Anderlecht duwt Beerschot nog wat verder de dieperik in met eerste zege in 5 wedstrijden

  1. 45+2' - Doelpunt strafschop - Sergio Gómez (1 - 0)
  1. 90' - Verv. Cristian Kouamé door Lisandro Magallán
  2. 84' - Geel - Raphael Holzhauser
  3. 82' - Verv. Moisés Caicedo door Abdoulie Sanyang
  4. 81' - Doelpunt - Joren Dom (4 - 2)
  5. 78' - Doelpunt - Majeed Ashimeru (4 - 1)
  6. 75' - Verv. Kristoffer Olsson door Majeed Ashimeru
  7. 74' - Verv. Anouar Ait El Hadj door Francis Amuzu
  8. 74' - Verv. Benito Raman door Joshua Zirkzee
  9. 72' - Geel - Kristoffer Olsson
  10. 71' - Verv. Issa Soumaré door Joren Dom
  11. 70' - Doelpunt - Cristian Kouamé (3 - 1)
  12. 62' - Verv. Ismaila Coulibaly door Raphael Holzhauser
  13. 61' - Geel - Anouar Ait El Hadj
  14. 56' - Doelpunt - Lawrence Shankland (2 - 1)
  15. 54' - Own goal - Lawrence Shankland (2 - 0)
  16. 52' - Geel - Mohamed Reda Halaimia
  17. 47' - Geel - Moisés Caicedo

  De reeks is doorbroken. Na vier gelijke spelen heeft Anderlecht nog een keer kunnen winnen. Niet toevallig heette het slachtoffer Beerschot. Diep in de eerste helft kraakten de bezoekers onder de druk van paars-wit. Na rust sloeg RSCA nog drie keer toe - de twee tegentreffers van Beerschot waren een kleine pleister op de wonde. Met 2 op 36 is de situatie stilaan uitzichtloos voor de rode lantaarn. Anderlecht schuift op naar een gedeelde vierde plek.

  Anderlecht - Beerschot in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor het einde stellen de invallers de zege veilig voor Anderlecht. Na een knappe één-twee met Zirkzee zorgt Ashimeru voor de vierde Anderlecht-goal. De snelle tegengoal van Dom doet paars-wit niet meer wankelen.

  • Man van de match: Sergio Gomez was de uitblinker bij Anderlecht. Hij zorgde op de linkerflank voor de meeste dreiging in de eerste helft en bekroonde zijn prestatie met een penaltytreffer. Kort na de rust leidde zijn hoekschop ook tot de 2-0. Met 5 assists en 3 goals had de Spanjaard dit seizoen al een voet in 8 Anderlecht-goals.

  • Opvallend: Anderlecht is nu al 7 wedstrijden op rij ongeslagen, geen enkele ploeg in 1A doet beter. De laatste competitienederlaag dateert al van eind augustus, op bezoek bij Racing Genk. Op eigen veld ging paars-wit nog maar één keer onderuit, op de openingsspeeldag tegen Union.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Beerschot (4-2)

  Gomez verlost Anderlecht vanaf penaltystip

  Nu de financiële besognes voorbij lijken voor Anderlecht, wou paars-wit ook op het veld weer scoren na een magere 4 op 12. Vincent Kompany zette Gouden Schoen Refaelov op de bank bij de thuisploeg, bij Beerschot was Holzhauser verrassend hetzelfde lot beschoren.

   

  Anderlecht begon furieus aan de wedstrijd. Raman verknoeide al na amper 2 minuten een huizenhoge kans, al was er ook wel gevlagd voor buitenspel van aangever Gomez. Beerschot moest het spel ondergaan, maar de rode lantaarn hield al bij al makkelijk stand.

   

  Pas op het kwartier moest Vanhamel in actie komen toen Hoedt kon koppen op een hoekschop. Vijf minuten later liet de doelman zich verrassen door Kouamé, maar voor doel bracht Radic redding voor Beerschot.

   

  Rond het halfuur voerde Anderlecht de druk op. Murillo en Kouamé brachten Raman tot twee keer toe in stelling, maar de aanvaller kreeg de bal evenveel keer niet binnen het kader. Kouamé kreeg zijn poging wél gekadreerd, maar Vanhamel hield hem van een treffer.

   

  Die openingsgoal kwam er uiteindelijk toch na licht contact tussen Radic en El Hadj in de zestien. Genoeg voor een penalty oordeelde scheidsrechter Christof Dierick. Een klusje voor uitblinker Gomez en die stuurde Vanhamel de verkeerde kant op.

  Caicedo vliegt na een stevige duw van Harwood-Bellis bijna in de dug-out

  Snelle tegengoals brengen Anderlecht niet uit evenwicht

  Anderlecht hield Beerschot ook na de rust in een houdgreep en verdubbelde na nog geen 10 minuten al de voorsprong. Raman kon aan de eerste paal koppen op een hoekschop en zag de bal via Shankland in doel gaan: 2-0.

   

  De Schot veegde zijn ongelukkig moment amper 2 minuten later zelf uit. Met een rake kopbal op een voorzet van Vaca bracht hij Beerschot weer helemaal in de wedstijd. Anderlecht moest opnieuw op zoek naar een comfortabele voorsprong, een gekruist schot van Raman ging nipt voorlangs.

   

  Twintig minuten voor het einde konden de Anderlecht-supporters toch weer wat vrijer ademhalen. Met een harde knal vanaf het halve maantje liet Kouamé Vanhamel opnieuw kansloos achter: 3-1. 

   

  Kompany gooide in het slotkwartier nog Amuzu, Ashimeru en Zirkzee in de strijd. Die laatste twee invallers maakten meteen het verschil. Na een knappe één-twee met Zirkzee zorgde Ashimeru voor de vierde Anderlecht-goal.

