Mechelen bibbert nog even maar zet ongeslagen reeks voort na tripje richting kust

  1. 41' - Geel - Sheldon Bateau
  2. 37' - Doelpunt - Kerim Mrabti (0 - 2)
  3. 26' - Doelpunt - Hugo Cuypers (0 - 1)
  4. 6' - Geel - Alfons Amade
  1. 90+4' - Geel 2 - Vincent Koziello
  2. 90+3' - Geel - Théo Ndicka Matam
  3. 90+3' - Verv. Rob Schoofs door Igor De Camargo
  4. 90+3' - Geel - Geoffry Hairemans
  5. 90+2' - Geel - Vincent Koziello
  6. 89' - Doelpunt - Geoffry Hairemans (2 - 4)
  7. 85' - Geel - Makhtar Gueye
  8. 81' - Doelpunt - Frederik Jäkel (2 - 3)
  9. 79' - Verv. Kerim Mrabti door Iebe Swers
  10. 78' - Verv. Hugo Cuypers door Ferdy Druijf
  11. 72' - Geel - Samuel Oum Gouet
  12. 70' - Verv. Nikola Storm door Geoffry Hairemans
  13. 69' - Geel - Nick Batzner
  14. 62' - Verv. Anton Tanghe door Robbie D'Haese
  15. 56' - Doelpunt - Makhtar Gueye (1 - 3)
  16. 51' - Verv. Maxime D'Arpino door Vincent Koziello
  17. 50' - Doelpunt - Kerim Mrabti (0 - 3)

  KV Mechelen heeft zijn sterke reeks voortgezet aan de kust. Tegen KV Oostende leek het al na één helft zegezeker, maar de kustboys maakten het toch nog spannend. Vlak voor affluiten zorgde Geoffry Hairemans voor de verlossing en de 16 op 18. KVM is nu gedeeld tweede.

  KV Oostende - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Het wordt heet onder de voeten van KV Mechelen na de aansluitingstreffer van Jäkel. In de slotminuut duikt de ingevallen Hairemans alleen op voor Hubert en hij maakt er bijzonder knap 2-4 van. Boeken toe.

  • Man van de match: Storm wervelde, zoals zo vaak dit seizoen, voor de pauze en Mrabti sprong uiterst efficiënt om met zijn kansen, maar Hugo Cuypers was opnieuw van goudwaarde voor Malinwa. De aanvaller scoorde en gaf een fraaie assist voor de 1-3. De bezoekende supporters bedankten hem met een staande ovatie na zijn vervanging. 

  • Opvallend: De 7-2-pandoerig op het veld van Anderlecht lijkt een wake-upcall geweest te zijn voor KV Mechelen. Sindsdien verloor het team van Wouter Vrancken al 7 wedstrijden op een rij niet meer. 

  Bekijk de goals uit Oostende - Mechelen (2-4)

  Storm wervelt aan de kust

  Met 13 op 15 zakte KV Mechelen vol vertrouwen af naar de kust, een overwinning kon hen de 2e plaats in de stand opleveren. De wedstrijd ging een kwartiertje later van start. De supportersbussen stonden in de file, scheidsrechter Dierick floot de 13e speeldag zo om 21 uur van start.

   

  Het begin van de partij had niet al te veel om het lijf. Beide teams hielden de bal maar moeilijk in de eigen rangen. De bezoekers puurden uit de wanorde met Storm en Cuypers wel enkele kleinere kansjes.

   

  Net voor het half uur wist Malinwa zijn lichte overwicht om te zetten in een doelpunt. Fortes verdedigde rampzalig uit en bood zo Storm de bal aan die zonder nadenken meteen meegaf met Cuypers. De aanvaller twijfelde niet en verschalkte Hubert met een schuiver tussen de benen.

   

  Oostende had het moeilijk met de snelle uitbraken van de bezoekers. Net voor rust trof ook Mrabti raak. Opnieuw lag Storm aan de basis met een uitstekende voorzet, de Zweedse schaduwspits maakte er aan de tweede paal ijskoud 0-2 van.

