Zwalpend Racing Genk incasseert nieuwe dreun van AA Gent

  1. 43' - Doelpunt - Matisse Samoise (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Ilombe Mboyo
  2. 87' - Verv. Tarik Tissoudali door Giorgi Chakvetadze
  3. 87' - Verv. Laurent Depoitre door Ilombe Mboyo
  4. 79' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (0 - 3)
  5. 78' - Verv. Julien De Sart door Vadis Odjidja Ofoe
  6. 77' - Verv. Matisse Samoise door Alessio Castro-Montes
  7. 77' - Verv. Mike Trésor door Ike Ugbo
  8. 77' - Verv. Bryan Heynen door Ángelo Preciado
  9. 73' - Verv. Sven Kums door Elisha Owusu
  10. 70' - Geel - Michael Ngadeu-Ngadjui
  11. 67' - Verv. Junya Ito door Kristian Thorstvedt
  12. 60' - Geel - Daniel Muñoz
  13. 60' - Doelpunt strafschop - Roman Bezoes (0 - 2)
  14. 53' - Geel - Patrik Hrošovský

  Racing Genk heeft tegen Gent een vijfde opeenvolgende nederlaag geleden. De bezoekers waren efficiënt op de juiste momenten, terwijl Genk de vormcrisis niet van zich af kon spelen. In het klassement springt Gent nu over Genk naar plaats 9.

  Racing Genk - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Voor de rust kwam Genk steeds beter in de wedstrijd en vlak voor rust moest Bolat zelfs de ene na de andere redding verrichten. Toch is het net dan dat Gent op de counter de score opent en daarvan zou Genk nooit bekomen.

  • Man van de match: Roman Bezoes stond op wanneer Gent hem hard nodig had. Bij de 0-1 hield hij zo goed als elke bal bij, zette hij de ene na de andere aanval op en lokte hij de strafschop uit die hij zelf ook nog eens omzette.

  • Opvallend: Genk dat in een competitiewedstrijd voor eigen volk niet scoort? Dat gebeurt niet zo vaak. De laatste keer was al geleden van november 2019, toen het met 0-2 verloor van ... Gent.

  Bekijk het verslag van Genk - Gent (0-3)

  Gent overleeft Genks stormpje en slaat zelf genadeloos toe

  Het duel tussen Genk en Gent was er een tussen een club in een neerwaartse spiraal en een die net uit het dal aan het kruipen is. De midweekse Europese duels zetten dat wat extra in de verf, want Genk verloor in West Ham al voor de vierde opeenvolgende keer, terwijl Gent in de heksenketel van Partizan Belgrado wist te winnen.


  Genk en Gent begonnen met een open vizier aan de wedstrijd, al stond dat vizier niet helemaal scherp afgesteld. Nurio leek het sterke begin van Gent te verzilveren wanneer hij voor de neus van doelman Vandevoordt kwam opduiken. Alleen trok de jonge goalie aan het langste eind.


  Aan de overkant dreigde Genk eerder dan dat het gevaarlijk was. De boomlange Onuachu werd goed aan banden gelegd, dus moest de thuisploeg zoeken naar andere eindstations. Die werden uiteindelijk gevonden in de persoon van Bongonda en Muñoz, maar telkens toonde Bolat zich de betere.


  Hoe meer de rust naderde, hoe sterker Genk kwam opzetten, maar net dan was het moment van Gent gekomen. In de tegenaanval tikte Samoise de bal van aan de middenlijn tot bij Nurio om hem op de rand van de zestien terug te krijgen. Aan een tikje langs Vandevoordt en een tweede tikje naar doel had de jonge verdediger genoeg om Gent nog voor de rust op rozen te zetten.

  Onuachu kan simpel binnen tikken, maar mikt wild over

  Genk holt achter de bal en de feiten aan, Gent heeft de touwtjes in handen

  Na de rust was het uitkijken naar de reactie van Genk, maar het was Gent dat de voorsprong nog voor het uur wist uit te diepen. Na een ongelukkige overtreding van Lucumi zette Bezoes zich achter de zelf uitgelokte strafschop. Zijn eerste gelukte poging moest hernomen worden, maar ook zijn tweede poging mikte hij zonder verpinken tegen de netten.


