Seraing legt Charleroi niets in de weg, thuisfans maken het te bont

  1. 35' - Geel - Joris Kayembe
  2. 23' - Doelpunt - Ali Gholizadeh (0 - 2)
  3. 9' - Doelpunt - Shamar Nicholson (0 - 1)
  4. 6' - Geel - Antoine Bernier
  1. 87' - Verv. Antoine Bernier door Francesco D'Onofrio
  2. 87' - Verv. Gérald Kilota door Mahieu Cachbach
  3. 87' - Verv. Adem Zorgane door Guillaume Gillet
  4. 87' - Verv. Shamar Nicholson door Chris Bedia
  5. 86' - Own goal - Stefan Knezevic (1 - 3)
  6. 73' - Geel - Gérald Kilota
  7. 69' - Verv. Joris Kayembe door Fabio Ferraro
  8. 69' - Geel - Benjamin Boulenger
  9. 61' - Verv. Youssef Maziz door Marius Mouandilmadji
  10. 61' - Verv. Ali Gholizadeh door Anass Zaroury
  11. 61' - Verv. Jackson Tchatchoua door Karim Zedadka
  12. 61' - Verv. Mansoni Sambu door Wagane Faye
  13. 50' - Doelpunt - Ryota Morioka (0 - 3)

  Charleroi heeft een goede zaak gedaan in het klassement na een 1-3-zege bij Seraing. Nicholson, Gholizadeh en Morioka legden het Waalse duel snel in een beslissende plooi. De thuisfans lieten zich in de tweede helft van hun mindere kant zien en legden de wedstrijd tien minuten stil.

  Seraing - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Seraing komt na een slappe eerste helft scherper uit de kleedkamers, maar krijgt al snel het deksel op de neus. Morioka beslist de partij met een knappe individuele goal.

  • Man van de match: Ali Gholizadeh was vooral in de eerste helft ongrijpbaar voor de Seraing-defensie. Hij bracht de 0-1 aan en scoorde zelf de 0-2, en plaveide zo de weg naar een vlotte zege.

  • Opvallend: Charleroi blijft ook na zes uitwedstrijden ongeslagen buitenshuis, als enige in de Jupiler Pro League. Het pakt 12 punten op verplaatsing, voorlopig doet enkel Eupen beter.

  Bekijk de goals uit Seraing - Charleroi (1-3)

  Nicholson en Gholizadeh doen het weer voor Charleroi

  Seraing en Charleroi vlogen er in een sfeervol Pairaystadion meteen stevig in. Bernier probeerde al vroeg in de wedstrijd een penalty te versieren, maar kreeg een gele kaart onder de neus geduwd voor een schwalbe.

   

  Luttele minuten later viel de goal aan de overkant. Gholizadeh verstuurde een splijtende pass dwars door de achterste linie van Seraing, Nicholson maakte het koelbloedig: 0-1 voor Charleroi.

   

  Vanaf dat moment waren de bezoekers baas. Charleroi combineerde vlot en ging geduldig op zoek naar een tweede goal. Die kwam bijna op naam van Ilaimaharitra, maar zijn schot krulde centimeters naast. Niet getreurd, want meteen daarna maakte Gholizadeh er wel 0-2 van op aangeven van Kayembe.

   

  Seraing slaagde er maar niet in om een voldragen actie op de mat te leggen. Het bleef bij een paar individuele acties van Poaty en Bernier, die weinig gevaar opleverden. De thuisploeg mocht uiteindelijk zelfs nog blij zijn met een 0-2-ruststand, want Zorgane vergat een heerlijke aanval van Charleroi op passende wijze af te ronden.

  Cissé tackelt met beide voeten vooruit, maar wordt door de benen gespeeld door Morioka

  Morioka beslist de match, thuisfans misdragen zich

  Na de pauze toonde Seraing toch even een ander gelaat. Het ging hoger druk zetten op Charleroi en dat leverde al snel een kansje op voor Sambu, die een eind over besloot.

   

  De opflakkering van de thuisploeg werd echter in de kiem gesmoord toen Morioka besloot om aan zijn avondwandeling te beginnen. Hij sneed zonder veel tegenstand te ondervinden door de defensie van Seraing en deponeerde de 0-3 netjes naast Dietsch in doel.

   

  Wedstrijd gespeeld, tot frustratie van enkele thuissupporters, die hun bekers met bier richting de bank van Charleroi en de vierde ref keilden. Een eerste waarschuwing van de stadionomroeper werd in de wind geslagen, bij de tweede keer had ref Wesli De Cremer er genoeg van: hij staakte de wedstrijd en stuurde iedereen naar binnen.

   

  Na een afkoelingsperiode van tien minuten ging Charleroi nog op zoek naar een vierde doelpunt, maar het was Seraing dat de eer redde. Een schot van Mouandilmadji werd door verdediger Knezevic in eigen doel verwerkt: 1-3, meteen ook de eindstand.

