Seraing is heer en meester tegen pover Zulte Waregem

  1. 37' - Doelpunt - Ablie Jallow (2 - 0)
  2. 8' - Doelpunt strafschop - Georges Mikautadze (1 - 0)
  1. 86' - Verv. Benjamin Boulenger door Dario Del Fabro
  2. 86' - Verv. Ibrahima Cissé door Theo Pierrot
  3. 85' - Verv. Georges Mikautadze door Francesco D'Onofrio
  4. 83' - Verv. Antoine Bernier door Marius Mouandilmadji
  5. 81' - Doelpunt - Georges Mikautadze (5 - 1)
  6. 75' - Verv. Jelle Vossen door Alessandro Ciranni
  7. 74' - Rood - Frank Boya
  8. 71' - Doelpunt - Georges Mikautadze (4 - 1)
  9. 66' - Doelpunt - Jelle Vossen (3 - 1)
  10. 64' - Verv. Bassem Srarfi door Cameron Humphreys
  11. 48' - Doelpunt - Youssef Maziz (3 - 0)
  12. 46' - Verv. Bent Sørmo door Zinho Gano
  13. 46' - Verv. Lasse Vigen Christensen door Alieu Fadera
  8'penalty goalGeorges Mikautadze1 - 0
  37'goalAblie Jallow2 - 0
  48'goalYoussef Maziz3 - 0
  66'goalJelle Vossen3 - 1
  71'goalGeorges Mikautadze4 - 1
  81'goalGeorges Mikautadze5 - 1

  Seraing heeft een prima zaak gedaan in de tweede helft van het klassement met een vlotte overwinning tegen Zulte Waregem. De bezoekers beëindigden de match met zijn tienen. Francky Dury beseft dat er wat schort aan de mentaliteit bij zijn spelers. “We moeten daar dringend een antwoord op vinden, anders zullen we niet uit de problemen raken.”

  Seraing - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een barslechte eerste helft gaat het ook in de tweede helft meteen fout voor Zulte Waregem. Pletinckx blijft maar wijken voor Maziz en die bedankt met de 3-0. Een klap die de bezoekers ondanks een tegengoal van Vossen niet meer te boven komen.

  • Man van de match: Georges Mikautadze was een gesel voor de defensie van Zulte Waregem. Maar liefst drie keer wist de spits te scoren en zonder een pak reddingen van de ijzersterke Sammy Bossut had hij vandaag nog een pak meer doelpunten kunnen maken.

  • Opvallend: Voor Sammy Bossut was het vandaag een pijnlijk déjà vu. Het was van 8 februari 2020 geleden dat hij nog eens een competitiematch mocht spelen. Toen kreeg hij er tegen Charleroi 4 binnen en ook vandaag moest hij dus de ene na de andere goal incasseren.

  Bekijk de goals uit Seraing - Zulte Waregem (5-1)

  Zulte Waregem holt achter de feiten aan na vroege penalty

  Sammy Bossut stond voor het eerst sinds de bekerwedstrijd tegen Olympic Charleroi begin februari nog eens in doel bij Zulte Waregem, maar veel plezier beleefde de doelman niet aan zijn comeback. Na amper 8 minuten moest hij de bal al uit zijn doel vissen na een penaltytreffer van Mikautadze. Een discutabele strafschop, Bernier ging vlot neer toen hij Vigen kruiste.

   

  Veel slechter kon de wedstrijd niet beginnen voor Zulte Waregem. Doumbia kreeg nog voor het kwartier een kans om de valse start uit te vegen, maar trapte plompverloren naast de bal. Seraing bleef naar hartenlust counteren en vond ook keer op keer de ruimte in de rug van de Essevee-defensie.

   

  Halfweg de eerste helft ontsnapte Zulte Waregem aan de 2-0. Mikautadze sneed op aangeven van Jallow de zestien in, maar kreeg de bal niet voorbij Bossut. Op het halfuur moest de doelman opnieuw ingrijpen, hij kon een lage voorzet van Mikautadze maar net voor de neus van Bernier wegwerken.

   

  Zulte Waregem stelde weinig tegenover het aanvallend geweld van Seraing. De schaarse kansen die het had, speelde het slecht uit. Vigen en Kutesa werden beiden in stelling gebracht, maar besloten te zwak. Intussen moest Bossut nog maar eens zijn kunnen tonen om Maziz van de 2-0 te houden.

