KAS EupenUnion
Bram Van Driessche
Kehrwegstadion
2950

Leider Union komt met de schrik vrij in Eupen na 5 woelige minuten, match even stilgelegd

za 23 oktober 2021 22:26
2-3
  1. 21' - Geel - Christian Burgess
  2. 29' - Doelpunt - Teddy Teuma (0 - 2)
  1. 68' - Geel - Deniz Undav
  2. 79' - Doelpunt - Casper Nielsen (2 - 3)
  3. 90+7' - Geel - Jordi Amat
Jupiler Pro League - speeldag 12 - 23/10/21 - 20:45
29'
Teddy Teuma
0 - 2
Teddy Teuma
29'
79'
Casper Nielsen
2 - 3
79'

Union kan nog minstens een week genieten van de leidersplaats. Op bezoek bij mede-revelatie Eupen leek het snel op rozen te zitten na twee goals voor het halfuur. Alleen trok de thuisploeg een kwartier voor tijd de scheve situatie in drie minuten helemaal recht. Casper Nielsen reageerde meteen met de winnende 2-3. De partij lag even stil door wangedrag van enkele thuisfans.

Eupen Union kort samengevat:

• Sleutelmoment: Eupen is euforisch na de 2-2 en laat daardoor even de organisatie los. Het uitgekookte Union profiteert optimaal en scoort meteen de 2-3.

• Man van de match: Dankzij de onvermoeibare Casper Nielsen was Union baas op het middenveld. De Deen zette de kers op de taart met de winning goal.

• Opvallend: Union heeft nu een beter rapport op verplaatsing (13 op 18) dan thuis (12 op 18). De enige ploeg die buitenshuis al evenveel punten sprokkelde als Union is… Eupen.

Bekijk de goals uit Eupen - Union (2-3)

Efficiënt Union geeft Eupen al snel het nakijken

Union had geen behoefte aan een studieronde en trok meteen ten aanval. Mitoma, na zijn hattrick van vorige week voor het eerst in de basis, versierde al na 6 minuten een penalty na een duwtje van Nuhu. Undav faalde niet vanaf elf meter en zette Union zo al vroeg in een zetel.

Na de 0-1 kreeg Eupen de bal, maar heel veel ving het daar niet mee aan. Prevljak trapte de beste kans op Union-doelman Moris, een vrije trap van Peeters stierf in het muurtje.

Union lag intussen op de loer om elke foutje van de tegenstander af te straffen en die aanpak loonde op het halfuur: balverlies achterin bij Eupen en twee tellen later lag de 0-2 in het mandje. Himmelmann had geen verhaal tegen het botsende afstandsschot van Teuma.

Eupen probeerde nog wel te milderen voor de rust, maar Kayembe en Peeters misten het kader. Ei zo na werd het zelfs nog 0-3, Vanzeir miste onbegrijpelijk oog in oog met de doelman.

Drie goals en spelonderbreking in slotkwartier

Het spelbeeld veranderde amper na de rust. Eupen had de bal en probeerde tevergeefs een opening te forceren, Union wachtte geduldig af om te dreigen in de omschakeling. Alleen lag het tempo lager dan in de eerste helft, en ook het aantal kansen bleef beperkt.

Pas in het slotkwartier brak de wedstrijd helemaal open. Kayembe bracht Eupen weer in de match met een geweldige individuele goal, drie minuten later scoorde Agbadou in de kluts zowaar de 2-2: Union was in een paar minuten tijd zijn voorsprong helemaal kwijt.

Maar Eupen was amper uitgefeest, of het moest alweer achtervolgen. Met enkele uitstekende tikken speelde Union de thuisdefensie helemaal uit elkaar, Nielsen werkte beheerst af: 2-3.

In het tumult na de goal kreeg Union doelman Moris een paar aanstekers naar het hoofd gegooid. De ref legde de wedstrijd meteen stil voor 10 minuten, net als vrijdag al bij Seraing-Charleroi. Na de onderbreking volgde nog een fameus slotoffensief van Eupen, maar Union overleefde de stormloop en boekte zo zijn achtste overwinning van het seizoen.

Moris krijgt aanstekers naar het hoofd, match wordt stilgelegd

Siebe Van der Heyden: "Rollercoaster van gevoelens"

• Teddy Teuma (Union): "Eupen was niet in zijn beste doen, maar door die domme tegengoal laten we hun publiek en henzelf weer wakker schieten. Tot aan de 1-2 controleerden wij de wedstrijd en gaven we achterin heel weinig weg. Hier komen winnen is hoe dan ook geen eenvoudige opdracht, dus uiteindelijk is dit een heel mooi resultaat voor ons.

• Siebe Van der Heyden (Union): "Het was toch weer een rollercoaster van gevoelens. We mogen na de wedstrijd heel blij zijn, maar we hebben op een bepaald moment echt afgezien. We kropen iets te veel naar achteren en vergaten even onze filosofie om druk te zetten. Zo slikken we die twee goals, maar we reageren meteen heel goed. Ik denk dat we de wedstrijd dan goed afsluiten, met de juiste mentaliteit. Dat is heel belangrijk om mee te nemen."

• Jens Cools (Eupen): "Na de 2-2 dachten we dat we er nog over gingen gaan, ik denk dat heel het stadion dat dacht. Maar het is een ongeschreven wet in het voetbal dat je in de minuten na een goal extra voorzichtig moet zijn. Ik ben het nog gaan zeggen tegen onze verdediging, maar we laten ons toch ringeloren. Tegen dit soort ploegen wordt dat gewoon afgestraft. Dat doet echt wel pijn. Over het algemeen spelen we best een goede wedstrijd. Door die tegengoals hol je een beetje achter de feiten aan, maar we zijn gestaag blijven voetballen. En in de tweede helft heeft dat wel geloond."

90+9' tweede helft
90+7'

Afgelopen! Union verslaat Eupen met 2-3 na een knotsgekke slotfase met drie goals en een onderbreking wegens wangedrag van het thuispubliek.

90+7'
90+5'

Union lijkt het te gaan uitspelen. De bezoekers houden de bal bij op de helft van Eupen.

90+1'

90'

86'

Amat laat de gelijkmaker liggen

Amat kan helemaal vrij inkoppen bij een hoekschop van Peeters, maar hij knikt de bal naast. Union ontsnapt!

85'

Het is nu vooral een kwestie van overleven voor Union, dat toch een beetje het noorden kwijt lijkt te zijn.

84'
83'

Voortgestuwd door het ontketende thuispubliek gaat Eupen op zoek naar de 3-3. Invaller Rocha kan inkoppen bij de eerste paal, Moris zweeft de bal in hoekschop.

82'
82'

De bal rolt weer

We kunnen weer verder. Moris moet nog tien minuutjes de hete adem van de thuisaanhang in zijn nek trotseren.

81'

Wedstrijd gestaakt!

In het tumult na de 2-3 is Union-doelman Moris neergegaan. Blijkt dat hij aanstekers naar zijn hoofd heeft gekregen van de thuisaanhang, Van Driessche stuurt iedereen naar binnen.

81'
80'

Nielsen scoort de 2-3

Wat gebeurt hier allemaal? Eupen is amper uitgefeest na de gelijkmaker, of het staat alweer in het krijt. Nielsen rondt een knappe aanval van Union netjes af: 2-3.