Flets Charleroi dankt doelman Koffi en nekt Eupen met drie late goals

  1. 90+3' - Verv. Karim Zedadka door Jackson Tchatchoua
  2. 90+3' - Verv. Jules Van Cleemput door Marin Wasinski
  3. 87' - Doelpunt - Jules Van Cleemput (3 - 0)
  4. 86' - Verv. Andreas Beck door Leonardo Rocha
  5. 86' - Verv. Julien Ngoy door Silas Gnaka
  6. 86' - Verv. Ali Gholizadeh door Guillaume Gillet
  7. 84' - Doelpunt - Ali Gholizadeh (2 - 0)
  8. 79' - Geel - Jens Cools
  9. 78' - Doelpunt - Shamar Nicholson (1 - 0)
  10. 75' - Geel - Julien Ngoy
  11. 64' - Verv. Adem Zorgane door Anass Zaroury
  12. 64' - Verv. Konan N'Dri door Isaac Nuhu
  13. 64' - Verv. Jerome Deom door Sibiry Keita

  Charleroi blijft bovenin meedraaien. Het diende Eupen zijn derde nederlaag op een rij toe: 3-0. De score is wel misleidend: Eupen had lang de beste kansen, maar botste op een dodelijk slotoffensief van de thuisploeg. Een opsteker voor Charleroi na de bekerexit tegen Lommel.

  Charleroi - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Charleroi speelt 78 minuten lang quasi niets klaar tegen een stug Eupen. Tot Nicholson plots dan toch de ban weet te breken. Het begin van een dodelijk slotoffensief met nog 3 goals.
  • Man van de match: In een wedstrijd met amper doelkansen toonde Hervé Koffi zich wanneer het moest. Twee keer had de Charleroi-doelman een goede redding in huis op een Eupens schot. Ook Ryota Morioka was centraal op het middenveld weer van levensbelang voor de ploeg van coach Still.
  • Opvallende statistiek: Na een 9 op 9 (tegen Cercle, Beerschot en Genk) loopt Eupen nu aan tegen een 0 op 9 (tegen Gent, Union en Charleroi). Zijn de Panda's over hun beste periode heen of is dit dal het begin van een nieuwe hoogconjunctuur?

  Bekijk de goals uit Charleroi - Eupen (3-0)

  Zoutloze kost voor de rust

  Met Charleroi-Eupen kregen we op speeldag 13 in de JPL een onverhoopte wedstrijd uit de bovenste gelederen van het klassement. Charleroi zat met een 7 op 9 in de goede flow (al verloor het in de beker wel van 1B-ploeg Lommel), Eupen hoopte dan weer aan te knopen met de zege na twee nederlagen.


  Een driepunter kon voor beide teams een opstapje uit de subtop richting de top 4 opleveren, maar hun status van subtopper werd verre van gerechtvaardigd voor de rust. Eupen kon via Cools één keer de vuisten van Koffi uittesten, Charleroi had wel balbezit maar deed daar quasi niets mee.


  Morioka probeerde het nog met een omhaal(tje), Zedady deed het op zijn beurt met een flauwe Robben-imitatie waar Eupen-doelman Himmelmann eens smadelijk mee kon lachen. Het waren 45 voetbalminuten om snel te vergeten.

  Zwoegend Charleroi zorgt voor kruiding in het slot

  De flauwe kost van de eerste helft diende na de pauze stevig bijgekruid te worden. Prevljak nam op het uur de pepermolen in handen, maar Koffi had ook nu een uitstekende reactie in huis op het schot van de Bosniër.

   

  De wedstrijd kabbelde verder en een inspiratieloos Charleroi leek zijn tanden te gaan stukbijten op de stugge Panda's. Tot Nicholson tien minuten voor tijd alsnog de ban brak: de Jamaicaan was goed gevolgd op een geweerd schot van Gholizadeh en hoefde maar binnen te tikken.

   

  Charleroi liet zijn fletse match plots achter zich en dartelde nog door de slotminuten. Gholizadeh fusilleerde de Eupen-defensie met een rake knal, Van Cleemput stak drie minuutjes later het mes nog wat dieper in de wonde. Een ruime maar gevleide zege voor de Carolo's, terwijl Eupen voor de derde keer op rij verliest.

