OH Leuven boekt tegen STVV tweede seizoenszege in duel dat op het uur losbarst

  1. 42' - Geel - Dimitri Lavalée
  1. 90+1' - Verv. Sory Kaba door Mykola Kukharevych
  2. 90' - Verv. Xavier Mercier door Alexis De Sart
  3. 83' - Verv. Daichi Hayashi door Daiki Hashioka
  4. 82' - Doelpunt - Mathieu Maertens (4 - 1)
  5. 78' - Doelpunt strafschop - Sory Kaba (3 - 1)
  6. 77' - Geel 2 - Toni Leistner
  7. 67' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (2 - 1)
  8. 64' - Verv. Liberato Cacace door Tatsuya Ito
  9. 63' - Doelpunt - Dimitri Lavalée (1 - 1)
  10. 62' - Geel - Toni Leistner
  11. 60' - Verv. Musa Tamari door Thibault Vlietinck
  12. 60' - Doelpunt - Sory Kaba (1 - 0)
  13. 59' - Verv. Steve de Ridder door Rocco Reitz

  En of het deugd deed. OH Leuven heeft tegen STVV zijn tweede overwinning dit seizoen geboekt. Aan Den Dreef viel er één uur lang geen goal te noteren, maar vervolgens was het hek helemaal van de dam. In zeven minuten vielen drie treffers - twee in het voordeel van de thuisploeg. Nadien diepte OHL de score nog uit tot 4-1. Sory Kaba was de uitblinker bij zijn basisdebuut.

  OH Leuven - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor het einde geeft Toni Leistner zijn STVV de doodsteek. Zijn overtreding op Maertens levert OHL een penalty en de Duitser een tweede gele kaart op. Kaba kan de wedstrijd zo vanaf de strafschopstip beslissen en maakt er 3-1 van.

  • Man van de match: Sory Kaba speelt zich in recordtempo in de harten van de OHL-supporters. De Midtjylland-huurling schonk OHL vorige week een punt op Sclessin met een late gelijkmaker en vandaag bedankte de Guineeër voor zijn eerste basisplaats met 2 goals.

  • Opvallend: OHL kon in 11 wedstrijden slechts 11 keer scoren en behoorde daarmee bij de slechtste aanvalslinies van 1A. De efficiëntie vandaag is daarom des te opvallend. Vier keer scoren in één wedstrijd, dat was de ploeg van Marc Brys dit seizoen nog niet gelukt.

  Bekijk de goals uit OHL - STVV (4-1)

  Kansen aan beide kanten, maar geen goals

  Met 7 gelijke spelen dit seizoen hadden ze bij OHL hun buik meer dan vol van puntendelingen. Eindelijk nog eens winnen was dus de opdracht voor de staartploeg. Niet evident, want STVV zakte met 9 op 9 in zijn laatste 3 uitwedstrijden en dus een pak vertrouwen af naar Den Dreef.

   

  Na een evenwichtig begin leek het dubbeltje ook de kant van STVV op te vallen. Op een hoekschop kon Leistner de bal aan de eerste paal doortikken tot bij de
  vrijstaande Hayashi. Die kon ongehinderd scoren, maar na tussenkomst van de VAR werd zijn treffer terecht afgekeurd voor buitenspel.

   

  De reactie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Maertens speelde Mercier vrij in de zestien, maar die liet de kans liggen en besloot voorlangs. Aan de overkant kon Keita nog net een kansrijke poging van De Ridder afblokken en Romo had een uitstekende reflex nodig om een knal van Cacace nog over doel te duwen.

   

  Met de rust in zicht trok OHL het laken weer wat meer naar zich toe. Schmidt moest zich onderscheiden op een volley van Schrijvers en de STVV-doelman ging in de extra tijd ook goed plat toen de tot dan toe onzichtbare Kaba verrassend uithaalde in de draai. 

  Ref Laforge loopt in de weg, maar ondanks balvoordeel voor OHL legt hij toch het spel stil

  STVV stribbelt even tegen, maar kraakt finaal

  STVV kwam het scherpst weer uit de kleedkamer. Lavalée stelde Romo meteen al op de proef met een pittig afstandsschot, maar de doelman was bij de pinken en bokste de bal weg. Op het uur was Cacace de volgende die voor Truiens gevaar kon zorgen. Hij kreeg een vrije schietkans in de zestien, maar besloot wild over en naast.

   

  Een misser die een minuut later nog pijnlijker werd bij een vlotte Leuvense aanval, want na zijn late gelijkmaker tegen Standard deed Kaba het opnieuw voor OHL. Op aangeven van Tamari kon hij op het uur de openingsgoal simpel in doel tikken.

   

  Amper 3 minuten later was alles te herdoen voor de thuisploeg. Na een hoekschop viel de bal voor de voeten van Lavalée en dit keer nam die Romo, met een weliswaar licht afgeweken schot, wél te grazen.

   

  Het hek was nu helemaal van de dam, want het regende plots goals in Leuven. 4 minuten na de Truiense gelijkmaker klom de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Met wat meeval belandde een voorzet van Mercier tot bij de vrijstaande Schrijvers en met een heerlijke volley liet die Schmidt kansloos achter.

