel - Isaac Nuhu
  1. 88' - Geel - David Hubert
  2. 86' - Verv. Smail Prevljak door Leonardo Rocha
  3. 86' - Geel - Stef Peeters
  4. 84' - Verv. Abdoulaye Sissako door Ibrahima Seck
  5. 74' - Verv. Lasse Vigen Christensen door Dereck Kutesa
  6. 72' - Verv. Julien Ngoy door Konan N'Dri
  7. 63' - Verv. Jens Cools door Boris Lambert
  8. 63' - Geel - Abdoulaye Sissako
  35'penalty goalJelle Vossen0 - 1
  40'goalIsaac Nuhu1 - 1

  De eerste zaterdagaffiche in de Jupiler Pro League heeft geen winnaar opgeleverd. Na 3 nederlagen op een rij heeft Eupen nog eens een punt gesprokkeld, diezelfde oogst brengt Zulte Waregem niet onmiddellijk in een meer veilige zone. Toch klinkt trainer Francky Dury optimistisch. "We moeten onze tijd nemen, maar ik ben ervan overtuigd dat we uit de moeilijke situatie raken."

  Eupen - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien minuten voor de rust brengt Vossen Zulte Waregem met een penaltytreffer op voorsprong na een (lichte) overtreding van Nuhu op Gano. Uitgerekend diezelfde Nuhu brengt Eupen amper 5 minuten later weer langszij.

  • Man van de match: Zijn assists nog wat meer aandikken lukte vandaag niet voor Jean-Luc Dompé, maar toch was de Fransman weer de meest bevlogen speler op het veld. Vooral in de tweede helft stapelde hij de goede acties op, de afwerking door zijn ploegmaats bleef uit.

  • Opvallend: Eupen is er in de eerste klasse nog nooit in geslaagd om te winnen tegen Zulte Waregem. 13 confrontaties op het hoogste niveau leverden 10 zeges op voor Zulte Waregem, 3 keer draaide het op een gelijkspel uit.

  Bekijk de goals uit Eupen - Zulte Waregem (1-1)

  Nuhu veroorzaakt penalty en zet foutje zelf recht

  Eupen moest zich herpakken na een 0 op 9, Zulte Waregem had dan weer wat goed te maken na de rammeling tegen Racing Genk. Genoeg redenen om erin te vliegen dus, maar de angst om te verliezen regeerde bij beide ploegen. Risicoloos spel zonder doelgevaar was het trieste gevolg.

   

  Na een slaapverwekkend eerste halfuur liet Prevljak de toeschouwers schrikken met een kopbal op aangeven van Cools. Gelukkig voor Zulte Waregem was Bossut nog niet ingedommeld.

   

  Meteen daarna gingen alle alarmbellen af bij Eupen. Nuhu trok in de zestien aan het shirt van de veel grotere Gano. Genoeg voor een penalty oordeelde scheidsrechter Verboomen en Vossen liet de kans niet liggen: 0-1.

   

  Het protest bij Eupen was groot, maar de thuisploeg reageerde ook meteen in het spel. Amper 5 minuten na de penaltytreffer stond het weer gelijk. Uitgerekend Nuhu gaf Bossut van dichtbij het nakijken met een deviatie op een schot van Prevljak.

  Pletinckx én Peeters ontsnappen aan owngoal

  Een punt, daar schoot vooral Zulte Waregem weinig mee op en dus mocht het niet verbazen dat de bezoekers het meeste initiatief toonden in de tweede helft. Essevee dreigde vooral op stilstaande fasen. Na een hoekschop mikte Sissako een volley op Nurudeen en een vrije trap van Dompé zoefde over.

   

  De 1-2 hing in de lucht, maar toch werd het bijna 2-1 bij een schaarse prik van Eupen. Met een ongelukkige kopbal op een vrije trap van Peeters verschalkte Pletinckx bijna zijn eigen doelman. Bossut zag de bal rakelings over de lat gaan.

   

  Een kwartier voor het einde ontsnapte aan de overkant ook Peeters maar nipt aan een owngoal. Boya kon koppen op alweer een hoekschop voor de bezoekers en via de knie van Peeters strandde de bal op de paal. Dichter bij een goal kwamen we niet meer in een al bij al teleurstellende wedstrijd.

  Eupen-coach Krämer met blauw oog: “Niet mijn beste idee”

  Dury: “Overtuigd dat we uit moeilijke situatie raken”

  • Stefan Krämer (trainer Eupen): “Het was een heel intense wedstrijd. Voor ons is het belangrijk dat we de verliesreeks een halt toeroepen. Verdedigend zat het goed, maar over het creëren van kansen ben ik niet tevreden. Vooral in de tweede helft hebben we daar te weinig gebracht. Het was een moeilijke wedstrijd waarin beide teams hard gevochten hebben. Het was voor beide teams moeilijk om doelgevaar te creëren, een gelijkspel is een fair resultaat.”