   

  Oostende was aangeslagen en kwam niet verder dan een knal voorlangs van Ambrose. Blessin was zichtbaar ontevreden en overlegde na het einde van de eerste helft nog enkele minuten op de bank met zijn assistenten voor hij naar de kleedkamers trok.

  Assistent-coach Vanderbiest krijgt rood van scheidsrechter Dierick

  KVM maakt het zichzelf nog moeilijk

  Met invallers Gueye en Bätzner begon KV Oostende met hernieuwde moed aan de tweede helft, maar Mrabti had andere plannen. Na knap werk van een ongrijpbare Cuypers tikte hij op een gelijkaardige manier als in de eerste helft een derde Mechels doelpunt binnen.

   

  De wedstrijd leek met nog 40 minuten te gaan gespeeld, maar de thuisploeg had nog een snedige reactie in huis. Enkele minuten na de 0-3 zette Gueye zijn naam al op het scorebord. Het stadion veerde op en ook het niveau van Oostende ging met een ruk de lucht in.

   

  Bätzner (net naast) en D'Haese (op de lat) kwamen dicht bij een doelpunt, maar de aansluitingstreffer viel pas in de absolute slotfase na een rake kopbal van Jäkel. Bij KV Mechelen maakten ze zich zenuwachtig en assistent-coach Vanderbiest moest met een rode kaart de neutrale zone verlaten.

   

  Oostende deed wat het kon, maar liep zo wel op een messcherpe counter. Hairemans werd door Schoofs richting Hubert gestuurd en maakte er met een heerlijke plaatsbal 2-4 van.

   

  KV Mechelen bibberde nog even in het slot, maar trok uiteindelijk toch de volle buit over de streep. Malinwa springt met 16 op 18 naar de 2e plaats in het klassement, Oostende blijft op plek 11 hangen in de grijze middenmoot.

  De Camargo krijgt een minuutje, zijn 100e match in KVM-shirt

  Vrancken: "Er was maar een team dat wilde voetballen"

  • Wouter Vrancken (Coach KV Mechelen): "We hebben Oostende in de wedstrijd laten komen vanavond, de beslissende treffer van Hairemans zorgde zo toch nog voor een grote ontlading. We verdienden de zege echt, er was volgens mij maar een team dat echt wou voetballen."

   "We wisten dat ze met die twee torens voorin de ballen wilden gooien in het strafschopgebied. Je moet geconcentreerd blijven spelen en daar hebben we enkele foutjes gemaakt. Dat bezorgde hen energie en dat had niet gehoeven."

   "Ik kan zeker niet klagen over mijn team. Het draait goed voorlopig, het ziet er allemaal heel goed uit. De manier van voetballen en de mentaliteit zit goed."

  • Nikola Storm (KV Mechelen): "Het doet deugd. Ik denk dat we echt verdienen om deze match te winnen. We probeerden om te voetballen, Oostende speculeerde meer op de lange bal. We zetten een mooie reeks neer, hopelijk blijft dat duren."

   "Waarom het dan nog zo moeilijk ging in de tweede helft? Dat is logisch als je op een onhandige manier een tegengoal pakt. Je weet dat ze dan alles op alles gaan spelen, maar uiteindelijk is het goed dat Geoffke (Hairemans) het kon afmaken."

  Blessin: "Op deze manier strijden we tegen de degradatie"

  • Alexander Blessin (coach KV Oostende): "Mijn stem is weg na vanavond. We hebben niet zoveel ervaring als tegenstander en dan moet je alles brengen wat je in je hebt. We spreken hier over de basis en dat heb ik gewoon niet gezien."

   "De wissels hebben gelukkig wat meer kwaliteit gebracht en dan heb ik opnieuw een team gezien. Voordien was het 45 minuten verschrikkelijk zwak. Het lijkt er altijd op alsof ze wachten tot ik enkele wissels doorvoer. We moeten dit echt snel oppikken of we spelen tegen de degradatie."

   "We geven hen gewoon 3 geweldige cadeautjes. Op elke positie schieten we te kort. Ik moet echt hard zijn, het is te weinig van iedereen. We hebben minder kwaliteit dan vorig seizoen, maar dan moet je ervoor knokken. De basis zit niet goed, de tegenstander was gewoon voortdurend beter."

