KVO kent offday op Stayen, maar STVV kan niet profiteren

  1. 21' - Geel - Chris Durkin
  2. 17' - Geel - Liberato Cacace
  3. 11' - Geel - Frederik Jäkel
  1. 79' - Verv. Brecht Capon door Siebe Wylin
  2. 73' - Verv. Nick Batzner door Evangelos Patoulidis
  3. 72' - Verv. Thierry Ambrose door Marko Kvasina
  4. 60' - Verv. Steve De Ridder door Christian Brüls
  5. 60' - Verv. Chris Durkin door Rocco Reitz
  6. 57' - Doelpunt - Makhtar Gueye (1 - 1)
  7. 52' - Doelpunt - Taichi Hara (1 - 0)
  52'goalTaichi Hara1 - 0
  57'goalMakhtar Gueye1 - 1

  In de buik van het klassement hebben STVV en KVO de punten gedeeld. Vooral de thuisploeg verdiende meer, maar met elk een punt schieten
  beide ploegen niet veel op. Een wereldgoal van Steve De Ridder verdiende ook beter, maar hij stond buitenspel. "Mijn wereld stortte in", reageert hij.

  STVV - KVO in een notendop

  • Sleutelmoment: Gueye maakt met een goed gemikte kopbal 1-1 in een tweede helft waarin KVO heel weinig kansen creëert. Niet toevallig valt de goal na een vrije trap.
  • Man van de Match: Iemand die er met kop en schouders uitstak, was er niet, maar Hara scoorde en woog op de defensie van KVO.
  • Opvallend: U moet even naar de goal van Steve De Ridder kijken. Hij was er zelf niet goed van dat ze werd afgekeurd.

  Bekijk de goals uit STVV - Oostende (1-1)

  Wereldgoal van De Ridder geeft saaie eerste helft wat kleur

  Was het omdat beide ploegen liever de bal aan de tegenstander laten of omdat een winderig Stayen geen leuk podium was, maar de eerste helft stelde weinig tot niets voor.

   

  In een minuut zagen we de twee belangrijkste momenten voor de pauze. Konate trok na 26 minuten spelen zijn zevenmijllaarzen aan, stak met enorme passen de hele helft van KVO over, maar was te moe van zijn reis om af te werken en schoot recht op doelman Hubert.

   

  De bal bleef wel in de ploeg bij STVV en De Ridder scoorde met een omhaal, die gegarandeerd viraal was gegaan. Helaas stond de 34-jarige middenvelder

  buitenspel. 

  Wereldgoal van De Ridder wordt afgekeurd: “Mijn wereld stortte in”

  Pas na de rust wordt het leuk om naar te kijken

  STVV kwam helemaal anders uit de kleedkamer. De thuisploeg was plots wel dreigend en werd ook beloond. Een volledig Japanse aanval waar ook Hashioka en Suzuki bij betrokken waren, werd in de rebound afgewerkt door Hara.

   

  KVO kende echt zijn dagje niet, maar toch viel de gelijkmaker uit de lucht. Niet toevallig na een vrije trap. Gueye kopte met een gerichte nekslag de bal over en voorbij Schmidt. 

   

  De beste kansen op een tweede goal waren voor STVV. Hubert redde met kunde, maar ook met veel geluk een poging van dichtbij van Hara en op het einde kon ook Suzuki met het hoofd de match niet beslissen. 

  "Eerst wist ik niet hoe ik moest vieren", vertelde Steve De Ridder na de match. "Daarna zei de scheidsrechter dat hij niet telde. Mijn wereld stortte in."

  KVO-coach: "Een strontwedstrijd was het"

  "Wij waren de betere ploeg en dwongen ook de betere kansen af", vond STVV-coach Bernd Hollerbach. "Oostende scoorde vanuit het niets, maar wij hadden er meer dan één moeten maken."

   

  "We zijn op de goede weg. Hard blijven werken, is de opdracht", besluit de Duitser.

