6 op een rij: Beerschot kan ook tegen KV Mechelen thuis niets rapen

  1. 45+3' - Geel - Kerim Mrabti
  2. 30' - Doelpunt - Kerim Mrabti (0 - 1)
  3. 17' - Verv. Frédéric Frans door Leon Krekovic
  1. 90+1' - Geel - Sandy Walsh
  2. 89' - Geel - Geoffry Hairemans
  3. 87' - Verv. Nikola Storm door Geoffry Hairemans
  4. 76' - Verv. Mohamed Reda Halaimia door Ramiro Vaca
  5. 73' - Verv. Kerim Mrabti door Iebe Swers
  6. 64' - Verv. Issa Soumaré door Abdoulie Sanyang
  7. 56' - Verv. Hugo Cuypers door Ferdy Druijf
  30'Kerim Mrabti0 - 1

  Beerschot blijft wachten op zijn allereerste zege dit seizoen. Ook thuis tegen KV Mechelen zat die er niet in voor de Ratten. Een goal van Mrabti op het halfuur maakte het verschil. Het is voor de rode lantaarn al de 6e thuisnederlaag op een rij.

  Beerschot - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Ei zo na komt Beerschot voor het eerst dit seizoen op voorsprong, maar de paal voorkomt de knullige owngoal van Vinicius. Tien minuten later valt de 0-1.

  • Man van de match: Weinig grote uitblinkers bij KV Mechelen, maar Hugo Cuypers krijgt de trofee voor zijn geweldige assist, waarmee hij de Beerschot-defensie én de wedstrijd openbrak.

  • Opvallend: Het zijn cijfers die pijn doen aan de ogen: 0 op 18 in eigen huis, 0 doelpunten gemaakt voor eigen publiek, 10 goals geïncasseerd. Wie kan dit Beerschot nog redden?

  Bekijk de enige goal uit Beerschot - Mechelen (0-1)

  Mrabti scoort na heerlijke doorsteekpass van Cuypers

  KV Mechelen was op papier torenhoog favoriet tegen Beerschot en probeerde de wedstrijd ook meteen in handen te nemen. Toch viel de openingsgoal bijna aan de overzijde, toen Vinicius zijn eigen doelman verschalkte met een slechte terugspeelbal. De paal voorkwam de 1-0.

   

  Net toen Beerschot het evenwicht in de partij hersteld had, sloeg KV Mechelen genadeloos toe. Cuypers verstuurde een splijtende pass in de loop van Mrabti, die de bal rustig naast Vanhamel in doel deponeerde: 0-1 op het halfuur.

   

  Na een korte onderbreking wegens rookbommetjes op het veld begon Beerschot aan zijn zoveelste achtervolgingsrace van het seizoen. Holzhauser kwam het dichtst bij de gelijkmaker, Coucke moest zich strekken om de vrije trap van de Oostenrijker uit zijn doel te houden.

  Erehaag en aftrap voor jeugdspelers Thomas en Willem-Jan

  Noubissi illustreert scorend onvermogen bij Beerschot

  Beerschot begon met verse kracht Noubissi aan de tweede helft en die liet zich meteen opmerken, zij het in negatieve zin. Hij werd perfect vrijgespeeld in de zestien meter, maar verkwanselde de opgelegde kans.

   

  Noubissi zou nog een paar keer de aandacht opeisen, eerst met een degelijke actie en dito schot, maar daarna opnieuw met een enorme misser na geknoei van Coucke. KV Mechelen maakte intussen nog maar weinig klaar. Bij een korte opflakkering lieten Storm en Druif de 0-2 liggen.

   

  Beerschot verdiende meer op basis van een degelijke tweede helft, maar het scorend onvermogen werd andermaal pijnlijk blootgelegd. Ook vandaag bleef de nul negentig minuten lang op het scorebord staan en dus oogt het rapport na vandaag nog wat dramatischer met 2 op 33. KV Mechelen boekt ondanks een mindere partij 12 op 12 en schuift verder op in de stand.