  • Brecht Capon (KV Oostende): "Bij 0-3 heb je ook wel het gevoel dat de match gespeeld is. We slagen erin om op enthousiasme nog veel goed te maken, maar we kunnen hiermee allesbehalve tevreden zijn. Er is veel kwaliteit weg en dat moet je compenseren met nog meer inzet en strijd."

   "Als ook die strijd er niet helemaal is dan ga je gewoon nog veel wedstrijden verliezen, dat is de realiteit. We hebben de voorbije weken redelijk wat geluk gehad en daardoor staan we er in het klassement nog vrij goed voor. We slagen er voorlopig niet in om de mindere kwaliteit te compenseren. Zo kom je te kort tegen volwassen ploegen als Mechelen."

   "Dankzij de coach hebben wel al 17 punten. Ik denk dat iedereen eens dringend in de spiegel moeten kijken. Het is hard om dit te incasseren, je kan altijd minder zijn, maar als je het in de duels laat afweten dan maak je het jezelf echt heel moeilijk."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 51. Einde. 16 op 18, KV Mechelen springt na een uiterst interessante wedstrijd op het veld van KV Oostende naar de 2e plek in de stand. Meteen na de pauze leek de wedstrijd gespeeld na de 0-3 van Mrabti, maar Gueye en Jäkel maakten het toch nog spannend. In het slot deed Hairemans de boeken definitief dicht. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Tweede gele kaart voor Vincent Koziello van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 93. Rood Koziello. Enkele minuten geleden kreeg hij zijn eerste gele kaart en na een onhandige fout op Hairemans mag Koziello gaan douchen. Een zuur verjaardagscadeau voor de Fransman. .
  5. tweede helft, minuut 93. 100e match De Camargo. Schoofs heeft er een sterke match opzitten en gaat eruit voor Igor De Camargo. De 100e wedstrijd voor De Camargo in het shirt van KV Mechelen. .
  6. Gele kaart voor Théo Ndicka Matam van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 93
  7. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij KV Mechelen, Igor De Camargo erin, Rob Schoofs eruit
  8. Gele kaart voor Geoffry Hairemans van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 93
  9. tweede helft, minuut 92. Oostende duwt nog even door, maar weet ook wel dat deze wedstrijd gespeeld is. Hairemans en Ndicka krijgen nog een gele kaart na een opstootje. Tot grote ergernis van Gueye die zijn ploegmaat een uitbrander geeft.  .
  10. Gele kaart voor Vincent Koziello van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 92
  11. tweede helft, minuut 89. Match gespeeld. De nervositeit was helemaal niet nodig! Hairemans is opnieuw ontsnapt aan de KVO-verdediging na knap werk van Schoofs en plaatst de bal heerlijk in de winkelhaak: 2-4. Oostende heeft moedig gestreden, maar is eraan voor de moeite. .
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Geoffry Hairemans van KV Mechelen. 2, 4.
  13. tweede helft, minuut 87. Rood voor Vanderbiest. Assistent-coach Fred Vanderbiest krijgt meteen rood van scheidsrechter Dierick en moet naar de tribunes. Het is niet duidelijk wat de ex-coach van Oostende gezegd heeft. Malinwa laat zich nerveus maken. .
  14. tweede helft, minuut 85. Geel voor Gueye. Bijker krijgt de fout mee tot grote woede van Gueye. Dierick pikt zijn woede-uitbarsting niet en trekt meteen geel.  .
  15. Gele kaart voor Makhtar Gueye van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 85
  16. tweede helft, minuut 83. Hairemans laat het liggen. Hairemans is de defensie van Oostende te snel af na een goeie inspeelpass van Druijf, maar hij raakt niet voorbij de uitgekomen Hubert. Er is nog tijd genoeg voor een gelijkmaker.  .
  17. tweede helft, minuut 81. 2-3! Niet te geloven! Het tempo leek wat te gaan liggen, maar daar is dan toch plots de aansluitingstreffer. Rocha zet uitstekend voor en Jäkel kopt snoeihard binnen: 2-3. Wat zit er nog in voor KVO? .
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Frederik Jäkel van KV Oostende. 2, 3.
  19. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Mechelen, Iebe Swers erin, Kerim Mrabti eruit