3. 78' - Doelpunt - Shamar Nicholson (1 - 0)
    4. 84' - Doelpunt - Ali Gholizadeh (2 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 13 - 30/10/21 - 16:15
    84'
    Ali Gholizadeh
    84'
    2 - 0

Charleroi blijft bovenin meedraaien. Het diende Eupen zijn derde nederlaag op een rij toe: 3-0. De score is wel misleidend: Eupen had lang de beste kansen, maar botste op een dodelijk slotoffensief van de thuisploeg. Een opsteker voor Charleroi na de bekerexit tegen Lommel.

Charleroi - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Charleroi speelt 78 minuten lang quasi niets klaar tegen een stug Eupen. Tot Nicholson plots dan toch de ban weet te breken. Het begin van een dodelijk slotoffensief met nog 3 goals.
    • Man van de match: In een wedstrijd met amper doelkansen toonde Hervé Koffi zich wanneer het moest. Twee keer had de Charleroi-doelman een goede redding in huis op een Eupens schot. Ook Ryota Morioka was centraal op het middenveld weer van levensbelang voor de ploeg van coach Still.
    • Opvallende statistiek: Na een 9 op 9 (tegen Cercle, Beerschot en Genk) loopt Eupen nu aan tegen een 0 op 9 (tegen Gent, Union en Charleroi). Zijn de Panda's over hun beste periode heen of is dit dal het begin van een nieuwe hoogconjunctuur?

Bekijk de goals uit Charleroi - Eupen (3-0)

Zoutloze kost voor de rust

Met Charleroi-Eupen kregen we op speeldag 13 in de JPL een onverhoopte wedstrijd uit de bovenste gelederen van het klassement. Charleroi zat met een 7 op 9 in de goede flow (al verloor het in de beker wel van 1B-ploeg Lommel), Eupen hoopte dan weer aan te knopen met de zege na twee nederlagen.

Een driepunter kon voor beide teams een opstapje uit de subtop richting de top 4 opleveren, maar hun status van subtopper werd verre van gerechtvaardigd voor de rust. Eupen kon via Cools één keer de vuisten van Koffi uittesten, Charleroi had wel balbezit maar deed daar quasi niets mee.

Morioka probeerde het nog met een omhaal(tje), Zedady deed het op zijn beurt met een flauwe Robben-imitatie waar Eupen-doelman Himmelmann eens smadelijk mee kon lachen. Het waren 45 voetbalminuten om snel te vergeten.

Zwoegend Charleroi zorgt voor kruiding in het slot

De flauwe kost van de eerste helft diende na de pauze stevig bijgekruid te worden. Prevljak nam op het uur de pepermolen in handen, maar Koffi had ook nu een uitstekende reactie in huis op het schot van de Bosniër.

De wedstrijd kabbelde verder en een inspiratieloos Charleroi leek zijn tanden te gaan stukbijten op de stugge Panda's. Tot Nicholson tien minuten voor tijd alsnog de ban brak: de Jamaicaan was goed gevolgd op een geweerd schot van Gholizadeh en hoefde maar binnen te tikken.

Charleroi liet zijn fletse match plots achter zich en dartelde nog door de slotminuten. Gholizadeh fusilleerde de Eupen-defensie met een rake knal, Van Cleemput stak drie minuutjes later het mes nog wat dieper in de wonde. Een ruime maar gevleide zege voor de Carolo's, terwijl Eupen voor de derde keer op rij verliest.