   

  Die kwam er uiteindelijk toch, want achteraan bleef het kaas met gaten bij de bezoekers. Jallow werd helemaal vrij gelaten op een voorzet van Bernier en kopte de 2-0 simpel binnen. Bijna werd het voor de rust zelfs nog 3-0, maar Bossut stond pal op schoten van Mikautadze en Kilota.

  Bossut is razend na mislukt fantasietje van Srarfi

  Seraing speelt Zulte Waregem van kastje naar de muur

  Francky Dury hoopte op een betere tweede helft met de inbreng van Fadera en Gano, maar het werd een nachtmerrie voor Zulte Waregem. Bossut kon een plaatsbal van Bernier nog pareren, maar zijn defensie bleef de fouten opstapelen. Pletinckx gaf Maziz te veel ruimte en met een stevige knal hoog in doel maakte die er na amper 3 minuten al 3-0 van.

   

  Seraing bleef oppermachtig en zowat elke aanval leverde een kans op. Zulte Waregem stond erbij en keer ernaar. Enkel Bossut was op niveau, hij hield Bernier en Mikautadze van de 4-0. Maar net wanneer de bezoekers rijp leken voor de slachtbank, gaf Vossen Zulte Waregem weer wat hoop. Op een voorzet van Dompé kopte hij de 3-1 binnen.

   

  De thuisploeg drukte die hoop pijlsnel weer de kop in, want amper 5 minuten later deed Mikautadze het licht definitief uit met zijn tweede van de namiddag. De spits liep er Hubert simpel af en nam ook Bossut te grazen. Boya vond het maar niks en liet even later zijn frustraties de vrije loop met een wilde tackle op Mikautadze. Rood was het logische gevolg.

   

  Met z’n tienen werd het nog wat erger voor Zulte Waregem. Sambu kreeg een zee van ruimte, mocht een voorzet geven door de benen van Hubert en aan de tweede paal kon Mikautadze ongehinderd zijn hattrick compleet maken. Seraing herpakt zich zo op spectaculaire wijze na een 0 op 9, Zulte Waregem blijft achter met 1 op 12.

  Boya is het rondtikken beu en haalt dan maar de schaar boven

  Dury: “Dringend een antwoord vinden op gebrek aan grinta”

  Francky Dury probeerde met 4 wissels voor een nieuwe wind te zorgen bij Zulte Waregem met vooral als doel minder doelpunten te slikken. Het pakte verkeerd uit. “Dit doet pijn. We waren met heel veel motivatie naar hier gekomen, omdat het na de resultaten van gisteravond een heel belangrijke match was.”

   

  “Na de 1-0 waren er momenten dat we initiatief genomen hebben, maar we verdedigden niet scherp genoeg als ploeg na balverlies. Na de tweede tegengoal hebben we in de tweede helft alles of niks gespeeld. We hebben geprobeerd om er weer vuur in te brengen, maar we zijn niet verder geraakt dan 3-1. Integendeel, want Bossut deed nog een paar knappe reddingen. Na die domme rode kaart was het inpakken en wegwezen.”

   

  Het gebrek aan inzet en grinta was opvallend bij Zulte Waregem. “Het is niet de eerste keer en we moeten daar dringend een antwoord op vinden. Anders zullen we niet uit de problemen raken. We hebben nu 14 dagen om oplossingen te vinden.”

   

  Dury weigert de hoop op te geven. “Ik zie het zeker nog zitten, want ik zit al 17 jaar in het profvoetbal en ik heb al vaak zulke situaties meegemaakt. Vorig seizoen hadden we ook een heel moeilijk moment met 7 punten na 10 wedstrijden. We gaan hier niet zomaar uit geraken. Het zal een werk van lange adem worden.”

  Mikautadze: “Geweldige match gespeeld”

  • Georges Mikautadze (Seraing): “We zijn allemaal heel tevreden, we hebben vandaag een geweldige match gespeeld. Ik heb drie keer gescoord, maar het had ook nog meer kunnen zijn. Wij hebben zelf de ruimtes gecreëerd en toen zij moesten achtervolgen kwamen er ook meer ruimtes. Daar hebben we goed van geprofiteerd. De samenwerking met Maziz loopt heel goed, we vinden elkaar vlot op het veld. We pakken drie belangrijke punten tegen een ploeg die onze buurt staat in het klassement.”