  De Genkse onmacht werd in de verf gezet door een ongelukkige Onuachu. Vlak na de 0-2 dacht de Nigeriaan zelf een strafschop te krijgen, maar werd hij afgevlagd voor buitenspel en even later slaagde hij erin de voorzet van Ito voor een leeg doel wild over te trappen. Ito zelf werd niet veel later naar de kant gehaald en dat konden de Genk-supporters allerminst smaken.


  Alsof het nog niet pijnlijk genoeg was, strooide Tissoudali nog wat zout in de wonde. Na een strakke pass van Depoitre vloerde de Nederlander zijn belager met een knappe schijnbeweging, waarna hij Vandevoordt verschalkte met een verschroeiend schot.


  Met het derde doelpunt op zak speelde Gent de wedstrijd rustig uit en ook een onmondig Genk telde af naar het laatste fluitsignaal. Genk verliest nu al voor de vijfde keer op een rij, terwijl Gent zijn opmars in het klassement voortzet. Vanhaezebrouck en co springen in het klassement zelfs over Genk naar de 9e plek en zo staat Gent plots op amper 3 punten van de top 4.

  Genk-fans begrijpen wissel van Ito niet, terwijl hij eigenlijk geblesseerd is

  Never give up! Okumu verliest Schoen maar gaat toch duel aan

  Van den Brom: "Dit is vervelend en zorgwekkend"

  Hoe zag Genk-coach John van den Brom de wedstrijd en de slechte reeks? "We speelden een erg verdienstelijke eerste helft, denk ik. We zagen een elftal dat vertrouwen wilde opdoen door met veel energie te spelen en door de wedstrijd in handen te nemen, zodat we ook de supporters zouden meekrijgen. Ik denk dat we daar ook in geslaagd zijn, maar we hadden pech met het afwerken van de kansen die we kregen. Vervolgens gaan we na een eigen hoekschop weer rusten met een achterstand, wat een grote teleurstelling is."

   

  "In de tweede helft hebben we daar een slecht vervolg aan gegeven. Zo zie je dat die ruststand ook veel doet met de ploeg, dat daarna zonder zelfvertouwen speelde. Op het moment dat je op het veld teleurstelling na teleurstelling moet verwerken, kan je zeggen dat ze moeten reageren, maar zo makkelijk is dat niet altijd. Dat is vervelend en zorgwekkend, want ik heb altijd gezegd dat zolang het voetbal goed blijft, we ons geen zorgen hoeven te maken. Maar dat heb ik in de tweede helft niet gezien."

   

  "Ik ben een hele grote Ito-fan, maar wat het publiek niet weet is dat hij tijdens de rust al last had en dat er twijfel was of hij nog voort zou spelen. Het kon gewoon niet meer. Ik begrijp de reactie van het publiek ook, want ik ben zelf een grote fan van Junya. Normaal gesproken wissel je hem nooit, maar nu moest het, want hij kon gewoon niet meer en hetzelfde geldt voor Bryan Heynen. Dat komt er dan ook nog eens bij."

  Vanhaezebrouck: "Hadden geluk dat Genk alle kansen de nek omwrong"

  Gent-coach Hein Vanhaezebrouck had meer reden tot blijdschap. "Tijdens de rust had ik meer te zeggen dan anders, want er liep wel wat fout in de eerste helft. We zijn wel goed uit de kleedkamer gekomen en zijn heel scherp aan de tweede helft begonnen. We hebben kansen afgedwonen en uiteindelijk een tweede doelpunt gemaakt, maar dan nog heb je grote kansen weggegeven."