   

  Een snelle reactie van de bezoekers bleef nu uit en een kwartier voor het einde kreeg STVV nog eens 2 mokerslagen te verwerken. Leistner haalde Maertens onderuit in de zestien: penalty voor OHL én een tweede gele kaart voor Leistner. Kaba kende geen genade en mikte vanaf de penaltystip zijn tweede van de avond in doel.

   

  4 minuten later moesten de 10 Truienaars zich definitief gewonnen geven. Maertens werd door Mercier alleen voor doel gebracht en maakte het enig mooi af met een schot in de kruising. Buitenspel oordeelde de lijnrechter, maar de VAR greep in en zo werd het toch nog 4-1. OHL boekt zo eindelijk zijn 2e competitiezege, voor STVV is het pas de 2e uitnederlaag.

  Ref Laforge eist weer de hoofdrol op, dit keer door problemen met zijn zendertje

  Kaba: "We hadden deze overwinning nodig"

  • Sory Kaba (OHL): “We hebben een heel goede tweede helft gespeeld, al was onze eerste helft ook niet slecht. We wilden laten zien waarop we tijdens de trainingen gewerkt hadden. Voor de rust kwam dat er nog niet helemaal uit, maar na enkele aanpassingen voor de tweede helft hebben we gedaan wat we moesten doen. We konden het tempo de hoogte injagen, dat is ook waarop we werken en wat de trainer van ons verwacht. We hadden deze overwinning nodig na 3 gelijke spelen op een rij, dit doet deugd. We moeten op het elan van de tweede helft doorgaan. Ik voel me goed, al is er fysiek nog wel wat werk. De coach geeft mij vertrouwen en daarvoor wil ik iets teruggeven.”

   

  • Steve De Ridder (STVV): “Het is vreemd dat de wedstrijd na een uur zo keerde, want op het einde van de eerste en in het begin van de tweede helft hadden we redelijk wat controle. We weten dat OHL spelers heeft die uit het niks kansen kunnen creëren en dat is ook gebleken. Maar het is jammer, ik heb het gevoel dat het niet gehoeven had, ook al is het uiteindelijk 4-1 geworden. Tot de 60e minuut was er niet veel aan de hand en gaven we niet veel weg. We hadden de kat uit de boom kunnen kijken, maar dat hebben we nagelaten. We hadden het iets slimmer kunnen uitspelen. Bij 2-1 geloofden we er nog in, maar na die penalty was het boeken toe.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. OH Leuven heeft eindelijk zijn tweede overwinning van het seizoen te pakken. Een stevige overwinning bovendien, het verslaat STVV met 4-1. Sory Kaba nam 2 van de 4 OHL-goals voor zijn rekening. .
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij OH Leuven, Mykola Kukharevych erin, Sory Kaba eruit
  4. 4 minuten extra. De wedstrijd is al een tijdje gespeeld. De lijdensweg van STVV wordt nog met 4 minuten verlengd. . tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij OH Leuven, Alexis De Sart erin, Xavier Mercier eruit
  6. tweede helft, minuut 83. Toch 4-1! Na tussenkomst van de VAR wordt de afgekeurde goal van Maertens toch nog gevalideerd. De buit lijkt nu wel definitief binnen voor OHL. .
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij STVV, Daiki Hashioka erin, Daichi Hayashi eruit
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Mathieu Maertens van OH Leuven. 4, 1.
  9. tweede helft, minuut 82. Afgekeurde goal. Maertens doet het stadion opnieuw ontploffen met een heerlijke knal in de kruising, op aangeven van Mercier. De thuissupporters vieren de 4-1 al, maar het feestje verstomt snel. De treffer wordt afgekeurd voor buitenspel. Of komt de VAR nog tussenbeide? .
  10. tweede helft, minuut 81.
  11. tweede helft, minuut 80.
  12. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 78 door Sory Kaba van OH Leuven. 3, 1.
  13. tweede helft, minuut 78. Kaba met zijn tweede van de avond! OHL kruipt nog iets dichter bij zijn tweede competitiezege. Schmidt kiest de goede hoek, maar kan de penalty van Kaba toch niet stoppen. Wat kan STVV nog? .
  14. Tweede gele kaart voor Toni Leistner van STVV tijdens tweede helft, minuut 77
  15. tweede helft, minuut 76. Penalty! STVV krijgt twee mokerslagen. Leistner tikt Maertens zwaar aan in de zestien en het verdict voor de bezoekers is ook zwaar: penalty voor OHL en een tweede gele kaart voor Leistner. .
  16. tweede helft, minuut 72. Even snel reageren als bij de openingstreffer van Kaba lukt dit keer niet voor STVV. OHL houdt de regie nu in handen.  .
  17. tweede helft, minuut 70.
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 67 door Siebe Schrijvers van OH Leuven. 2, 1.
  19. tweede helft, minuut 66. En hop, OHL weer op voorsprong! Het regent nu doelpunten in Leuven. Na een voorzet van Mercier komt de bal met wat meeval bij de vrijstaande Schrijvers en die laat Schmidt met een heerlijke volley kansloos achter. Knappe goal en OHL weer op voorsprong. .
  20. tweede helft, minuut 65.