Antwerp wint gevleid bij Cercle Brugge, dat in hetzelfde bedje ziek blijft

  1. 45+2' - Geel - Dino Hotic
  2. 39' - Geel - Sam Vines
  3. 23' - Verv. Alexander Corryn door Dimitar Velkovski
  1. 90+2' - Geel - Charles Vanhoutte
  2. 90' - Geel - Ritchie De Laet
  3. 84' - Verv. Dino Hotic door Olivier Deman
  4. 84' - Verv. Vitinho door Boris Popovic
  5. 80' - Verv. Benson Manuel door Jelle Bataille
  6. 80' - Verv. Michael Frey door Johannes Eggestein
  7. 75' - Verv. Alex Millán door Kevin Denkey
  8. 75' - Verv. Edgaras Utkus door Charles Vanhoutte
  9. 70' - Geel - Jesper Daland
  10. 70' - Geel - Mbwana Samatta
  11. 65' - Verv. Viktor Fischer door Michel Ange Balikwisha
  12. 65' - Verv. Pieter Gerkens door Mbwana Samatta
  13. 63' - Geel - Birger Verstraete
  14. 60' - Geel - Alhassan Yusuf
  15. 57' - Doelpunt strafschop - Michael Frey (0 - 1)
  16. 52' - Geel - Sousa
  57'Michael Frey0 - 1

  Antwerp heeft de drie punten meegegraaid uit Brugge. Thuisploeg Cercle Brugge miste zelf de kansen en zag Antwerp de volle buit pakken dankzij een strafschop van Frey. De 13e goal van de topschutter betekent de zesde match zonder zege voor Cercle. Antwerp spoelt zo de bekerontgoocheling door, maar overtuigde weer niet. Ritchie De Laet wond er geen doekjes om: "Het trok op niks, maar je moet de lelijke wedstrijden ook kunnen winnen."

  Cercle Brugge - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Rond het uur begaat Utkus ongelukkig hands in de zestien tijdens een pijnlijk kopduel met Engels. Na tussenkomst van de VAR gaat de bal op de stip en Frey laat de kans niet liggen.

  • Man van de match: Jean Butez was de enige op niveau bij Antwerp. Hij moest geen karrevracht aan reddingen verrichten, maar stond er wel op de momenten dat het moest. Zo hield hij Millan en tot twee keer toe Hotic van een treffer.

  • Opvallend: Cercle blijft vruchteloos jagen op de eerste thuiszege dit seizoen. In 7 thuiswedstrijden kon de vereniging amper 2 punten sprokkelen. Buitenshuis oogt het bilan zelfs fraaier met 7 op 18.

  Bekijk de goal uit Cercle Brugge - Antwerp (0-1)

  Cercle toont meeste initiatief in flauwe eerste helft

  Na een 1 op 6 in de competitie én de pijnlijke bekeruitschakeling had Antwerp wat recht te zetten op het veld van Cercle, maar veel dadendrang straalden de bezoekers niet uit. Cercle had er duidelijk meer zin in. Butez had al na amper 10 minuten een goede interventie nodig om Millan van een vroege treffer te houden.

   

  Een bijzonder flets Antwerp kwam nauwelijks in de buurt van Didillon. Een
  afgeblokte poging van Benson en een flauw afstandsschot van Fischer, dat was het dan. Van Cercle ging meer dreiging uit. Met een knap hakje op een lage voorzet bracht Millan bijna Hotic in stelling, maar Butez was net iets sneller op de bal.

   

  Butez was meteen ook de enige die zich kon onderscheiden bij Antwerp. Matondo stelde hem twee keer op de proef, maar de doelman gaf geen krimp. Antwerp kwam pas kort voor de rust nog eens opzetten. Een plaatsbal van Fischer miste curve en ging naast.

  Antwerp pleegt hold-up met penaltytreffer

  Weinig beterschap bij Antwerp meteen na de rust, maar toch kwamen de bezoekers kort voor het uur op voorsprong. Bij een kopduel in de zestien beging Utkus hands en na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. Topschutter Frey liet de kans niet liggen en maakte zijn 13e competitietreffer in evenveel wedstrijden.

   

  Een bijzonder zwaar verdict voor Cercle, dat met veel grinta het tij probeerde te
  keren. Maar kansen afdwingen lukte de thuisploeg niet. Dat gold ook voor Antwerp, dat weinig deed om de gevleide voorsprong te wettigen. Didillon moest wel even plat op een schot van invaller Samatta.

   

  Voetballend kwam Cercle er niet door, maar een kwartier voor het einde lukte het bijna op een vrije trap. Butez bleef evenwel foutloos en duwde een knal van Hotic over de lat. Vanderhaeghe zette nog alles op alles en bracht zowat al zijn
  aanvallend geweld in de strijd, maar het baatte niet. Antwerp hield stand en knoopt zo na een 1 op 6 weer aan met de zege. 