  Reacties na Charleroi - Eupen:

  • Hervé Koffi (Charleroi): "Dit doet deugd. Het is toch een opluchting, want we moesten iets rechtzetten voor de fans na de uitschakeling in de beker. Het was geen gemakkelijk wedstrijd tegen een sterk Eupen. Dat ik die twee ballen goed pak? Dat is mijn werk. Ik ben blij dat mijn teammaats het daarna zelf hebben kunnen afmaken."
  • Jens Cools (Eupen): "Ik ben heel erg ontgoocheld. Ik denk dat we 80 minuten lang echt een goede partij spelen en geen kansen weggeven. Maar dan gebeurt er een scheidsrechterlijke fout, want de eerste goal komt voort uit een inworp die eigenlijk voor ons was. Na die goal keken we te veel vooruit en vallen die andere goals te makkelijk. Met Prevljak kregen we de grootste kans, als die binnenging, wou ik het nog wel eens zien."

  Fase per fase

  1. einde, 18 uur 07. Charleroi wint na dodelijk slotoffensief. Een schoonheidsprijs zal deze wedstrijd niet winnen, maar het straffe slotoffensief van Charleroi maakt toch wat goed. De thuisploeg houdt de 3 punten thuis na een dodelijk efficiënt slot. Eupen loopt zo tegen zijn derde nederlaag op een rij aan. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Charleroi, Jackson Tchatchoua erin, Karim Zedadka eruit
  4. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Charleroi, Marin Wasinski erin, Jules Van Cleemput eruit
  5. 4 minuten. Put geeft 4 minuten extra tijd. Ondertussen mogen Tchatchoua en Wasinski voor Charleroi nog anderhalve minuut volmaken. . tweede helft, minuut 92.
  6. tweede helft, minuut 91. Een boze Stefan Krämer kreeg het ondertussen nog aan de stok met de wedstrijdleiding. Put bestraft hem met geel. Eupen zal balen, want het had de wedstrijd bijna 80 minuten goed onder controle. .
  7. tweede helft, minuut 88.
  8. tweede helft, minuut 87. Van Cleemput duwt mes nog wat dieper. De inkt van de 2-0 is nog niet droog of daar staat de 3-0 al op het bord. Morioka, wie anders, lepelt de bal heerlijk over de Eupen-defensie en de meespurtende Van Cleemput devieert de bal netjes voorbij Himmelmann. Een zwaar verdict voor Eupen, dat helemaal door het ijs zakt in de slotminuten. .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Jules Van Cleemput van Charleroi. 3, 0.
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAS Eupen, Leonardo Rocha erin, Andreas Beck eruit
  11. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAS Eupen, Silas Gnaka erin, Julien Ngoy eruit
  12. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Charleroi, Guillaume Gillet erin, Ali Gholizadeh eruit
  13. tweede helft, minuut 84. Gholizadeh doet de boeken toe. Opeens gaat het snel op Mambourg. Gholizadeh wordt in de zestien bediend door Nicholson: hij blijft kalm, kiest zijn hoek en fusilleert de Eupen-defensie. Charleroi heeft een moeilijke namiddag achter de rug, maar nekt Eupen met een dodelijk efficiënt slotoffensief. .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Ali Gholizadeh van Charleroi. 2, 0.
  15. tweede helft, minuut 81. Eupen had dan wel de beste kansen, maar Charleroi staat op voorsprong. Kunnen de bezoekers nog terugslaan in de laatste tien minuten? .
  16. tweede helft, minuut 79.
  17. tweede helft, minuut 79. Nicholson breekt de ban! Eindelijk bokst Charleroi nog eens een goede aanval in mekaar. Zedadka bedient Gholizadeh handig in de zestien. De Iraniër trapt vanuit een schuine hoek op Himmelmann, maar Nicholson is goed gevolgd en tikt vanop een metertje afstand de 1-0 in doel. Een gevleide voorsprong voor de Carolo's. .
  18. Gele kaart voor Jens Cools van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 79
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Shamar Nicholson van Charleroi. 1, 0.
  20. tweede helft, minuut 77. Daar is Eupen nog een keertje. Prevljak en Kayembe combineren snel, waarna de Bosnische spits kan afdrukken. Zijn afgeweken schot vliegt hoog over. .