   

  Net als na de 2-0 sloeg Beerschot ook nu meteen weer toe. Holzhauser bracht Dom met een knap hakje alleen voor Van Crombrugge en die kon een tweede tegengoal niet vermijden. Verder kwam Beerschot niet meer. De rode lantaarn blijft achter met 2 op 36.

  Murillo deelt elleboogstoot uit aan Coulibaly en struikelt niet veel later over zijn eigen voeten

  Kompany: "Gezorgd voor een lange samenvatting"

  • Tom Pietermaat (Beerschot): “Met 2 op 36 kan je onmogelijk gelukkig zijn, maar als we naar het negatieve gaan blijven kijken, zullen we met 3 of 4 punten eindigen. We moeten ons blijven optrekken aan de lichtpunten, dat is de enige weg vooruit. Het was anders voetballen zonder Holzhauser, maar de jongens die hun kans kregen hebben het goed gedaan. Toen Holzhauser erin kwam, bracht hij voetballend wel een verschil. Je zag dat hij heel gebrand was op een goede prestatie. We zijn op zoek naar automatismen, dat zou niet mogen na 12 wedstrijden. We zitten nu eenmaal in die situatie, we moeten de jongens die nu spelen vertrouwen geven.”

  • Benito Raman (Anderlecht): “We waren de betere ploeg, maar we hadden meer moeten scoren. Maar na deze 4-2-zege kunnen we wel weer naar boven kijken. Ik lees dat de 2-0 een owngoal is, maar als je de bal naar doel kopt en hij wijkt af dan is het jouw doelpunt. Ze moeten nog eens goed bekijken of die bal effectief zou binnen gegaan zijn. Maar goed, we winnen en dat is het belangrijkste. Vorige week mochten we blij zijn met een punt, tegen Club hadden we moeten winnen. Het positieve is dat we niet verliezen, maar we moeten meer punten pakken. Daar zijn we vandaag mee begonnen.”

  • Vincent Kompany (trainer Anderlecht): “Ik ben heel blij met deze overwinning. Ook tevreden met het aantal kansen. We wilden vandaag een goede mix van tussen de lijnen spelen en diepgang en dat is goed gelukt. We hebben gezorgd voor een lange samenvatting en dat was het doel. In de eerste helft hadden we veel kansen, moeite om te scoren, maar gaven we ook niks weg. In de tweede helft hadden we nog meer uitgesproken kansen, in het slotkwartier gaven we wel iets meer weg. We moeten ons op onszelf concentreren en ervoor zorgen dat we de volgende wedstrijd weer iets beter zijn. We moeten nu momentum opbouwen, vandaag was een eerste stap.”

  Ashimeru: "Het was een belangrijke zege"

  Dom: "Dit is de zoveelste teleurstelling"

  Raman: "Op het einde werd het nog een beetje onaangenaam"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Anderlecht knoopt na 4 puntendelingen op een rij weer aan met de overwinning. Het wint op eigen veld met 4-2. Rode lantaarn Beerschot blijft achter met 2 op 36. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. De 4 minuten extra tijd zitten er bijna op. De buit is binnen voor Anderlecht. .
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Anderlecht, Lisandro Magallán erin, Cristian Kouamé eruit
  5. tweede helft, minuut 89. Vincent Kompany is op weg om zijn 50e wedstrijd als trainer winnend af te sluiten. Hij haalt doelpuntenmaker Kouamé nog naar de kant voor Magallan. .
  6. tweede helft, minuut 88. Geen penalty. Shankland probeert nog een penalty af te dwingen door de bal net voor de aanglijdende Van Crombrugge weg te tikken. Maar de doelman raakt hem niet en Shankland gaat te gretig onderuit. .
  7. tweede helft, minuut 86. Murillo laat 5-2 liggen. Murillo laat nog eens zien dat hij geen aanvaller is. Hij kan helemaal vrijstaand van dichtbij uithalen op een indraaiende voorzet van Cullen, maar mikt in één tijd over. Stevige misser. .
  8. Gele kaart voor Raphael Holzhauser van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 84
  9. tweede helft, minuut 83. Sanyang staat amper op het veld of hij laat zich al opmerken met een strakke, verre knal. Van Crombrugge laat zich niet verrassen. .
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Beerschot, Abdoulie Sanyang erin, Moisés Caicedo eruit
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Joren Dom van Beerschot. 4, 2.
  12. tweede helft, minuut 81.
  13. tweede helft, minuut 81. Dom geeft Beerschot weer hoop. Beerschot geeft de strijd nog niet helemaal op. Met een heerlijk hakje brengt Holzhauser Dom alleen voor Van Crombrugge en de doelman moet zich gewonnen geven. Zit er nog meer in voor de bezoekers? .
  14. tweede helft, minuut 78.
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Majeed Ashimeru van Anderlecht. 4, 1.
  16. tweede helft, minuut 77. Ashimeru rondt knappe aanval af. De invallers zorgen voor een vierde Anderlecht-goal. Na een knappe één-twee met Zirkzee geeft Ashimeru Vanhamel het nakijken. Het is over & out voor Beerschot. .
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Anderlecht, Majeed Ashimeru erin, Kristoffer Olsson eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Anderlecht, Francis Amuzu erin, Anouar Ait El Hadj eruit
  19. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Anderlecht, Joshua Zirkzee erin, Benito Raman eruit
  20. tweede helft, minuut 73. Drievoudige wissel bij Anderlecht. Zirkzee, Amuzu en Ashimeru komen in de ploeg voor Raman, El Hadj en Olsson. Het Anderlecht-publiek is gul met applaus en geeft zelfs een staande ovatie voor Olsson. .