  Antwerp-spelers verbroederen met Miguel Van Damme in spelerstunnel en poseren met spandoek na de match

  De Laet: "Het trok op niks"

  • Ritchie De Laet (Antwerp): “Het trok op niks, het was een slechte match. Er zat niks in. Er was geen gevaar van Cercle en ook niet van ons. Dit had altijd 0-0 moeten zijn. Die penalty? Ik gooide de bal in, zag Björn (Engels, red.) omhoog gaan en de hand van een tegenstander boven Björn zijn hoofd die de bal tegenhield. Ik begon meteen te roepen dat het hands was. Dit was een wedstrijd die ofwel op 0-0 zou eindigen of beslist zou worden op een stilstaande fase. Als je naar een ploeg komt die de punten nodig heeft en zal vechten, dan heb je karakter nodig om je voet ernaast te zetten. Is dat niet zo, dan krijg je een moeilijke avond. Wat we op training doen, komt er niet altijd uit in de wedstrijden. Maar je moet de lelijke wedstrijden ook kunnen winnen en dat hebben we vandaag gedaan.”

  • Thibo Somers (Cercle Brugge): “We verdienden het zeker niet om te verliezen, we hadden minstens een punt verdiend. Zij hadden een halve kans en een penalty. We hadden na de 0-1 nog genoeg tijd om gelijk te maken en eventueel voor een tweede goal te gaan, maar de bal viel niet goed voor ons. We blijven weer met lege handen achter. In het openingskwartier zetten we Antwerp goed vast en creëerden we toch wat kansen. We hadden toen moeten scoren, maar dat lukt zo moeilijk voor ons. Bovendien moeten we dan ook de nul kunnen houden, dat is ook al even geleden."

   "Deze nieuwe nederlaag is zuur, want we zijn zeker niet het zwakste team. Vandaag waren we zelfs beter dan Antwerp. Er was in het begin ook een discutabele fase waarbij ik een duw kreeg. Daar had de bal ook op de stip gekund. Aan de andere kant werd er wel meteen een penalty gefloten. Er was misschien hands, maar Utkus wou in eerste instantie wel op de bal koppen. Ze botsten met hun hoofden tegen elkaar en de bal kwam tegen zijn hand uit. Je kan niet springen met je armen naast je lichaam. De ref zou daar toch begrip voor moeten hebben.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Op een diefje of bijzonder gevleid, dat vat de overwinning van Antwerp bij Cercle wel samen. Een penaltytreffer van Frey bleek genoeg om een verdienstelijk Cercle opzij te zetten. Antwerp knoopt zo na de bekeruitschakeling en de 1 op 6 in de competitie weer aan met de zege. .
  3. Gele kaart voor Charles Vanhoutte van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Antwerp moet nog enkele minuten standhouden om een bijzonder gevleide zege te boeken. Voor Cercle dreigt opnieuw zuur puntenverlies. .
  5. tweede helft, minuut 90. Slotoffensief van Cercle? Cercle mag het nog eens proberen op een vrije trap. Velkovski gooit de  bal in de zestien, maar daar wordt zijn voorzet weggewerkt door de Antwerp-defensie. Cercle probeert toch nog een slotoffensief te ontketenen. .
  6. Gele kaart voor Ritchie De Laet van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 90
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Cercle Brugge, Olivier Deman erin, Dino Hotic eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Vanderhaeghe zet alles op alles met nog maar eens een dubbele wissel. Popovic en Deman worden tussen de lijnen gebracht voor Vitinho en Hotic.  .
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Cercle Brugge, Boris Popovic erin, Vitinho eruit
  10. tweede helft, minuut 82. De tijd begint stilaan te dringen voor Cercle. Antwerp is op weg naar een bijzonder gevleide overwinning. De bezoekers lieten ook in de tweede helft nauwelijks iets zien. .
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Antwerp, Jelle Bataille erin, Benson Manuel eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Antwerp, Johannes Eggestein erin, Michael Frey eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Doelpuntenmaker Frey wordt naar de kant gehaald bij Antwerp, Eggestein is zijn vervanger. Ook Benson mag gaan rusten, Bataille maakt de slotfase vol. .
  14. tweede helft, minuut 77.
  15. Hotic botst op Butez! Cercle mag het nog eens op een stilstaande fase proberen met een vrije trap van Hotic. De Bosniër neemt een lange aanloop en haalt hard uit. Butez heeft een prima redding nodig om de bal over de lat in hoekschop te duwen. . tweede helft, minuut 76.
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Alex Millán eruit
  17. tweede helft, minuut 75. De onfortuinlijke Utkus wordt naar de kant gehaald bij Cercle. Hij wordt vervangen door Vanhoutte, terwijl Denkey de plaats inneemt van Millan .
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Cercle Brugge, Charles Vanhoutte erin, Edgaras Utkus eruit
  19. tweede helft, minuut 74. Nieuw puntenverlies dreigt voor Cercle. Matondo houdt de Antwerp-defensie even aan de praat met een knappe dribbel, maar zijn schot is uiteindelijk te zwak om Butez in moeilijkheden te brengen. Cercle blijft het proberen, maar een nieuwe nederlaag loert om de hoek. .
  20. Didillon gaat goed plat. Samatta kan zich nu ook eens positief laten zien sinds zijn invalbeurt. Didillon moet plat op een niet onaardige poging van de Tanzaniaan. . tweede helft, minuut 72.