   

  "Dat moet beter, want we hebben geluk dat Genk ze allemaal de nek heeft omgewrongen. Als Onuachu de 1-2 binnenlegt met nog een halfuur te spelen, krijg je een andere wedstrijd. Dan schaart het publiek er zich weer achter, in plaats van zich tegen de eigen ploeg te keren. Ik ben uiteraard tevreden met deze zege, die ons weer in het peloton brengt, maar we moeten hier ook veel uit meenemen."

   

  "Depoitre vond ik vandaag de beste speler op het veld, ook al was hij moeilijk gestart. Zijn eerste kans moet hij er al inleggen, maar hij verschiet van het overstapje van Tissoudali. Het is de bedoeling dat je tegenstander daarvan verschiet en niet jijzelf. Maar daarna was hij supersterk en heeft hij geen duel meer verloren. Hij was een aanspeelpunt, liet ons opschuiven en was een constante gesel voor de verdedigers. Ik ben ook blij dat Tissoudali eens een één tegen één op een indrukwekkende manier afmaakt, zoals we hem al een tijdje vragen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Gent deelt een mokerslag uit! Gent verlaat Genk met de volle buit en duwt de thuisploeg zo wat dieper de put in. Zelf klimt het verder op in de rangschikking en springt het zelfs net over Genk. .
  3. Gele kaart voor Ilombe Mboyo van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 92. Drie minuten extra. En daar schiet er nog maar één van over. Mboyo pakt nog een dom karton voor het wegtrappen van de bal. .
  5. tweede helft, minuut 90. Noors onderonsje. Thorstvedt begaat een frustratie-overtreding en krijgt dan een por te verwerken van Hanche-Olsen, zijn ploegmaat bij de nationale ploeg. Lambrecht lijkt geen woord Noors te praten en laat de twee het zelf uitklaren. .
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAA Gent, Giorgi Chakvetadze erin, Tarik Tissoudali eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAA Gent, Ilombe Mboyo erin, Laurent Depoitre eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Aftellen tot het einde. Bij Gent nemen ze niet te veel risico's meer, terwijl Genk niet bij machte lijkt om nog terug te slaan. Zo is het wachten op het laatste fluitsignaal. En dat is nog 5 minuten ver. .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Tarik Tissoudali van KAA Gent. 0, 3.
  10. tweede helft, minuut 79. Tissoudali doet de boeken toe! Depoitre stuurt Tissoudali knap diep op links. Die maakt Sadick belachelijk met een knappe schijnbeweging met rechts, waarna hij de bal met links voorbij Vandevoordt poeiert! .
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KAA Gent, Vadis Odjidja Ofoe erin, Julien De Sart eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Bongonda lijkt door de Gentse verdediging te glippen, maar trapt vol in het zijnet! Hij en twee van zijn ploegmaats stonden trouwens overduidelijk buitenspel. .
  13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAA Gent, Alessio Castro-Montes erin, Matisse Samoise eruit
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KRC Genk, Ike Ugbo erin, Mike Trésor eruit
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KRC Genk, Ángelo Preciado erin, Bryan Heynen eruit
  16. tweede helft, minuut 76. Depoitre hebben we al een tijdje niet gezien, maar nu hij alle tijd krijgt om aan te leggen, geeft hij weer een teken van leven. Niet dat dat veel oplevert, want zijn schot blijft maar stijgen. .
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KAA Gent, Elisha Owusu erin, Sven Kums eruit
  18. tweede helft, minuut 72. De Sart blifjt liggen na een duel met Thorstvedt en daarbij tast hij naar de enkel. Aan die enkel had hij hiernet ook al last. Intussen wordt Kums gewisseld, die ook zou sukkelen met een lichte blessure. .
  19. Gele kaart voor Michael Ngadeu-Ngadjui van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 70
  20. tweede helft, minuut 69. Bij Genk kunnen ze Bezoes maar niet volgen. Vanuit het middenveld schudt hij Hrosovsky nog maar eens van zich af. Achterin blijven ze wijken, waardoor Bezoes ook kan trappen, al gaat zijn schot wel ruim een meter naast. .