   

  Zijn landgenoot Alexander Blessin vond het een wedstrijd om snel te vergeten. "Een strontwedstrijd was dit", zei de coach van KV Oostende. "Of toch geen leuke avond voor de supporters. Daarom bekijk ik de buit als een gewonnen punt."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Laatste fluitsignaal. Geen winnaar tussen STVV en KVO. De thuisploeg verdiende meer, maar was net niet efficiënt genoeg. KVO haalde niet zijn beste niveau. De goal van Hara werd snel uitgewist door Gueye. Een doelpunt dat echt uit de lucht kwam vallen, want na de pauze was STVV echt beter. .
  3. tweede helft, minuut 88. Suzuki kan het niet afmaken. Daar is bijna de 2-1 nog! Brüls gooit de bal heel mooi voor doel. Suzuki wint het kopduel ook, maar kan te weinig richting meegeven. De bal vliegt buiten. .
  4. tweede helft, minuut 85. Suzuki wordt nog eens diep gestuurd, maar de Japanner staat buitenspel. STVV geeft het nog niet op, maar de tijd dringt wel.  .
  5. tweede helft, minuut 84. STVV blijft toch de ploeg die doorduwt voor drie punten. Reitz kan uithalen, maar zijn schot wordt afgeblokt. Uit de reactie van Reitz kunnen we afleiden dat die bal veel kans had om tegen het net te gaan. Hij grijpt zich naar de haren. .
  6. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Oostende, Siebe Wylin erin, Brecht Capon eruit
  7. tweede helft, minuut 77. Einde match voor Capon. KVO-aanvoeder Capon gaat twee keer kort na elkaar op het gras zitten met een pijnlijk grimas. De rechtsback heeft zich ergens geblesseerd. Siebe Wylin mag op die manier debuteren in 1A. .
  8. tweede helft, minuut 75. STVV is zijn dominantie kwijtgespeeld. KVO doet nu beter mee, maar meer dan een dubbel schot van Medley levert dat nog niet op. .
  9. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KV Oostende, Evangelos Patoulidis erin, Nick Batzner eruit
  10. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KV Oostende, Marko Kvasina erin, Thierry Ambrose eruit
  11. tweede helft, minuut 71. STVV ontsnapt na rare sprongen bij Bauer. Iemand moet Bauer na de match eens vragen wat hij van plan was bij de voorzet van Rocha net. In plaats van zijn hoofd naar de bal te smijten, trekt hij zich terug en zo vliegt de bal vlak voor de neus van zowel Ambrose en Gueye. Die zijn allebei te verrast, anders was scoren een koud kunstje. .
  12. tweede helft, minuut 67. Alweer moet Hubert zich onderscheiden in dienst van KVO, want Hara lag opnieuw op de loer. Het begint op een wurggreep te lijken, want STVV blijft voortdurend in balbezit. .
  13. tweede helft, minuut 67. STVV domineert. Oostende is al blij dat het snel een tegendoelpunt kon maken, want tot uitgespeelde kansen zijn ze nog niet gekomen. Stef Wijnants op Radio 1.
  14. tweede helft, minuut 65. Het blijft STVV dat de plak zwaait. Invaller Reitz scoorde tegen Standard en wil dat nog eens overdoen met een gekrulde plaatsbal. Een metertje naast.  .
  15. tweede helft, minuut 64. Hubert en paal voorkomen de tweede goal van Hara. Een schijnbaar ongevaarlijke voorzet van Cacace wordt bijna een goal omdat Jäkel over de bal trapt. Hara lijkt van erg dichtbij binnen te tikken, maar Hubert raakt de bal net genoeg om hem tegen de paal te laten hobbelen. Wat een kans! maar geen goal. .
  16. tweede helft, minuut 60. Vervanging bij STVV, Christian Brüls erin, Steve De Ridder eruit
  17. tweede helft, minuut 60. Vervanging bij STVV, Rocco Reitz erin, Chris Durkin eruit
  18. tweede helft, minuut 57.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 57 door Makhtar Gueye van KV Oostende. 1, 1.