  Frustraties bij Beerschot-fans, politie moet ingrijpen

  Tegen de paal! KV Mechelen komt goed weg na foute terugspeelbal van Vinicius

  Sanyang duikelt spectaculair over de reclameborden

  Torrente: "Alleen dat tikkeltje geluk ontbreekt nog"

  • Wouter Vrancken (KV Mechelen): "We waren voetballend niet goed vandaag. Tot de 0-1 ging het nog, maar daarna hebben we de ruimtes die er lagen, niet goed gebruikt en de counters niet genoeg uitgespeeld. Het was onze minste match van de laatste vier, vijf weken. Wij hebben een manier van spelen waarbij we een verdediging constant tot keuzes dwingen. En als je tot keuzes gedwongen wordt, maak je fouten. Dat hebben we vandaag te weinig kunnen doen."

   "Ik denk dat we heel blij mogen zijn dat we vandaag de drie punten kunnen meepakken. Voor ons is dit een belangrijke stap in de klassering. We hebben de laatste weken gezien dat als het iets moeilijker gaat, het ook op mentaliteit en kameraadschap gebeurt. Dat is ook een belangrijke kwaliteit."

  • Javier Torrente (Beerschot): "Wij hebben een heel sterke wedstrijd gespeeld. De spelers hebben zich 100 procent gegeven. We hebben ook voldoende kansen gecreëerd om minstens gelijk te spelen. Natuurlijk hadden we ook de pech met het vroege uitvallen van Frans. We hebben niet de tijd gehad om ons te herorganiseren, en daar is de goal uit voortgevloeid."

   "We blijven in die negatieve spiraal zitten, maar vandaag heeft men wel een ander gelaat kunnen zien van de ploeg, met een hoge intensiteit. Ik heb progressie gezien: we creëerden meer kansen en kwamen met meer mensen in de zestien meter van de tegenpartij. Vandaag ontbrak alleen nog dat tikkeltje geluk om te scoren."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Weer niets voor Beerschot: het verliest in eigen huis van KV Mechelen met het kleinste verschil. Mrabti scoorde de goal van de overwinning voor KVM, dat met 12 op 12 een knappe reeks neerzet. .
  3. tweede helft, minuut 92. Ook de laatste kans gaat verloren. De vrije trap van Holzhauser blijft hangen in het pak, maar de kans gaat verloren. .
  4. Gele kaart voor Sandy Walsh van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 91. Vanhamel moet opnieuw bij de pinken zijn. Oum Gouet vlamt van buiten de zestien meter, maar het schot blijft binnen het bereik van de doelman. .
  6. 3 minuten extra. Er worden nog 3 minuten bijgeteld. Kan het nog voor Beerschot? . tweede helft, minuut 91.
  7. Gele kaart voor Geoffry Hairemans van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 89
  8. tweede helft, minuut 88. Ook KV Mechelen versiert nog een kansje. Invaller Swers duwt de bal via Vanhamel naast. De hoekschop leidt tot niets. .
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Mechelen, Geoffry Hairemans erin, Nikola Storm eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Invaller Vaca probeert het met een plaatsbal, maar hij trapt hoog over. Beerschot komt stilaan in tijdsnood. .
  11. tweede helft, minuut 82. Bij Beerschot denken ze aan een penalty bij een ingreep van Walsh, maar die tackelt duidelijk op de bal. .
  12. tweede helft, minuut 81.
  13. tweede helft, minuut 80. Noubissi laat het liggen! Coucke laat de bal uit de handen glippen, maar Noubissi illustreert het scorend onvermogen van Beerschot door de rebound van dichtbij tegen de doelman te mikken. .
  14. tweede helft, minuut 79. Noubissi op Coucke. Beerschot geeft zich niet gewonnen. Noubissi knokt zich in een schietpositie, maar raakt de bal niet vol. Geen probleem voor Coucke. .
  15. tweede helft, minuut 76. Sanyang snelt alles en iedereen voorbij in de zestien meter, maar kan niet meer afremmen en duikelt spectaculair over de reclameborden, gelukkig zonder erg. .
  16. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Beerschot, Ramiro Vaca erin, Mohamed Reda Halaimia eruit
  17. tweede helft, minuut 75. Nog eens KV Mechelen: Storm snijdt naar binnen vanaf links en haalt uit met z'n rechter, de bal glijdt een dikke meter naast. .
  18. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KV Mechelen, Iebe Swers erin, Kerim Mrabti eruit