  • David Hubert (Zulte Waregem): “We kunnen absoluut niet trots zijn op deze prestatie. We moeten ons verontschuldigen bij iedereen die Zulte Waregem een warm hart toedraagt. We hebben niet getoond wat het waard is om voor Zulte Waregem te spelen. Dit was een non-prestatie, we hebben nu 2 weken om ons te herbronnen. Dit is een gedeelde verantwoordelijkheid. Het vuur en de goede prestaties van het seizoensbegin zijn helemaal weg. Ik heb er geen verklaring voor. Iedereen moest zichzelf nu de juiste vragen stellen, individueel en collectief. Dit is Zulte Waregem onwaardig. Het begint bij duels winnen. Als dat niet lukt, dan komt de druk op de verdediging. De snelle mannen van Seraing zochten goed de ruimtes en zo was het telkens gevaarlijk voor ons.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91. Einde. Zulte Waregem likt zijn wonden na een wanvertoning tegen een wervelend Seraing. De thuisploeg was heer en meester en vertaalde dat in een 5-1-overwinning. Mikautadze was dé uitblinker met 3 goals. .
  2. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij RFC Seraing, Dario Del Fabro erin, Benjamin Boulenger eruit
  4. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij RFC Seraing, Theo Pierrot erin, Ibrahima Cissé eruit
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij RFC Seraing, Francesco D'Onofrio erin, Georges Mikautadze eruit
  6. tweede helft, minuut 85. Applauswissel voor Mikautadze. De wedstrijd is voorbij voor matchwinnaar Mikautadze. Onder luid applaus van de thuissupporters wordt hij naar de kant gehaald voor D'Onofrio. .
  7. tweede helft, minuut 84. Mikautadze maakt er bijna nog 6-1 van, maar dit keer staat zijn afwerking niet op punt. De vermoeidheid slaat ook toe bij de spits. Hij blijft liggen en heeft verzorging nodig. .
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij RFC Seraing, Marius Mouandilmadji erin, Antoine Bernier eruit
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Georges Mikautadze van RFC Seraing. 5, 1.
  10. tweede helft, minuut 81. Hattrick voor Mikautadze. Wat een afstraffing voor Zulte Waregem! Sambu krijgt alle ruimte, geeft een lage voorzet door de benen van Hubert en aan de tweede paal kan Mikautadze ongehinderd zijn derde van de namiddag maken. .
  11. tweede helft, minuut 80. Voor Zulte Waregem kan de wedstrijd niet snel genoeg voorbij zijn. Bij Seraing is het volop genieten. Maziz blijft met geweldige acties en passes strooien. .
  12. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Zulte Waregem, Alessandro Ciranni erin, Jelle Vossen eruit
  13. Rode kaart voor Frank Boya van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 74
  14. tweede helft, minuut 74. Rood voor Boya. Boya laat zijn frustraties de vrije loop en maait Mikautadze onderuit met een wilde tackle. Het komt hem op een terechte rode kaart te staan. Zulte Waregem moet de kelk tot op de bodem ledigen. .
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 71 door Georges Mikautadze van RFC Seraing. 4, 1.
  16. tweede helft, minuut 71. Mikautadze beslist de wedstrijd. Seraing drukt de hoop van Zulte Waregem weer snel de kop in. Hubert kan Mikautadze niet volgen na een steekpass en de spits mikt zijn tweede koelbloedig voorbij Bossut in doel. .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 66 door Jelle Vossen van Zulte Waregem. 3, 1.
  18. tweede helft, minuut 66. Vossen geeft Zulte Waregem weer hoop. Terwijl Seraing de kansen opstapelt, kan Zulte Waregem plots verrassend scoren. Vossen komt goed voor zijn man op een voorzet van Dompé en laat Dietsch kansloos achter met een knappe kopbal. Zit er dan toch nog iets in voor de bezoekers? .
  19. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Zulte Waregem, Cameron Humphreys erin, Bassem Srarfi eruit
  20. tweede helft, minuut 62. Voor Srarfi zit de wedstrijd erop. Hij wordt bij Zulte Waregem vervangen door Humphreys. .