  Veel overleg voor ingestudeerd nummertje bij Charleroi, maar dat gaat volledig mis

  Edward Still: "Nog veel verbeterpunten"

  • Edward Still (Charleroi): "We hebben de match gespeeld die we hier moesten spelen. We moesten niet de hele tijd de bal hebben en niet te hoog druk gaan zetten. We hebben respect getoond voor Seraing. We wisten dat we hier 200 procent moesten zijn, of dat we in de problemen gingen komen."

   "Dus chapeau voor mijn ploeg, maar toch zijn er nog veel verbeterpunten. We verloren te vaak gemakkelijke ballen, er was bij momenten te veel ruimte en we hadden onze kansen beter moeten uitspelen. Maar we weten dat veel ploegen het hier lastig gaan hebben. Dus dat we hier toch met 1-3 komen winnen, is een heel goed resultaat."

  • Jordi Condom (Seraing): "We zijn vandaag op een sterk Charleroi gestuit, dat ook nog eens vroeg wist te scoren. Wij kwamen ook moeilijk in ons spel. Wij vonden niet de ruimtes om op de omschakeling te spelen, ook doordat zij sterk verdedigden. Er was veel realisme in het spel van Charleroi, dat ook over enkele kwalitatief sterke spelers beschikt om het verschil te maken."

   "Maar goed, wij zijn Seraing, de kleinste ploeg van de reeks. Dat is geen excuus, maar wij hebben veel jonge spelers. Dat wil zeggen dat we wat moeten experimenteren. De ene week zal dat goed gaan, de andere wat minder. Het komt erop aan om een evenwicht vinden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Afgelopen! Charleroi wint met 1-3 op het veld van Seraing, dankzij goals van Nicholson, Gholizadeh en Morioka. De wedstrijd lag in de tweede helft 10 minuten stil nadat de Charleroi-bank en de vierde ref met bekers bier bekogeld werden. Na de onderbreking tekende Knezevic met een owngoal nog voor de 1-3. .
  3. 3 minuten extra. We zijn nog niet klaar, er worden nog 3 minuten bijgeteld. . tweede helft, minuut 90.
  4. tweede helft, minuut 88. Poaty voorkomt 1-4. Bijna doet Charleroi er meteen weer eentje bij. Na ver uitkomen van Dietsch trapt Gillet richting het lege doel, Poaty perst er een spurt uit en veegt de bal weg voor de lijn. .
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij RFC Seraing, Francesco D'Onofrio erin, Antoine Bernier eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij RFC Seraing, Mahieu Cachbach erin, Gérald Kilota eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Charleroi, Guillaume Gillet erin, Adem Zorgane eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Charleroi, Chris Bedia erin, Shamar Nicholson eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Eerredder voor Seraing! Seraing redt nog enigszins de eer met de 1-3, al is het Charleroi-verdediger Knezevic die de bal in eigen doel verwerkt bij een schot van Mouandilmadji, dat wellicht naast was gevlogen. .
  10. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 86 door Stefan Knezevic van RFC Seraing. 1, 3.
  11. tweede helft, minuut 81. Toch nog eens een opflakkering van Seraing. Mouandilmadji verschijnt in de zestien meter, maar heeft te veel tijd nodig. Weg kans. .
  12. tweede helft, minuut 79. Zaroury te hoog. Voor Seraing kan de wedstrijd niet snel genoeg voorbij zijn. Charleroi voetbalt er opnieuw vlotjes doorheen, maar ook Zaroury laat de 0-4 liggen. .
  13. tweede helft, minuut 76. De jonge invaller Ferraro (19) laat zich opmerken met een aardige actie en dito schot, Dietsch pakt. Zo krijgen we toch nog wat te zien in een match die al lang gespeeld is. .
  14. Gele kaart voor Gérald Kilota van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 73
  15. tweede helft, minuut 71. Mikautadze probeert. Mikautadze zet nog eens een individuele actie op. Zijn afgeweken schot dwarrelt maar net naast. .
  16. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Charleroi, Fabio Ferraro erin, Joris Kayembe eruit
  17. Gele kaart voor Benjamin Boulenger van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 69
  18. tweede helft, minuut 66. Het is Charleroi dat de onderbreking het best verteerd heeft. Zedadke en Nicholson gaan op zoek naar de 0-4, Dietsch houdt het voorlopig bij drie tegengoals. .
  19. tweede helft, minuut 64. De bal rolt weer! .
  20. tweede helft, minuut 63. De spelers komen weer het veld op en warmen zich nog snel even op. Intussen weten we dat de bank van Charleroi en de vierde ref bekogeld werden met bekers bier, vandaar de beslissing om de match te staken. .