KV Kortrijk wint West-Vlaams duel en wipt over KV Oostende

  1. 43' - Doelpunt - Habib Guèye (1 - 0)
  2. 32' - Geel - Anton Tanghe
  3. 30' - Geel - Kristof D'Haene
  4. 22' - Geel - Ante Palaversa
  1. 90+1' - Verv. Faïz Selemani door Lucas Rougeaux
  2. 87' - Verv. Habib Guèye door Mohamed Badamosi
  3. 81' - Verv. Marlos Moreno door Mathias Fixelles
  4. 81' - Verv. Abdelkahar Kadri door Dylan Mbayo
  5. 69' - Verv. Nick Batzner door Vincent Koziello
  6. 68' - Verv. Makhtar Gueye door Kenny Rocha Santos
  7. 68' - Verv. Zech Medley door Marko Kvasina
  8. 60' - Geel - Steven Fortes
  43'Habib Guèye1 - 0

  Karim Belhocine heeft KV Kortrijk een eerste zege bezorgd sinds hij dit seizoen overnam van Luka Elsner. KVK hield de punten thuis dankzij een kopbalgoal van Habib Guèye. KV Oostende krijgt geen regelmaat in zijn prestaties en ziet Kortrijk over zich springen in het klassement.

  • Sleutelmoment: Net voor de rust krijgt Gueye een uitstekende mogelijkheid om Kortrijk op voorsprong te trappen. Hij stuit op Hubert, maar in de navolging kan Gueye de voorzet van Selemani toch binnen knikken.
   
  • Man van de match: Kevin Vandendriessche regelde voor Kortrijk het verkeer op het middenveld, maar was vooral van goudwaarde voor zijn balrecuperaties. Kortrijk gaf ook nauwelijks iets weg.
   
  • Opvallend: KV Oostende weet weer wat verliezen is. Na 4 wedstrijden zonder nederlaag gaan de troepen van Blessin in Kortrijk toch de boot in. 

  Bekijk de goal uit Kortrijk - Oostende (1-0)

  Aangename eerste helft

  Kortrijk en Oostende hadden er wel zin in aan het Guldensporenstadion. De 22 protagonisten kruiden de West-Vlaamse derby meteen met een flinke dosis peper en zout.


  Het spel ging goed op en neer, maar de gevaarlijkste kansen waren toch voor Kortrijk. Zo kon Gueye eens koppen en pakte Dewaele uit met een grondscherend schot. Net naast.

  De partij werd dan wat potiger en in de zone van de waarheid ontbrak het beide ploegen aan wat technisch vernuft. Net voor de rust kregen we dan toch een doelpunt te zien. Gueye liet eerst nog een grote kans liggen, maar seconden later lag de bal toch in het net. Gueye kopte de inzet van Selemani binnen: 1-0. 

  Dewaele belandt na slechte balbehandeling bijna op de bank

  Kortrijk houdt de rangen gesloten

  Ondanks zijn doelpunt was het vizier van Gueye toch niet altijd goed afgesteld. Zo kopte hij het leer een keer rakelings naast en liet hij vooral in het slot van de partij enkele kansen liggen. 


  Naarmate de wedstrijd vorderde kroop Kortrijk in een egelstelling. KV Oostende kreeg het balbezit in de schoot geworpen, maar kansen in elkaar knutselen bleek lastig. 


  Ndicka verstuurde vanop links nog enkele gevaarlijke voorzetten, maar Radovanovic kon op zo'n bal Kvasina het scoren beletten. Diezelfde Kvasina zag hoe zijn kopbal op de bovenkant van de lat belandde.

  De thuisploeg moest nog zwoegen in het slot, maar de 3 punten blijven wel in Kortrijk. De "Kerels" tellen nu een punt meer dan de buren uit Oostende. 

  Selemani pakt uit met twee grote bruggen na elkaar

  Gueye trapt een gat in de lucht

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. De wedstrijd zit erop. Na een leuke 1e helft, stelde de 2e toch een beetje teleur. Kortrijk wint en springt ook over Oostende in het klassement dankzij een doelpunt van Gueye. .
  3. tweede helft, minuut 94. Stevige tik van D'Arpino. D'Arpino deelt nog even een forse tik uit, maar hij krijgt er geen kaart voor.  .
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KV Kortrijk, Lucas Rougeaux erin, Faïz Selemani eruit
  5. 4' extra. KV Oostende krijgt nog 4 minuten om een punt uit de brand te slepen.  . tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 90. Kvasina treft de lat. KV Oostende is nu wel bijzonder dicht bij een doelpunt. Een kopbal van Kvasina valt op de bovenkant van de lat.  .
  7. tweede helft, minuut 88. Het is nu alle hens aan dek bij KV Kortrijk. De bezoekers zijn namelijk aan een slotoffensief begonnen. Levert het hen nog een punt op in deze slotfase?  .
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Kortrijk, Mohamed Badamosi erin, Habib Guèye eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Hoewel hij daarnet scoorde, staat het vizier van Gueye nog niet helemaal op scherp. Een nieuw schot zwaait meters naast.  .
  10. tweede helft, minuut 82. Radovanovic redt. Ndicka gooit nu een bijzonder scherpe voorzet tussen verdediging en aanval. Radovanovic kan er nog net zijn voet tegen zetten. Dat was nodig, want Kvasina stond klaar om binnen te tikken. .
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Kortrijk, Mathias Fixelles erin, Marlos Moreno eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Kortrijk, Dylan Mbayo erin, Abdelkahar Kadri eruit
  13. tweede helft, minuut 80. KV Oostende krijgt de bal nu in de schoot geworpen. Het kampeert op de helft van Kortrijk en Ambrose haalt eens uit. Het schot belandt in hoekschop.  .
  14. tweede helft, minuut 75. Gueye bijna met de 2-0. KV Oostende moet komen en zo ligt er ook ruimte op de tegenaanval. Gueye stormt op doelman Hubert af en legt het leer maar net naast de verste paal. Hier komt Oostende goed weg.  .
  15. tweede helft, minuut 70. Gueye naar de kant. Blessin weet dat hij moet ingrijpen. Hij haalt onder meer Gueye naar de kant die vanavond niet zal scoren. Dat deed de spits de voorbije 4 wedstrijden wel.  .
  16. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KV Oostende, Vincent Koziello erin, Nick Batzner eruit
  17. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij KV Oostende, Kenny Rocha Santos erin, Makhtar Gueye eruit
  18. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij KV Oostende, Marko Kvasina erin, Zech Medley eruit
  19. tweede helft, minuut 64. Gueye trapt een gat in de lucht. De bal bleef even hangen in de rechthoek van Oostende, maar de spits van Kortrijk trapt zomaar naast het leer.  .
  20. tweede helft, minuut 64. Ndicka heeft het even gehad met zijn voorzetten en gaat zelf zijn kans. De poging vliegt over de kooi van Ilic.  .