  • Francky Dury (trainer Zulte Waregem): “Het was een wedstrijd tussen 2 ploegen die zeer georganiseerd speelden en weinig weggaven. Het was een zeer gesloten eerste helft, ik kon mij best vinden in de 1-1-ruststand. In de tweede helft waren wij wat agressiever naar de bal toe. Maar we konden niet scoren en gaandeweg moesten we nog opletten voor de counter met hun snelle mannen. Ik denk dat we dat goed geneutraliseerd hebben. Ik had hier liever gewonnen, maar ik kan me vinden in een gelijkspel. Ik ben ervan overtuigd dat we uit de moeilijke situatie zullen raken, maar we moeten onze tijd nemen om dat te doen. Ik heb vandaag een collectieve prestatie gezien van een team dat uiteindelijk tevreden is met dat gelijkspel. Het is nog niet het voetbal dat we willen zien, maar we moeten het stap voor stap doen.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Eupen heeft een vierde nederlaag op rij kunnen vermijden. Op eigen veld raakte het wel niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Zulte Waregem, dat daarmee ook weinig opschiet en onderaan blijft hangen. .
  3. tweede helft, minuut 91. 3 minuten extra. Nog 3 minuten krijgen beide ploegen om op de valreep de drie punten te pakken. Of nemen ze vrede met een puntendeling? .
  4. tweede helft, minuut 88. Geel voor Hubert. Nu is Peeters zelf het slachtoffer van een overtreding. Boosdoener is Hubert, die op zijn beurt met geel in het boekje van Verboomen belandt. .
  5. Gele kaart voor David Hubert van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 88
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAS Eupen, Leonardo Rocha erin, Smail Prevljak eruit
  7. Gele kaart voor Stef Peeters van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 86
  8. tweede helft, minuut 86. Peeters loopt nog tegen een gele kaart na een overtreding op Dompé. Vooral zijn protest viel niet goed bij Verboomen, die ook nog een gele kaart in petto heeft voor een protesterend staflid op de Eupense bank. .
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Zulte Waregem, Ibrahima Seck erin, Abdoulaye Sissako eruit
  10. tweede helft, minuut 83. De tijd begint te dringen. Met een punt schiet vooral Zulte Waregem niet veel op. Niet verwonderlijk dus dat het vooral de bezoekers waren die in de tweede helft het meeste initiatief toonden. .
  11. tweede helft, minuut 80. Eupen lijkt in de slotfase toch weer wakker te schieten. De thuisploeg versiert zowaar nog eens een hoekschop, maar die levert niks op. .
  12. Bijna owngoal van Peeters! Eupen ontsnapt aan de 1-2! Opnieuw mag Zulte Waregem het proberen op een hoekschop. Boya kan koppen en bijna wordt zijn poging door Peeters in doel verlengd. Met zijn knie devieert hij de bal op de paal! . tweede helft, minuut 76.
  13. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Zulte Waregem, Dereck Kutesa erin, Lasse Vigen Christensen eruit
  14. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KAS Eupen, Konan N'Dri erin, Julien Ngoy eruit
  15. tweede helft, minuut 72. Voor Ngoy zit de wedstrijd erop. Hij wordt bij Eupen naar de kant gehaald voor N'Dri. Bij Zulte Waregem maakt Kutesa zich dan weer klaar om in te vallen. .
  16. tweede helft, minuut 70. Na nog maar eens een goede inspanning van Dompé kan Vossen uithalen met een laag schot. Agbadou heeft alle moeite om de bal centraal voor doel weg te werken. .
  17. tweede helft, minuut 68. Daarnet bijna een owngoal van Pletinckx, nu is het Dompé die Bossut in de problemen brengt met een slordige terugspeelbal. De doelman kan zijn ergernis niet verbergen. .
  18. tweede helft, minuut 64. Bijna owngoal! Zulte Waregem en vooral Pletinckx komt met de schrik vrij. Hij kopt ongelukkig op een indraaiende vrije trap van Peeters en verschalkt zo bijna zijn eigen doelman. Bossut ziet de bal rakelings over de lat zoeven. .
  19. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij KAS Eupen, Boris Lambert erin, Jens Cools eruit
  20. tweede helft, minuut 63. Geel voor Sissako. De eerste gele kaart bij Zulte Waregem is voor Sissako. Hij wordt bestraft voor een overtreding op Nuhu. Intussen komt bij Eupen Lambert in de ploeg voor Cools. .